Ziua Logo
  15:19, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-03-10
Oriana din Italia (...@hotmail.it, IP: 213.140.17...)
2006-03-10 15:51
Hantzy, wahhabism

"Chi impugna la spada dell'Islam"

di Filippo Di Giacomo 27/2/2006
http://www.panorama.it/mondo/medioriente/articolo/ix1-A020001035014

Cine pune mina pe RABKAN, spada Islamului

Cine studiaza escalation a intolerantei islamice e mereu obligat, de fapte, da faca un paralelism intre explozii de violenta - expansiunea proxelitismului wahhabit saudit.

Si asta pt. ca un lucru e cert, despre extremismul islamic cunoastem DATA si LOCUL de nastere. Este Arabia Saudita la sfarsitul anilor 50, cand Regele FAYSAL a avut ideea de a crea un Sistem pt. a CONTROLA, politic si religios, lumea islamica.

WAHHABISMUL naste in 1744 din uniunea intre emirul IBN WAHHAB, un predicator islamic fundamentalist, cu Emirul Muhammad Ibn SAUD, caruia Wahhab a incepui sa-i dea o JUSTIFICATIE teologica pt. orice vroia sa obtina emirul Ibn Saud:

- un JIHAD permanent, care prevedea TALHARITUL altor orase musulmane
- IMPUNEREA unei discipline severe
- afirmarea propriei PUTERI pe triburile vecine,
- unificarea Peninsulei Arabice

Emirul si predicatorul au incheiat un "MITHAQ", adica un acord, care urma sa fie valabil in etern. Acordul prevedea fervoare religioasa la serviciul ambitiei politice, si NU invers.

Si rezultatele nu s-au lasat asteptate
- in 1801 i-au luat "la ochi" pe ERETICII de SHI'ITI, asaltandu-le orasul sfant KERBALA si taind gatul la 5.000 de fideli
- in 1802, fu randul orasului TAIF si populatia din nou masacrata
- a urmat apoi MECCA, cu distrugerea mormintelor profetului si ale califilor

Dupa istorici, la inceputul lui '900 SAUDITII si-au pierdut faima de SEFI de Triburi de TALHARI, pt. ca agentul britanic John PHILBY a reusit sa convinga Coroana britanica sa-i sustina militar, ca premiu pt. disponibilitatea lor, care acceptau un raport de VASALITATE cu englezii, spre deosebire de alti leaders arabi, contrari.

Istoricul arab Said K. Aburish reconstruieste astfel OCUPATIA SAUDITA a pamanturilor sacre musulmane:

Intre 1916 si 1928 pe pamantul profetului au avut loc nu mai putin de 26 de REVOLTE contra stirpei Saud.
La inceputul anilor 30, dintr-o populatie de 4 Mil. de persoane, FUGITE 1 Mil., UCISE or cazute in lupte 400.000, JUSTITIATE PUBLIC 40.000, iar 350.000 au fost AMPUTATI.

Pina in ziua de azi toti musulmanii stiu f. bine ce inseamna RAKBAN, adica spada care sta pe steagul celor din Ibn Saud. Si stiu bine ce simbol are cand flutura asa un steag pe o moschee.

In 1962 Faysal a convocat Conferinta islamica, din care a creat Lega musulmana mondiala, legitimand Fratia musulmana si dand start la EXPORTATIA WAHHABISMULUI in lume.

Scopuri declarate:
- SUSTINEREA expansiunii wahhabite prin finantarea moscheelor, madrasselor coranice si a serviciilor sanitare
- Favorizarea aplicarii SHARIEI la indivizi, grupuri, state or ... alte institutii

Im media occidentala, toate aceste evenimente au trecut in surdina, pe linga faptul ca regalii si-au dat o serie de titluri de gardienii locurilor sacre, Mecca si Medina, ba si al Mufada - adica cel care merita devotie, Mawlana - detinatorul autoritatii divine, Waly al Amr - cel care decide orice lucru

Si dupa chestiunea cu desenele daneze, dupa multi oameni de studii, arhitectata bine de experti din Liga Mondiala Musulmana, GENEZA terorismului islamic continua sa fie INGROPATA sub un MORMAN de JUSTIFICATII politico-sociale, destinate tot mai mult, in fatza faptelor ce evolueaza, sa se transforme in chestiuni de "lina caprina":

- problema "palestiniana"
- sfarsitul socialismului arab
- falimentul nationalismului reformator nasserian
- coruptia endemica
- criza pactului anglo-saxon cu panarabismul
- refuzul hegemoniei ociidentale

In realitate, poate cu unica exceptie cu Afghanistanul taleban (desi e o creatie a sauditului bin Laden), marile miscari de masa al Fundamentalismului islamic si Terorist, care prin deviatie au derivat in tarile islamice, sunt acele tari cu ELEVAT Standard economic.

2.

Asa cum s-a intamplat la JAWA, pina atunci bogata si pacifica regiune indoneziana. In 1996 se fondeaza wahhabita LASKAR JIHAD, in nov. 1998 INCEP sa ARDA BISERICILE. Idem si in dec, ca dupa vreo 30 de zile de MANIFESTATII, de acelas tenor, induse de MOSCHEELE finantate de... SAUDITI, musulmanii ARD 500 de BISERICI, doar in JAWA. La care se adauga 22 BISERICI arse pina la fundament si 13 CRESTINI UCISI, doar in capitala DJAKARTA, tocmai in ZIUA de CRACIUN din acelas an, 1998.


Un CRACIUN de SANGE si pt. orasul POSO, din SULAWESI, cu 180 de CASE si MAGAZINE de-ale crestinilor, DISTRUSE INTR-O SINGURA ZI. Si crestinii din POSO inca n-au vazut destul, pt. ca de PASTI in 2.000, in afara unei serii de VIOLENTZE GRAVE, au ajuns sa se napusteasca pina si pe FEMEI si COPII, violente la care POLITZIA a asistat IMPASIBILA, fara sa intervina, iar alte 800 de CASE ARSE, iar in acest PASTI mor 700 de CRESTINI.

E destul sa urmarim CRONOLOGIA persecutiilor islamice anti-crestini, ca sa descoperim ca au avut loc, ba continua sa aiba loc, pina si in tarile EUROPEI, unde CONVIVENTZA intre crezuri religioase ca atare, nu ar prezenta probleme particulare, DACA... n-ar fi GRAVATE de EXPANSIONISMUL WAHHABIT.

Problema intre Occident si Islam pare deci, destinat sa se COAGULEZE mai ales pe CUM si UNDE agresivul WAHHABISM, poate printre meandrele largite ale democratiilor avansate, TEREN fertil pt. a INSTAURA SEMNELE imperialismului sau teologic.

Ce stim pina in prezent, de la multi experti, ca SEMNELE WAHHABISMULUI se gasesc in spatele LOVITURILOR de STAT, ca de ex. cel din PAKISTAN cu Zulfikar Ali BHUTTO, dat jos in favoarea FANATICULUI Zia ul HAQ si a SHARIEI bagata pe git cu sila. Ca sa nu mai zicem ca vedem aceleasi semne si la RADACINA echilibrelor fragile de INTREGI NATIUNI AFRICANE.

Dupa SUDAN, primul si tragicul examen de admitere al modulului WAHHABIT de aleantza intre SPADA RABKAN, adica generalul Bashir si Islamul, adica teologul al Tourabi, a venit randul altor tari, nu doar africane: Nigeria, Benin, Camerun, Burkina Faso, Eritrea, Somalia, Kenya, Bosnia, Algeria.

Prin RAZBOIUL AFGHAN, Wahhabismul saudit a stiut sa ORGANIZEZE si sa FINANTEZE un NETWORK mobil international, care s-a vazut la treaba in CECENIA, BOSNIA, ALGERIA.

In teritoriile CONTROLATE de WAHHABISM, conviventa intre diferite religii este IMPOSIBILA, libertatea de cult este IMPROPONIBILA, minorantele sunt sistematic PERSECUTATE, drepturile elementare de libertate sunt NEGATE.

La acest orizont wahhabit, desigur innourat, scrie NEGRIZIA - cea mai antica si mai autoritara revista italiana din a 3 a Lume - <reflectand despre Islam si Occident, e de evitat sa se ia doua pozitii complet OPUSE, ambele comprensibile (de inteles), dar partiale si fuorviante (deviante, care te duc in afara, la extreme).

1. Prima pozitie vede in aceste innegabile dificultati un soi de destin semnat, care ar putea conduce ca civilizatiile noastre sa ajunga la un mereu reinnoit CONFLICT (ciocnire) FRONTAL, FARA nici un REMEDIU.
2. A doua pozitie SE PREFACE ca NU VEDE complexitatea si fragilitatea problemelor, preferand sa se REFUGIEZE intr-o GENERICA si NAIVA incredere si spirit CONCILIANT.
(nota: alias, izmenele date-n jos jos, cum zic eu, pitoresc, dar mai explicit)

Cu alte cuvinte, mai exista inca o margine de tratatativa. Dar trebuie sa ne GRABIM.

Scriitorul premiat cu Nobel, Vidiahar NAIPAUL, a scris:

<Ar trebui sa le CEREM DESPAGUBIRI Arabiei Saudite. Ar trebui sa le intoarcem contra argumentatia lor: DACA o NATIUNE este ATACATA de TERORISTI ISLAMICI, TOATE tarile islamice sa fie considerate VINOVATE si sa PLATEASCA. Nu sa plateasca VICTIMELE, ci sa plateasca AGRESORII.>

Poate ca reteta asta o fi un pic cam dura. Dar macar e clara (explicita).

Hantzy, un ultim amanunt:
NU regatul saudit este legitimat sa fie detinatorul si stapinul islamismului, ci casa regala iordaniana - HASHEMITA.
Sauditii sunt doar niste uzurpatori.
-------------------------------------------



     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00773 sec.