Ziua Logo
  15:20, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-03-10
lucid din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 194.102.59...)
2006-03-10 12:07
articolul prea amesteca lucrurile

1. Vizita lui Mofaz este in principal legata de colaborarea industriilor de armament, la urma urmelor un bussiness ca oricare altul. Ce stiu eu este ca furnizarile de echipamente de comunicatie de la Elbit au fost OK, problema neclara este cu Mig 21 modernizat, care a cazut cam des in ultimii ani, asa ca inainte de a lua F-16 ar trebui ca armata sa faca publice anchetele despre cauzele prabusirilor de Miguri modernizate de Elbit; greu de crezut ca de vina sunt modernizarile dar e normal ca opinia publica sa stie ce s-a intamplat. Iar chestia cu avioane israeliene in Romania e o aiureala, la mitinguri aviatice poate, altfel ce sens ar avea ca Israelul sa-si trimita avioanele la 2 mii de km spre vest cand "obiectivele" lor sunt mult mai aproape spre est.
Apropos de armata israeliana, roy, daca citesti, poti sa-mi spui ce l-a apucat pe Moshe Yaalon sa faca declaratii atat de inversunate contra Iranului? Vad ca si Olmert s-a suparat. Vezi ca e cam al treilea general, plus seful Shinbethului, caruia a inceput sa-i cam placa sa vorbeasca in public, ceea ce pe vremea lui Sharon nu se prea intampla.
2. Grav este pericolul ca Romania sa fie amestecata intr-un razboi de mare amploare fara voia sa. Ieri vedeam ca un sondaj arata ca 46% dintre americani au o parere negativa despre Islam. Pai ia sa ne gandim cum am reactiona noi sau israelienii daca intr-o tzara musulmana s-ar face un sondaj in care jumatate din populatie ar spune ca au o parere negativa despre Crestinism si Iudaism in sens mozaic. Am zice imediat: hopa, atentie ca -vorba filmului - ennemy at the gates. Musulmanii evident ii vor considera tot asa pe americani dupa un astfel de sondaj. Iar romanii si-au bagat fara sa stie capul in lantzul bazelor USA tocmai acum cand bushistilor parca le-a luat cineva mintzile si numai la razboi religios imping lumea. Tot ieri am vazut ca Vaticanul si-a dat acordul ca elevii musulmani sa studieze Coranul in scolile de stat. Exact la fel se intampla in Romania la orele de religie cu copiii turco-tatarilor. Deci deosebirea Europa - USA e mai clara ca oricand. Asa ca trebuie sa ne intrebam serios: de ce trebuie ca noi cei ce traim aici sa devenim tzinta pentru musulmani doar pentru ca asa vor papusarii? Referendumul despre bazele americane este astfel o chestiune de viatza si de moarte pentru noi. TREBUIE CA OAMENII SA DECIDA ACESTE BAZE NU POLITICIENII CORUPTI CU VERZISORI!

Hantzy (...@yahoo.com, IP: 134.98.65...)
2006-03-10 13:39
Re: articolul prea amesteca lucrurile

lucid din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 194.102.59...)
2006-03-10 14:04
Re: Hantzy

Nimeni nu l-a votat pe Basescu pentru axa (asta a aparut dupa). Evident ca il sustin si azi la fel, dar axa in sine nu inseamna neaparat si baze si aliniere in orice conditii. Trebuie negociate PRETZUL si GARANTIILE, adica investitii de valori apreciabile si asigurari concrete de protectie a teritoriului si intereselor romanesti. Ori asa ceva inca nu exista in tratate. Fii sigur ca si consilierii lui Basescu stiu asta si tocmai de aceea a declarat el in Abu Dhabi ca relatiile romanilor cu musulmanii sunt foarte bune. Dar intai sa trecem de 15 martie si vom mai vedea.
La 2006-03-10 13:39:39, Hantzy a scris:

> La 2006-03-10 12:07:06, lucid a scris:
>
> ....TREBUIE CA OAMENII SA DECIDA ACESTE BAZE NU POLITICIENII
> > CORUPTI CU VERZISORI!
> >
> -----------------
> Din cate retin, fusese candva vb de o anumita axa, pe care
> presedintele de abia "incoronat" o facuse tel ptr politica
> RO. Si mai retin ca tu il sustineai pe vremea cand era candidat
> doar.
> Intrebare: iti mai place de el tot atat de mult ca atunci?! Sau doar
> nu-l voiai pe nastase?
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00711 sec.