Ziua Logo
  15:20, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-03-09
Olga Khan (, IP: 68.104.208...)
2006-03-09 06:27
Sporturi extreme

Romanii din Toplita vor si ei autonomie, astept cand apar si cei din Voslobeni de langa Suseni, judetul Harghita ca sint si ei dintr-o comuna romaneasca de pa acoale. Au varza foarte buna !!!
O sa-i recunoasteti dupa port popular romanesc !!!

Alt subtitlu, sporturi extreme !!! decand e fioros de facut alpinism si acel sportiv devine anti social ca a cucerit muntii ? sau rafting, plute moderne americane desigur care coboara printre valurile repezi al raului Colorado in Grand Canyon sau al Muresului de exemplu.

De ce este condamnat ca cei din Ungaria au finantat aceste activitati ???

Ce au finantat Romanii in aceste tinuturi in ultimii 50 de ani ???
va rog sa enumarati, va las loc, promit.

Am scris de zeci de ori ca acest neam de om a fost in spatele lui Dumnezeu incepind si nu limitat de toti conducatorii romaniei !!!

Au fost amenintati mereu si condamnati la tacere sa nu stie lumea de existenta lor, iata ca si azi se mai intreaba multi: de unde au venit secuii si cine sint ei in romania ??? ca ei n-au auzit de ei desi nascut-crescut la Bucuresti de 36 de ani ???

Multi stiau ca acolo locuiesc romani ca satele au nume romanesti pe harta !!! si din cate au auzit, secuii sint niste .......

De ce s-a ajuns pana aici ??? Daca acest popor nu era neglijat altii nu luau avantaj, insa numai Dambovita este in prim plan si in ochii tuturor.


In aceste zile cand americanii au mai ocupat din spatiile lor inchiriate, vecinul din nord-est, TzarPutin vrea sa ne demonstreze ca el este stapin pe zona inca !!!

Profitind de ocazie ca nici ungurii nu sint atenti destul iar romanii au cerut Moldova si Transinistria pe care desigur nu le lasa din mana, a venit sa arete romanilor cum arata cand si ei vin dupa pamint in mijlocul ardealului cand lumea le e mai draga ??? acu la intrare in EU ?!?!?

Si in Ungaria inca se simt acasa rusii asa ca n-a fost greu de adunat o gasca militista cu niste ex-puscariasi si atacat sau operat cum vor doar sa castige atentie mondiala. Desigur Ion Iliescu nu este strain de aceasta organizare ca mai vrea si el o felie din tort inainte de ultimul vals.

Politica asta e asa de usoara daca avem panorama sau vorba americanului "the big picture" ca se vede clar totul, de jos nu se vede muntele de deal.

Mereu am fost manipulati de cate cineva sa vada modul de gandire sau tactica si diplomatia cu care sint tratati cele mai sensibile coarde intr-o criza de evenimente.

Tinand cont ca americanii NU trec la atac in aceste zile !!! ca nu se baga in problemele interne al romanilor, rusii danseaza pe masa !!!

Cred ca subiectul Tinut Secuiesc este destul de matur sa fie rezolvat in aceste zile cu atentia pe care o merita, pe cale pasnica.

Ziua de 15 Martie 1848 ne aminteste de lupta, si de pierderi de oameni pretiosi al societatii din acele timpuri, s-a varsat deja destula sange nevinovata, nu sint necesare si alte sacrificii.

Vorba secuiului simplu: daca se aduna 100,000 de studenti sportivi, vreo 40,000 de secui si inca vreo 100,000 de spectatori !!! si fiecare ar aduce doar o galeata de ciment si arunca intr-o groapa pe o strada, in timp record s-ar reface drumurile acestor judete prin munca voluntara !!!

Iar tancurile ar cara galetile in panta spre munti ca tot merg la cazarma Vanatorilor de Munte pe Muntii Odorheiului spre Sovata !!!



     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00746 sec.