Ziua Logo
  09:21, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-02-06
crux (...@fasttelco.com, IP: 62.215.124...)
2006-02-05 23:24
se-ngroasa gluma

Bun articol, constata realitatea; cu toate astea, e greu de gasit o solutie. Ce sa faci? Nu-i poti expulza, ca au cetatenie. O idee ar fi neacordarea cetateniei pe viitor, pentru a lasa o portitza pentru expulzare in caz de indezirabilitate.

N-ar fi nimic deosebit, ar fi doar a raspunde cu aceeasi moneda practicilor curente-n tarile musulmane.

In 1996 i-am auzit tipand in Trafalgar square, pe englezeshte, de la microfon si tribuna cu statii uriashe de nushcatziwatzi chemari la jihad impotriva infidelilor, in chiar buricu' targului care le daduse un acoperish deasupra capului. Am fluierat in semn de protest, sub privirile bovine ale trecatorilor, carora nu le prea pasa de ce se-ntampla, secondat doar de- un sarb care vindea ceva la o taraba si care stia el ce stia.

Vad c-au scos din nou capu' n Londra. Tot in numele libertatii cuvantului.
Viperele astea trebuie disciplinate cumva. Vad ca cer acuma legi europene impotriva defaimarii religiilor. Foarte bine, sa li se dea si sa li se si aplice chiar din prima zi, pe baza limbajului (pentru noi crestinii revoltator: infideli, caini, porci samd). La zdup cu ei, sa se racoreasca nitzel.

Vai de capu' celor rapiti in Iraq. Zilele le sunt aproape pecetluite. Fapt care devine tot mai clar: lumea s-a cam saturat sa fie imbrancita de colo-colo in propria tara de catre musulmani. Maine vor interzice porcu'n restaurant, poimaine, cum scria cineva, vor pune burka-n capul sirenei din Copenhaga.

Tristetea e, ca n-au masura. Si drama e ca mergand pe calea asta, imping Europa catre extrema dreapta mai repede decat ar fi visat capetele rase in visele lor cele mai indraznetze. Teoria ca majoritatea tre' sa menajeze sensibilitatzile minoritatilor o prizez doar daca e dublata de reciproca.

Speram cu totii ca nu se va merge mult mai departe. Jurnalistii nostri, daca sunt responsabili, sa puna deoparte planurile de-a re-publica acele caricaturi.
Punctul a fost de mult ochit si lovit, n-are rost sa mai invarzti acuma cutzitu'n rana.

Ciocnirea civilizatiilor e clara, mocneste de multa vreme. Daca nu avem grija si conflictul e serios amorsat, toata lumea va merge aicea pana la capat, nu exista cale de mijloc. Cum zicea un musulman recent: "Daca nu poti sa mori pentru un crezi, cum poti spune ca intr-adevar crezi in ceva anume?"

Tot el zicea ceva de genul "Ce va tot mirati ca sinucigashii se-arunca-n aer?
O fac pentru ca n-au altceva, *le lipsesc armele voastre* "(sm). Capishi?


Ar fi mare pacat ca musulmanii sa se-nsele si sa subaprecieze vointa europenilor de-a-si apara - si ei - modul de viata. De-aceea ar trebui s-o lase mai moale cu pretentiile lor ca toata lumea sa se poarte cu ei precum cu un ou moale.








     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00690 sec.