Ziua Logo
  05:30, duminica, 7 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-09-29
morkov din Cehia (...@moucha.ro, IP: 81.31.22...)
2006-09-29 10:04
Pentru Ciufulici

Potopul documentat in Biblie nu este doar unul. Pana cand Biblia a fost scrisa / compusa au trecut milenii, timp n care povestirile legate de "primul om", de "revarsarea apelor" si alte povesti minunate si pline de invataminte, au fost transmise din om in om, de la mama la copii, etc.

Lumea de azi cauta Atlantida lui Platon. De la scufundarea orasului si pana la descrierile lui Platon au trecut secole. De fapt, fara sa isi dea seama, Platon descrie nu inundarea unui teritoriu, ci a mai multora. Platon a facut in vremea sa crcetari intreband oamenii, dar acestia au povestit numeroase povesti fiecare cu versiunile ei. In spatele acelor povesti nu este numai o intamplare, ci mai mult ca sigur mai multe.

Schlieman a descoperit Troia. Gresit: a descoperit 9 orase Troia unul sub altul, datand din timpuri stravechi. Vor fi descoperite osemintele vreunui personaj din Iliada ? Nici vorba. Si asta numai pentru ca sunt multe oseminte pe acolo. Care sunt din vremea razboiului troian, din moment ce nici macar nu se stie daca razboaiele descrise in iliada au avut loc intr-adevar acolo.

Revenind la idee: a spune ca potopul bilic a avut loc in Marea Neagra sau in zona ei este un hazard la fel de mare ca acela in care, fiind descoperite osemintele unui om din epoca bronzului, un om de stiinta ar spune "Acesta este Bucur - fondatorul Bucurestiului." Chiar scris pe mana sau pe o eticheta cum ca s-ar numi Bucur, nu am sti daca este vorba despre ACEL Bucur sau de un alt Bucur, poate ruda.

Concluzie: Potopul biblic NU a avut loc in Marea Neagra, cu exact aceeasi probabilitate cu care A avut loc aici si asta pentru ca DA, in Marea Neagra a avut loc un potop in momentul cedarii barajului natural din Bosfor. Apa sarata pelagica (de la suprafata) a Marii Negre provenind din Mediterana, iar cea grea, bentonica (de adancime) fiind cea initiala.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00566 sec.