Ziua Logo
  21:28, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2006-03-08
Radu Ioan din New York City, NY (...@yahoo.com, IP: 80.96.72...)
2006-03-08 15:35
PNL-istii ATHANASIU si UNGUREANU au negociat cu iresponsabilitate !

Desi ROMANIA are nevoie de prezenta si de garantiile de securitate ale SUA si ale NATO, tot atat de adevarat este ca si UE, NATO si SUA au interese directe importante in resursele din Zona Marii Negre si a Orientului Mijlociu.
Dava veti lectura COMUNICATUL de mai jos veti observa cum Guvernul BULGARIEI a obtinut INVESTITII de cca 500 Milioane USD in timp ce Atanasiu, Mihai R. Ungureanu si Traian Basescu au OBTINUT investitii americane de numai 50 de Milioane USD, ceea ce inseamna ca PARTEA ROMANA a acceptat sa Co-Finanteze modernizarea facilitatilor logistice si militare ce vor fi folosite de trupele SUA si ale NATO !!??
Inca odata Guvernul Romaniei abordeaza cu diletantism si pagubos o situatie care ne era favorabila initial !

ACORD BULGARIA - SUA - http://rador.srr.ro

RADIO ROMANIA ACTUALITATI - 8 Martie 2006

Reporter (Petio Petkov): Principala problema care se afla in centrul discutiilor cu partea americana este cea a statutului militarilor americani in Bulgaria - a declarat intr-un interviu, la finele saptamanii trecute, viceprim-ministrul si ministrul de externe, Ivailo Kalfin. Numai dupa ce se va ajunge la o solutie reciproca acceptabila va fi stabilita lista cu facilitati. Am realizat progrese, insa nu exista un termen final pentru semnarea acordului - a adaugat Kalfin. Citand surse diplomatice, mediile sofiote au informat ca ceremonia va avea loc, probabil, la finele lui aprilie, in timpul vizitei secretarului de stat american Condoleezza Rice, pentru reuniunea de la Sofia a ministrilor de externe ai tarilor membre NATO. Ministrul apararii, Veselin Bliznakov, a anuntat ca partea americana este interesata in poligonul `Novo Selo` si baza aeriana `Bezmer`, ambele situate nu departe de granita cu Turcia, in Bulgaria de Sud-Est. Lista poate fi completata cu `Graf Ignatievo`, primul aeroport militar bulgar modernizat in conformitate cu standardele NATO. Acordul va oferi garantii ca, in cazul in care facilitatile vor fi folosite intr-o actiune militara americana, Bulgaria va fi informata si o decizie concreta va fi adoptata in fiecare caz - a adaugat Bliznakov. El a respins orice legatura intre interesul demonstrat in ultimul timp de americani fata de aeroportul de la `Graf Ignatievo` si un posibil atac impotriva Iranului. Mediile bulgare au anuntat, citand surse militare, ca facilitatile in Bulgaria si Romania vor avea un comandament comun in Romania. Ambasadorul american la Sofia, John Beyrle, a anuntat ca numarul militarilor americani in Bulgaria va fi aproximativ de 3.500. Bazele vor ramane bulgare sub comandament bulgar, insa americanii le vor putea folosi, precum si militari din alte tari membre NATO - a adaugat ambasadorul. Investitiile americane in modernizarea facilitatilor, la care se adauga si portul Burgas, vor putea atinge pana in anul 2008 cifra de o jumatate de miliard de dolari.

08-03-2006 08:33 -


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00639 sec.