Ziua Logo
  16:27, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2004-12-10
S (...@yahoo.fr, IP: 82.123.203...)
2004-12-10 10:41
Integrarea europeana.

Integrarea nu trebuie sa fie un obiectiv al socialistilor (sau ce-or mai fi), al liberalilor sau al democratilor. Integrarea trebuie sa fie un obiectiv al socialistilor, democratilor, liberalilor, a romanilor fara culoare politica, a romanilor din Europa, din America, din Asia sau mai stiu eu ce continent. Integrarea trebuie sa fie obiectivul tuturor, inclusiv al ziaristilor, analistilor politici de dreapta, stanga sau centru. A urca in trenul evolutiei economico-sociale este cel mai important lucru pentru Romania de astazi.
9 Decembrie este o zi istorica pentru tara noastra de care trebuie sa ne bucuram cu totii. Aceasta zi nu este opera PSD-ului, pe departe. Este opera tuturor celor care au contribuit la ancorarea tarii noastre la masina europeana : societatea civila in frunte. Nu trebuiesc uitate ci dinpotriva, felicitate, toate organizatiile si asociatiile europene (engleze, franceze, olandeze, italiene, suedeze, etc, etc) si chiar americane (Fondation Soros, printre altele), care ne-au ajutat sa ajungem la acest 9 decembrie. Cunoscand modul de functionare a acestor organizatii, stiu ca majoritatea celor care s-au implicat in proiecte in Romania au facut-o in mod benevol, dand din timpul lor, din familiile sau cariera lor, si am impresia ca ei sunt mai multumiti decat romanii astazi.
Nu trebuie sa lasam pe unii sau pe altii sa recupereze politic sau electoral aceasta realizare pentru ca n-ar fi adevarat.
Integrarea europeana presupune o multime de avantaje. In urma semnaturii incheierii negocierilor, in plus de finantarile programelor de dezvoltare pentru Romania, un plus de 7 miliarde de euros pe 2 ani sunt destinati transpunerii in practica a acquis-ului comunitar. Multi spun, "as munci dar n-am cu ce". Uite ca avem cu ce. Deci, la munca ! Pentru ca integrarea nu reprezinta doar avantaje, ci si obligatii si chiar inconveniente. Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca o parte din politica Romaniei va fi decisa la Bruxelles. Economica, sociala, administrativa, financiara, fiscala. Dar trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca n-am intrat in Europa ca sa saracim, ci invers. Iar obiectivul Europei este tocmai acesta.

S (...@yahoo.fr, IP: 82.123.203...)
2004-12-10 11:17
Si era sa uit...

Integrarea europeana nu este un meci de fotbal intre Romania si Bulgaria.
Romania nu a fost "umilita" ba chiar invers. Plecand in cursa calificarii impreuna, Romania, tara de aproape 4 ori mai mare si mai complexa, a reusit sa-si incheie negocierile in acelasi timp.
In plus, noi nu am avut bafta unor conducatori cu credibilitatea si carnetul de adrese ale primului ministru bulgar.
Grav este ca un jurnalist sau un ziar saluta incheierea negocierilor la acest mod. Pot chiar sa spun ca-mi fac mari problreme pentru competenta ziaristului respectiv daca nu pentru capacitatea sa intelectuala.
Daca aceasta persoana care are acces la informatie, poate sa trateze la un mod pe care eu il gasesc chiar injurios pentru tara sa acest subiect, atunci ce pretentii poti avea de la taranul care munceste 14 ari /zi pentru a-si hrani familia ???


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00506 sec.