Ziua Logo
  13:30, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2006-01-04
Liviu C (, IP: 134.226.1...)
2006-01-04 05:10
Despre azil (statutul de refugiat) - Oare e chiar asa greu sa intelegem adevarul ?

Fiind eu insumi recunoscut oficial ca refugiat, nu cu mult timp in urma, de catre un stat democrat din UE care, spre deosebire de Romania, respecta si protejeaza drepturile cetatenilor sai, imi permit, in deplina cunostinta de cauza, sa scriu urmatoarele cu referire la articolul "Azil pentru Guru":

1. Articolul sus mentionat prezinta acordarea azilului (a statutului de refugiat asa cum este reglementat prin acorduri internationale) ca o portita prin care un infractor a scapat de raspunderea penala pentru fapte comise in Romania. In plus, se insinueaza ideea ca Gregorian Bivolaru ar fi fost judecat in mod corect si condamnat deja in Romania pentru incalcarea legii. Aceasta abordare a faptelor este total gresita. Semnatara articolului arata ca nu stie prea multe despre ceea ce scrie. In plus, prezinta faptele intr-o lumina falsa, ceea ce se vede din primele randuri ale articolului, din care citez: <<Autoritatile romane si-au demonstrat in dese randuri incompetenta in ceea ce priveste readucerea in tara a cetatenilor romani certati cu legea. Ultimul caz in acest sens este cel al lui Gregorian Bivolaru, liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), acuzat de relatii sexuale cu un minor si dat in urmarire generala si internationala, care a primit azil politic in Suedia, invocand anumite "persecutii".>>

Statutul de refugiat se acorda nu pe vorbe, ci in urma analizarii foarte atente a cererii de azil, proces in care Dovezile si Credibilitatea sunt esentiale in determinarea adevarului despre existenta persecutiilor. In cazurile in care un stat democrat cum este Suedia ACORDA statutul de refugiat (azil), este clar ca nu mai poti vorbi despre "persecutii" - adica intre ghilimele, ca si cum ar fi fost povesti inventate de Bivolaru.

Odata luata decizia de catre autoritatile competente ale Suediei, jurnalistul in cauza ar fi trebuit sa-si achimbe tonul, de la "persecutii invocate de Bivolaru" la ATENTIE, PERSECUTII ! Deoarece aceasta decizie luata in Suedia - intr-un caz extrem de controversat in Romania - arata ca Drepturile Omului si garantiile constitutionale NU sunt respectate in Romania. Asta este ceea ce noi romanii ar trebui sa intelegem acum. Iar noi ne credem democrati cu pretentii de "European Union"... Suntem si acum, din pacate pentru noi, de rasul lumii! Iar faptul cel mai trist este ca nici macar nu suntem constienti, ca popor, de asta...

2. Referitor la cazul Gregorian Bivolaru, cateva concluzii trebuiesc desprinse:

Prin refuzul cererii de extradare, autoritatile suedeze au demonstrat lumii civilizate si democrate ca nu existau dovezi clare pentru acuzatiile aruncate in spinarea lui Bivolaru de catre procurori, in ciuda unei supravegheri continue si a acelei avalanse de jandarmi, mascati, forte de ordine, procurori, securisti, etc., care au fost platiti din banii publici sa gaseasca dovezi impotriva lui Bivolaru. Dimpotriva, a reiesit clar ca acuzatiile nu au avut dovezi si nici credibilitate in fata unor judecatori impartiali dintr-un stat UE. Explicatia este ca acuzatiile au fost de fapt false si ipotetice, fabricate de anchetatori/procurori.

3. Mai mult, prin recenta decizie de a-i acorda azil (statut de refugiat) lui Bivolaru, este evident ca Gregorian Bivolaru a prezentat dovezi si a fost credibil in fata judecatorilor si autoritatilor suedeze.

Rusine procurorilor care fac Romania si pe noi ca popor de ras in fata popoarelor civilizate din Europa democratica!

4. Concluzia finala este una singura: cei care au instrumentat acuzatiile si abuzurile impotriva lui Bivolaru si a MISA trebuie trasi la raspundere: sanctionati si demisi. Doar in acest mod poate Romania sa-si curete aceasta rusine si sa se ridice la standardele unui stat democrat si cu pretentii de viitor membru UE.

Dar daca aceste sanctiuni si demiteri nu se fac in primele luni ale lui 2006, Romania si romanii vor ramane in continuare de caruta. Si este foarte probabil ca si accesul Romaniei in UE sa fie amanat pana cand Romania va demonstra UE ca nu mai este repetenta la capitolul Justitie si Drepturile Omului. Trist dar adevarat!


Cu deosebita stima,

Liviu Caliman



enzo (, IP: 82.76.6...)
2006-01-04 09:38
Un gand bun pentru dvs, dle Liviu

Din pacate, prima postare cu privire la acest articol mi-a fost cenzurata: probabil ca nu a placut moderatorului.
Din pacate, chiar in acest moment cand totul este foarte limpede, presa abordeaza acest ton, ca si cum Gregorian Bivolaru ar fi fost judecat in mod corect. Situatia este total nedemocratica in ceea ce priveste actul de justitie. Madalina, "minora" cu care se pretinde ca Grieg a intretinut relatii si-a retras plangerea a doua zi dupa ce a fost eliberata de procurori (ca martora), afirmand in plus ca declaratiile i-au fost luate prin tortura, drept care a facut si plangere impotriva procurorilor responsabili de aceste atrocitati. Desi acest ultim episod, materializat prin declaratii, face parte din acelasi dosar, NU A FOST LUAT IN CONSIDERATIE PANA ACUM si califica drept ciudat intregul act de justitie, care a mers in mod aberant mai departe. Daca era luata in considerare declaratia Madalinei despre care am pomenit mai inainte, procesul s-ar fi incheiat inainte de inceperea lui. Asta au constatat si suedezii. Personal, nu exclud ca ei sa-si fi trimis informatori in Romania pentru a-si face o imagine si mai obiectiva despre caz.
Ca "procesul a mers mai departe" este un fel de a zice, pentru ca a intrat intr-o "lipsa de procedura" cronica, de peste un an de zile. Mai mult, unul din procurorii care au instrumentat cazul, a iesit pe un post de televiziune dupa comunicarea respingerii extradarii si a afirmat: IL VOM JUDECA, IL VOM CONDAMNA SI VOM CERE DIN NOU EXTRADAREA, uitand ca procurorul nu are decat rolul de a descoperi si formula acuzatii, restul fiind de competenta instantelor de judecata. Printr-o singura fraza, procurorul respectiv si-a dat arama pe fata cu privire la actul de justitie din Romania.
De asemenea, militianul-sef Fatuloiu, dand dovada de necunoastere a legilor si conventiilor internationale, afirma in aprilie 2004, imediat dupa retinerea lui Gregorian Bivolaru la Malmo, ca readucerea lui in tara va dura maxim 20 zile. Pentru institutiile care-si permit sa se lase reprezentate de asmenea indivizi: RUSINE.
Aceeasi rusine trebuie sa o aiba si presa, care si acum prezinta situatia cam asa: Gregorian Bivolaru este acuzat de intretinerea de relatii cu un minor (nu cu o minora), pentru ca orice fraier nestiutor al cazului, sa poata ajunge mai usor la concluzia ca Bivolaru este pedofil.
Orice s-ar spune, presa dovedeste chiar acum in al 25-lea ceas, ca are un mare cui impotriva lui Grieg si impotriva scolii de Yoga MISA.
Domnule Rosca, dumneata care ai refuzat sa stai de vorba cu yoghini de la MISA atatia ani, esti in stare sa te explici acum ??? Ai acest curaj ???

Ghita Bizonu' (...@yahoo.com, IP: 193.231.172...)
2006-01-04 15:41
Re: Un gand bun pentru dvs, dle Liviu


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00534 sec.