Ziua Logo
  01:34, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-06-10
morkov din Cehia (...@moucha.ro, IP: 147.32.80...)
2006-06-11 18:05
Despre calculatoarele japoneze si nu numai

Acum catva timp am citit documentatia unui program pentru un calculator de uz dedicat, fabricat in Japonia. Am pus mana pe telefon si am sunat la firma: "Ati uitat sa imi trimiteti codurile de eroare" am spus eu. Raspunsul a venit fulgerator si stupefiant: "Nu are asa ceva pentru ca se presupune ca functioneaza bine 99.8% din timp. Pentru cele 0.2% din cazurile de eroare, se va reseta automat, printr-un circuit extern de control.".

Acum cativa ani o firma japoneza s-a oprit pentru ca s-au terminat niste componente minore (gen suruburi - nu mai tin minte ce anume), dar pentru ca nimeni nu se gandise ca "odata suruburile s-ar fi putut termina", repornirea de la 0 a instalatiilor a fost o sarcina nu tocmai usoara, necesitand bani, timp si mult efort.

Dar ce legatura e cu biserica ?

Un santier este o linie de productie: pe o parte intra materia prima, pe cealalta iese produsul finit (constructia insasi). Nimeni nu isi permite sa aduca pe santier toate materialele inca din prima zi (nu e loc pt depozitare, nu e nevoie de multe din ele pana in ultima zi, etc). Ce se intampla cand un grup de oameni blocheaza un santier ? Simplu: betonul este deja incarcat in betoniere - ce facem ? Asteptam pana absoarbe bioxid de carbon si se face bocna ca sa schimbam betoniera ? Cum sunt platiti muncitorii care vin la santier ca sa nu munceasca ? Ce se intampla cu termenul de lvrare a cladirii ?

Oamenii de pe santier au un singur scop: sa isi termine treaba si sa treaca la urmatorul proiect. Firma are un singur scop: profitul. Biserica are un singur scop: mutarea cladirii (au si facut demersurile in justitie). Oamenii au un singur scop: solidaritatea cu biserica. Asadar fiecare isi vede de treaba insa Politia, Politia Romana, ce scop are in aceasta poveste ? Nu ma prind.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00693 sec.