Ziua Logo
  01:28, sambata, 6 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-12-20
Michael Theil - Lazarescu din Montréal (...@sympatico.ca, IP: 70.48.137...)
2005-12-20 03:38
DREPTATE !

SI ADEVAR !

predicatoru din romania (...@hotmail.com, IP: 70.251.147...)
2005-12-20 06:11
Re: DREPTATE !

La 2005-12-20 03:38:39, Michael Theil - Lazarescu a scris:

> SI ADEVAR !
> 
unde frate? ai vazut tu dreptate si adevar? decit pe timpul regalitatii....cind bunica pute-a sa creasca 10 copii...cine sa i-ti dea dreptate? un hot si un criminal? un mincinos satanic care nu stiu de dumnezeu? si nu au o frica de dumnezeu? dar crezi ca dumnezeu doarme? nu doarme frate., el loveste in popor sa ii trezeasca...cu epidemia gainilor este o farsa.....sa distruga avutia taranului sa introduca puii din america....pe care ia oprit Europa.....sti sau nu sti, bunica cind pasarile mureau,, spuneau ca a dat boala gainii in ele....si le dadea sulfamida...si se faceau bine..si nu mai murea lumea de gripa avariana....BASESCU A DECLARAT CA EL CONTINUA SA MANINCE CARNE DE PUI....DAR A DAT ORDIN SA DISTRUGA GAINILE OAMENILOR DIN CURTII....EL MANINCA PUII ADUSII DE CIA DIN AMERICA

octaaa din pitesti (...@yahoo.com, IP: 80.97.214...)
2005-12-20 07:40
Re: DREPTATE !

Da, in regalitate. Bunicii mei nu aveau copii in regalitate. Erau ei niste copii. Dar stiu ce viata duceau. Ma refer doar la 3 dintre ei pe care i-am cunoscut mai bine. Si cred ca viata lor ilustreaza oarecum admosfera de epoca.
Traiau la tara, fara bani, in mizerie. Scoala o faceau la cativa kilometri distanta, mergeau aproape desculti, scriau pe tablita. Accesul la presa era zero. Iluminat sau canalizare tot zero. Casele erau vai de mama lor. Imbracamintea purtata era cea facuta numai in casa. N-aveau timp mai de nimic, din ani foarte putin inaintati trebuiau sa iasa la pascut cu vacile sau cu oile. Macar era bine ca le aveau. Altii nu le aveau nici palea. Mijloacele de transport in comun nu aveau nici o legatura cu comunele lor. Si ganditi-va, la tara traiau mult peste jumate din populatia Romaniei.
In schimb eu si parintii mei am beneficiat de multe avantaje sociale. Scoala primara, gimnaziala, liceu si facultate de stat - gratuita. Am beneficiat nu de cocioabe ci de locuinte adevarate cu caldura, lumina, telvizor, gaze, electricitate, telefonie,etc. Asta e realitatea.
Pacat insa ca si acum sunt mari discrepante intre zona urbana si cea rurala.

Cel de-al 4-lea bunic a avut o altfel de copilarie, mult mai placuta. Cu multe privilegii. Asta pentru ca tatal lui(strabunicul meu) era taranist. A beneficiat pentru o scurta perioada si de automobil. In timp ce ceilati 3 deabea daca aveau opinci sa mearga cu ele.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00812 sec.