Ziua Logo
  21:20, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-07-09
Viviana (...@hotmail.it, IP: 82.58.85...)
2005-07-10 04:55
O data auzeam de "arta pentru arta", astazi ori de cate ori incerc sa citesc un aricol ma gasesec cu "un scris pentru ..

O data auzeam de "arta pentru arta" si astazi ori de cate ori incerc sa citesc un aricol ma gasesec cu "un scris pentru scris". O fi meseria Dumitale dar daca ne iei peste picior rezultatul o sa fie ca Bilantul (mai ales astazi ca probabil pubicitate de la Stat nu mai vine si probabil nici alte "partecipari" tot din Bugetul Statui, si STATUL suntem noi!) societati o sa devina mai ROSU decat ROSUL pentru ca nu se pot cumpara asemenea bazaconii.
Am vazut cativa din Politici de meserie si ti se ingheata sangele in vine. Si chiar daca acesti Politici va citesc pana la urma au sa inteleaga si ei ce am inteles si eu: nu folositi la nimeni, nici lor Politicilo si nici noua cititorilor. Inafara de cateva calcule unde se foloseste o elementara aritmetica: NADA.
-- Care e Problema si De ce?
-- Cine si ce vrea: ca sa ne putem orienta. O persoana informata e o Persoana LIBERA. Nu va intereseaza? E mai bun un "Popolo Bue" adica "Poporul bou" cum se spune aici? Atunci la ce a servit Re-Evolutia de care tot vorbiti si va impaunati?! Ce ipocriti.
-- etc. ca doar nu fac eu meseria Dumitale.


Am citit pe COTIDIANUL articolul lui Miron Damian, Exorcizarea reformei justitiei.
"Fara indoiala ca subiectele care tin de interpretarea legii sint complicate. Probabil din cauza asta sint destul de rar abordate in comentarii de presa."
Astazi toate subiectele, aproape fara exceptie, sunt complicate.
Si in ITALIA exista Corta costitutzionala sau CONSULTA.
Si se ocupa cu verificarea Legilor pe care le "pompeaza" Parlamentul (aici e un dezastru, sunt prea multe legi si de multe ori "se trezesc" ca sunt inca "in viata" Legi de pe timpul Fascismului!). In Campania Electorala toti promit sa faca "curatenie" si abia ajung la Guvern nasc ca iepuri alte Legi.
In acest moment CC este independenta de puterea politica. Consilul Superior al Magistraturi (CSM) numeste acesti judecatori (Observatie: si in CSM exista asa zisele "curente" de Dreapta si Stanga dar se AUTOGUVERNEAZA, pana la ce punct e greu de spus dar au un anumit echilibru). Ca la voi.
Problema in RO, daca am intes bine, ar fi Retroactivitatea adica inlaturarea efectelor pre-existente noi Costitutii care - JUST - este exclusa. Asta inseamna ca trebuie sa asteptati - TIME care nu e, vezi intrarea in UE - ca anumite personaje sa decada, Legal.
Eu nu eram in Italia in 1948, '50, '60 si nu stiu bine ce sa intamplat. Nu cred ca a fost simplu, ca la voi. Italia iesea di WWII si FASCISM iar Fascisti nu se evaporasera, erau practic 90% din populatie. Ca la voi.

Nu e simplu dar cred ca vor gasi o solutie: daca VOR!
Ipoteza pe care am citit-o e o schimbare a Constitutiei care va fi verificata (asa cere Legea astazi) prin Referendum.
In ce consista (?) aceasta modificare sta solutia problemei. Si eu de asta as vrea sa citesc in cel puti 1 articol.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00670 sec.