Ziua Logo
  04:13, miercuri, 24 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Dosare ultrasecrete

2006-02-18
ml (...@yahoo.ca, IP: 82.76.214...)
2006-02-19 14:24
Baubaul iredentismului maghiar

In conditiile in care Ungaria si Romania au avut o istorie destul de agitata si mai ales manipulata, este usor de gasit si interpretat atit "pilde istorice" cit si manifestari actuale ale unor grupuri care sa suscite, sustina si alimenteze isteria antimaghiara din Romania cit si cea antiromaneasca din Ungaria. Problema aici este ca Ungurii sint mult mai pragmatici decit romanii si nu se lasa asa de usor antrenati cu astfel de prostii, dar totusi sint si la ei oameni care apleaca urechea si chiar alimenteaza prin manifestarile lor astfel de articole. Ceea ce se uita a spune este ca totusi sint manifestari izolate si in contrasens cu evolutia generala europeana. In plus asa cum remarca Marius Adrian si altii inainte, ceva pute prin politichia romaneasca de fiecare data cind se gaseste cite un nea ziaristul sa mai infoaie putin "problema maghiara". Ma credeti sau nu, v-o spun eu, aceasta problema este atit de mica incit efectiv nu exista, dar credeti ce vreti pina la urma urmei, insa este un fapt dovedit ca teama este mijlocul prin care reusesc cel mai usor boierii puhavi de la putere sa obtina obedienta prostimii, iar problema iredentismului maghiar a fost atitata de pe vremea lui Petru Groza pina acum de absolut toti "marii cirmaci " ai Romaniei.
Romanii in vata greu si probabil va mai dura ceva pina sa inteleaga asa cum au inteles francezii si germanii ca daca s-au batut ca chiorii sute de ani nu o sa obtina absolut nici un rezultat mai bun daca vor continua sa faca acelasi lucru. Singura solutie pe care totusi Ungaria o promoveaza de ani de zile este cooperarea cu Romania, Ungaria a fost un sustinator constat al aderarii Romaniei la NATO si EU, Ungaria a trimis anul trecut specialisti si pompe cind Banatul era inecat in ape si autoritatile nu stiau cum sa-si mai dea cu stingul in dreptul, dar ma rog tot de ocara si ignoranta romaneasca au avut parte din partea opiniei publice.
Ma intreb cind va veni momentul evolutiei la romani? Lumea se schimba dar oare inteleg romanii ceva din treaba asta?

tommytza din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.55.5...)
2006-02-19 15:59
Re: Baubaul iredentismului maghiar

Deci astia cer deja pe fatza autonomie teritoriala,steag propriu,institutii paralele cu cele ale statului si e doar baubau...cand o sa crezi ca exista iredentism,cand o sa te duci cu pasaport la Tg-Mures?....sau si atunci o sa fie vreun nationalism desantat la unora..?Prietene,duj-te sa stai vreo 3 luni la Miercurea Ciuc si pe urma sa iti dai cu parerea,daca o sa mai stii romaneste..


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00667 sec.