Ziua Logo
  11:29, miercuri, 24 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2004-12-31
Puiutul (, IP: 82.76.188...)
2004-12-31 03:07
Ahoe...

Este apreciabil ca dupa un efort sustinut, in urma caruia dupa multele mitinguri in fata Parcetului Militar din fata Parlamentului, si chiar o "cafeuta" la coana Nina in fata ograzii, cu ori fara dulceata de trandafiri unde nu eram primiti -recte prin Doru Maries sa reclamam unilaterala restabilire de chirie a sediului din str. Batistei nr. 24 a, la RAPPS ce s-a marcat cu amenzi la urale, totusi am reusit sa'i determinam in ultima luna a celor 15 ani cand se prescriau automat faptele sa ii convingem sa incheie "cercetarea", si sa treaca la judecarea faptelor pe acesti cetateni din cadrul parchetelor militare.
Mai greu pare insa sa-si de-a nea 'Nelu' cu gura peste mana, si sa se poata dovedi cum a incalcat cu autocompatimitorul gen. Stanculescu, si asemeni altora ca ei, precum si decedatul gen. Hortopan, invinuirea cf. art. 357,358,359 c.p , din care amintesc urm. alin. si pgf. :

Art.357 al. 1 - Savarsirea in scop de a distruge in intregime sau in parte o colectivitate sau un grup national, etnic,rasial sau religios, a vreuneia din urm. fapte :
a. uciderea membrilor colectivitatii sau grupului
Se pedepseste cu detentie pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Art.358 al. 1 - Supunerea la tratamente neomenoase a ranitilor, ori bolnavilor, (...) in general a oricarei alte persoane cazute sub puterea adversarului(...) se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza savarsirea (...) vreuneia dintre urm. fapte : . .
b. luarea de ostatici.
d. dislocarea sau lipsirea de libertate fara temei legal.
e. condamnarea sau executia fara o judecata prealabila efectuata de un tribunal constituit in mod legal si care sa fi judecat cu respectarea garantiilor judiciare fundamentale prevazute de lege.
Torturarea, mutilarea sau exterminarea celor prevauti la al. 1 se pedepseste cu detentiunea pe viata sau inchisoare de la 15 la 25 de anu si interzicerea unor drepturi.
Daca faptele prevazute in prezentul articol au fost savarsite in timp de razboi pedeapsa este detentiunea pe viata.

Art.359 al. 1 : distrugerea in intregime sau in parte -
a. a cladirilor, a oricaror alte constructii sau a navelor care servesc de spitale.
c. a depozitelor de materiale sanitare (...) se pedepseste cu inchsoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Art 360 al. 1 - Distrugerea sub orice forma, fara necesitate militara, de monumente sau constructii care au valoare artistica, istorica ori arheologica, de muzee, mari biblioteci, arhive de valoare istorica ori stiintifica,, opere de arta, manuscrise (...) se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Asadar vom trai si vom vedea cum dupa ce toti cei raspunzatori de toate aceste fapte abominabile, fie ca reusite inainte de fatidicul 22.12.1989, cat si dupa acea data, vor ajunge sa-si semneze declaratia privitoare la ele - dupa ce patina celor 15 ani a ajuns sa le prafuiasca mintile - vor primi ce li se cuvine conform zicalei "dupa fapta si rasplata". Pana atunci vom ajunge in alt an nou, incat va uram "La multi ani !" frati romani, desteptati nu chiar de acum.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00667 sec.