Ziua Logo
  11:27, miercuri, 24 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2004-12-24
balota (...@mail.expert.ro, IP: 193.230.222...)
2004-12-26 13:38
Scorilo, iti multumesc! Postarile domnului Fating Denver in ziua de Craciun, ca ortodox m-au ofensat.

Interventia dumneata m-a linistit. Cred ca Dumnezeu nu se complica prea mult in teorie, El ne invata sa fim buni si toleranti, restul e interes personal sau de grup.

Craciun Ferici! Balota

Scorilo din Buridava (...@yahoo.com, IP: 160.36.225...)
2004-12-26 15:38
Re: Scorilo, iti multumesc! Postarile domnului Fating Denver in ziua de Craciun, ca ortodox m-au ofensat.

La 2004-12-26 13:38:31, balota a scris:

> Interventia dumneata m-a linistit. Cred ca Dumnezeu nu se complica
> prea mult in teorie, El ne invata sa fim buni si toleranti, restul e
> interes personal sau de grup.
> 
> Craciun Ferici! Balota
> 
La fel si dumitale.

De asemenea, nu se cuvine sa-l uitam pe synd, care a dus greul bataliei inaintea mea...

Numai bine,
Scorilo

Harbuzache din Pe langa plopi din Erlangen (...@web.de, IP: 84.135.52...)
2004-12-26 15:42
Re: Roxana

Cat despre prostarea lui roxana cu "desprinderea Ardealului" acum cand Romania este membru NATO si acusi Ro va intra in Europa fara granize ...asemenea ineptzii nu sunt dacat un exemplu de cat de grave repercursiuni a avut campania comunista de spalare a creierelor si apoi indoctrinarea fortzata .... doveda suprema este ca atunci cand esti bine indoctrinat nici logica si nici bunul simtz nu pot aduce la normalitate. Pentru cei cu o formatzie umanista care nu incearca sa se documenteze in afara scolii acest lucru este fatal ca si in cazul Roxanei !

Harbuzache din Pe langa plopi din Erlangen (...@web.de, IP: 84.135.52...)
2004-12-26 15:43
Re: Scorilo,

- Faptul ca protoromanii se foloseau de un limbaj care contzinea cca 3/5 cuvinte slave se datoreaza si asimilarii care s-a produs intre ei si bulgarii care au stat cca 2-3 secole pe teritoriul transilvan. Aceasta asimilare esxplica si "disparitzia misterioasa" a dacilor liberi si aparitzia in istoria bulgara a termenului de daco-bulgari, in plus de asta unii dintre primii tzari bulgari au fost de origine romana (Fratzii Asanesti) deci infuentza bisericii slavone asupra limbi protoromanilor si a romanilor din evului mediu , pana la inceputul secolului 19 a fost limitata, cuvintele uzuale au fost in limba vorbita cam tot in aceasi proportzie ca la protoromani, .... modernizarea limbii s-a produs cu incepand cu intoarcerea pasoptistilor de la Paris.

- Alta ineptzie debitata de Scolrilo este nerecunoasterea superioritatzii culturii sub influentza religiei catolice. Un argument in favoarea superioritatzii este nu numai temeinicia cu care se instruiau preotzii catolici, seriozitatea cu care se facea se facea instructzia lor exemplu eruditzia iezuitzilor acceptata si azi ca deosebita si in coomparatzie cu aceasta usurintza cu care se numeau preotzii ortodocsi de cele mai multe ori straini total de eruditzie (vezi ce spune Ehrler la aceasta tema). Vezi in acest context numarul mare de Universitatzi germane in secolul 14 (5 bucatzi) cand pe la ortodocsi sufla vantul.

- Metehnele romanilor pot sa fie mostenire si etnica si istorica .... despre Traci se stie ca aveau ca meteahna dezbinarea, .... apoi conditziile istorice de formare si supravietzuire a poporului roman care ca pastor a trait ascunsi prin Codrul frate bun cu Romanul nu permiteau o organizare sociala asemenea celor ce locuiau in campii campii si se indeletniceau cu agricultura, si care nefiind atat de protejatzi trebuiau sa se organizeze pentru a supravietzui.

La 2004-12-26 13:38:31, balota a scris:

> Interventia dumneata m-a linistit. Cred ca Dumnezeu nu se complica
> prea mult in teorie, El ne invata sa fim buni si toleranti, restul e
> interes personal sau de grup.
> 
> Craciun Ferici! Balota
> 

balota (...@mail.expert.ro, IP: 193.230.222...)
2004-12-26 16:26
Pentru Harbuzache

La 2004-12-26 15:43:49, Harbuzache a scris:

In ultima vreme a aparut o teorie pe foru conform careia un partid popular ar fi posibil sa se infiinteze numai in Ardeal. In interventiile de astazi consider ca se cauta sa se dea si fundamentare ideologica a acestei incercari. In PNCD o asfel de incercare a mai fost, avand ca promotor pe Ioan Avram Muresan, se spunea pe atunci ca adepti ar fi gasit la un deputat de Caras si ca chiar Ion Ratiu ar fi de acord, Cert este ca seniorul Corneliu Coposu, greco-catolic. Nu cunosc pozitia fratilor Boila referitor la acest aspect. Stiu ca parintele Boila s-a luptat pentru retrocedarea proprietatilor bisericii greco-catolice. Aceasta actiune a sa mi s-a parut legitima, dar sa vii in 2005 sa scoti din palarie o teorie referitoare la suprematia unui biserici fata de alta , sa il ataci Bartolomeu Anania, un stalp al bisericii impotriva dominatiei statului fata de societate, e un act de miopie politica.

Repet, aceasta polemica nu-si avea locul si momentul pe prezentul forum.
Numai bine! Balota

synd (...@aol.com, IP: 84.128.45...)
2004-12-26 16:54
Re: Roxana

La 2004-12-26 15:42:40, Harbuzache a scris:

> Cat despre prostarea lui roxana cu "desprinderea Ardealului"
> acum cand Romania este membru NATO si acusi Ro va intra in Europa fara
> granize ...asemenea ineptzii nu sunt dacat un exemplu de cat de grave
> repercursiuni a avut campania comunista de spalare a creierelor si
> apoi indoctrinarea fortzata .... doveda suprema este ca atunci cand
> esti bine indoctrinat nici logica si nici bunul simtz nu pot aduce la
> normalitate. Pentru cei cu o formatzie umanista care nu incearca sa
> se documenteze in afara scolii acest lucru este fatal ca si in cazul
> Roxanei !
>


Roxana a luat pozitie fata de afirmatia lui Fading_Denver:


"De la: fading_denver din crossroads (...@the-big-apple.com)
Data: 2004-12-10 06:30:27 , IP: 168.143.113...




> La 2004-12-10 05:24:51, fading_denver a scris:

O sa-ti explic cind ne vom vedea...

Deocamdata, scoate-l, te rog, pe Marc din ecuatie. Omul asta a avut de suportat o gramada de porcarii din partea unor nesimtiti fara sa aiba habar ce si cum. Eu stiu cine e la originea intregii magarii si, te asigur, nenorocitul o va incasa la momentul oportun. Si el stie ca eu stiu si ca nu glumesc.

Sa trecem.

Scopul meu, unicul scop al prezentei mele pe acest forum, este separarea Ardealului de Romania. Nu am ambitia ca fac mare lucru, insa fac si eu ce pot. In rest, caterinca.

Daca tot zici ca-ti place sa citesti, poate ai studiat Huntington, The Clash of Civilizations. Daca nu, fa-mi un semn si-ti trimit un cadou de Craciun! O sa vezi cum - foarte probabil - va arata Europa in viitor. Bucurestiul nu va fi acolo. Si va fi foarte bine asa.

O vrei? Da-mi o adresa!"




Afirmatia nu-i apartine ei, ci unui membru al grupului de contestatari in care te incluzi singur. Esti pe calea cea buna, dar inca mai sunt bolovani... pe drum!

Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 65.27.211...)
2004-12-26 16:59
Re: Draga Scorilo

Eu nu sint specialist in "mintuirea sufletului" si in alte fineturi teologico-ortodoxe.Si nu ma ascund dupa degete.De asemenea nu sint complexat ca sint roman.Vreau doar sa identific anumite cauze pentru inapoierea Romaniei, care sper ca va inceta intr-un viitor previzibil.Se pare ca nu intelegi ca principatele romanesti au fost inapoiate cultural si din cauza bisericii.Cu un Psellos nu se face primavara.De altfel, biserica l-a marginalizat si aproape l-a excomunicat.In privinta unor tineri romani care au studiat in Occident un exemplu graitor este cel al lui Udriste Nasturel care dupa ce a studiat in Italia a venit in Tara Romaneasca si a tradus din italiana in ...slavona.Biserica i-a slavonizat pe nobilii romani, dupa care i-a grecizat.Mai recent, biserica a fost si comunizata .De fiecare data prelatii si unii intelectuali s-au referit la "pastrarea traditiilor stramosesti".Care sint aceste traditii?Poate doar sarmalele, tuiculita si iluziile.Daca tot dobindim noi si noi traditii stramosesti, atunci sa le dobindim pe cele care ne ajuta sa progresam si sa traim mai bine.La 2004-12-26 15:38:58, Scorilo a scris:

> La 2004-12-26 13:38:31, balota a scris:
> 
> > Interventia dumneata m-a linistit. Cred ca Dumnezeu nu se complica
> > prea mult in teorie, El ne invata sa fim buni si toleranti, restul e
> > interes personal sau de grup.
> > 
> > Craciun Ferici! Balota
> > 
> La fel si dumitale.
> 
> De asemenea, nu se cuvine sa-l uitam pe synd, care a dus greul
> bataliei inaintea mea...
> 
> Numai bine,
> Scorilo
> 

Harbuzache din Pe langa plopi din Erlangen (...@web.de, IP: 217.233.113...)
2004-12-26 17:56
Re: Balota

O discutzie pe forum nu poate sufla vant in panze nici unei incercari de schimbare a ceva in Ro. Cu atat mai mult cand e vorba de creearea unui nou partid politic. Un comentariu pe forum e citi cel mult de catziva zeci de cititori si acestia majoritatea din strainatate... deci teama Dvs nu este fundamentata.
Iar discutziile purtate intre niste romani departe de tzara nu pot fi suspectate de asemenea intentzii intrucat noi suntem prea departe de "locul faptei" ca sa putem interveni cu ceva.
Problema cred ca este mai degraba in obtuzitatea bisericii ortodoxe care prin al ei Capo s-a exprimat deseori clar impotriva preluarii valorilor occidentale si orientarea catre valorile comune ale ortodoxiei... sau mai clar Teoctist a condamnat in text clar apropierea Romaniei de UE si a indicat directzia Moscova... trist dar adevarat sau mai degraba de necrezut!


La 2004-12-26 16:26:47, balota a scris:

> La 2004-12-26 15:43:49, Harbuzache a scris:
> 
>  In ultima vreme a aparut o teorie pe foru conform careia un partid
> popular ar fi posibil sa se infiinteze numai in Ardeal. In
> interventiile de astazi consider ca se cauta sa se dea si
> fundamentare ideologica a acestei incercari. In PNCD o asfel de
> incercare a mai fost, avand ca promotor pe Ioan Avram Muresan, se
> spunea pe atunci ca adepti ar fi gasit la un deputat de Caras si ca
> chiar Ion Ratiu ar fi de acord, Cert este ca seniorul Corneliu
> Coposu, greco-catolic. Nu cunosc pozitia fratilor Boila referitor la
> acest aspect. Stiu ca parintele Boila s-a luptat pentru retrocedarea
> proprietatilor bisericii greco-catolice. Aceasta actiune a sa mi s-a
> parut legitima, dar sa vii in 2005 sa scoti din palarie o teorie
> referitoare la suprematia unui biserici fata de alta , sa il ataci
> Bartolomeu Anania, un stalp al bisericii impotriva dominatiei
> statului fata de societate, e un act de miopie politica.
> 
> Repet, aceasta polemica nu-si avea locul si momentul pe prezentul
> forum.
>  Numai bine! Balota
> 

Harbuzache din Pe langa plopi din Erlangen (...@web.de, IP: 217.233.113...)
2004-12-26 18:17
Re: Ptr Balota

O discutzie pe forum nu poate sufla vant in panze nici unei incercari de schimbare a lucrurilor cu atat mai mult cand e vorba de creearea unui nou partid politic. Un comentariu pe forum e citi cel mult de catziva zeci de cititori si acestia majoritatea din strainatate... deci teama Dvs nu este fundamentata.
Iar discutziile purtate intre niste romani departe de tzara nu pot fi suspectate de asemenea intentzii intrucat noi suntem prea departe de a fi la curent cu noutatzile "de culise" si prea ddeparte de "locul faptei" ca sa putem interveni cu ceva. Deci de comentat comentam si noi ca si cainii care urla la luna ... Iar discutziile se trag si din unele probleme reale printre care si obtuzitatea bisericii ortodoxe care prin al ei Capo s-a exprimat deseori clar impotriva preluarii valorilor occidentale si orientarea catre valorile comune ale ortodoxiei... sau mai clar Teoctist a condamnat in text clar apropierea Romaniei de UE si a indicat directzia Moscova... trist dar adevarat sau mai degraba de necrezut!
Si da-i si combate si tot asa!

Roxana (...@free.fr, IP: 82.64.102...)
2004-12-26 18:54
Re: Roxana/ De ce va repeziti fara sa cititi atent. " Desprinderea Ardealului " este misiunea declarata a lui Denver,...

nu a mea.
In alta ordine de idei, "documentatia "
excesiva orientata politic si nationalist
spala si ea creierul ca si propaganda
comunista. La dvs. nu s-or fi amestecat
amîndoua, piparate cu putin sovinism
anti-romanesc ?








La 2004-12-26 15:42:40, Harbuzache a scris:

> Cat despre prostarea lui roxana cu "desprinderea Ardealului"
> acum cand Romania este membru NATO si acusi Ro va intra in Europa fara
> granize ...asemenea ineptzii nu sunt dacat un exemplu de cat de grave
> repercursiuni a avut campania comunista de spalare a creierelor si
> apoi indoctrinarea fortzata .... doveda suprema este ca atunci cand
> esti bine indoctrinat nici logica si nici bunul simtz nu pot aduce la
> normalitate. Pentru cei cu o formatzie umanista care nu incearca sa
> se documenteze in afara scolii acest lucru este fatal ca si in cazul
> Roxanei !
> 

dan toader din franta (...@hotmail.com, IP: 195.36.135...)
2004-12-26 19:35
mai balota. nu mai te simti ofensat de boi si lichele ca iti scurtezi viata. hai noroc si la multe sarmale.

La 2004-12-26 13:38:31, balota a scris:

> Interventia dumneata m-a linistit. Cred ca Dumnezeu nu se complica
> prea mult in teorie, El ne invata sa fim buni si toleranti, restul e
> interes personal sau de grup.
>
> Craciun Ferici! Balota
>

balota (...@mail.expert.ro, IP: 193.230.222...)
2004-12-26 21:23
Re: mai dane. nu mai te simti ofensat, ca mare e gradina lui Dumnezeu!

La 2004-12-26 19:35:51, dan toader a scris:

> La 2004-12-26 13:38:31, balota a scris:
> 
> > Interventia dumneata m-a linistit. Cred ca Dumnezeu nu se complica
> > prea mult in teorie, El ne invata sa fim buni si toleranti, restul e
> > interes personal sau de grup.
> >
> > Craciun Ferici! Balota
> >
> 
CRACIUN FERICIT!! Tie Dane si alor tai!

Harbuzache din Pe langa plopi din Erlangen (...@web.de, IP: 217.233.125...)
2004-12-26 21:42
Re: Roxana

Afirmatzii ca cele ale lui Denver nu pot fi calaficate decat ca prostii.
Prost e cel ce le scrie si si mai prost cel care citind le crede. Deci nici nu merita luate in considerare.
Informarea politica corecta nu e decat o atitudine de civism obligatoriu care combinate cu putzina logica fac sa-tzi dai seama ca afirmatziile unui ca Denver nu trebuiesc luate in seama.
Faptul ca propaganda comunista ne-a spalat cam la totzii creierele ... nu e vina noastra, important este ceea ce s-a spalat sa fie inlocuit cu material de buna calitate, adica mai ales pentru noi cei care nu traim in Ro si avem contact cu o alta normalitate e sa intzelegem ce inseamna mentalitate europeana si cerintzele ei si sa le aratam celor de acasa ca mai exista si o alta normalitate decat cea cu care sunt ei invatzatzi.
Asta se poate numi patriotism.
In acest context criticarea "ciucalaului Milka" si a socializarii gresite a murdariei generalizate precum si a mentalitatzilor paguboase de tip comunist nu inseamna sovinism ....ci mai degraba PATRIOTISM adevarat!
Diferentza o face punctul de vedere din care e vazut acest lucru ... unui activist cu vechi state sau unui securist de moda veche in mod sigur postarile mele i se vor parea si sovine si antiromanesti.... unui individ normal nascut aici in occident, atitudinea mea nu i se vor paree decat normale!


La 2004-12-26 18:54:22, Roxana a scris:

>  nu a mea.
>  In alta ordine de idei, "documentatia "
>  excesiva orientata politic si nationalist
>  spala si ea creierul ca si propaganda
>  comunista. La dvs. nu s-or fi amestecat
>  amîndoua, piparate cu putin sovinism
>  anti-romanesc ?
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> 
> La 2004-12-26 15:42:40, Harbuzache a scris:
> 
> > Cat despre prostarea lui roxana cu "desprinderea Ardealului"
> > acum cand Romania este membru NATO si acusi Ro va intra in Europa fara
> > granize ...asemenea ineptzii nu sunt dacat un exemplu de cat de grave
> > repercursiuni a avut campania comunista de spalare a creierelor si
> > apoi indoctrinarea fortzata .... doveda suprema este ca atunci cand
> > esti bine indoctrinat nici logica si nici bunul simtz nu pot aduce la
> > normalitate. Pentru cei cu o formatzie umanista care nu incearca sa
> > se documenteze in afara scolii acest lucru este fatal ca si in cazul
> > Roxanei !
> > 
> 
> 

Roxana (...@free.fr, IP: 82.64.110...)
2004-12-26 22:27
Re: Harbuzache sau Lebenita sau Bostan...oare de ce nu-mi place cuvîntul " normalitate "....?

La 2004-12-26 21:42:18, Harbuzache a scris:

> Afirmatzii ca cele ale lui Denver nu pot fi calaficate decat ca
> prostii.
> Prost e cel ce le scrie si si mai prost cel care citind le crede. Deci
> nici nu merita luate in considerare.
> Informarea politica corecta nu e decat o atitudine de civism
> obligatoriu care combinate cu putzina logica fac sa-tzi dai seama ca
> afirmatziile unui ca Denver nu trebuiesc luate in seama.
> Faptul ca propaganda comunista ne-a spalat cam la totzii creierele ...
> nu e vina noastra, important este ceea ce s-a spalat sa fie inlocuit
> cu material de buna calitate, adica mai ales pentru noi cei care nu
> traim in Ro si avem contact cu o alta normalitate e sa intzelegem ce
> inseamna mentalitate europeana si cerintzele ei si sa le aratam celor
> de acasa ca mai exista si o alta normalitate decat cea cu care sunt ei
> invatzatzi.
> Asta se poate numi patriotism.
> In acest context criticarea "ciucalaului Milka" si a
> socializarii gresite a murdariei generalizate precum si a
> mentalitatzilor paguboase de tip comunist nu inseamna sovinism
> ....ci mai degraba PATRIOTISM adevarat!
> Diferentza o face punctul de vedere din care e vazut acest lucru ...
> unui activist cu vechi state sau unui securist de moda veche in mod
> sigur postarile mele i se vor parea si sovine si antiromanesti....
> unui individ normal nascut aici in occident, atitudinea mea nu i se
> vor paree decat normale!
> 
> 
> La 2004-12-26 18:54:22, Roxana a scris:
> 
> >  nu a mea.
> >  In alta ordine de idei, "documentatia "
> >  excesiva orientata politic si nationalist
> >  spala si ea creierul ca si propaganda
> >  comunista. La dvs. nu s-or fi amestecat
> >  amîndoua, piparate cu putin sovinism
> >  anti-romanesc ?
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > 
> > La 2004-12-26 15:42:40, Harbuzache a scris:
> > 
> > > Cat despre prostarea lui roxana cu "desprinderea Ardealului"
> > > acum cand Romania este membru NATO si acusi Ro va intra in Europa fara
> > > granize ...asemenea ineptzii nu sunt dacat un exemplu de cat de grave
> > > repercursiuni a avut campania comunista de spalare a creierelor si
> > > apoi indoctrinarea fortzata .... doveda suprema este ca atunci cand
> > > esti bine indoctrinat nici logica si nici bunul simtz nu pot aduce la
> > > normalitate. Pentru cei cu o formatzie umanista care nu incearca sa
> > > se documenteze in afara scolii acest lucru este fatal ca si in cazul
> > > Roxanei !
> > > 
> > 
> > 
> 
> 

Harbuzache din Pe langa plopi din Erlangen (...@web.de, IP: 217.233.113...)
2004-12-26 23:22
Re: Roxana

Nu stiu de ce nu itzi place... poate ca nu are nimic comun cu ce suntem noi obisnuitzi de acasa.
In rest potzi sa-mi spui si Bostan daca Harbuzache nu tzi place, dar sa srtii si tu ca lui Lebenita i-a fost taiat accesul pe site-ul ziua probabil in legatura cu niste amanunte date despre revolutzia de la Timisoara, probabil inconvenabile.

Sa auzim de bine ...

Harbuzache ;-))


PS chiar acuma ma documentam despre Charlemagne-ul vostru cel francez si din literatura de specialitate englezeasca am aflat confirmarea la ceea ce stiam de mult ... si anume ca e de al nostru ... adica german neaos
Cum se invatza in scoala franceza despre el ? Ca fiind franc sau francez?

La 2004-12-26 22:27:19, Roxana a scris:

> La 2004-12-26 21:42:18, Harbuzache a scris:
> 
> > Afirmatzii ca cele ale lui Denver nu pot fi calaficate decat ca
> > prostii.
> > Prost e cel ce le scrie si si mai prost cel care citind le crede. Deci
> > nici nu merita luate in considerare.
> > Informarea politica corecta nu e decat o atitudine de civism
> > obligatoriu care combinate cu putzina logica fac sa-tzi dai seama ca
> > afirmatziile unui ca Denver nu trebuiesc luate in seama.
> > Faptul ca propaganda comunista ne-a spalat cam la totzii creierele ...
> > nu e vina noastra, important este ceea ce s-a spalat sa fie inlocuit
> > cu material de buna calitate, adica mai ales pentru noi cei care nu
> > traim in Ro si avem contact cu o alta normalitate e sa intzelegem ce
> > inseamna mentalitate europeana si cerintzele ei si sa le aratam celor
> > de acasa ca mai exista si o alta normalitate decat cea cu care sunt ei
> > invatzatzi.
> > Asta se poate numi patriotism.
> > In acest context criticarea "ciucalaului Milka" si a
> > socializarii gresite a murdariei generalizate precum si a
> > mentalitatzilor paguboase de tip comunist nu inseamna sovinism
> > ....ci mai degraba PATRIOTISM adevarat!
> > Diferentza o face punctul de vedere din care e vazut acest lucru ...
> > unui activist cu vechi state sau unui securist de moda veche in mod
> > sigur postarile mele i se vor parea si sovine si antiromanesti....
> > unui individ normal nascut aici in occident, atitudinea mea nu i se
> > vor paree decat normale!
> > 
> > 
> > La 2004-12-26 18:54:22, Roxana a scris:
> > 
> > >  nu a mea.
> > >  In alta ordine de idei, "documentatia "
> > >  excesiva orientata politic si nationalist
> > >  spala si ea creierul ca si propaganda
> > >  comunista. La dvs. nu s-or fi amestecat
> > >  amîndoua, piparate cu putin sovinism
> > >  anti-romanesc ?
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > 
> > > La 2004-12-26 15:42:40, Harbuzache a scris:
> > > 
> > > > Cat despre prostarea lui roxana cu "desprinderea Ardealului"
> > > > acum cand Romania este membru NATO si acusi Ro va intra in Europa fara
> > > > granize ...asemenea ineptzii nu sunt dacat un exemplu de cat de grave
> > > > repercursiuni a avut campania comunista de spalare a creierelor si
> > > > apoi indoctrinarea fortzata .... doveda suprema este ca atunci cand
> > > > esti bine indoctrinat nici logica si nici bunul simtz nu pot aduce la
> > > > normalitate. Pentru cei cu o formatzie umanista care nu incearca sa
> > > > se documenteze in afara scolii acest lucru este fatal ca si in cazul
> > > > Roxanei !
> > > > 
> > > 
> > > 
> > 
> > 
> 
> 


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00938 sec.