Ziua Logo
  21:27, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2004-12-24
fading_denver din crossroads (...@the-big-apple.com, IP: 168.143.113...)
2004-12-24 06:20
Autorului acestui articol

Robin din ON, Canada (...@yahoo.ca, IP: 24.156.102...)
2004-12-24 16:02
Re: Autorului acestui articol

Harbuzache din Pe langa plopi din Erlangen (...@web.de, IP: 217.233.123...)
2004-12-24 16:33
Re: Fading denver


Ai foarte multa dreptate in postarea scrisa cu intzelegere si bun simtz.
Si mie mi se pare diferentza de mentalitate intre Ro si De tot o problema culturala ... educatzia de mici a celor doi copilasi unul neamtz si unul roman e foarte diferita... in timp ce romanii isi rasfatza copii pana peste masura ... neamtzul pupa doar noaptea cand doarme si de mic il obisnuieste cu ordinea, iar copilul neamtzului in loc de rasfatz si libertate totala primeste atentzie multa din partea familiei si totzi se comporta cu el ca si cu un om mare ... dar la care trebuie sa-tzi gasesti timp sa-i explici multe lucruri .... !
De mai bine de 15 ani de cand locuiesc aici inca nu am vazut copii jucandu-se pe strada si nici tineri adunandu-se seara pe la coltzuri.
Educatzia de acasa este continuata printr-o socializare corecta ,,, si asta se intampla in scoala!
Aicinimeni nu invatza calculul probabilitatzilor inca din clasa intai ca ea e total nefolositoare, dar comportamentul corect adica normal al fiecarui copil in orice imprejurare este o problema de viatza IMPORTANTA.
In Romania asemenea probleme nu exista, scoala are rolul de a face papagali olimpici si sa se mandreasca cu cva ce in lumea normala NU EXISTA .. olimpiada scolara... si uite asa avem un popor de prostalai incompetentzi cu ifose de mahari atotstiutori dar de fapt realitatea ne arata ca suntem ultimii din Europa ... cam prin mijlocul Africii ... !
Faptul ca omului de rand nu i se pare anormala o asemenea situatzie ... mai intzeleg ... dar ca cei din conducerea tzarii sa fie atat de prosti si sa nu accepte modele de succes din Europa sau America... mi se pare de neiertat.
Deci ce putem face....? Sa-i combatem pe forum si sa le aratam ca imparatul e in pielea goala si sa le aducem aminte ca tzarile africane printre care ne numaram ... au datoria sa-si tzina ciocul mic si sa redescopere valorile ordinii, moralitatzii si seriozitatzii.
Deci iata atzi vazut un mic aspect de "problema culturala" asa cum o vede cineva plecat de 15 ani din Ro dar ramas cu sufletul pe acolo .... in Heimat (cuvant pe care numai vorbitorii de germana il pot intzelege)

Cat despre musulmani ...
Salam oricum... adica salam cu barba conform sariei ;-))

fading_denver din crossroads (...@the-big-apple.com, IP: 168.143.113...)
2004-12-24 19:46
Islamul si politica pasilor mici

La 2004-12-24 16:02:33, Robin a scris:

> Breaking News!!! In baza unei legi introduse in '91 care permite
> settlementuri out-of-court in probleme de drept civil: divorturi,
> partaje, succesiuni, s-a stabilit zilele astea ca "sharia"
> este OK pentru rezolvarea acestor probleme, bineinteles numai daca
> cele doua parti sint de acord! :-) Precedente exista: deja se accepta
> astfel de settlementuri facute de autoritati catolice sau judaice...
>
> Propunerea introducerii shariei a venit de la initiatoarea legii din
> '91, o reprezentanta a NDP (New Democratic Party), cel mai progresist
> partid din Canada...
>
> Salam Aleicum! :-))
>
>

Dragutz. Daca trend-ul se mentine, inseamna ca lumea islamica va include curind un nou stat in care sharia va fi legea suprema : Ontario, Quebecul va deveni o enclava franco-musulmana luind locul Afganistanului ca baza de antrenament pentru terorismul wahhabist, iar restul Canadei, neatins inca de nebunia multiculturalismului (nu prea stiu care e treaba in British Columbia) se va integra in US. Abia astept sa vad ontarieni cu miinile taiate fiindca au furat si pe nevestele lor cu burqa-n cap si fara drept de vot si de a studia.

Prin aeroporturi au inceput sa apara mici sali pe usa carora poti vedea un desen asemanator cu acelea de pe usile W.C.-urilor: un hominid stind in genunchi, cu fundul azvirlit in sus si dindu-se cu capul de pamint. Stiati ca in Arabia Saudita de 5 ori pe zi se inchid toate magazinele, se opreste orice activitate, nu mai misca nici musca, toata lumea se duce la cea mai apropiata moschee sa se dea cu capul de pamint si ca treaba e strict supravegheata de o politie specializata cu care nu e bine sa glumesti?

Sa traiasca liberalii si ideile lor sinucigase!

fading_denver din crossroads (...@the-big-apple.com, IP: 168.143.113...)
2004-12-24 20:00
Esecul ideii de multiculturalism

Robin din ON, Canada (...@yahoo.ca, IP: 24.156.102...)
2004-12-25 04:19
Re: Esecul ideii de multiculturalism

La 2004-12-24 20:00:40, fading_denver a scris:

> mediteze indelung. Ca si fratii lor canadieni inca si mai chiori
> politic si ideologic, de altfel.


Canada...

Ontario este tras in jos de Toronto... :-) , locul unde aterizeaza cam 80% din landed imigrants. La ultimele alegeri Toronto a fost in totalitate rosu (liberalii lui Chretien, si, mai nou, ai lui Paul Martin). Romanii au avut o contributie majora... :-)) Quebecul este... francez :-)) The prairies (Saskatchewan si Alberta) sint mai conservatoare, si deci mai albastre (la noi culorile sint invers ca la americani :-)). In Alberta avem un premier, Klein (ales mereu, de cind ma stiu eu), care a facut urit de tot cind a auzit ca liberalii lui Martin vor sa schimbe definitia notiunii de marriage: a union between a man and a woman. Cere referendum, lucru de care ceilalti fug ca de dracu', gasind tot felul de chichite avocatesti... British Columbia (Vancouver) trimite mixed signals: de la ei a plecat nebunia cu casatoriile homosexuale, preluata cu mult avint si de Quebec. si de Ontario....


> country of many cultures, what then is the basis of national unity?
> Historically, America has had a single predominant culture, the
> product of the original British settlers, and successive waves of
> immigrants have assimilated into that culture, while also modifying
> it. Its key elements have been a European heritage, the English
> language, the Christian religion, and Protestant values. Ethnic,


Semintele esecului au fost aruncate cind s-a renuntat la conceptul de melting-pot care a functionat perfect tot pina atunci, prin anii '30... Dupa care a inceput o perioada ambigua, care a condus la ce vedem astazi: adica nu melting-pot, ci afirmarea, ba chiar exacerbarea oricarei diferente, cit de mici, a oricarui grupusor etnic, cultural, spiritual...


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00683 sec.