Ziua Logo
  20:24, vineri, 5 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2004-12-23
Maldini din Magyarország. Paolo Maldini FC Steaua Bucuresti Gheorghe Hagi (...@hotmail.com, IP: 80.98.130...)
2004-12-23 22:57
Nastase si-a anexat declaratiei averea sotiei, Nati Meir are conturi in Elvetia

Anul VIII, Serie noua, Nr 294(3071), vineri, 24 decembrie 2004
Potrivit declaratiilor de avere publicate pe site-ul Camerei
Deputatii, putin mai saraci ca senatorii


Cu cateva zile intarziere fata de colegii lor de la Senat, deputatii si-au publicat miercuri seara declaratiile de avere pe pagina de Internet a Camerei. Potrivit acestora, deputatii par a avea mult mai putine bunuri, terenuri sau sume de bani decat senatorii.


Foarte multi deputati nu poseda decat un apartament sau o masina, fara a avea conturi sau depozite in valuta. Trebuie mentionat insa ca o parte insemnata din acestia se afla la primul mandat. Un exemplu in acest sens poate fi pesedistul Victor Ponta. El nu a agonisit pana acum decat un apartament si o casa de locuit pe care nici nu a apucat sa le plateasca in intregime. In schimb, colega sa de generatie si de banca in sala plenului, Daciana Sarbu, il depaseste din punct de vedere financiar pe "micul Titulescu". Potrivit declaratiei de avere, Daciana detine doua terenuri, un apartament, o casa de vacanta si un autoturism Hyundai.


Nastase si-a anexat declaratiei averea sotiei


In acelasi timp insa, exista si persoane care se pot lauda cu o avere impresionanta. Este cazul presedintelui Camerei Deputatilor, fostul premier Adrian Nastase. Acesta declara ca detine trei terenuri - agricol, forestier si intravilan -, un apartament, celebra deja firma de la Cornu, precum si o colectie de icoane, obiecte decorative, carti, covoare si timbre. In privinta conturilor si depozitelor, Nastase are stransi 103.027 dolari, 103.480 dolari, 342 milioane lei, avand totodata obligatii de 11.000 euro. Fostul premier a tinut sa anexeze declaratiei sale si un document cu bunurile mostenite de sotia sa. Astfel, Dana Nastase detine, la randul ei, un teren agricol si unul intravilan. Cei doi au declarat ca detin alte bunuri producatoare de venituri nete care insumate depasesc echivalentul a 5.000 euro pe an, mentionand in acest sens chiriile. Totodata, presedintele Camerei a precizat ca este profesor la trei universitati.

Un alt personaj care a facut avere al noului parlament este pesedistul Zamfir Dumitrescu. Proaspat intrat in politica, el poseda un teren intravilan, cinci apartamente, doua case de locuit si doua de vacanta. De asemenea, mai detine, pe langa patru masini, o importanta colectie de arta. In cont are 140.000 dolari si 30.000 euro, precum si titluri de proprietate in valoare de 300.000 dolari.

Colegul sau de partid, Gabriel Oprea, sta foarte bine la capitolul case si terenuri. El detine cinci apartamente, o casa de locuit si patru terenuri, dar si doua autoturisme. In cont are stransi 42.000 dolari. Deputatul declara ca incaseaza venituri anuale din inchirierea imobilelor.

Liderul grupului PSD din legislatura trecuta, Viorel Hrebenciuc, are un teren agricol, o casa de locuit, actiuni in valoare de 175 milioane de lei si un depozit de 148.000 euro in Romania si Anglia. Fostul consilier prezidential Octavian Stireanu a declarat ca detine - pe langa un apartament si o casa de vacanta - actiuni la trei societati comerciale, la una dintre acestea valoarea ajungand la 2.058 miliarde de lei. De asemenea, Alin Teodorescu detine actiuni la IMAS in valoare de un miliard lei.


Rovana Plumb - scuter plus actiuni la Gerovital Cosmetics


Doua terenuri, doua apartamente, o casa de vacanta, doua autoturisme si... un scuter. Acestea reprezinta bunurile declarate de noul deputat al PSD Rovana Plumb in prima parte a documentului. Pesedista a adaugat apoi depozitul de 15.800 euro si actiunile la Gerovital Cosmetics, in valoare de sase miliarde lei.


Gusa - doua motociclete


Democratul Cozmin Gusa detine doua terenuri, o casa de locuit si una de vacanta, doua automobile, doua motociclete. El are depozite de 21.000 de euro si 4.000 de dolari, conturi de 7.000 de euro si 160 milioane lei, creante de incasat de 103.000 euro, dar si obligatii de 28.000 de euro. Colegul sau de partid Adriean Videanu detine doua apartamente, o masina, 770.000 de euro, dar are obligatii de achitat de 600.000 de euro. El este presedinte CA la doua societati si are actiuni la patru.

Liberalul Dan Radu Rusanu are si el terenuri, trei apartamente, un spatiu comercial, depozite de 2,3 miliarde lei si actiuni la patru firme.


Nati Meir are conturi in Elvetia


Deputatul PRM Nati Meir are conturi de 1,5 milioane de euro in Romania si Elvetia, la care se adauga un apartament si o casa in Romania. Meir este si actionar la doua firme. Liderul grupului PRM, Lucian Bolcas, detine un teren, un apartament, un automobil, precum si un cabinet de avocatura.

De la UDMR, Laszlo Borbely are un apartament, o masina, 20.000 de euro si este actionar la doua societati, iar umanistul Sergiu Andon are doua terenuri, trei apartamente, o casa de vacanta, un Trabant, 29.000 de euro, 12.000 dolari, 200.000 de lei.

Raluca Dumitriu
Curentul


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00560 sec.