|
|
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.135.141...) 2004-12-23 22:14 |
Am o intrebare,
| |
Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa, sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti! N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin sarmalele in cuptor?
Matilda
Multumesc mult! | |
| |
Maldini din Magyarország. Paolo Maldini FC Steaua Bucuresti Gheorghe Hagi (...@hotmail.com, IP: 80.98.130...) 2004-12-23 22:18 |
Re: Am o intrebare,
| |
Daca-mi dai o sarmala iti spun secretul !
La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
> Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> sarmalele in cuptor?
> Matilda
> Multumesc mult!
>
| |
| |
Maldini din Magyarország. Paolo Maldini FC Steaua Bucuresti Gheorghe Hagi (...@hotmail.com, IP: 80.98.130...) 2004-12-23 22:20 |
Re: Re:Maldini: vorbiti ca sa nu adormiti si scrieti fara sa cititi ndc.
| |
De la: Atamild (...@t-online.de)
Data: 2004-12-23 21:53:34 , IP: 84.135.141...
Re: Re:Maldini: vorbiti ca sa nu adormiti si scrieti fara sa cititi ndc.
La 2004-12-23 20:34:33, Maldini a scris:
> Roxana,
> am citit, dar cine-i responsabil ? Guvernul nu ?
> La socoteala ai dreptate, dar eu zic multumesc si pentru 10 mii de
> copii !
> Sa ai sarbatori fericite !
> Ovidiu.
>
> La 2004-12-23 20:25:10, Roxana a scris:
>
> > La 2004-12-23 20:22:32, Maldini a scris:
> >
> > > La 2004-12-23 20:16:39, Roxana a scris:
> > >
> > > > " De ajutorul mai sus mentionat vor beneficia peste 2 milioane
> > > > de copiii iar ajutorul va fi distribuit de autoritatile locale in
> > > > casele de copii, orfelinate, maternitati si prin primarii, familiilor
> > > > cu multi copii si cu venituri la nivelul declarat al starii materiale
> > > > de saracie. "
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > 50 de centi pentru fiecare copil.
> > > > Si daca se mai ocupa si " autoritatile
> > > > locale " ...de acest lucru, poate ajungem
> > > > la vreo 25 de centi. Tot e ceva.
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
Ovidiu are dreptate! La multi ani! (da Ovi. sa nu mai vb. prostii cu monici si bunici ;), bine? ) La multi ani!
Pentru Roxana si pt Gh. Vlasceanu am un colac, puteti sa-l rupeti in doua
''Dar mai dati-ne ceva,
Dati-ne soldul prcului,
Din fundul podului
Dati-ne o bucata de slanina,
De aici pina la fintina..,
Dati-ne, ce ne-ti da,
Dati-ne un sac de prune uscate,
Sa le azvirlim in ase guri cascate.
nu mai cascati, Roxi si Gigi.. ca prune am destule,.. Sanatate!
Matilda
La 2004-12-23 22:18:04, Maldini a scris:
> Daca-mi dai o sarmala iti spun secretul !
>
> La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
>
> > Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> > intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> > sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> > dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> > cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> > N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> > prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> > faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> > sarmalele in cuptor?
> > Matilda
> > Multumesc mult!
> >
>
>
Multumesc pentru raspuns Matilda ! | |
| |
2004-12-23 22:21 |
Re: Am o intrebare,
| |
Pina se inmoaie varza sau mai precis, pina se umfla orezul, daca ai pus orez. Dupa ce fierbe, focul mic si poti sa-i mai pui apa. Pina scade cam la jumatate. Gusta una ! De regula, sarmalele se fierb pe aragaz pina se umfla orezul si apoi dse baga la cuptor. Cam o ora apoi la foc potolit. Pofta buna!
La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
> Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> sarmalele in cuptor?
> Matilda
> Multumesc mult!
>
| |
| |
2004-12-23 22:28 |
Re: Matilda nefasta e linga mine si raspundem cititorilor.
| |
sarmalele trebuiesc intii fierte bine pe aragaz (cel mai bine in oala sub presiune) cam o ora. La cuptor se baga dupa aceea ca sa scada un pic si sa se rumeneasca. ca sa nu se arda se pune deasuprea Alufolie. Se lasa numai 10-15 minute depinde cit de mare e oala. La o oala mai mare se lasa mai mult. Dar inca odata sarmalele trebuiesc fierte bine intii in oala si mai apoi puse la cuptor.
E chestia de gust, unora nu le place la cuptor ca le vor mai zemoase.
La Polenta sa pui si o lingurita de Vegeta in loc de sare. | |
| |
Tom Sawyer din *** (...@gmail.com, IP: 84.195.178...) 2004-12-23 22:28 |
Re: Am o intrebare,
| |
La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
> Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> sarmalele in cuptor?
> Matilda
> Multumesc mult!
>
Foc mic cca 1,5 ore
dupa
"Cartea de bucate pentru tinerele gospodine"
Silvia Jurcovan
Editura Tehnica Bucuresti 1975
Dar poate-i mai bine sa gusti.
Succes! | |
| |
Phil din Philadelphia, City of brotherly love (...@msn.com, IP: 151.197.239...) 2004-12-23 22:33 |
Re: Am o intrebare, - Matilda
| |
La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
Poti sa acoperi cratitza cu folie de aluminiu, le tii la foc mic si la urma poti da folia la o parte sa se rumeneasca un pic. Daca le tii mai mult la cuptor ies mai pufoase. In folia de aluminiu poti sa faci niste gaurele cu o scobitoare, nu multe sa mai iasa aburul si sa si scada zeama. Daca nu le-ai inceput pe aragaz poti sa le tii in cuptor dua ore, doua ore jumatate sau chiar trei ore sa poti sfarima varza usor intre degete.
Pofta buna Matildo!
> Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> sarmalele in cuptor?
> Matilda
> Multumesc mult!
>
| |
| |
tyty din Bucuresti (...@zappmobile.ro, IP: 80.97.189...) 2004-12-23 22:39 |
Re: Am o intrebare, sarmale fericite! Pt. ATAMILD
| |
Sucul de rosii trebuie amestecat cu zeama de varza acra ( bors sau.. apa -bleah!) si pus pina la jumatate din oala ( cratita)! Pe " fundul" oalei se pun crengute de vita de vie ( cires , etc. sau betigase de lemn ) in lipsa pune foi de varza sa se acopere bine metalul ! Deasupra pune tot foi de varza , sa acoperi bine sarmalele - se " ard " cel mult foile de varza -nu sarmalele!
Intre sarmale si deasupra se pun bucatele de slanina sau si mai bine costita afumata -miiimm !!
Nu uita de citeva foi de dafin , piper boabe , piper macinat, praf de ardei iute si dulce .
Timpul de fierbere este in functie de "puterea" focului- intre o ora jumatate si trei, patru ore ! Poti sa " gusti" dupa o ora si vezi cum este orezul - jumatate fiert, fiert , etc. Cind sunt " fierte" orezul se " topeste'n gura"!
Atentie - sper ca nu ai "umplut " foarte tare foaia de varza -cind faci sarmaua!
Daca da - ai " sfeclito"! Orezul nu are "loc " sa fiarba - si cum fierberea incepe dinspre margine spre centru , nu are cum sa mai " intre " sucul la orezul din mijloc - ori iti " crapa" sarmaua ori ramine orezul nefiert in mijlocul ei! Sa speram ca nu este cazul!
Pofta buna!
Un " gurmand " fericit -( de Craciun)! | |
| |
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.135.141...) 2004-12-23 22:40 |
Re: Am o intrebare,
| |
La 2004-12-23 22:21:13, gheorghe vlasceanu a scris:
> Pina se inmoaie varza sau mai precis, pina se umfla orezul, daca ai
> pus orez. Dupa ce fierbe, focul mic si poti sa-i mai pui apa. Pina
> scade cam la jumatate. Gusta una ! De regula, sarmalele se fierb pe
> aragaz pina se umfla orezul si apoi dse baga la cuptor. Cam o ora
> apoi la foc potolit. Pofta buna!
>
>
> La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
>
> > Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> > intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> > sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> > dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> > cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> > N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> > prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> > faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> > sarmalele in cuptor?
> > Matilda
> > Multumesc mult!
> >
>
>
A trecut o ora deja..da, mi-e teama sa gust!
Matilda | |
| |
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.135.141...) 2004-12-23 22:48 |
Re: Matilda nefasta e linga mine si raspundem cititorilor.
| |
La 2004-12-23 22:28:41, neamtu tiganu a scris:
> sarmalele trebuiesc intii fierte bine pe aragaz (cel mai bine in oala
> sub presiune) cam o ora. La cuptor se baga dupa aceea ca sa scada un
> pic si sa se rumeneasca. ca sa nu se arda se pune deasuprea Alufolie.
> Se lasa numai 10-15 minute depinde cit de mare e oala. La o oala mai
> mare se lasa mai mult. Dar inca odata sarmalele trebuiesc fierte bine
> intii in oala si mai apoi puse la cuptor.
>
> E chestia de gust, unora nu le place la cuptor ca le vor mai zemoase.
>
> La Polenta sa pui si o lingurita de Vegeta in loc de sare.
>
Prea tirziu..
Matilda | |
| |
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.135.141...) 2004-12-23 22:51 |
Re: Am o intrebare,
| |
La 2004-12-23 22:28:54, Tom Sawyer a scris:
> La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
>
> > Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> > intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> > sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> > dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> > cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> > N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> > prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> > faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> > sarmalele in cuptor?
> > Matilda
> > Multumesc mult!
> >
> Foc mic cca 1,5 ore
> dupa
> "Cartea de bucate pentru tinerele gospodine"
> Silvia Jurcovan
> Editura Tehnica Bucuresti 1975
>
> Dar poate-i mai bine sa gusti.
>
> Succes!
>
Iti multumesc, este bine de stiut, ai dreptate in sfaturi,
Matilda | |
| |
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.135.141...) 2004-12-23 22:54 |
Re: Am o intrebare, - Matilda
| |
La 2004-12-23 22:33:10, Phil a scris:
> La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
>
> Poti sa acoperi cratitza cu folie de aluminiu, le tii la foc mic si la
> urma poti da folia la o parte sa se rumeneasca un pic. Daca le tii mai
> mult la cuptor ies mai pufoase. In folia de aluminiu poti sa faci
> niste gaurele cu o scobitoare, nu multe sa mai iasa aburul si sa si
> scada zeama. Daca nu le-ai inceput pe aragaz poti sa le tii in cuptor
> dua ore, doua ore jumatate sau chiar trei ore sa poti sfarima varza
> usor intre degete.
> Pofta buna Matildo!
>
> > Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> > intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> > sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> > dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> > cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> > N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> > prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> > faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> > sarmalele in cuptor?
> > Matilda
> > Multumesc mult!
> >
>
>
Nu stiu de ce, dar imi amintesc de filmul Dansul Vampirilor, cind fiecare vene cu cite un sfat.
Ginduri bune!,
Matilda | |
| |
« Rezultatele cautarii
« Comentariu anterior Comentariu urmator > Ultimul comentariu »
« Toate comentariile
Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.
|
|
|
| |
|
|
|