Ziua Logo
  11:23, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2004-12-23
Atamild (...@t-online.de, IP: 84.135.141...)
2004-12-23 22:14
Am o intrebare,

Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa, sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti! N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin sarmalele in cuptor?
Matilda
Multumesc mult!

Maldini din Magyarország. Paolo Maldini FC Steaua Bucuresti Gheorghe Hagi (...@hotmail.com, IP: 80.98.130...)
2004-12-23 22:18
Re: Am o intrebare,

Daca-mi dai o sarmala iti spun secretul !

La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:

> Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> sarmalele in cuptor?
> Matilda
> Multumesc mult!
> 

Maldini din Magyarország. Paolo Maldini FC Steaua Bucuresti Gheorghe Hagi (...@hotmail.com, IP: 80.98.130...)
2004-12-23 22:20
Re: Re:Maldini: vorbiti ca sa nu adormiti si scrieti fara sa cititi ndc.

De la: Atamild (...@t-online.de)
Data: 2004-12-23 21:53:34 , IP: 84.135.141...
Re: Re:Maldini: vorbiti ca sa nu adormiti si scrieti fara sa cititi ndc.

La 2004-12-23 20:34:33, Maldini a scris:

> Roxana,
> am citit, dar cine-i responsabil ? Guvernul nu ?
> La socoteala ai dreptate, dar eu zic multumesc si pentru 10 mii de
> copii !
> Sa ai sarbatori fericite !
> Ovidiu.
>
> La 2004-12-23 20:25:10, Roxana a scris:
>
> > La 2004-12-23 20:22:32, Maldini a scris:
> >
> > > La 2004-12-23 20:16:39, Roxana a scris:
> > >
> > > > " De ajutorul mai sus mentionat vor beneficia peste 2 milioane
> > > > de copiii iar ajutorul va fi distribuit de autoritatile locale in
> > > > casele de copii, orfelinate, maternitati si prin primarii, familiilor
> > > > cu multi copii si cu venituri la nivelul declarat al starii materiale
> > > > de saracie. "
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > 50 de centi pentru fiecare copil.
> > > > Si daca se mai ocupa si " autoritatile
> > > > locale " ...de acest lucru, poate ajungem
> > > > la vreo 25 de centi. Tot e ceva.
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
Ovidiu are dreptate! La multi ani! (da Ovi. sa nu mai vb. prostii cu monici si bunici ;), bine? ) La multi ani!
Pentru Roxana si pt Gh. Vlasceanu am un colac, puteti sa-l rupeti in doua
''Dar mai dati-ne ceva,
Dati-ne soldul prcului,
Din fundul podului
Dati-ne o bucata de slanina,
De aici pina la fintina..,
Dati-ne, ce ne-ti da,
Dati-ne un sac de prune uscate,
Sa le azvirlim in ase guri cascate.
nu mai cascati, Roxi si Gigi.. ca prune am destule,.. Sanatate!
Matilda










La 2004-12-23 22:18:04, Maldini a scris:

> Daca-mi dai o sarmala iti spun secretul !
> 
> La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
> 
> > Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> > intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> > sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> > dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> > cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> > N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> > prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> > faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> > sarmalele in cuptor?
> > Matilda
> > Multumesc mult!
> > 
> 
> 
Multumesc pentru raspuns Matilda !

gheorghe vlasceanu (...@yahoo.com, IP: 213.233.121...)
2004-12-23 22:21
Re: Am o intrebare,

Pina se inmoaie varza sau mai precis, pina se umfla orezul, daca ai pus orez. Dupa ce fierbe, focul mic si poti sa-i mai pui apa. Pina scade cam la jumatate. Gusta una ! De regula, sarmalele se fierb pe aragaz pina se umfla orezul si apoi dse baga la cuptor. Cam o ora apoi la foc potolit. Pofta buna!


La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:

> Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> sarmalele in cuptor?
> Matilda
> Multumesc mult!
> 

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2004-12-23 22:28
Re: Matilda nefasta e linga mine si raspundem cititorilor.

sarmalele trebuiesc intii fierte bine pe aragaz (cel mai bine in oala sub presiune) cam o ora. La cuptor se baga dupa aceea ca sa scada un pic si sa se rumeneasca. ca sa nu se arda se pune deasuprea Alufolie. Se lasa numai 10-15 minute depinde cit de mare e oala. La o oala mai mare se lasa mai mult. Dar inca odata sarmalele trebuiesc fierte bine intii in oala si mai apoi puse la cuptor.

E chestia de gust, unora nu le place la cuptor ca le vor mai zemoase.

La Polenta sa pui si o lingurita de Vegeta in loc de sare.

Tom Sawyer din *** (...@gmail.com, IP: 84.195.178...)
2004-12-23 22:28
Re: Am o intrebare,

La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:

> Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> sarmalele in cuptor?
> Matilda
> Multumesc mult!
> 
Foc mic cca 1,5 ore
dupa
"Cartea de bucate pentru tinerele gospodine"
Silvia Jurcovan
Editura Tehnica Bucuresti 1975

Dar poate-i mai bine sa gusti.

Succes!

Phil din Philadelphia, City of brotherly love (...@msn.com, IP: 151.197.239...)
2004-12-23 22:33
Re: Am o intrebare, - Matilda

La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:

Poti sa acoperi cratitza cu folie de aluminiu, le tii la foc mic si la urma poti da folia la o parte sa se rumeneasca un pic. Daca le tii mai mult la cuptor ies mai pufoase. In folia de aluminiu poti sa faci niste gaurele cu o scobitoare, nu multe sa mai iasa aburul si sa si scada zeama. Daca nu le-ai inceput pe aragaz poti sa le tii in cuptor dua ore, doua ore jumatate sau chiar trei ore sa poti sfarima varza usor intre degete.
Pofta buna Matildo!

> Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> sarmalele in cuptor?
> Matilda
> Multumesc mult!
> 

tyty din Bucuresti (...@zappmobile.ro, IP: 80.97.189...)
2004-12-23 22:39
Re: Am o intrebare, sarmale fericite! Pt. ATAMILD



Sucul de rosii trebuie amestecat cu zeama de varza acra ( bors sau.. apa -bleah!) si pus pina la jumatate din oala ( cratita)! Pe " fundul" oalei se pun crengute de vita de vie ( cires , etc. sau betigase de lemn ) in lipsa pune foi de varza sa se acopere bine metalul ! Deasupra pune tot foi de varza , sa acoperi bine sarmalele - se " ard " cel mult foile de varza -nu sarmalele!

Intre sarmale si deasupra se pun bucatele de slanina sau si mai bine costita afumata -miiimm !!
Nu uita de citeva foi de dafin , piper boabe , piper macinat, praf de ardei iute si dulce .
Timpul de fierbere este in functie de "puterea" focului- intre o ora jumatate si trei, patru ore ! Poti sa " gusti" dupa o ora si vezi cum este orezul - jumatate fiert, fiert , etc. Cind sunt " fierte" orezul se " topeste'n gura"!

Atentie - sper ca nu ai "umplut " foarte tare foaia de varza -cind faci sarmaua!
Daca da - ai " sfeclito"! Orezul nu are "loc " sa fiarba - si cum fierberea incepe dinspre margine spre centru , nu are cum sa mai " intre " sucul la orezul din mijloc - ori iti " crapa" sarmaua ori ramine orezul nefiert in mijlocul ei! Sa speram ca nu este cazul!

Pofta buna!

Un " gurmand " fericit -( de Craciun)!

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.135.141...)
2004-12-23 22:40
Re: Am o intrebare,

La 2004-12-23 22:21:13, gheorghe vlasceanu a scris:

> Pina se inmoaie varza sau mai precis, pina se umfla orezul, daca ai
> pus orez. Dupa ce fierbe, focul mic si poti sa-i mai pui apa. Pina
> scade cam la jumatate. Gusta una ! De regula, sarmalele se fierb pe
> aragaz pina se umfla orezul si apoi dse baga la cuptor. Cam o ora
> apoi la foc potolit. Pofta buna!
> 
> 
> La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
> 
> > Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> > intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> > sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> > dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> > cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> > N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> > prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> > faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> > sarmalele in cuptor?
> > Matilda
> > Multumesc mult!
> > 
> 
> 
A trecut o ora deja..da, mi-e teama sa gust!
Matilda

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.135.141...)
2004-12-23 22:48
Re: Matilda nefasta e linga mine si raspundem cititorilor.

La 2004-12-23 22:28:41, neamtu tiganu a scris:

> sarmalele trebuiesc intii fierte bine pe aragaz (cel mai bine in oala
> sub presiune) cam o ora. La cuptor se baga dupa aceea ca sa scada un
> pic si sa se rumeneasca. ca sa nu se arda se pune deasuprea Alufolie.
> Se lasa numai 10-15 minute depinde cit de mare e oala. La o oala mai
> mare se lasa mai mult. Dar inca odata sarmalele trebuiesc fierte bine
> intii in oala si mai apoi puse la cuptor.
> 
> E chestia de gust, unora nu le place la cuptor ca le vor mai zemoase.
> 
> La Polenta sa pui si o lingurita de Vegeta in loc de sare.
> 
Prea tirziu..
Matilda

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.135.141...)
2004-12-23 22:51
Re: Am o intrebare,

La 2004-12-23 22:28:54, Tom Sawyer a scris:

> La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
> 
> > Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> > intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> > sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> > dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> > cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> > N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> > prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> > faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> > sarmalele in cuptor?
> > Matilda
> > Multumesc mult!
> > 
> Foc mic cca 1,5 ore
> dupa
> "Cartea de bucate pentru tinerele gospodine"
> Silvia Jurcovan
> Editura Tehnica Bucuresti 1975
> 
> Dar poate-i mai bine sa gusti.
> 
> Succes!
> 
Iti multumesc, este bine de stiut, ai dreptate in sfaturi,
Matilda

Atamild (...@t-online.de, IP: 84.135.141...)
2004-12-23 22:54
Re: Am o intrebare, - Matilda

La 2004-12-23 22:33:10, Phil a scris:

> La 2004-12-23 22:14:22, Atamild a scris:
> 
> Poti sa acoperi cratitza cu folie de aluminiu, le tii la foc mic si la
> urma poti da folia la o parte sa se rumeneasca un pic. Daca le tii mai
> mult la cuptor ies mai pufoase. In folia de aluminiu poti sa faci
> niste gaurele cu o scobitoare, nu multe sa mai iasa aburul si sa si
> scada zeama. Daca nu le-ai inceput pe aragaz poti sa le tii in cuptor
> dua ore, doua ore jumatate sau chiar trei ore sa poti sfarima varza
> usor intre degete.
> Pofta buna Matildo!
> 
> > Poate veti ride sau poate nu-mi veti raspunde, sau poate..insa
> > intrebarea mea este serioasa (si va rog.. rar de un sfat), insa,
> > sarmalele mele sint inca la cuptor, le-am pus suc de rosii si desi am
> > dat cuptorul incet, cele de de-asupra parca se ard,este vorba..oare
> > cit trebuie sa stea sarmalele-n cuptor? Pe bune acum, sa nu rideti!
> > N-am facut in viata mea sarmale.. si la cuptor eu am pus numai
> > prajituri sau macaroane . Am cumparat azi si Polenta din cea mai
> > faina pt. mamaliga..ca sarmale fara mamaliga nu merge, da..cit sa tin
> > sarmalele in cuptor?
> > Matilda
> > Multumesc mult!
> > 
> 
> 
Nu stiu de ce, dar imi amintesc de filmul Dansul Vampirilor, cind fiecare vene cu cite un sfat.
Ginduri bune!,
Matilda


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01336 sec.