Ziua Logo
  21:28, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2004-12-22
johnny lord (, IP: 193.120.72...)
2004-12-22 14:30
SRS face jocul PSD!

Contrar parerii multora, PSD nu numai ca nu este impotriva alegerilor anticipate ci le doreste mai mult chiar decat Alianta! Doar ca lupta disperati sa nu fie acum aceste alegeri ci cam peste un an, dupa ce masurile impuse de UE vor intra in vigoare si dupa ce capitalul electoral al lui Basescu si al Aliantei se va fi erodat prin neputinta de a-si indeplini promisiunile electorale.
Din cele doua tabere din PSD nici una nu e interesata de alegeri in trei-patru luni pt ca Iliescu nu poate prelua sefia PSD pt ca nu poate declansa o lupta interna inaintea sau in timpul campaniei electorale iar Nastase risca sa piarda partidul pt. ca PSD ar pierde o multime de procente si-ar pierde , astfel, controlul PSD!
Singurul partid neafectat de actuala criza si de eventuale (si de dorit cat mai urgent cu putinta!) alegeri anticipate ar fi PUR pt ca, din miscarile lor de dupa turul doi, am inteles ca au asigurate din partea PSD cel putin tot atatea locuri eligibile cate au acum! Voiculescu nu poate suprvietui in afara unei aliante cu PSD cum nu poate supravietui pestele fara apa!
SRS sustine ca un guvern format de Alianta cu PSD ar fi cel mai de dorit dar aceasta varianta ar comveni numai si numai PSD pt ca Alianta n-ar putea sa denunte marile fapte de coruptie, ceea ce i-ar eroda imaginea, si n-ar mai putea controla absolut deloc data, cel putin aproximativa, la care se vor tine alegerile anticipate pt. ca PSD va avea majoritatea in parlament si va forta caderea guvernului cand vor dori ei.
Ramanerea PSD la putere ar insemna sa-i fie lasate toate instrumentele de manipulare a populatiei si, dupa ce credibilitatea lui Basescu va fi erodata pe toate mijloacele de catre propaganda PSD plus cea a PRM, este foarte simplu de inteles cine are nevoie de timp si de posibilitati de manevra acum!
Pentru ca alegerile anticipate nu sunt dorite acum de nici o alta formatiune decat Alianta, un guvern minoritar al DA ar putea profita de aceasta situatie si ar putea trece rapid prin parlament toate legile necesare luptei impotriva coruptiei si a celorlalte legi nedorite de PSD prin asumarea raspunderii in parlament (chiar la pachet daca va fi nevoie!). PSD si aliatii lui nu vor putea vota impotriva pt ca ar insemna sa faca primul pas in directia alegerilor anticipate si nici n-ar putea vota deschis impotriva unor legi absolut esentiale!
Orice cedare in fata presiunilor si manevrelor PSD (manevranti principali fiind CT Popescu si, in ultimul timp foarte fatis, SRS) ar insemna un cal troian in tabara celor de la Alianta!

Sobru (...@yahoo.com, IP: 213.157.173...)
2004-12-22 14:44
Re: SRS face jocul PSD!

Nu-ti face griji. Pana acum Basescu merge bine. Sa speram ca in primavara vor fi anticipate, si pana atunci se va actiona cu duritate asupra institutiilor principale cu care se va da lupta pentru distrugerea sistemului comunist-pesedist.
Sa vedem cu mass-media daca se va putea schimba ceva, dar oricum TVR va deveni portavocea lui Basescu.

bibicu din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 81.196.105...)
2004-12-22 21:30
Re: SRS face jocul PSD!

La 2004-12-22 14:30:23, johnny lord a scris:

Mai Mafalda m-am saturat de oracoli ca tine. PSDul nu lupta pentru alegeri anticipate, dar daca alta solutie nu exista probabil ca le va accepta. Rezultatul este previzibil: PSD+PUR vor fi iar in frunte la 7-9 procente in fata PNL-PD. Abia atunci probabil ca Basescu se va hotara sa faca asa cum propune si SRS, adica un guvern de larga concentrare nationala. Si chiar daca lucru amestecat pute a cacat, tot e mai bine decat sa stam intr-o vesnica instabilitate politica Si mai e un avantaj: poate vor sta cu ochii unii pe alti si astfel se vor reduce cazurile de coruptie. Sau te pomenesti ca isi vor da mana cu mana, cei cu inima "romana" si vor fura si mai abitir? Mai dracie!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00737 sec.