Ziua Logo
  19:32, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2004-11-17
Maldini din Magyarország. Paolo Maldini FC Steaua Bucuresti Gheorghe Hagi (...@hotmail.com, IP: 80.98.130...)
2004-11-17 15:04
In acest context antiromanesc de subminare continua a Romaniei si de actiuni planificate, de dezmembrarea a statului rom

CONGRESUL AL V-LEA P.C.d.R. DE LA GORIKOVO (1931): ALEXANDRU ILIESCU DEVINE MEMBRU AL COMITETULUI CENTRAL, RAMANANAD PATRU ANI IN U.R.S.S.

In acest context antiromanesc de subminare continua a Romaniei si de actiuni planificate, de dezmembrare a statului romanesc reintregit in urma Tratatului de la Versailles, desfasurate de Komintern, F.C.B. si organizatiile lor de spionaj si terorism KVD, GRU, "DRO", Zacordat), prin intermediul Partidului Comunist din Romania - trebuie analizat si aportul familiei lui Ion Iliescu, in primul rand al tatalui sau, Kominternistul Alexandru Iliescu, la indeplinirea obiectivelor Komintern-ului si Moscovei in Romania din anii '30 -'40. Se va intelege astfel, mult mai bine, de ce fostul presedinte al unei Romaniei postcomuniste, Ion Iliescu, a avut tot interesul sa-si rescrie - prin omisiune - biografia si sa ascunda romanilor intre multe altele, si faptul ca tatal sau s-a refugiat in U.R.S.S. In 1931, unde a luat parte (sub pseudonim) la lucrarile Congresului al V-lea al P.C.d.R., desfsurate la Gorikovo (langa! M!oscova), si la care a fost ales membru in secretariatul C.C. al P.C. d.R., ramanand apoi patru ani in U.R.S.S.. Altfel spus, inainte ca Ion Iliescu sa devina secretar cu propaganda si membru in Comitetul Politic Executiv al P.C.R., Alexandru Iliescu - tatal sau - devenise in 1931, in U.R.S.S., membru al Secretariatului C.C. al P.C.d.R., sectia romana a Komintern-ului. Si, inainte ca Ion Iliescu sa aiba "marea bucurie de studia in U.R.S.S.", timp de cinci ani (1950-1955), Alexandru Iliescu avusese marea bucurie de a trai in U.R.S.S., ca membru al conducerii P.C.d.R., vreme de patru ani, intre 1931 si 1935. Un drum inceput, cum am mentionat, de bunicul Vasili Ivanovici, bolsevic urmarit de Okhrana tarista, refugiat din acest motiv in Romania prin 1895, conform documentatiei publicate de Lumea libera. Adevarul istoric al biografiei lui Ion Iliescu difera de telenovela pe care fostul presedinte al Romanie!i !o recita atunci cand vine vorba de relatiile stravechi ale familiei sale cu Moscova. In telenovela, Alexandru Iliescu este fochist, mecanic de locomotiva, lider sindical, membru P C.R., persecutat de autoritati (arestat, judecat si condamnat), pentru a fi eliberat la 23 august 1944, cu sanatatea zdruncinata, decedat apoi in urma unui atac de cord. Nici o vorba insa despre Gorikovo si cei patru ani petrecuti in U.R.S.S.! Care este adevdrul istoric in ceea ce ii priveste pe tatal lui Ion Iliescu, ce rol ajucat acesta in Romania, ne spun unele documente.

Congresul al V-lea al P.C.d.R. a fost pregatit de un secretariat provizoriu, care era format din urmatorii: Elena Filipescu-Fffipovici, Eugen Iacobovici, Paul Goldstein, Timotei Marin, Solomon Tinkelman-Timov, Constantin Parvulescu, Moscu Kolin (Gh. Stoica), Alexandr Danieluk-Stefanski (Gorn). La lucrarile congresului, desfasurate in U.R.S.S., la Gorikovo (langa Moscova), intre 3-24 decembrie 1931, au fost convocati sa participe 38 de membrii ai P.C.d.R., toti sub pseudonim.

Iata si numele conspirative ale delegatilor la Congresul al V-lea al P.C.d.R., de la Gorikovo:



1. Alexandrescu - Grosnev Gheorghi

2. Artur - Topa Mihai

3. Ardeleanu - Goldberger Nicolae

4. Aurel - Aladar Imre

5. Balog - Fodor Stefan

6. Braun - Halitki Emil

7. Busuioc - Lazar Aron (Alexandru Buican)

8. Corneliu - Grun I. Nicolae

9. Costache - Dubinski, Moise Abraham

10. Cristea - Encsel Mauriciu

11. Covaci - Schultzberger Olga

12. Florea - neidentificat

13. Furnica - Botnar Profiri Stefanovici

14. Ghita - Breiner Bela

15. Georgescu - Chelerman Dumitni

16. Gorn - Stefanski-Danieluk, Alexandr

17. Iepure - neidentificat

18. Ignat - Iliescu Alexandru

19. Ionel - Popescu Gheorghe-Otelaru

20. Marinescu - neidentificat

21. Mihai - Pehlivanov Gheorghi (Petre Gheorghe)

22. Mihalcea - Patrascanu Lucretiu

23. Morozov - neidentificat

24. Niculescu - Vexler Carol-Talmazan

25. Paraschiv - Ducu Stefan

26. Pavel - Goldstein Dori

27. Radu - Borila Petre

28. Socolov - Finchel Iosif

29. Smaranda - Filipescu-Filipovici Elena (Maria Ciobanu)

30. Stejar - Avramescu David

31. Tatarascu - Marin Timotei

32. Toma - S. Tinkelman-Timov

33. Teodorescu - neidentificat

34. Maghiar - Fazecas Andras

35. Vifor - Iacobovici Eugen

36. Vasilescu - Grofu Dumitru

37. Verzeanu - Bucur Nicolae

38. Zamfirescu Zoe - Ecaterina Arbore-Ralli


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00834 sec.