Ziua Logo
  13:23, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2004-11-05
Viorel (...@yahoo.com, IP: 4.158.78...)
2004-11-05 22:21
Remember - Nàstase si palmierii lui Agathon

http://www.ziua.net/f.php?year=2004&thread=18531&id=90157

E.S. dl. ambasador Michael Guest a remarcat în luna august 2003 cà "cei aproape 200.000 de euro, în loc sà fie cheltuiti pe o aiurealà sinistrà, ei puteau sà fie folositi pentru restaurarea unor monumente, care ar fi pus turismul în valoare".

La care dl. PM Nàstase comenteazà: "Spunea cineva de la ambasadà ( *** Observati và rog tonul de zeflemea ! Cine spunea, portarul ? ***) zilele acestea - si îmi face mare plàcere când observ prietenia unora dintre ambasade care comenteazà ceea ce se întâmplà în România - dacà cresc palmieri, dacà nu cresc palmieri, dacà e bine sà aducem palmieri, dar într-o lume globalà toate aceste lucruri sunt firesti pânà la urmà. Avem cu totii îngrijoràri unii despre altii, ne punem probleme, dar chestiunea esentialà este aceea a sperantelor." ( *** Textul cu pricina cu sigurantà l-ar fi inspirat pe marele Caragiale, care ar fi adàugat: "Dar tu ce te bagi, urâtule" ***). Nefind sigur cà a fost înteles, dl. Nàstase ràspunde de la P. Neamt: "Dupà 12 ani stim destul de multe. Chestiunea este ca noi sà stim exact dacà trebuie sà ne spunà cineva unde sà punem sau sà nu punem palmieri"

Ambasada SUA la Bucuresti ràspunde scurt, ràspicat si fàrà echivoc: "Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Michael Guest, mentioneazà cà nu este deloc îngrijorat de palmierii din România si cà nu a sugerat niciodatà nimànui unde sà fie amplasati acestia. Mai degrabà, comentariile mele s-au referit la modul în care este justificatà CHELTUIREA FONDURILOR PUBLICE ( sublinierea mea ). Acest fapt constituie una din bazele oricàrei democratii adevàrate. Ambasadorul regretà cà primul ministru nu împàrtàseste aceastà îngrijorare, însà stie cà multi români fac acest lucru. In ceea ce priveste coruptia, Ambasadorul este uimit de aluzia cà stràinii - indiferent cà este vorba de propria lui persoanà, de diferiti oficiali ai UE, reprezentanti ai Bàncii Mondiale sau multi altii care si-au exprimat opinia în acest sens - încearcà sà foloseascà aceastà problemà împotriva poporului român.(...) Ambasadorul este pe deplin convins cà aceasta nu este doar pàrerea guvernului Statelor Unite în numele càruia vorbeste, (*** Và rog sà observati tonul oficial si exprimarea la persoana a 3- singular ***) ci si opinia multor altor reprezentanti stràini din sectorul public si privat, care s-au referit la problema coruptiei".

Acest text merità sà fie considerat un punct de referintà asupra exercitiului democratiei, mai ales acum în ajun de alegeri parlamentare si prezidentiale. Este marele subiect care se referà la GESTIONAREA BANULUI PUBLIC.

(...)

Viorel

______________________________________________________________


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00614 sec.