Ziua Logo
  11:32, miercuri, 24 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2004-10-11
Katty (, IP: 213.64.59...)
2004-10-11 10:46
O mica comparatie necesara

Mai evreilor hai sa facem o comparatie cu ce s-a intimplat in Ungaria si ce s-a intimplat in Romania.
Ce se stie ? Se stie ca atit Horthy cit si Antonescu au fost doi dictatori aliati cu Hitler in razboiul contra URSS, lucru pe care nimeni nu il contesta.
Ungaria s-a aliat insa cu Hitler fara sa o roage cineva , ci din convingere. Cit timp Horthy a fost aliat cu Hitler nu prea au fost trimis evrei catre lagarele de concentrare naziste. Spre sfirsitul anului 1943 Ungaria a simtit ca Germania pierde razboiul si cauta o iesire cit mai onorabila din razboi. Serviciile secrete germane au aflat insa despre intentiile Ungariei de a se retrage din razboi si nu isi permitea sa piarda un aliat in economia razboiului mai ales ca Germania incepea sa resimta acut nevoia de trupe. Deci nu isi permitea ca Ungaria sa intoarca armele sau pur si simplu sa incheie armistitiu si astfel sa piarda trupele ungare de pe front. Intelegind intentiile guvernului lui Horthy Germania a ocupat Ungaria in martie 1944. Acest lucru a schimbat radical politica Ungariei referitor la evrei si , in perioada martie 1944 si decembrie 1944 pina la intrarea trupelor romane si ruse in Budepesta , sute de mii de evrei unguri din Ungaria si evrei romani din Ardeal au fost trimisi in lagarele de concentrare naziste intr-un ritm mult mai alert decit in anii precedenti in alte tari. La aceasta perioada se refera si scriitorul maghiar de origine evreu , laureat al premiului Nobel pentru literature pe anul 2002 , in cartea sa “Omul fara soarta” si in care descrie atrocitatile traite de el , copil de 14 ani fiind , in lagarele de la Auschwitz si Birkenau.

Antonescu s-a aliat cu Hitler dupa ultimatumul sovietic de la 26 iunie 1940. Fara acest ultimatum din partea sovieticilor in urma caruia Romania a pierdut Basarabia , Bucovina de Nord si tinutul Hertei , Romania nu avea de ce sa declare razboi contra URSS. Romania dorea sa se mentina neutra si sa pastreze cu Hitler relatii de neutarlitate dindu-i in schimb petrolul de care avea nevoie. Si nu ar fi fost de condamnat atita timp cit si suedezii le-au dat germanilor mnereul de fier de la minele din Kiruna , absolut necesar industriei de razboi germane.In situatii de razboi fiecare tara mica cauta sa-si salveze piela cu pierderi cit mai mici. Deci URSS a agresat pentru prima data Romania. Acest fapt nu trebuie uitat ,caci asta explica de ce Antonescu s-a aliat cu Hitler contra URSS , pentru a recistiga tinuturile pierdute. La ora aceea Germania era singura tara care ne putea ajuta pentru a ne relua tinuturile. Sa nu uitam ca si Finlanda a fost aliata cu Hitler contra URSS pentru ca si Finlanda a fost atacata si a pierdut Karelia iar Manneheim este erou al Finlandei desi a fost aliat cu Hitler contra rusilor Noi nu avem voie insa sa il reconsideram pe Antonescu. Ce s-ar fi intimplat daca Romania nu accepta ultimatumul ? Cu siguranta Germania ar fi ocupat Romania caci nu si-ar fi permis sa piarda singura sursa de alimentare cu petrol de la acea vreme atita timp cit USA intrerupsese livrarile de petrol catre Germania nazista. Va intreb eu domnilor evrei cu clanta mare pe acest forum ce s-ar fi intimplat cu voi evreii atunci in Romania sub ocupatie germana ? Oare faptul ca Romania a fost de partea Germaniei iar Antonescu nu dat curs cererilor lui Hitler de a va trimite in lagarele de concentrare , nu v-a salvat viata celor mai multi dintre voi ?
Bun , Romania intra in razboi , au loc incidentele de la Iasi , Antonescu ia masuri repressive impotriva evreilor din Moldova (mai exact regiunea Iasului si Basarabiei) si pe unii ii trimite in Transnistria din care citeva mii mor din cauza conditiilor aspre de viata si de transport – trenurile mortii cum le numesc supravietuitorii. Tin samentionez ca impotriva evreilor din restul tarii adica Banat , Oltenia Muntenia si Dobrogea nu s-a aplicat deportari ci doarmasuri restrictive si obligativitatea portului de stea galbena si munci fortate dar care nu au omorit deloc evrei. In tot acest timp Hitler facea presiuni asupra lui Antonescu ca sa-I trimita pe evrei , tigani si comunsti catre lagare. Antonescu s-a mentinut ferm pe pozitie spunind textual : “ Sint evreii , tiganii si comunistii nostri , avem noi grija de ei” Si astfel Antonescu prin aceasta pozitie a evitat un holocaust de mari proportii in conditiile in care in Romania ramasesera peste 500.000 de evrei.
Dupa ruperea frontului de la Stalingrad in 1942 , Antonescu a interupt deportarile erveilor catre Transnistria si nici un evreu nu a mai murit din cauza deportarilor. Spre sfirsitul anului 1943 atit Antonescu cit si opozitia din tara cautau la fel ca si Ungaria sa iasa din alianta cu Germania insa nu oricum si in nici un caz capitulare neconditionata asa cum URSS si aliatii doreau. Ei bine tratativele au continuat pe toate canalele si de catre oamenii lui Antonescu si de catre fortele de opozitie (Maniu , Bratianu etc etc) pina la23 august. In tot acest timp mii de romani au tinut frontul iar Antonescu l-a imbrobodit pe Hiler cu fidelitatea sa tocmai ca sa evite ca Romania sa fie invadata de trupele romane. Tot acest front contra URSS a fost mentinut luni de zile prin jertfa miilor de romani cazuti pentru ca Romania sa nu cada sub cizma germana ? Citi evrei au murit in acest timp pe front sau in lagare ? Va intreb domnilor evrei ? Nici unul , caci evreii nu au fost inrolati in armata romana pentru ca nu se avea incredere in loialitatea lor si exista teama de tradare. Asta nu inseamna mult domnilor evrei ca ati fost la adapostul creat de jertfa miilor de romani cazuti pentru a mentine frontul si a impiedica ocuparea Romaniei. V-ati pus vreodata intrebarea ce s-ar fi intimplat cu voi daca Antonescu nu I-ar fi dat garantii lui Hitler , iar germanii ar fi ocupat Romania inainte de venirea rusilor , citi dintre voi ati fi fost trimisi la moarte ? Nu tocmai alianta pina in ultimul moment a lui Antonescu cu Hitler a salvat viata sutelor de mii de evrei din Romania ?
Nimeni nu neaga ca au fost deportari , dar ca astazi acest nemernic deWiesel sa vina si sa puna in circa Romaniei 400.000 de evrei mi se pare nederept ca sa nu zic odios si lipsit de caracter. Antonescu cu toate ca a fost dictator prin mentinerea Romaniei aliata cu Germania , prin pozitia sa ferma de a nu trimite evrei catre lagarele de concentrare nu merita putina reconsiderare din partea voastra evreilor ? Ce s-a intimplat in Romania a avut caracter local si nu la nivel de tara intreaga cit si caracter scurt caci numai intre 1941 si 1942 au fost deportari si numai in Moldova si Basarabia.

. Sint de acord sa se acorde pensie de ajutor la fel ca veteranilor de razboi , insa numai acelor evrei care traiesc pe teritoriul Romaniei si care au fost clar victimele deportarilor din perioada 1941-1942. Nu insa rudelor lor caci astfel nu se mai termina niciodata si nu celor ce traiesc in Israel caci ar fi nedrept ca cei din Israel sa ia de la gura pensionarilor saraci din Romania care abia isi duc zilele. Cei din Israel au din ce sa traiasca.
Sint de accord sa se restituie ceea ce guvernul lui Antonescu si apoi comunistii au confiscat evreilor in baza legii de restituire valabila si pentru romani.
Sint pentru cercetarea evenimentelor de acum 60 de ani din care sa se ajunga la o concluzie finala asupra cifrei cit mai axacte de evrei care si-au pierdut viata din cauza deportarilor si asasinatelor legionarilor. Dar nu sint de acord cu ideea de a recunoaste neconditionat ideea holocaustului inainte ca istorici neutri sa isi spuna cuvintul.


Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 213.64.59...)
2004-10-11 11:06
Re: O mica comparatie necesara - Completare

Romania a platit si in jerfe de singe in razboiul antisovietic si apoi si in sacrificii matriale platite ca despagubiri de razboi. Iar acum voi evreilor ,care nu ati dat jertfe de singe pe front ci ati fost la adapost cum nici unul din evreii din restul Europei au fost , vreti sa ne puneti in circa 400.000 de evrei si un intreg holocaust. Ca s-au intimplat crime odioase nimeni nu contesta asta, insa a-l invinui pe Antonescu de holocaust mi se pare complet deplasat. Voi evreilor ar trebui sa ii reconsiderati pozitia ferma lui Antonescu fata de Hitler si sa il analizati cu bune si rele. Un lucru este clar ca ar fi putut fi mult mai rau pentru voi daca Antonescu nu ar fi fost aliatul lui Hitler , daca Hitler nu ar fi avut incredere in el si daca Antonescu s-ar fi retras din razboi dupa spargerea frontului de la Stalingrad. Atunci ar fi fost interesant de vazut citi dintre voi ar mai fi aparut pe acest forum sa ne acuze. Eu zic ca ar trebui sa punem punct acestui subiect si sa lasam istoricilor locul si timpul necesar pentru a rescrie istoria pe baza documentelor in arhive , asa cum s-a intimplat si nu cum doreste Wiesel.

Dan-Dan din Iasi (...@redrival.net, IP: 81.181.88...)
2004-10-11 11:09
Re: O mica comparatie necesara

Katty am o mica intrebare pt. tine.
Te numesti cumva Katty Szoke?

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 213.64.59...)
2004-10-11 11:11
Re: O mica comparatie necesara

La 2004-10-11 11:09:09, Dan-Dan a scris:

>  Katty am o mica intrebare pt. tine.
>  Te numesti cumva Katty Szoke?
> 


Nu .! De ce ?

Dan-Dan din Iasi (...@redrival.net, IP: 81.181.88...)
2004-10-11 11:12
Re: O mica comparatie necesara

O mica gluma. Atit

motanul incaltat din USA (...@aol.com, IP: 198.81.26...)
2004-10-11 11:19
Re: O mica comparatie necesara. Incepi sa fi o fata buna, dar inca nu-i de ajuns.....

Katty,
Am vazut ce-ai postat. Mi se pare ...bunicel....
Insa, tu nu tebuie sa te adresezi cu "mai evreilor" unui popor care a fost supus celei mai groaznice cazne posibile din toate cele...si pentru ce??
Vino cu date, cu ce documente mai ai la indemana, ca acest popor evreu, greu incercat, sa inteleaga ca noi, romanii, nu-i urim !!
Parerea mea este ca (noi, romanii) sintem victime ale propagandei maghiare, care isi astupa .....popoul, ca sa nu se vada kkt-ul pe care l-au facut ei, impotriva evreilor !!!
"Cineva", acolo sus, stie treburile astea ! Dar nu prea vrea sa le recunoasca....Eu cred ca Mossad-ul stie ca Romania nu a hulit, belit, ciopartzit pe nimeni !!!!! Ba poate c-a hulit, dar numai ca vorbe....ei, omeneste, toti hulim.... romanii au gura REA, dar au si INIMA mare.........si d-aia o sa-i ierte Dumnezeu !
Salutari,
Motanul

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 213.64.59...)
2004-10-11 11:37
Re: O mica comparatie necesara. Incepi sa fi o fata buna, dar inca nu-i de ajuns.....

La 2004-10-11 11:19:51, motanul incaltat a scris:

> Katty,
> Am vazut ce-ai postat. Mi se pare ...bunicel....
> Insa, tu nu tebuie sa te adresezi cu "mai evreilor" unui
> popor care a fost supus celei mai groaznice cazne posibile din toate
> cele...si pentru ce??



Mai motane le spun evrei pentru ca sint evrei. Nu numai ei au fost un popor supus la cazne ci si noi romanii care am suportat si sute de ani dominatia turceasca trecerile prin foc si sabie si mai apoi si cizma comunista. Iar noi acum nu ne ducem peste turci sau peste rusi sau peste unguri sau peste austrieci sa le cerem recunoasteri de masacre si holocausturi caci este nedrept. Rusii de azi nu au nici o vina pentru crimele lui Stalin care , vai , si azi ne mai urmaresc. Nu uita ca milioane de romani sint inca sub dominatie straina si noi nu mai facem valuri pentru asta si nu mai cerem rusilor despagubiri si recunoasteri de holocausturi.

> Vino cu date, cu ce documente mai ai la indemana, ca acest popor
> evreu, greu incercat, sa inteleaga ca noi, romanii, nu-i urim !!

Pai nu ii uraste nimeni motane , dar sa ne lase si ei in pace pe noi cei din generatia actuala a Romaniei ca noi nu sintem vinovati de ce s-a intimplat acum 60 de ani. Noi vrem sa traim in prezent si pentru viitor in cele mai bune relatii cu ei , insa umbrele istoriei nu ne lasa deloc sa traim asa cum am vrea noi .

> Parerea mea este ca (noi, romanii) sintem victime ale propagandei
> maghiare, care isi astupa .....popoul, ca sa nu se vada kkt-ul pe
> care l-au facut ei, impotriva evreilor !!!

Daca au lobby mai bun si sint mai uniti. La noi si romani din tara sint gata sa accepte orice acuze doar pentru a nu fi numiti lasi. Dar ce este mai mare decit abdicarea in fata minciunii care ni se impune ?

> "Cineva", acolo sus, stie treburile astea ! Dar nu prea vrea
> sa le recunoasca....Eu cred ca Mossad-ul stie ca Romania nu a hulit,
> belit, ciopartzit pe nimeni !!!!! Ba poate c-a hulit, dar numai ca
> vorbe....ei, omeneste, toti hulim.... romanii au gura REA, dar au si
> INIMA mare.........si d-aia o sa-i ierte Dumnezeu !
> Salutari,
> Motanul
> 

Romania , a fost mereu si in perioada comunsta o tara care nu a intrerupt relatiile cu Israelul intr-un moment cind toata lumea il condamna si vroia sa il izoleze diplomtic. Si asta trebuie sa stie evreii ca noi ca stat am fost mult mai umani decit multe alte state in timpul razboiului. Ca au fost si la noi uscaturi , nu poate nimeni contesta dar ca popor noi i-am protejat mult mai mult pe evrei decit altii si pentru asta ar trebui sa fim iertati si sa ni se dea voie sa traim pentru viitor. Ai dreptate, noi romanii sintem rai de gura , hoti dar nu criminali notorii asa cum au fost altii.

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 213.64.59...)
2004-10-11 11:46
Re: O mica comparatie necesara. Incepi sa fi o fata buna, .....Erata




Dar ce este mai mare lasitate decit abdicarea in fata minciunii ? - am vrut sa spun.

motanul incaltat din USA (...@aol.com, IP: 198.81.26...)
2004-10-11 12:03
Re: O mica comparatie necesara. Incepi sa fi o fata buna, dar inca nu-i de ajuns.....

Nu pot sa-ti zic decit...mersi !
Ma bucur ca (poate) incepem sa avem un "dialog".
Am si eu ....."scaparile" mele. Ca fiecare. Intamplarea a fost ca m-am avut "bine" cu toti, mai putin cu boanghenii (de la care am luat bataie crunta, in 1972, la Termocentrala Ludush, fara nici-o vina, doar pt ca vorbeam romaneste.....in Romania !!!!!!). Si nu-mi plac rusii...pe care nu-i sufar.... din nascare ! Caci Motanii se potrivesc cu rusii....eSact ca nuca cu peretele !!!

"Cind te duci pe drumul mare,
La plimbare,
Este praf de nu te vezi...
Trec, miscind domol din coada,
Ale satului cirezi"

Damblaua mea este ca imi place LIMBA ROMANA, si-o GUST, o gust, mai ca un vin de Shegarcea, mai abitir decit un zaibar oltenesc, mai ca o paine de tzast, mai ca....mai ca....maicaaaaa !!!!!
Motanul

neverul again din Israel (...@yahoo.com, IP: 62.90.151...)
2004-10-11 12:59
Katty pe mine personal m-ai plictisit nu ai un subiect mai "cool" ? de exe.

scoala roman de medicina si comportamentul cadrelor medicale din ro..sau starea cercetarii romanesti ? sau cind vor fi sosele ca lume in Ro?

Katty din Växjö Suedia (...@home.com, IP: 213.64.59...)
2004-10-11 13:07
Re: Katty pe mine personal m-ai plictisit nu ai un subiect mai "cool" ? de exe.

La 2004-10-11 12:59:09, neverul again a scris:

> scoala roman de medicina si comportamentul cadrelor medicale din
> ro..sau starea cercetarii romanesti ? sau cind vor fi sosele ca lume
> in Ro?
> 


Stiu nevere adevarul este incomod pentru voi si va plictiseste. Ce te intereseaza sosele si cercetarea romaneasca ? Vedeti-va de problemele voastre care nu sint putine !

neverul again din Israel (...@yahoo.com, IP: 62.90.151...)
2004-10-11 13:15
Katty.

La 2004-10-11 13:07:28, Katty a scris:> 
> Stiu nevere adevarul este incomod pentru voi si va plictiseste. Ce te
> intereseaza sosele si cercetarea romaneasca ? Vedeti-va de problemele
> voastre care nu sint putine !


care adevarul scris de tine ? ma faci sa rid...stii pe cine intereseaza subiecul holocaust in Israel ..pe bosorogi care abia traiesc si se leaga de viata prin a ne face pe noi genereatie mai tinara "vinovati" ca nu ne ocupam de subiect mai intens ..dar crede ma ca pe mine subiectul ma depaseste ...de ce sa nu ocupam cu problemele ro-ei ..cele reale?.. ma rog...vorba ta e un site romanesc ce ai dori sa ne ocupamde starea cercetarii din Isarel cred ca unii ar face stop cardiac...
> 

ilvaira din israel (...@inter.net.il, IP: 80.230.113...)
2004-10-11 13:24
Re: EU O CREDEAM DE ..................

La 2004-10-11 11:09:09, Dan-Dan a scris:

>  Katty am o mica intrebare pt. tine.
>  Te numesti cumva Katty Szoke?
> 


...............................VITZA NOBILA (!?!) CODREANU !!!!!!!!!!!!!

california din cualalumpur (...@yahoo.com, IP: 209.179.168...)
2004-10-11 13:27
Nevere

dar daca in loc de stop cardiac le-ar cade dintii, ce-ai zice? :)))) Mah, io crez ca tu asta speri ! Da' macar le dai un discount, daca e multi?

La 2004-10-11 13:15:26, neverul again a scris:

> La 2004-10-11 13:07:28, Katty a scris:> 
> > Stiu nevere adevarul este incomod pentru voi si va plictiseste. Ce te
> > intereseaza sosele si cercetarea romaneasca ? Vedeti-va de problemele
> > voastre care nu sint putine !
> 
> 
> care adevarul scris de tine ? ma faci sa rid...stii pe cine
> intereseaza subiecul holocaust in Israel ..pe bosorogi care abia
> traiesc si se leaga de viata prin a ne face pe noi genereatie mai
> tinara "vinovati" ca nu ne ocupam de subiect mai intens
> ..dar crede ma ca pe mine subiectul ma depaseste ...de ce sa nu
> ocupam cu problemele ro-ei ..cele reale?.. ma rog...vorba ta e un
> site romanesc ce ai dori sa ne ocupamde starea cercetarii din Isarel
> cred ca unii ar face stop cardiac...
> > 
> 
> 

ilvaira din israel (...@inter.net.il, IP: 80.230.113...)
2004-10-11 13:32
Re: CA DE OBICEI NU STII CE VORBESTI CIND SPUI .............

La 2004-10-11 11:37:50, Katty a scris:


>  Romania , a fost mereu si in perioada comunsta o tara care


nu aintrerupt relatiile cu Israelul

/////////////////////////////// moscova bat-o vina a avut nevoie de un spion in israel //////////////////////////

Intr-un moment cind toata lumea il condamna si vroia sa il izoleze diplomtic. Si asta trebuie sa stie
> evreii ca noi ca stat am fost mult mai umani decit multe alte state
> in timpul razboiului.

////////////////////////// si inca odata multyumim poporului roman si lui antonescu ptrt. placerea de a ne fi nascut in generatia lui & a L=E=G=I=O=N=A=R=I=L=O=R //////////////////

Ca au fost si la noi uscaturi , nu poate nimeni
> contesta dar ca popor noi i-am protejat mult mai mult pe evrei decit
> altii si pentru asta ar trebui sa fim iertati si sa ni se dea voie sa
> traim pentru viitor. Ai dreptate, noi romanii sintem rai de gura ,
> hoti dar nu criminali notorii asa cum au fost altii.
> 
> 
/////////////// NOI EVREII POATE V-M IERTAT DAR NU AM SI

U=I=T=A=T !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


CIND VEI PRICEPE ASTA SIMPATICA NOASTRA KATYSHENKA ?????????????

ilvaira din israel (...@inter.net.il, IP: 80.230.113...)
2004-10-11 13:35
Re: DESPRE CE.................

La 2004-10-11 11:46:17, Katty a scris:

> 
> 
> 
>  Dar ce este mai mare lasitate decit abdicarea in fata minciunii ?
> - am vrut sa spun.
> 


...............................................MINCIUNI VORBESTI ????????????

SAU AI INCEDPUT SA CREZI IN PROPRIILE TALE ILUZII (CITESTE MINCIUNI !!!)

ilvaira din israel (...@inter.net.il, IP: 80.230.113...)
2004-10-11 13:36
Re: O mica comparatie necesara. Incepi sa fi o fata buna, dar inca nu-i de ajuns.....

La 2004-10-11 12:03:44, motanul incaltat a scris:

> Nu pot sa-ti zic decit...mersi !

MINCAU-AR MAMA DE SCUMPETE !!!!!!!!!!!!!!!

ilvaira din israel (...@inter.net.il, IP: 80.230.113...)
2004-10-11 13:37
Re: lo od =============== Katty pe mine personal m-ai plictisit nu ai un subiect mai "cool" ? de exe.

La 2004-10-11 12:59:09, neverul again a scris:

> scoala roman de medicina si comportamentul cadrelor medicale din
> ro..sau starea cercetarii romanesti ? sau cind vor fi sosele ca lume
> in Ro?
> 


HA NOSIIM HA ELE KTANIM ALEA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

iri din København i Danmark. (...@yahoo.dk, IP: 82.209.132...)
2004-10-11 14:34
Re:nu ai un subiect mai "cool" ? cand nu mai ai argumente e mai usor sa schimbi subiectul.:) NDC

Mos Grigore din Chicago (...@worldnet.att.net, IP: 209.247.222...)
2004-10-11 16:39
Re: O mica comparatie necesaraMerci de istorie dar avem carti mai bune! Nu-ti mai raci gura cu REVIZIONISMUL!

La 2004-10-11 10:46:58, Katty a scris:

> Mai evreilor hai sa facem o comparatie cu ce s-a intimplat in Ungaria
> si ce s-a intimplat in Romania.
> Ce se stie ? Se stie ca atit Horthy cit si Antonescu au fost doi
> dictatori aliati cu Hitler in razboiul contra URSS, lucru pe care
> nimeni nu il contesta.
> Ungaria s-a aliat insa cu Hitler fara sa o roage cineva , ci din
> convingere. Cit timp Horthy a fost aliat cu Hitler nu prea au fost
> trimis evrei catre lagarele de concentrare naziste. Spre sfirsitul
> anului 1943 Ungaria a simtit ca Germania pierde razboiul si cauta o
> iesire cit mai onorabila din razboi. Serviciile secrete germane au
> aflat insa despre intentiile Ungariei de a se retrage din razboi si
> nu isi permitea sa piarda un aliat in economia razboiului mai ales ca
> Germania incepea sa resimta acut nevoia de trupe. Deci nu isi permitea
> ca Ungaria sa intoarca armele sau pur si simplu sa incheie armistitiu
> si astfel sa piarda trupele ungare de pe front. Intelegind intentiile
> guvernului lui Horthy Germania a ocupat Ungaria in martie 1944. Acest
> lucru a schimbat radical politica Ungariei referitor la evrei si , in
> perioada martie 1944 si decembrie 1944 pina la intrarea trupelor
> romane si ruse in Budepesta , sute de mii de evrei unguri din Ungaria
> si evrei romani din Ardeal au fost trimisi in lagarele de concentrare
> naziste intr-un ritm mult mai alert decit in anii precedenti in alte
> tari. La aceasta perioada se refera si scriitorul maghiar de origine
> evreu , laureat al premiului Nobel pentru literature pe anul 2002 ,
> in cartea sa “Omul fara soarta” si in care
> descrie atrocitatile traite de el , copil de 14 ani fiind , in
> lagarele de la Auschwitz si Birkenau.
> 
> Antonescu s-a aliat cu Hitler dupa ultimatumul sovietic de la 26 iunie
> 1940. Fara acest ultimatum din partea sovieticilor in urma caruia
> Romania a pierdut Basarabia , Bucovina de Nord si tinutul Hertei ,
> Romania nu avea de ce sa declare razboi contra URSS. Romania dorea sa
> se mentina neutra si sa pastreze cu Hitler relatii de neutarlitate
> dindu-i in schimb petrolul de care avea nevoie. Si nu ar fi fost de
> condamnat atita timp cit si suedezii le-au dat germanilor mnereul de
> fier de la minele din Kiruna , absolut necesar industriei de razboi
> germane.In situatii de razboi fiecare tara mica cauta sa-si salveze
> piela cu pierderi cit mai mici. Deci URSS a agresat pentru prima data
> Romania. Acest fapt nu trebuie uitat ,caci asta explica de ce
> Antonescu s-a aliat cu Hitler contra URSS , pentru a recistiga
> tinuturile pierdute. La ora aceea Germania era singura tara care ne
> putea ajuta pentru a ne relua tinuturile. Sa nu uitam ca si Finlanda
> a fost aliata cu Hitler contra URSS pentru ca si Finlanda a fost
> atacata si a pierdut Karelia iar Manneheim este erou al Finlandei
> desi a fost aliat cu Hitler contra rusilor Noi nu avem voie insa sa
> il reconsideram pe Antonescu. Ce s-ar fi intimplat daca Romania nu
> accepta ultimatumul ? Cu siguranta Germania ar fi ocupat Romania caci
> nu si-ar fi permis sa piarda singura sursa de alimentare cu petrol de
> la acea vreme atita timp cit USA intrerupsese livrarile de petrol
> catre Germania nazista. Va intreb eu domnilor evrei cu clanta mare pe
> acest forum ce s-ar fi intimplat cu voi evreii atunci in Romania sub
> ocupatie germana ? Oare faptul ca Romania a fost de partea Germaniei
> iar Antonescu nu dat curs cererilor lui Hitler de a va trimite in
> lagarele de concentrare , nu v-a salvat viata celor mai multi dintre
> voi ?
>  Bun , Romania intra in razboi , au loc incidentele de la Iasi ,
> Antonescu ia masuri repressive impotriva evreilor din Moldova (mai
> exact regiunea Iasului si Basarabiei) si pe unii ii trimite in
> Transnistria din care citeva mii mor din cauza conditiilor aspre de
> viata si de transport – trenurile mortii cum le numesc
> supravietuitorii. Tin samentionez ca impotriva evreilor din restul
> tarii adica Banat , Oltenia Muntenia si Dobrogea nu s-a aplicat
> deportari ci doarmasuri restrictive si obligativitatea portului de
> stea galbena si munci fortate dar care nu au omorit deloc evrei. In
> tot acest timp Hitler facea presiuni asupra lui Antonescu ca sa-I
> trimita pe evrei , tigani si comunsti catre lagare. Antonescu s-a
> mentinut ferm pe pozitie spunind textual : “ Sint evreii ,
> tiganii si comunistii nostri , avem noi grija de ei” Si
> astfel Antonescu prin aceasta pozitie a evitat un holocaust de mari
> proportii in conditiile in care in Romania ramasesera peste 500.000
> de evrei.
>  Dupa ruperea frontului de la Stalingrad in 1942 , Antonescu a
> interupt deportarile erveilor catre Transnistria si nici un evreu nu a
> mai murit din cauza deportarilor. Spre sfirsitul anului 1943 atit
> Antonescu cit si opozitia din tara cautau la fel ca si Ungaria sa
> iasa din alianta cu Germania insa nu oricum si in nici un caz
> capitulare neconditionata asa cum URSS si aliatii doreau. Ei bine
> tratativele au continuat pe toate canalele si de catre oamenii lui
> Antonescu si de catre fortele de opozitie (Maniu , Bratianu etc etc)
> pina la23 august. In tot acest timp mii de romani au tinut frontul
> iar Antonescu l-a imbrobodit pe Hiler cu fidelitatea sa tocmai ca sa
> evite ca Romania sa fie invadata de trupele romane. Tot acest front
> contra URSS a fost mentinut luni de zile prin jertfa miilor de romani
> cazuti pentru ca Romania sa nu cada sub cizma germana ? Citi evrei au
> murit in acest timp pe front sau in lagare ? Va intreb domnilor evrei
> ? Nici unul , caci evreii nu au fost inrolati in armata romana pentru
> ca nu se avea incredere in loialitatea lor si exista teama de
> tradare. Asta nu inseamna mult domnilor evrei ca ati fost la
> adapostul creat de jertfa miilor de romani cazuti pentru a mentine
> frontul si a impiedica ocuparea Romaniei. V-ati pus vreodata
> intrebarea ce s-ar fi intimplat cu voi daca Antonescu nu I-ar fi dat
> garantii lui Hitler , iar germanii ar fi ocupat Romania inainte de
> venirea rusilor , citi dintre voi ati fi fost trimisi la moarte ? Nu
> tocmai alianta pina in ultimul moment a lui Antonescu cu Hitler a
> salvat viata sutelor de mii de evrei din Romania ?
>  Nimeni nu neaga ca au fost deportari , dar ca astazi acest
> nemernic deWiesel sa vina si sa puna in circa Romaniei 400.000 de
> evrei mi se pare nederept ca sa nu zic odios si lipsit de caracter.
> Antonescu cu toate ca a fost dictator prin mentinerea Romaniei aliata
> cu Germania , prin pozitia sa ferma de a nu trimite evrei catre
> lagarele de concentrare nu merita putina reconsiderare din partea
> voastra evreilor ? Ce s-a intimplat in Romania a avut caracter local
> si nu la nivel de tara intreaga cit si caracter scurt caci numai
> intre 1941 si 1942 au fost deportari si numai in Moldova si
> Basarabia.
> 
> . Sint de acord sa se acorde pensie de ajutor la fel ca veteranilor de
> razboi , insa numai acelor evrei care traiesc pe teritoriul Romaniei
> si care au fost clar victimele deportarilor din perioada 1941-1942.
> Nu insa rudelor lor caci astfel nu se mai termina niciodata si nu
> celor ce traiesc in Israel caci ar fi nedrept ca cei din Israel sa ia
> de la gura pensionarilor saraci din Romania care abia isi duc zilele.
> Cei din Israel au din ce sa traiasca.
> Sint de accord sa se restituie ceea ce guvernul lui Antonescu si apoi
> comunistii au confiscat evreilor in baza legii de restituire valabila
> si pentru romani.
> Sint pentru cercetarea evenimentelor de acum 60 de ani din care sa se
> ajunga la o concluzie finala asupra cifrei cit mai axacte de evrei
> care si-au pierdut viata din cauza deportarilor si asasinatelor
> legionarilor. Dar nu sint de acord cu ideea de a recunoaste
> neconditionat ideea holocaustului inainte ca istorici neutri sa isi
> spuna cuvintul.
> 
> 
> 
> 


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00947 sec.