Ziua Logo
  07:26, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-09-28
gheorghe vlasceanu din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 84.243.70...)
2005-09-28 12:14
PROPUNERE PENTRU BASESCU

Nea Traian, vazind ca marii rechini sunt intangibili, ca sistemul punitiv este falimentar si legat sanguin de marii rechini, acuza pe cetateni ca alimenteaza coruptia. Este ca si cum actorul ar acuza spectatorii ca nu-l aplauda. Basescu asta, un paranoic in unele momente, un teribilist citeodata si acid-acru adesea, este o personalitate dizarmonica (psihologii/psihiatrii stiu asta) da cu bita in balta cum spune si Stanescu Rosca. Basescu are consilieri prosti si asta se vede de departe sau Basescu nu se consiliaza cu nimeni. De fapt crezind ca e cel mai destept el are o problema. A trait dintotdeauna un sentiment de inferioritate si ca atare este agresiv si violentele de limbaj sustin asta.
Ce nu poate vedea Basescu? Nu poate vedea ca aceasta coruptie are cauzele ei. Una din ele este cadrul legislativ sau normativ. Avize, aprobari, semnaturi, stampile. Astea inseamna institutii, inseamna functionari-cerberi cu legea in mina care se inmoaie la o spaguta. Cetateanul se lupta practic cu o lege care il obliga sa treaca prin purgatoriul de aprobari-spaga pentru a cistiga timp, oportunitate sau liniste. Statul intretine asta iar sistemul de control este orientat pe cetatean si nu pe functionar. Cetateanul trebuie sa aibe acele aprobari, se lupta pentru ele, plateste pentru ele si tot el este verificat daca le are. In fond, statul ar trebui contra unei taxe sa-i furnizeze cetateanului toate aceste avize si aprobari, fiind in slujba lui,nu?
Deci, propunere, nea Basescule, hai sa citim legile si sa eliminam n-spele de aprobari si avize care pot fi obtinute de un birou unic in acel domeniu. Vrei aprobare de constructie a unei case? Platesti o taxa si pe baza proiectului, avizele se vor da de fiecare institutie, in baza legii, intr-un timp scurt, bine stabilit prin lege. Si gata!
Glumesc nea Basescule, nu vei eradica aceasta coruptie, cit timp este saracie si la virful politicii, de unde se da tonul, exista imoralitate si coruptie.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00751 sec.