Ziua Logo
  04:08, miercuri, 24 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2004-08-13
Observator (, IP: 198.81.26...)
2004-08-13 08:52
Mai intai ca singura unitate care-a ajuns cel mai aproape si a si ocupat-o - pt. paul (ohio)

un timp, a fost o unitate sub comanda unui locotenent roman: acesta a scris si o carticica despre peripetiile prin care-a trecut la intoarcere(localitatea cecena se incepea cu litera B din cate-mi amintesc).
A fost unitatea care a inaintat cel mai mult pe frontul rusesc in Caucaz.

Hitler urmarea sa puna mana pe petrolul irakian, absolut necesar masinii de razboi germane, iar ulterior sa faca jonctiunea cu Japonia prin nordul Indiei. La vremea respectiva regimul irakian era puternic pro-german.

Pe Hitler l-a interesat Cecenia numai in masura in care trebuia traversata in drumul spre Irak; cecenii fusesera de mult evacuati in vagoane de vite in Siberia de Stalin.

Pt paul (ohio)

Mey acesta, tu care le stii pe toate de unde-ai scos-o ca americanii isi vor dezvolta extractiile din Alaska? Pai tu stii cat costa investitiile, cine se duce acolo la munca, cand incepe sa produca Alaska, cand incepe sa fie transportat titeiul pe conducta intr'un port din Alaska si in final cat ar costa pretul petrolului din Alaska? Te gandesti ca poate ajunge la peste 20 de dolari pe tona si nu este rentabil?
Stiu aici ar fi interesat clanul Bush care se pare ca dispune acolo de terenuri (poate si Cheney), dar nu mai bate campii si nu mai baga prostii in capul oamenilor, ca vad ca in asta te-ai specializat.

Cu surse alternative: Mi-amintesc perfect cand Bush a promis ca va face automobile electrice. S'au opus extrem de puternic companiile petroliere care ar pierde tot caimacul (inclusiv companiile lui clanului Bush).

Automobile electrice sau cu alte surse altele decat petrolul, se puteau face inca din anii 1950-1960: stiai asta? Tot companiile petroliere tin in safe peste 2000 de proiecte cu surse alternative, altele decat petrolul, nepoluante, c'un pret mult mai accesibil. Dar o sa le scoata din safe cand ti-oi vedea ceafa fara oglinda.

De la 65 c/galon in 1985 pe vremea lui Reagan s'a ajuns astazi la peste 2 dolari. Si stai: ar fi frumos sa se mentina, dar este tinut in frau inca vreo doua luni de administratia Bush in scopuri exclusiv electorale.

Tu chiar crezi ca aia de sus, care au forta si iau deciziile le pasa intr'adevar de viata ta? Sau a altuia? E ultimul lucru pe care-i intereseaza.

Ceea ce-i intereseaza a spus-o cu peste o suta de ani in urma tot un evreu : money. Cine era evreul? Marx. Care fiind din lumea buna si oarecum prieten cu Engels, care avea o prietena din lumea mai saraca,
nevasta lui Marz i-a spus sa renunte la acea prietena daca mai vrea sa le calce'n casa. Asa ca iata cine era si creatorul Manifestului Comunist.

Tot cu petrolul irakian: iti imaginezi ca exista o singura tara de pe glob, indiferent care, spune-o tu sa aflu si eu, deci o tara in razboi care nu si-ar arunca conductele petroliere in aer decat sa lase sa le fie extras si transportat oriunde pe glob, atata timp cat exista o cizma militara straina in tara lor?
Rusia? China? America? Arabia saudita? Algeria? etc.
Chiar daca sa admitem pentru moment, titeiul este un obiectiv
secundar.

Si'nca ceva mey paule: nu te mai baga peste tot si-ti etala parerile, care de cele mai multe ori sunt poate luate din diferite documente, foarte bine toata stima ca citesti mult, dar mai totdeauna o iei pe-o cale gresita; ce-i mai grav, e ca cititorii neavizati ar putea fi influentati de aceste postari
in dauna adevarului.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00857 sec.