Ziua Logo
  13:02, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-06

Comentarii: 58, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

mikele durul
2006-10-06 02:34:48

Aveti perfecta dreptate Doamna Zoe Petre dar daca va uitati la sondaje....

puteti sa realizati care este nivelul Francofon al poporului roman si de ce exista atitudini din cele pe care le-ati amintit.

Vasco da Gama
2006-10-06 02:48:12

Comunicarea e de vina?

Poate intr-adevar multe postari ar fi fost mai binevoitoare daca facerile OIFului ar fi fost mai cunoscute. Mi-am dat (minima) osteneala sa caut, ca un exemplu, regularizarile raurilor de care vorbeste autoarea. N-am gasit nimic, nici pe francophonie.org, nici pe google simplu, nici pe site-ul ambasadei, de unde am aflat insa ca Geoana si Tanasescu au primit insignele de comandori ai Legiunii de Onoare (ma rog, chestii de politica externa, nu comentez). Poate nu m-am ostenit destul, (sunt convins ca cel putin un proiect a fost daca zice Mme Zoe), sau poate OIF-ul ar trebui sa umble un pic la comunicatii. In plus, putini au avut probleme cu francofonia cat au avut probleme cu ce au facut guvernantii din asta. E o mare diferenta.

Cat priveste bursele, cunosc trei oameni care au beneficiat de burse date de francezi. Toti trei in Franta. Bineinteles ca au fost optiuni personale, unii au ramas in tara, si oricum nu e vina francezilor unde ajung studentii/doctoranzii lor. Ma marginesc sa observ ca daca vorbim de importul de educatie din Franta, ar fi corect sa privim si exportul de inteligenta din Romania. Si abia dupa aceea, daca e musai necesar, sa tragem linie si sa adunam. Daca asta, si faptul ca imi pun problema cum se cheltuie banii de la buget, ma face contabil peremist, cred ca sunt in buna companie, nu-mi vine sa cred ca francezii nu se uita cum si pe ce cheltuie guvernul lor taxele, sau ca sunt in totalitate de acord cu bugetul.

camelia v
2006-10-06 03:06:46

cu parere de rau

trebuie sa va dau dreptate. Sunt eu insami jurnalista si am citit cu jale o parte din lucrurile publicate la noi. In acelasi timp, citva colegi, din tari africane, doreau sa afle mai multe despre noi si mi-au vorbit , cu apreciere, despre Romania, tara gazda. Ce sa mai spun...

Johann1999
2006-10-06 03:17:35

"omul se naste bun numa' cnn-ul il strica", ar spune un frantzuz...

eh, cine macaie contra frantei si francofoniei?
toata "coalitia de voitori din irak", inciudati ca jmecherul acela de Chirac le invarte sa iese franta bine si cu buzunarele pline si anglo-americanii prost si cu buzunarele goale :-) si fartatii de la zionland care n-au destui fraieri care sa le scoata castanele din foc p'acolo.
in rest se mai fac glume pe seama lui chirac si ale kuvaszul sau, sarkozy.
nici nu stiu ce se discuta atat pro-contra, ca aproape 50% din dictionarul romanesc este impanat cu cuvinte importate din franceza. cuvintele legate de arta si cultura oricum.

mirapo
2006-10-06 09:29:01

gallicisme

moroianu
2006-10-06 10:03:39

Re: Nu "nivelul francofon al poporului roman" este de vina pentru avalansa de articole francofobe -


- ci mediocritatea si fripturismul "tinerilor lupi" care populeaza redactiile ziarelor si posturilor TV. Inainte de razboi, in Romania europeana ale caror traditii pretindem ca vrem sa le reinnodam, intelectualii care citeau curent in 3-4 limbi straine erau mai degraba o regula; astazi regula este: o singura limba straina - bineinteles,
cea care iti deschide calea "aplicatiilor" pentru burse, sponsorizari si studii de politologie transatlantice. Iar "societatea civila" in ansamblu nu are nimic de spus - fiindca si compozitia ei este tot cam aceeasi...

De ce sa dam atunci vina tot pe "poporul roman", cand exista in continuare mii de studenti si doctoranzi romani in universitatile franceze (repet: a doua comunitate de studenti straini in Franta, dupa cea germana) iar franceza se afla si astazi, in ciuda lipsei de interes si spijin din partea autoriatilor, pe locul doi printre preferintele elevilor romani, care o studiaza in proportie de aproape 50%? De ce nu ne luam inima-n dinti sa pronuntam numele adevaratilor responsabili?

Si de ce distinsa d-na profesor, in ciuda legaturilor stranse cu o importanta agentie francofona ale carei realizari le enumera, trateaza intreaga chestiune cu o superioara ironie si dezinvoltura, aruncand fraze care se bat cap in cap - de genul "Nu sunt o impatimita a francofoniei,
... chiar daca pentru mine si pentru multi colegi de breasla si de generatie franceza ramane a doua patrie lingvistica si culturala"?

(Dezinvoltura care devine curata indiferenta in momentul cand, spre finalul articolului face o brusca pirueta, scriind "Francofonia s-a terminat, incepe alt scandal" - si trece plina de buna dispozitie la problema cantitatilor de sapun si de de deteregent cu care sunt creditati romanii in statisticile UE - problema care da si titlul sprointar-folcloric al intregului material despre statutul si importanta limbii franceze...)

La 2006-10-06 02:34:48, mikele durul a scris:

> puteti sa realizati care este nivelul Francofon al poporului roman si
> de ce exista atitudini din cele pe care le-ati amintit.
>

Serlan Dinus
2006-10-06 10:16:26

din pacate . .

cei vizati de antilatinism si antifrancofonism nu sunt cei care consuma mai putin sapun ca in Europa . . .
Daca Doamna Profesoara ar merge la un bloc cu multi pensionari si acolo ar intra pe holul unei scari si ar citi consumul de apa, ar face infarct! Sunt familii care la consumul contorizat de apa rece lunar au 1 metru cub? Numai ciorbele si ceaiurile si spalatul vaselor cat reprezinta! Adica si nespalati si cu rahatul in casa. .
Pai de asta nu antifrancofonii sunt devina?! Sunt de vina aia care ieri nici nu au onorat 100 de ani ai muzeului satului .....
Iar daca in Europa se fac statisticii sa fie corecte, adica cat la suta din salariu cheltuiesc pentru sapun, asa ca si pe acolo mai "este" javre . . .nesimtire europeana . .
Saru"mainile !

moroianu
2006-10-06 10:21:55

Re: "Comunicarea e de vina?": Degeaba cautati explicatii si argumente rationale!

Giculica zbanghiul-turbat
2006-10-06 10:33:21

Da bre Francofonia asta fuse doar o mare risipa da bani care fusera aruncari pa freastra dageaba bre!

Tocmai banii saracaciosului popor roman fusera aruncati pa fereastra, da ce nu facu tinpenia, prostia asta o tara mai bogata ca Franta, Belgia Canada....?

moroianu
2006-10-06 10:45:10

Re: "Da bre Francofonia asta fuse doar o mare risipa da bani": Cand vei vizita cu adevarat "Lumea de Apoi"...

micutu204
2006-10-06 11:57:06

Re: Aveti perfecta dreptate Doamna Zoe Petre dar daca va uitati la sondaje....

Adrian v.D.
2006-10-06 12:07:30

Si in tara lui Goethe si Schiller

Chiar si in Germania,lb.franceza reprezinta obiectul de studiu pentru tinerii din familiile de intelectuali..Nu cred ca mai este nevoie sa spun care este limba universala(v. si laureatii de ieri si de azi ai premiului Nobel-nici un comentariu,comparatii,efecte ale puterii americane in crestere vizibila,in presa de la Bucuresti?!Bineinteles ca premiile ramase,pentru literatura si pace vor fi decernate unor socialisti-comunisti care lupta impotriva ...<imperialismului>,<razboiului>,s.a.)totusi,si in <tara marilor poeti si ganditori>,franceza ramane obiectul de studiu pentru oamenii de cultura..Cine se respecta stie si lb.franceza.Pe langa lb.engleza....

Generatia mea a avut marea oportunitate sa aleaga lb. franceza.Din pacate,putine licee puteau atunci sa ofere si lb.engleza..Scolile generale nici nu se sinchiseau cu enleza..Comunistii <simpatizau>putin cu lb.franceza,dar am auzit ca in Moldova se studia pe mai departe...rusa.(<orice limba straina e bine s-o stii,dar mai buna e engleza>...l-am auzit pe unul spunand prin Bucurestiul anilor 90;eu am adaugat ca toata Europa Centrala vorbeste germana...O exagerare,insa in Cehia,Slovacia,Ungaria,Slovenia,se pare ca limba straina cea mai raspandita e germana.Dupa engleza,germana este cea mai vorbita limba de pe continent.....

Se consuma prea putin sapun?!Daca 40%din populatia tarii locuieste in mediu rural,daca 60% din populatia tarii nu dispune de canalizare,cum poti face dus de doua ori pe zi? Dar europenii sunt pregatiti sa ajute Romania cu cateva zeci de miliarde de euro tocmai pentru apa si canalizare..

Organizarea <francofoniei>la Bucuresti a adus Romaniei prestigiu.Romania are nevoie de o noua imagine in Europa,in lume,iar organizarea de astfel de summit-uri in tara,nu poate fi decat benefica.
Ca si <apa calda>si <cabina de dus>in toate casele din Romania...

Adrian D.

CHIORU
2006-10-06 12:30:42

mai am o nelamurire

mai am o nelamurire - acum, dupa ce am fost convins ca romanii sunt de fapt ... francezi ... - cum ramane cu italienii ... (care sunt mostenitorii romanilor - din imperiul roman - si a culturii latine ) ? ...
sau sunt romanii - din romania de azi - de fapt : franco-latino-italiano -
traco - geto - daco - galici ?

bazileus
2006-10-06 13:03:48

Re: mai am o nelamurire

alwis46
2006-10-06 14:16:52

Re: Si in tara lui Goethe si Schiller

Adrian,

La mine in casa se vorbea franceza. Tocmai d-aia, tatal meu, atunci cand am trecut in clasa a V-a (prima de liceu) a vrut sa ma bage la clasa cu limba franceza. Ei bine, la franceza fiind locuri mai putine am fost inscris la clasa de engleza. Pe langa engleza, in acei ani am mai facut rusa si latina.
Din cate mi-aduc eu aminte, la scoala generala nu se invata pe atunci nici o limba straina. Examenul pe care l-am dat sa trec din ciclul elementar in cel liceal, dintr-a patra in a cincea, l-am dat la mate si romana. Era in anul 1956. Abia in clasa a cincea am inceput cu studiul limbilor straine iar dupa cum vezi postarea dumitale sufera un pic la capitolul informatie valabila. Prietenii mei de joaca de atunci, vecini cu mine, inscrisi la Eminescu, Creanga, Lazar, studiau aceleasi limbi straine pe care le aveam si eu la Sincai. Vorbesc de licee bucurestene, nu cunosc situatia liceelor din alte orase la vremea respectiva..
Sa nu uit, cand am terminat clasa a saptea am dat alte doua examene, unul de absolvire, aproape la toate materiile, inclusiv limbi straine si alt examen de admitere in clasa a opta numai la mate si romana. Grele timpuri, trecea cu adevarat cine stia materie nu ca pe vremea lui Pingelaru sau ca astazi cand treceau/trec clasa toate loazele pe considerentul sa nu-si strice calificativul profesorii.
Si o parere personala. Cred ca intr-o deplasare prin oricare colt al lumii, intr-o situatie cand ai nevoie de vreo lamurire, mai lesne gasesti pe cineva sa te indrume in engleza decat in alta limba.
Rar mi s-a intamplat ca fiind prin Bucuresti sa fiu solicitat sa dau lamuriri in italiana sau franceza, de obicei fiind abordat in engleza. Trebuie insa sa marturisesc ca desi sunt capabil sa dau explicatii in limbile respective nivelul meu de cunostere este putin peste incepator insa sunt un tip care nu ma sperii daca nu fac acordurile ca lumea sau pronuntia nu este cea corecta, important este ca sa-l indrum pe om spre punctul in care vrea sa ajunga.



La 2006-10-06 12:07:30, Adrian v.D. a scris:

> Chiar si in Germania,lb.franceza reprezinta obiectul de studiu pentru tinerii din familiile de intelectuali..Nu cred ca mai este nevoie sa spun care este limba universala(v. si laureatii de ieri si de azi ai premiului Nobel-nici un comentariu,comparatii,efecte ale puterii americane in crestere vizibila,in presa de la Bucuresti?!Bineinteles ca premiile ramase,pentru literatura si pace vor fi decernate unor socialisti-comunisti care lupta impotriva ...<imperialismului>,<razboiului>,s.a.)totusi,si in <tara marilor poeti si ganditori>,franceza ramane obiectul de studiu pentru oamenii de cultura..Cine se respecta stie si lb.franceza.Pe langa lb.engleza....
>
> Generatia mea a avut marea oportunitate sa aleaga lb. franceza.Din pacate,putine licee puteau atunci sa ofere si lb.engleza..Scolile generale nici nu se sinchiseau cu enleza..Comunistii <simpatizau>putin cu lb.franceza,dar am auzit ca in Moldova se studia pe mai departe...rusa.(<orice limba straina e bine s-o stii,dar mai buna e engleza>...l-am auzit pe unul spunand prin Bucurestiul anilor 90;eu am adaugat ca toata Europa Centrala vorbeste germana...O exagerare,insa in Cehia,Slovacia,Ungaria,Slovenia,se pare ca limba straina cea mai raspandita e germana.Dupa engleza,germana este cea mai vorbita limba de pe continent.....
>
> Se consuma prea putin sapun?!Daca 40%din populatia tarii locuieste in
> mediu rural,daca 60% din populatia tarii nu dispune de canalizare,cum
> poti face dus de doua ori pe zi? Dar europenii sunt pregatiti sa ajute
> Romania cu cateva zeci de miliarde de euro tocmai pentru apa si
> canalizare..
>
> Organizarea <francofoniei>la Bucuresti a adus Romaniei prestigiu.Romania are nevoie de o noua imagine in Europa,in lume,iar organizarea de astfel de summit-uri in tara,nu poate fi decat benefica.
> Ca si <apa calda>si <cabina de dus>in toate casele din Romania...
>
> Adrian D.
>

alwis46
2006-10-06 14:36:15

Francofonie la inceput de veac trecut......

sandu
2006-10-06 14:43:44

Presa , Atanasiu si Poporul.

Poporul roman n-are nevoie de nimic daca este vorba de cel mai mic sacrificiu.Propun urmatorul sondaj de opinie:
"Sunteti de acord sa dati un salariu pe o luna anual, timp de 10 ani, pentru ca astazi sa se uneasca Basarabia cu Romania?".
Eu stiu rezultatul.
N-a ales Atanasiu non-existenta Romaniei cu acordul tuturor liberalilor ?
Uitati-va la relatiile romanilor cu strainii. Sunt tiganesti. Cand se duce romanul in strainatate, vorbesc de elite, se astepta sa fie gazduit si hranit si daca se poate sa primeasca si ceva cadouri. Cand vin strainii la noi se asteapta neaparat ajutoare.Am vazut la TV un chirurg care povestea ca un medic american ,in semn de pretuire, i-a facut cadou un aparat de $10.000 . Nimeni nu s-a intrebat nici o clipa daca acesta este un lucru normal.
Oamenii nostri de presa intuiesc starea de spirit a cititorilor. Si apoi o analiza a evenimentului nu este la indemana oricarui trecator printr-o cvasifacultate improvizata privata.

moroianu
2006-10-06 16:09:10

Re: "Presa , Atanasiu si Poporul": "Sandu si poporul roman"... sau evolutii de ultima ora ale atitudinii "anti"

moroianu
2006-10-06 16:13:15

Re: "mai am o nelamurire": Inca doua-trei nealmuriri din astea...

Mos Martin
2006-10-06 16:22:20

In sfarsit, un romanas practic, de-al nostru, ne da solutia corecta!

calator
2006-10-06 16:39:34

Re: micutu_two hundred and four

Giovani2000
2006-10-06 18:10:01

domnul profesor moroianu

bine domnule profesor, am intels acum cu totii ca doar domnia-voastra sunteti roman si perfect, restul toti suntem ciurucuri. in curand spuneti "la roumanie c'est moi!" la mai mare!

moroianu
2006-10-06 18:34:43

Re: "domnul profesor moroianu": Atat de recent pe acest forum si atat de bine informat...

moroianu
2006-10-06 18:38:06

Ce-ar fi sa facem o conventie?



Art. 1. Franta si limba franceza fac parte din identitatea istorica si culturala a poporului roman.

Art. 2. Prietenii nostri nerezidenti in Romania se obliga sa respecte aceasta particularitate romaneasca, abtinandu-se de la glume si sfaturi otravite pe tema francofoniei.

Art. 3. Incalcarea prevederilor articolului precedent se pedepseste cu amenda de la 10 la 30 RON si suspendarea pe termen de o saptamana a dreptului de a posta pe forum.

Art. 4. Sunt exceptate de la prevederile articolului 3 copiii sub 13 ani, persoanele care pot face dovada neincheierii studiilor de cultura generala , somerii si posesorii de burse sau permis temporar de munca in spatiul lingvistic anglo-saxon.

Seherezada
2006-10-06 18:49:44

Re: Ce-ar fi sa facem o conventie?

alwis46
2006-10-06 18:53:20

Re: In sfarsit, un romanas practic, de-al nostru, ne da solutia corecta! Da ? Unde ?

Mos Martine,

Sezonul de hibernare inca n-a inceput dar vad ca postezi ca si cum ai dormi. Unde vezi talica vreo solutie data de mine ? Am postat o constatare de ordin personal. Cat despre limba de lemn, eu zic s-o speli ca acusica incepe sezonul de facut bulion si magiun de prune si precis ai nevoie de ea.
Matale "gavaresti pa ruskii" acasa de ai boala pe limba engleza ? Ti-a furat vreun englez sau american rublele din batista ?
Hai ca esti hazos bre, parca ai fi ala de tzopaie cand bate toba.....
Te pomenesti ca nu ai vazut bine de belciugul din nas......se poate ?

Daragoi Mos Martin, razreshite privetstvovati vas i sciastlivo ostavatisia.
Nadeiusia scoro uvidimsia !
Dasvidania.

Asa e bine ?
Nu am caractere slave si scrisei fonetic.

Hai sa-ti traduc:
Draga Mos Martin, permite-mi sa te salut si ramai cu bine.
Sper sa ne vedem curand !
La revedere .

La 2006-10-06 16:22:20, Mos Martin a scris:

> La 2006-10-06 14:16:52, alwis46 a scris:
>
> > Si o parere personala. Cred ca intr-o deplasare prin oricare colt al
> > lumii, intr-o situatie cand ai nevoie de vreo lamurire, mai lesne
> > gasesti pe cineva sa te indrume in engleza decat in alta limba.
>
> Vezi, asta era, puiu' mosului! Ce sa mai ardem gazu' cu
> palavrageli despre cultura si diversitate lingvoistica?... Traiasca
> necesitatile turismului nostru cel de toate zilele si limba lui de
> lemn!...
>

Giovani2000
2006-10-06 18:58:33

Thanks beaucoup

Adrian v.D.
2006-10-06 19:04:53

Re:Alwis,

Ratacitul
2006-10-06 19:05:03

Re: Ce-ar fi sa facem o conventie?

In trecere numai, sau ai vrut sa spui ceva?

La 2006-10-06 18:49:44, Seherezada a scris:

> La 2006-10-06 18:38:06, moroianu a scris:
>
>
> > Art. 1. Franta si limba franceza fac parte din identitatea
> > istorica si culturala a poporului roman.
>
> -------------------
>
> nu uita sa adaugi la Art. 1 si slava si turca, ca sa faci economie de
> Conventii.
> Inteleg ca latina se subintelege ...
> --------------
>
>
>
> >
> > Art. 2. Prietenii nostri nerezidenti in Romania se obliga sa
> > respecte aceasta particularitate romaneasca, abtinandu-se de la glume
> > si sfaturi otravite pe tema francofoniei.
> >
> > Art. 3. Incalcarea prevederilor articolului precedent se
> > pedepseste cu amenda de la 10 la 30 RON si suspendarea pe termen de o
> > saptamana a dreptului de a posta pe forum.
> >
> > Art. 4. Sunt exceptate de la prevederile articolului 3 copiii
> > sub 13 ani, persoanele care pot face dovada neincheierii studiilor de
> > cultura generala , somerii si posesorii de burse sau permis temporar
> > de munca in spatiul lingvistic anglo-saxon.
> >
> >
>
>

Adrian v.D.
2006-10-06 19:05:27

Re: Si in tara lui Goethe si Schiller

Ratacitul
2006-10-06 19:06:13

Re: mai am o nelamurire

Da cine te-a convins, mai draghe?
------------
> mai am o nelamurire - acum, dupa ce am fost convins ca romanii sunt de
> fapt ... francezi ... - cum ramane cu italienii ... (care sunt
> mostenitorii romanilor - din imperiul roman - si a culturii latine )
> ? ...
> sau sunt romanii - din romania de azi - de fapt :
> franco-latino-italiano -
> traco - geto - daco - galici ?
>
>
>

Seherezada
2006-10-06 19:09:10

Re: Ce-ar fi sa facem o conventie?

neamtu tiganu
2006-10-06 19:09:21

Re: Alvitza...

moroianu
2006-10-06 19:10:51

Re: Seherazada!

moroianu
2006-10-06 19:14:04

Re: You are welcome as to Mr Chirac...

Seherezada
2006-10-06 19:21:19

Re: Da ? Unde ? dar de ce ne cetam ?? Ca va pas la tete ???

neamtu tiganu
2006-10-06 19:28:34

Re: Thanks beaucoup si io zic ca franceza e ..

Quand merje a la maison
Capra behaia-n choproon,
Donc moi marie in pat
acorde cu-n alt barbat
Pin-s-apuc sa iau ciomagu
Mon ami sarise gardu.
+++++++++++
O dovada in plus a legaturii lb. franceze cu cultura romana, afara de binecunoscutul... puiu nostru in curtea voastra.

Frere Jaque, dorme vous....dorme vous? Trezeste-te romane...
as mai adauga ceva de obiceiuri frantuzesti la dame da nu trece de cenzura..

Sa va traiasca frantuzoaica!

simiondan
2006-10-06 20:05:58

Re: Ce-ar fi sa facem o conventie?- art.1

moroianu
2006-10-06 20:24:43

Re: Dle Simion Dan - sunteti mult prea amabil...

Giculica zbanghiul-turbat
2006-10-06 20:50:38

Re: "Da bre Francofonia asta fuse doar o mare risipa da bani": MOROIANULE "Lumea de Apoi"e mult mai frumoasa fara tine!

Seherezada
2006-10-06 20:50:43

Re: Profesore !

roy
2006-10-06 20:56:39

Re: Ce-ar fi sa facem o conventie?

indel
2006-10-06 21:18:55

Re: Re:Alwis,

La 2006-10-06 19:04:53, Adrian v.D. a scris:

Adrian,
Am dat si eu examen de sfrsit de clasa IV si asta tot in 1956, dar in Constanta. Ei bine, eu am inceput sa invat limba rusa din clas a IV, adica din 1955. Din clasa a V am inceput franceza (si am fost norocos (ca elev spuneam nenorocos) sa-l am pe Mugioiu ca profesor. Cind au plecat rusii in 1956-57, au eliberat si cladirea Liceului Mircea si am terminat mutatul de la un local la altul. Am dat examen de "capacitate" la sfirsitul clasei a VII. Clasa a VIII ne-a adus si latina, facuta de toata lumea, pen'ca separarea umanisti-realisti se facea in clasa a X. Bacalaureatul l-am dat la sfirsitul clasei XI, la sapte materii, in doua sesiuni (zile). Nu cred sa fi fost diferit la Bucuresti, vorbeste cu colegii tai si vei vedea ca ai mici scapari de memorie.

Giculica zbanghiul-turbat
2006-10-06 21:23:14

Re: Ce-ar fi sa facem o conventie? / Bravo roy! :)))))

Shadow
2006-10-06 21:25:10

Re: Thanks beaucoup si io zic ca franceza e ..oaauu tigane ce cunostinte nebanuite

moroianu
2006-10-06 21:30:56

Re: Dar... de scara valorilor ai auzit cumva, draga SEHI?

Sun_Tzu
2006-10-06 21:31:18

Bravo!

mi-a placut articolul. Interesant este ca tot aceia care se leaga de culoarea oamenilor, de parca ar conta, sint tot aceiasi care se simt ofuscati cind romanii sint tratati in acelasi fel prin alte parti.

Ironie de cel mai inalt grad. ;)

moroianu
2006-10-06 21:35:34

Re: Depinde de valorile la care te-ai obisnuit sa vibrezi, draga ZBENGUITULE!

Giovani2000
2006-10-06 21:38:16

D-le Moroianu mai una si plec.

D-le Moroianu initial am vrut doar sa va necajesc un pic, ca prea erati categoric ca la sfarsitul unei lungi demonstratii matematice incheiate cu succes. (Sau ca Moses cu cele 15 porunci, din care i-a scapat o placa cu 5 legi pe jos si s-au facut 10).
Dar discutia a luat o turnura la care (ca simpatizant al Frantei) nu mai vreau sa particip. Imi pare rau ca am provocat avalansa.

moroianu 2006-10-06 19:14:04 Re: You are welcome as to Mr Chirac...
... but God beware you of proferring any offence against Mr Bush's political genius!
6 "ani lumina" +2 + fratiorul =?

Mos Martin
2006-10-06 21:41:40

Re: "Da ? Unde ?": Ne nado mne perevoda, oceni blagodariu vam!

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00840 sec.