Ziua Logo
  06:48, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-04-26

Comentarii: 56, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Avrig
2005-04-25 23:18:04

MAI BINE MORT DECAT COMUNIST

Dan Bostan
2005-04-25 23:19:42

Oare...

Cred ca e o mare greseala sa tratezi "Axa Londra-Washington..) ca pe o stupizenie.
Cine nu isi aduce aminte de felul stralucit in care Franta a aparat Cehoslovacia in fata Germanieisi de felul in care Germania ne-a despicat tara merita sa retraiasca istoria.
Franta nu e in stare sa se guverneze ca lumea pe ea, nu sa exporte un model viabil in alte parti.
E adevarat ca destinul nostru e in Europa, dar trebuie sa pasim in ea cu ochii deschisi nu visind.
Vorba englezilor si americanilor a contat si va conta ma mult decit cea a frantujilor (care ii joaca pe socialistii lui Schroder acum).

romanul
2005-04-25 23:22:52

Ne integram intr-o UE a carei constitutie se pare ca nu prea va trece de referendumuri....

Ne integram intr-o UE a carei constitutie se pare ca nu prea va trece de referendumuri....


Dar cred ca o sa se faca referendumuri pana ies...

crux
2005-04-25 23:36:11

eu n-am inteles

ce anume ne spune nou autoarea acestui articol. Si ma intreb cat o fi costat acrul ala de hartie de ziar ocupat de articol. Oricum, nimic nu se pierde, totul se conserva, merge la impachetat pahare.

Katty
2005-04-25 23:46:20

Re: Oare...

La 2005-04-25 23:19:42, Dan Bostan a scris:

> Cred ca e o mare greseala sa tratezi "Axa Londra-Washington..) ca
> pe o stupizenie.
> Cine nu isi aduce aminte de felul stralucit in care Franta a aparat
> Cehoslovacia in fata Germanieisi

pardon ati uitat Anglia lui chamberlain care este tot atit de vinovata ca si Franta.


de felul in care Germania ne-a
> despicat tara merita sa retraiasca istoria.
> Franta nu e in stare sa se guverneze ca lumea pe ea, nu sa exporte un
> model viabil in alte parti.
> E adevarat ca destinul nostru e in Europa, dar trebuie sa pasim in ea
> cu ochii deschisi nu visind.
> Vorba englezilor si americanilor a contat si va conta ma mult decit
> cea a frantujilor (care ii joaca pe socialistii lui Schroder acum).


Domnule sintem in NATO , NATO este de ajuns , nu ne mai trebuiec alte axe. Ati vazut Ungaria, Cehia si Polonia sa tarile baltice care au granite cu Rusia sa mai intre in alte axe suplimentare ?

Katty
2005-04-25 23:49:12

Eu sint multumita ca am intrat ...



or sa schimbe multe in bine si in Romania. Penru asta avem nevoie sa eliminam factorii de risc care ar putea provoca terorism - sa incepem sa ne gindim serios l aretragerea din Irak la fel ca toti ceilalti membri NATO si UE.

Sobru
2005-04-26 00:24:59

Re: Oare...

O iei de la Stefan cel Mare? Lasa Franta(si cu Cehoslovacia englezii ce-au pazit?). Apoi, nici SUA nu invingeau Germania fara rusi. Iar Germania crezi c-o sa taca la nesfarsit? Au facut americanii destule filme de razboi cu nemti prosti. Gata, s-a terminat, au platit destul. Pana si Papa asta e neamt.

Katty
2005-04-26 00:49:12

Re: Oare... Sobru

La 2005-04-26 00:24:59, Sobru a scris:

> O iei de la Stefan cel Mare? Lasa Franta(si cu Cehoslovacia englezii
> ce-au pazit?). Apoi, nici SUA nu invingeau Germania fara rusi. Iar
> Germania crezi c-o sa taca la nesfarsit? Au facut americanii destule
> filme de razboi cu nemti prosti. Gata, s-a terminat, au platit
> destul. Pana si Papa asta e neamt.
> 

Nu sobrule eu doar am compleat lista. Si chestia cu invinsul fascismului chiar eu am spus-o in unele mesaje ca s-a facut cu singe rusesc iar nota de plata am platit-o noi astia din Europa de est. Perfidului Albion nu degeaba i s-a spus asa !

Axani Adrian
2005-04-26 02:46:05

Ok

Este ok si acum

traktorist
2005-04-26 02:58:25

In Iraq nu e treaba NATO, Catinco !

La 2005-04-25 23:49:12, Katty a scris:

> 
> 
>  or sa schimbe multe in bine si in Romania. Penru asta avem nevoie sa
> eliminam factorii de risc care ar putea provoca terorism - sa incepem
> sa ne gindim serios l aretragerea din Irak la fel ca toti ceilalti
> membri NATO si UE.
> 
In Irak nu este NATO ! De unde ai scos pe asta. Si la urma urmei ce te freaca grija cine e acolo ? Sint doar cei capabili sa faca o schin=mbare. Mai bine apucatiu-va de ceva decit sa plingeti pe sadam si Islamul. Uite ca islamul taie capete, ca ia ostateci pina si de la francezi . Numai prostii vorbesti !

traktorist
2005-04-26 03:26:31

Vine Mos Ioan Roata si va uneste...

La 2005-04-25 23:22:52, romanul a scris:

> Ne integram intr-o UE a carei constitutie se pare ca nu prea va trece
> de referendumuri....
> 
> 
> Dar cred ca o sa se faca referendumuri pana ies...
> 

Ar trece, dar Lumea este ingrijorata. Bunastarea in citeva tari se va " dilua " si va curge esentza si la cei saraci la buzunari si cu duhul. Au aparut peste noapte o dublare a producatorilor in Iuropa . Multe fabrici se muta, salariile scad datorita ofertei mari a fortei de munca, slujbele bune amenintate de noii venitzi care sint mai ambitiosi decit localnicii. DE asta tarile mici se tot codesc. Franta are economie socialista si va pierde cel mai mult. Nu este pregatita sa faca fata competitiei cu milioane de oameni gata sa lucreze pt jumatate pe cit cistiga un tantzuzoi. Cest la vie !

laur
2005-04-26 03:38:45

punct cu punct din articol care de altminteri e lipsit nu de informatii ci de "media hook "

Asteptarile nerealiste sunt toxice deoarece produc frustrari atunci cand orizontul de asteptare nu este onorat (principiu elementar de advertising-marketing ) . De aceea pt a evita convulsuii inutile ar fi util ca sa se vorbeasca despre beneficiiile concrete ale aderarii (cine , cum si cat va beneficia cu accent mare pe cum , adica cum trebuie sa procedeze cei pe val ca sa scoata maxim din oportunitatea ce se deschide ) si costuriel respectivelor sanse si cine , ce si cum trebuie sa faca ca pentru ca respectivele costuri sa fie platite cu eforturi sociale minime .

Ori daca partea a doua a fost ignorata cu nonsalanta de toata media la partea a intai exact detaliie au fost cele care au lipsit .

Motoivul este unul singur . SCRIICIOSUL LA ZIAR ESTE DE REGULA UN HABARNIST (aria lui de competenta reala se rezuma la acordul subiectului cu predicatul ) SAU IN CEL MAI BUN CAZ UN CLOVN entreteiner daca va place mai mult cuvantul. El face show si nu analize si de accea valoarea cognitaiv a "enanatiilor " ca sa le zic a defacatiilor ce le produce se rezuma la volumul de interjectii inalt patriotice pe care reuseste sa le scoate de la cititorul fervent .

"da bine la mai zice dom'le , aspru combate aspru , bine la mai zice , scrie adanc, adica-le-a cum sufragiu universale ?" si alte asemenea caragialisme din "O scrisoare pierduta" . Asta a fost, este si probabil ca va si fi soarta ziaristului mediu de gazeta in cautarea unui post cadut in politica .

Mirunitza incearca sa dea si un exemplu de efect advers care nu necesite un efort intelectual semnificativ deci nu va increti cu probleme de programare macroeconomica facelift-ul de pe scoarta "ceticiosului "

"Socurile tranzitiei sunt inevitabile. Ar fi bine sa ne pregatim pentru ele. Sa ne uitam putin ce se intampla in tarile care au intrat in UE in 2004. Si care, dupa toate evidentele, erau mult mai bine pregatite decat noi pentru integrare. Nicaieri raiul n-a pogorat pe pamant peste noapte. Agricultorii polonezi sunt extrem de nemultumiti. In Cehia, euroscepticismul a atins cote alarmante. Vecinii unguri vin acum sa se aprovizioneze mai ieftin din Romania, inversand sensul traditionalului mic trafic de frontiera."

Pe de alta parte, Europa occidentala se confrunta cu propriile ei probleme, de la recesiunea economica, la ostilitatea crescanda a populatiei fata de noile valuri de extindere a Uniunii. Noii veniti in UE nu mai pot spera la spectaculoasele infuzii de capital care au produs miracole economice in Grecia, Spania sau Portugalia. De ce? Pentru ca aceleasi fonduri se impart deodata la mult mai multi. Din aceeasi prajitura trebuie sa se sature acum, in acelasi timp, 12 guri flamande. Ceea ce nu va fi usor."

Ceea ce relativ nou e afirmarea cu subiect si predicat ,cum ii place lui CTP sa spuna , a faptului ca celebra axa , elipsa sau ce-o mai fi Washington -...- Bucuresti e O MAIMUTAREALA POLITICA A LUI BASA ' sau daca preferati o versiune a lui "Petrica fa-te ca lucrezi " sau cum zice Mirunita a "ifoselor de lider regional" pe care le-a avut Constantinescu ifose la care nu au aquiesat , vorba francofonului, nici macar romanasii de balta . Si ca singurul forum in care vocea Ro se poate face auzita cam subtirel si in soapta da are un cadru de exprimare ,unde isi poate apara intersele legitime (locurile de munca si marginea de profit ) e UE.

Aicea se face grosul comertului, aici se exporta , de aici pot veni credite pentru proiecte de reindustrializare a Ro pe baze comerciale , aici sunt interesele.

Restul sunt fumuri utopice . Ceea ce ii trebuie Ro si romanilor e un plan de munca care sa le permita sa scoata maximul din situatia nou creata prin aderarerea la UE si nu vise utopice de military might .

Si apoi poate ar trebui sa ne intrebam daca vom continua sa ne cacarisim pe nasurile si sensibilitatile celor ce ne baga inauntru pe criterii strict politice (Anglia neaderand la Euro nu este 100% inauntu, de fapt este inauntru cam cat este si Franta in NATO-OTAN ) cam cat le va trebui respectivilor sa se sastiseasca de noi si sa ne scuipe afara ca pe o masea stricata . A si stiu ca asta nu are nici semnificatieo pt cei din Americi da pt cei legati de viza Schengen .... camasa e mai aproape de sine decat haina .

Acuma eu stiu ca recunostiinta si politica sunt doua concepte compect starine , da macar interesul concret ar tb sa mai poarte ceva la fesul nostru si nu doar abureala ce vine de la cateva capete infeirbantate .

"Nu ne putem permite sa ne mai leganam in vise utopice. Integrarea bate la usa si avem foarte multe de facut. Nu doar pentru a fi acceptati in selectul club european, ci, mai ales, pentru a supravietui acolo o data intrati.
"

Asa e mai bine maestre ?

La 2005-04-25 23:36:11, crux a scris:

> ce anume ne spune nou autoarea acestui articol. Si ma intreb cat o fi
> costat acrul ala de hartie de ziar ocupat de articol. Oricum, nimic
> nu se pierde, totul se conserva, merge la impachetat pahare.
> 

Sobru
2005-04-26 03:40:57

Re: In Iraq nu e treaba NATO, Catinco !

Atata vreme cat taie la ei acolo, ce conteaza. Si Tepes tragea in teapa pe care prindea. Stai acasa si nu te mai vaicari.

Vasile Teodorovici
2005-04-26 04:35:47

Re: sobru

La 2005-04-26 03:40:57, Sobru a scris:

> Atata vreme cat taie la ei acolo, ce conteaza. Si Tepes tragea in
> teapa pe care prindea. Stai acasa si nu te mai vaicari.
>

Aici va inselati, conteaza. O procedura de nepasare s-a aplicat si fata de alte ideologii nocive, unul dintre cele mai cunoscute exemple ducand la ascensiunea lui Hitler incepand din anii 1920. Pretul platit ulterior de americani, inclusiv pentru eliberarea Frantei, a fost destul de mare.
Si liderii francezi si germani ai momentului ar fi putut recunoaste aceste lucruri. Nu le-au putut sesiza din cauza infrastructurii pe care au livrat-o regimului lui Sadam.
Tepes era un domnitor legitim, instalat prin voia sultanului, in urma cu vreo cu 600 de ani.

Sobru
2005-04-26 05:17:25

Re: sobru

Si Saddam era legitim atata vreme cat irakienii nu s-au ridicat la lupta ca sa-l dea jos. Asta e toata problema. Hitler a atacat pe altii. Saddam a fost si el pus la punct dupa ce si-a invadat vecinul.
Insa, americanii au vorbit de arme, nu de dictatura. Eu nu pot sa ma las prostit de balmajeli ulterioare menite sa mai salveze cate ceva.
Mai mult, situatia actuala este asa, tocmai datorita "eliberarii". Cel care determina o situatie, este responsabil de toate consecintele.

Vasile Teodorovici
2005-04-26 07:28:52

Re: sobru

La 2005-04-26 05:17:25, Sobru a scris:

> Si Saddam era legitim atata vreme cat irakienii nu s-au ridicat la
> lupta ca sa-l dea jos. Asta e toata problema. Hitler a atacat pe
> altii. Saddam a fost si el pus la punct dupa ce si-a invadat vecinul.
>
> Insa, americanii au vorbit de arme, nu de dictatura. Eu nu pot sa ma
> las prostit de balmajeli ulterioare menite sa mai salveze cate ceva.
>
> Mai mult, situatia actuala este asa, tocmai datorita
> "eliberarii". Cel care determina o situatie, este
> responsabil de toate consecintele.
>


Au existat revolte impotriva lui Sadam si este greu de crezut ca va scapa necondamnat la moarte, dupa un proces corect.
Din punctul dumneavoastra de vedere planul american in Irak este tampit; in plus, si esuat.
Consecinta pentru Irak (si lumea araba) ar fi acest razboi dintre guvernul irakian (dominat de siiti) si de grupurile sunite, care se va perpetua probabil si dupa plecarea americanilor. Nu stiu daca la acest aspect v-ati referit cand ati scris "atata vreme cat taie la ei acolo".

Phil
2005-04-26 07:30:32

Re: Vine Mos Ioan Roata si va uneste...

La 2005-04-26 03:26:31, traktorist a scris:

Acum fo 'j de ani, in Italia, comunistii ne spuneau noua "emigrantilor" ca noi nu stim ce e comunismul; ca la ei comunismul este: sa nu mai existe "bogati" si toti oamenii o sa fie "egali" si or sa aiba de toate si nu o sa mai fie nevoie sa munceasca pt ca toti or sa aiba tot ce le trebuie, fara sa munceasca "?" :) Sa mai spui ca nu exista oameni destepti pe lumea asta! Si te mai miri de ce a ajuns Viviana acolo sa ne mai faca si morala!

> La 2005-04-25 23:22:52, romanul a scris:
> 
> > Ne integram intr-o UE a carei constitutie se pare ca nu prea va trece
> > de referendumuri....
> > 
> > 
> > Dar cred ca o sa se faca referendumuri pana ies...
> > 
> 
>  Ar trece, dar Lumea este ingrijorata.
> Bunastarea in citeva tari se va " dilua " si
> va curge esentza si la cei saraci la buzunari si cu
> duhul. Au aparut peste noapte o dublare a producatorilor
> in Iuropa . Multe fabrici se muta, salariile scad datorita
>  ofertei mari a fortei de munca, slujbele bune amenintate
> de noii venitzi care sint mai ambitiosi decit localnicii. DE
>  asta tarile mici se tot codesc. Franta are economie
> socialista si va pierde cel mai mult. Nu este pregatita sa
> faca fata competitiei cu milioane de oameni gata sa
> lucreze pt jumatate pe cit cistiga un tantzuzoi. Cest la
>  vie !
> 

Atamild
2005-04-26 07:44:09

Occidentul plin de lapte si de miere si din aceiasi prajitura pe de alta parte, trebuie sa se sature 12

guri flaminde.'''
Ei, acum nu-i chiar lapte si miere..si daca, chiflele sint scumpe. Iar prajitura numai la ocazii festive. Om traii si om vedea.
Matilda

ingineru
2005-04-26 08:29:39

Re: punct cu punct din articol ... articolul e foarte bun. Se mai poate rezuma si astfel:

Dragi Tovarasi si Pretini
(ori, la alegere)
Stimati Concetateni

1. Trebuie sa facem Totul pt. o integrare cat mai lina si cat mai rapida in UE ! (aplauze prelungite)

2. Roata Istoriei se invarte continuu ! In lipsa Integrarii (sau poate doar a Integralei...), noi romanii riscam sa ramanem de carutza. Asa ca, Tovarasi, TREBUIE sa... (vezi pct. 1).

3. Dragi Tovarasi nu va fi usor ! Avem de invins mostenirea grea a trecutului... Dar avem incredere in fortele noastre (armate ?) si suntem siguri de victorie...

4. Fiti vigilenti Tovarasi ! Nu va lasati amagiti de luminile multicolore ale capitalismului putrid (de esenta americano-britanic).

5. Mult Succes Tovarasi ! Ura... (de mai multe ori)

Konetz Filma

La 2005-04-26 03:38:45, laur a scris:

> Asteptarile nerealiste sunt toxice deoarece produc frustrari atunci
> cand orizontul de asteptare nu este onorat (principiu elementar de
> advertising-marketing ) . De aceea pt a evita convulsuii inutile ar
> fi util ca sa se vorbeasca despre beneficiiile concrete ale aderarii
> (cine , cum si cat va beneficia cu accent mare pe cum , adica cum
> trebuie sa procedeze cei pe val ca sa scoata maxim din oportunitatea
> ce se deschide ) si costuriel respectivelor sanse si cine , ce si cum
> trebuie sa faca ca pentru ca respectivele costuri sa fie platite cu
> eforturi sociale minime .
> 
>...........................................................................> 
> Asa e mai bine maestre ?
> 
> La 2005-04-25 23:36:11, crux a scris:
> 
> > ce anume ne spune nou autoarea acestui articol. Si ma intreb cat o fi
> > costat acrul ala de hartie de ziar ocupat de articol. Oricum, nimic
> > nu se pierde, totul se conserva, merge la impachetat pahare.
> > 
> 
> 

ionion
2005-04-26 09:18:42

Un hotarit NU scalviei din partea Germaniei, Frantei si Italiei !


pastrati libertatea Romaniei si nu va lasati incintati de vorbele
"dulci" ale ocupantilor vest europeni !
Constitutia europeana consfinteste actul de sclavizare a
popoarelor din estul si centrul Europei !
Libertate ROMANIEI !
ionion

ionion
2005-04-26 09:20:13

Se vede fetico ca esti dusa cu pluta ! Vei sa nu te ineci cu brodul nemtzesc facut din nisip angolez ! ndc

La 2005-04-26 07:44:09, Atamild a scris:

> guri flaminde.'''
> Ei, acum nu-i chiar lapte si miere..si daca, chiflele sint scumpe. Iar
> prajitura numai la ocazii festive. Om traii si om vedea.
> Matilda
> 

adrianbmw
2005-04-26 10:22:42

"Barcuta noastra va trosni.."

Romania a mai facut un pas spre Europa,chiar daca unii nu-i pot intelege dimensiunile adevarate....Este doar un pas,insa importanta lui este uriasa .Tara se apropie de Uniunea Europeana,iar UE este de de parte cel mai nobil proiect european pe care l-a cunoscut "baranul continent".Acest proiect inseamna,mai inainte de toate,PACE intre tari ,care sute de ani de-a randul s-au distrus una pe alta,cele mici fiind mereu la voia puterilor mari! Faptul ca in EG,mai tarziu UE, dictaturile n-au mai avut nici o sansa ,este un alt exemplu ...nementionat de ziaristi.Odata apartinand acestui club european,Romania are sanse reale sa-si desavarseasca democratia interna.
Un alt aspect important,pe care ziaristii il omit este semnalul dat de tara noastra Basarabiei!Se gandeste cineva la impactul produs de o Romanie in UE asupra basarabenilor ?!Dupa care,nu poate veni decat o dorinta de Unire cu tara....Si atunci se va putea vedea si rolul unei axe, azi criticata inutil,caci "ursul" nu va dormi, iar EU nu a vorbit niciodata cu o singura voce ,cand a trebuit sa-si ajusteze o pozitie fata de Moscova!
Fiecare Unire a romanilor a fost rodul unei politici indelungate cu Marile Puteri, nu doar vointa unui Mos Ion Roata!! Doamna Munteanu trece peste multe aspecte, ce nu se pot observa decat dintr-o dimensiune istorica recunoscuta si acceptata!Ca si ideea de "lider regional",ce nu se poate intelege , daca nu se asculta sfaturile multor lideri europeni, ce exact acest lucru cer de la noi!!Cum poate Romania sa devina un factor de echilibru si destindere in regiunea noastra, Romania fiind cea mai mare tara din zona ,daca nu acceptam sa preluam aceasta raspundere?!Gandim "mic", ramanem "mici"....Acum suntem incurajati sa jucam un rol nevisat in istoria noastra!Iar basarabenii asteapta de la noi o reusita a politicilor romanesti!
Mai trebuie vazut un aspect geografic:Romania se va situa la "marginile" UE, si probabil ca va ramane mult timp granita de Est a Europei , mult timp.Acest aspect trebuie evaluat cu atentie,tara nu are voie sa se izoleze intr-un colt european.Asta inseamna ca infrastructura Romaniei trebuie dezvoltata rapid(in mare parte fondurile financiare vor fi cele europene!), constructia de autostrazi trebuie grabita, sustinuta masiv,iar cu Ungaria,granita noastra spre vest,trebuiesc construite mai multe autostrazi,caci traficul ...va veni neintarziat, iar legaturile cu vestul trebuiesc la noi dimensiuni evaluate!
In ceea ce priveste "barcuta noastra va trosni",nu pot sa spun decat ca Romania tocmai a parasit acea barcuta, pentru a se urca intr-un vas adevarat(UE), iar valurile(vointa unei puteri,sau saracia la care eram condamnati de comunisti)nu ne vor mai afecta ca pana acum.Insa si in UE exista oameni ce -si irosesc sansele vietii si termina aventura de om in saracie...Doar prin munca asidua si prin seriozitate omul poate deveni liber, chiar si financiar.Europa ne va da aceasta sansa!Fiacare trebuie sa invete si sa munceasca cat mai mult!Pentru el si pentru familia sa, pentru tara,pentru Europa de maine!
Adrian T.R.

ionion
2005-04-26 10:40:00

Junckers a bagat plicul Frantei ca aceasta sa falsifice

rezultatul referendumului ?
Eu intreb numai, nu dau cu... !

Katty
2005-04-26 10:59:56

Re: sobru

La 2005-04-26 07:28:52, Vasile Teodorovici a scris:

> La 2005-04-26 05:17:25, Sobru a scris:
> 
> > Si Saddam era legitim atata vreme cat irakienii nu s-au ridicat la
> > lupta ca sa-l dea jos. Asta e toata problema. Hitler a atacat pe
> > altii. Saddam a fost si el pus la punct dupa ce si-a invadat vecinul.
> >
> > Insa, americanii au vorbit de arme, nu de dictatura. Eu nu pot sa ma
> > las prostit de balmajeli ulterioare menite sa mai salveze cate ceva.
> >
> > Mai mult, situatia actuala este asa, tocmai datorita
> > "eliberarii". Cel care determina o situatie, este
> > responsabil de toate consecintele.
> >
> 
> 
> Au existat revolte impotriva lui Sadam si este greu de crezut ca va
> scapa necondamnat la moarte, dupa un proces corect.
> Din punctul dumneavoastra de vedere planul american in Irak este
> tampit; in plus, si esuat.
> Consecinta pentru Irak (si lumea araba) ar fi acest razboi dintre
> guvernul irakian (dominat de siiti) si de grupurile sunite, care se
> va perpetua probabil si dupa plecarea americanilor. Nu stiu daca la
> acest aspect v-ati referit cand ati scris "atata vreme cat taie
> la ei acolo".
> 


Mai lasati-l pe Sadam si bucurati-va de semnarea tratatului de aderare a Romaniei la UE. Pentru noi este mai important cred mai important ce se intimpla in Romania si Europa decit Sadam si razboiul din Irak. Cel putin la acest articol se discuta despre UE.

adyciobanu
2005-04-26 11:59:37

europa

acu' o ora am venit din austria (la burgkirchen)..
a fost prima data cand am iesit afara din tara.
vreau sa va spun ca sunt coplesit de ceea ce am vazut.
voi spune asta in 10 cuvinte (dar sunt putine):
- liniste (nu se auzeau manele, certuri, masini grele)
- curatenie (nu era praf, nu erau gunoaie pe margena soselei, nu erau muste si tantari, parcele de culturi agricole erau ca o tabla de sah)
- respect reciproc (toata lumea se saluta, la intersectii iti dadeau prioritate, nu erai injurar, certat)
- peisagistica arhitectonica de execptie (nimic in ceea ce vedeai nu era pus aiurea, cladirile se incadrau in paisajul general, toate erau ingrijite, zugravite in culori vesele, era multa verdeata, multe flori, gazon impecabil, nu existau garduri !!!)
- sosele si autostrazi de vis (am facut 8 ore de la salzburg la szeged - 1000 km - si inca 8 ore de la szeged la craiova 400 hm k!!!). soseaua de la timisoara la lugos e infecta, va recomnd sa o evitati). orice casa departe de sosea are asfalt pana la poarta. nu exista ulite pline de parf si noroi.
- preturile nu sunt asa mari cum se spune. deja am vazut foarte multe produse mai ieftine acolo decat la noi. trebuie insa sa cauti magazinele cu preturi mai mici
- peisajele sunt superbe. ne laudam degeaba cu tara noatra frumoasa, etc. nu e chiar asa.
- am trecut prin tunelurile din alpi, de mii de metri. e ceva fantastic.
- oamenii sunt cu mult mai veseli, mai deschisi. am spus danke de sute de ori in 3 zile si am fost salutat de zeci de oameni
- mancarea e mult mai naturala decat la noi. berea e la putere si e mai buna decat la noi
- nu stiu cate idei am spus, dar parca am fost in alta lume. noi romanii avem multe de invatat de la occidentali. ii inteleg acum pe cei care vor sa plece din tara, dar totusi cred sincer ca ne vom schimba destul de repede in bine.

am scris atat de mult pentru ca sunt inca sub impresia minuntatiilor care le-am vazut in Austria. o veste buna: ungurii, din ceea ce se vede, nu sunt asa de departe de noi.

georgems
2005-04-26 12:11:34

Re:UE e ca o tumoare ce se intinde, creste incontinuu,dar va sufoca pana la urma tot corpul.

La 2005-04-26 09:18:42, ionion a scris:

> 
> pastrati libertatea Romaniei si nu va lasati incintati de vorbele
> "dulci" ale ocupantilor vest europeni !
> Constitutia europeana consfinteste actul de sclavizare a
> popoarelor din estul si centrul Europei !
> Libertate ROMANIEI !
> ionion
> Uniunea Europeana e o constructie artificiala,utopica, pana la sfarsit bazata pe o filozofie cam in genul lagarului socialist,iar rolul romanilor e rezervat;agricultura ,constructii,fetite,ceva informatica si piata de desfacere.Parerea mea subiectiva e ca UE va sfarsi ca URSS,dupa vreo 50-100 de ani.Viitorul economic al lumii nu e defel modelul UE,ca de fapt nici nu exista asa ceva,nici macar USA, care e depasit, ci Asia;China ,India,Japonia si ceilalti tigrisori asiatici.Asa ca noi ne-am indreptat, ca de obicei in istorie,spre varianta rasuflata,trecuta ,din pacate.Da doamne, sa ma insel eu !,da pot paria ca asa va fi.

TMT
2005-04-26 12:45:14

MM ma surprinde iar !



Daca ar fi sa fac o analiza forensic a textului , are o psihologie dezarmant de optimista , intotdeauna tonifianta la o femeie . Dar daca ma uit mai atent si incerc sa fac o adaptare temporala a discursului unui "tovarase" , m'apuca groaza ca nu stiu cum i'as explica , de exemplu , ca nu vreau sa ma integrez in UE !

Gargantua
2005-04-26 12:54:09

Sa nu sarim in cealalta extrema...

Romanii, popor temperamental, au obiceiul sa treaca usor de la maximul optimism la dezamagirea cea mai profunda, fara motive foarte intemeiate.
Sigur ca aderarea la UE nu e o joaca, iar beneficiile se vor vedea in timp. Costuri vor mai fi, dar ceea ce este esential, iar comentariile prea optimiste sau prea pesimiste nu surprind, este ca vom fi intrat pe un sigur si greu reversibil drum al progresului de orice fel! Asa s-a intamplat cu toate tarile nou integrate, iar Romania nu va face exceptie. Cu alte cuvinte, daca pana mai ieri aveam dubii cu privire la destinatia finala a tranzitiei, incepan cu 2007-2008, nu vom mai avea: e de bine!

Katty
2005-04-26 12:54:38

Re: europa

La 2005-04-26 11:59:37, adyciobanu a scris:

> acu' o ora am venit din austria (la burgkirchen)..
> a fost prima data cand am iesit afara din tara.
> vreau sa va spun ca sunt coplesit de ceea ce am vazut.
> voi spune asta in 10 cuvinte (dar sunt putine):
> - liniste (nu se auzeau manele, certuri, masini grele)
> - curatenie (nu era praf, nu erau gunoaie pe margena soselei, nu erau
> muste si tantari, parcele de culturi agricole erau ca o tabla de
> sah)
> - respect reciproc (toata lumea se saluta, la intersectii iti dadeau
> prioritate, nu erai injurar, certat)
> - peisagistica arhitectonica de execptie (nimic in ceea ce vedeai nu
> era pus aiurea, cladirile se incadrau in paisajul general, toate erau
> ingrijite, zugravite in culori vesele, era multa verdeata, multe
> flori, gazon impecabil, nu existau garduri !!!)
> - sosele si autostrazi de vis (am facut 8 ore de la salzburg la szeged
> - 1000 km - si inca 8 ore de la szeged la craiova 400 hm k!!!).
> soseaua de la timisoara la lugos e infecta, va recomnd sa o evitati).
> orice casa departe de sosea are asfalt pana la poarta. nu exista ulite
> pline de parf si noroi.
> - preturile nu sunt asa mari cum se spune. deja am vazut foarte multe
> produse mai ieftine acolo decat la noi. trebuie insa sa cauti
> magazinele cu preturi mai mici
> - peisajele sunt superbe. ne laudam degeaba cu tara noatra frumoasa,
> etc. nu e chiar asa.
> - am trecut prin tunelurile din alpi, de mii de metri. e ceva
> fantastic.
> - oamenii sunt cu mult mai veseli, mai deschisi. am spus danke de sute
> de ori in 3 zile si am fost salutat de zeci de oameni
> - mancarea e mult mai naturala decat la noi. berea e la putere si e
> mai buna decat la noi
> - nu stiu cate idei am spus, dar parca am fost in alta lume. noi
> romanii avem multe de invatat de la occidentali. ii inteleg acum pe
> cei care vor sa plece din tara, dar totusi cred sincer ca ne vom
> schimba destul de repede in bine.
> 
> am scris atat de mult pentru ca sunt inca sub impresia minuntatiilor
> care le-am vazut in Austria. o veste buna: ungurii, din ceea ce se
> vede, nu sunt asa de departe de noi.
> 


Drumul de la Salsburg la Szeged prin Györ se intinde pe 750 km si nu 1000. Poate nu ati trecut pe linga Viena sau Györ ci ati luat o ruta mai lunga cu 250 de km. Oricum inseamna ca ati gonit nu gluma , cred ca nici plinul nu l-ati facut si nici la WC nu ati mers , altfel ar fi rezultat o medie de 130km la ora. Aveti masina pe motorina ?

Tom Sawyer
2005-04-26 12:58:29

Re: europa/Uffff

Era sa ma apuce disperarea, dar spre sfarsit m-am mai linistit cand am vazut ca-i bolnava capra ungurilor.

Mai vreau sa spun ca si eu sunt euro-optimist, ca am auzit ne baga europenii si noua lumina pe la capetele de tunel. Asta intr-o prima faza. Mai apoi pe toata lungimea.

La 2005-04-26 11:59:37, adyciobanu a scris:

> acu' o ora am venit din austria (la burgkirchen)..
> a fost prima data cand am iesit afara din tara.
> vreau sa va spun ca sunt coplesit de ceea ce am vazut.
> voi spune asta in 10 cuvinte (dar sunt putine):
> - liniste (nu se auzeau manele, certuri, masini grele)
> - curatenie (nu era praf, nu erau gunoaie pe margena soselei, nu erau
> muste si tantari, parcele de culturi agricole erau ca o tabla de
> sah)
> - respect reciproc (toata lumea se saluta, la intersectii iti dadeau
> prioritate, nu erai injurar, certat)
> - peisagistica arhitectonica de execptie (nimic in ceea ce vedeai nu
> era pus aiurea, cladirile se incadrau in paisajul general, toate erau
> ingrijite, zugravite in culori vesele, era multa verdeata, multe
> flori, gazon impecabil, nu existau garduri !!!)
> - sosele si autostrazi de vis (am facut 8 ore de la salzburg la szeged
> - 1000 km - si inca 8 ore de la szeged la craiova 400 hm k!!!).
> soseaua de la timisoara la lugos e infecta, va recomnd sa o evitati).
> orice casa departe de sosea are asfalt pana la poarta. nu exista ulite
> pline de parf si noroi.
> - preturile nu sunt asa mari cum se spune. deja am vazut foarte multe
> produse mai ieftine acolo decat la noi. trebuie insa sa cauti
> magazinele cu preturi mai mici
> - peisajele sunt superbe. ne laudam degeaba cu tara noatra frumoasa,
> etc. nu e chiar asa.
> - am trecut prin tunelurile din alpi, de mii de metri. e ceva
> fantastic.
> - oamenii sunt cu mult mai veseli, mai deschisi. am spus danke de sute
> de ori in 3 zile si am fost salutat de zeci de oameni
> - mancarea e mult mai naturala decat la noi. berea e la putere si e
> mai buna decat la noi
> - nu stiu cate idei am spus, dar parca am fost in alta lume. noi
> romanii avem multe de invatat de la occidentali. ii inteleg acum pe
> cei care vor sa plece din tara, dar totusi cred sincer ca ne vom
> schimba destul de repede in bine.
> 
> am scris atat de mult pentru ca sunt inca sub impresia minuntatiilor
> care le-am vazut in Austria. o veste buna: ungurii, din ceea ce se
> vede, nu sunt asa de departe de noi.
> 
> 

Sergiu Tapalaga
2005-04-26 13:10:45

Despre Europa

Este foarte mult adevar in ceea ce spune Miruna Munteanu. Va fin intradevar greu si multi vor suferi dupa integrare. Este insa un proiect mai mult decat necesar.
Lasand la o parte balivernele cu axa Bucuresti-Londra-Washington si pretentiile de "lider regional" aceasta integrare europeana va forta ceea ce de mult lipseste Romaniei: modernizarea tarii. Dupa industrializarea fortata a comunistilor a urmat regresul perioadei de tranzitie. Nu va dati seama daca nu iesiti din Romania de cat de inapoiata este viata la tara in Romania. Pare incremenita in timpe, cu tehnologii de dinainte de razboi si fara nici o perspectiva. Orasele nu sunt mai breze nici ele, cu multe lipsuri si cu "blocuri" - cutii de beton insalubre (ca sa dau numai un exemplu). Oamenii sunt laudarosi, xenofobi, necivilizati si din inchipuita ospitalitate a romanilor s-a cam ales praful. Cititi comentariul "europa" si veti vedea diferenta fata de tari civilizate. Desigur ca exista si zone urate si oamni inculti si afara dar acestea sunt in general exceptia si nu regula.
Deci lucrul bun care va urma integrarii este fortarea aplicarii hotarate a standardelor inalte ale Europei.

the
2005-04-26 13:57:21

Re: Re:UE e ca o tumoare ce se intinde, creste incontinuu,dar va sufoca pana la urma tot corpul.

>Parerea mea subiectiva e ca UE va sfarsi ca URSS,dupa vreo 50-100 de ani.Viitorul economic al lumii nu e defel modelul UE,ca de fapt nici nu exista asa ceva,nici macar USA, care e depasit, ci Asia;China ,India,Japonia si ceilalti tigrisori asiatici.Asa ca noi ne-am indreptat, ca de obicei in istorie,spre varianta rasuflata,trecuta ,din pacate.Da doamne, sa ma insel eu !,da pot paria ca asa va fi.
>
> 
Stimate georgems
am inteles din mesajul dv. ca
1. UE va deceda dupa ce va trai fericita barem 100 de ani ca uniune sovietica europeana. Sper, in singuratatea mea ideologica, sa nu faca tot atata bine cat URSS la vremea ei ...
2. Cu modelul economic e mai absconsa treaba, mai ales ca ori e depasit ori lipseste cu desavarsire. Eu am dedus de la domnia ta ca varianta rasuflata e tot aia depasita ... Domnia ta de BRIC ai auzit, sau te bazezi pe faptul ca in Brazilia nu sunt tigrisori si Rusia nu e in Asia decat de la brau in jos ?
3. Sa dea doamne sa te inseli, inainte spune te rog daca pariezi pe mana Lui sperand sa ne fereasca, sau pe mana dimonului, cruce de aur, doar ca sa ai dreptate ca te-ai inselat ?
Sper sa nu te supere glumele mele,
oricum, cu simpatie
the


laur
2005-04-26 14:20:54

adica n-are svac si snaga si e scris in plicticoasa limba de lemn Re. Se mai poate rezuma si astfel:

Misto limba ta de lemn mult trebuie sa ti-o mai fi exersat ca la 14 ani dupa sa fi ramas asa de fibroasa .Cool men, cool te califici de secratar al BOB .

Apropo aia de intra in "Ivropa" Spaniei culegand la capsuni sau cea a Italiei ca menejere (destinatiile principale ale microbuzelor care fac "turism" din Ro ) vad luminile multicolore capitalismului anglosaxon sau alea ponosite ale celui latin ?

Ca n-am auzit sa se integreze Ro in UK sau in USA

La 2005-04-26 08:29:39, ingineru a scris:

> Dragi Tovarasi si Pretini
> (ori, la alegere)
> Stimati Concetateni
> 
> 1. Trebuie sa facem Totul pt. o integrare cat mai lina si cat mai
> rapida in UE ! (aplauze prelungite)
> 
> 2. Roata Istoriei se invarte continuu ! In lipsa Integrarii (sau poate
> doar a Integralei...), noi romanii riscam sa ramanem de carutza. Asa
> ca, Tovarasi, TREBUIE sa... (vezi pct. 1).
> 
> 3. Dragi Tovarasi nu va fi usor ! Avem de invins mostenirea grea a
> trecutului... Dar avem incredere in fortele noastre (armate ?) si
> suntem siguri de victorie...
> 
> 4. Fiti vigilenti Tovarasi ! Nu va lasati amagiti de luminile
> multicolore ale capitalismului putrid (de esenta
> americano-britanic).
> 
> 5. Mult Succes Tovarasi ! Ura... (de mai multe ori)
> 
> Konetz Filma
> 
> La 2005-04-26 03:38:45, laur a scris:
> 
> > Asteptarile nerealiste sunt toxice deoarece produc frustrari atunci
> > cand orizontul de asteptare nu este onorat (principiu elementar de
> > advertising-marketing ) . De aceea pt a evita convulsuii inutile ar
> > fi util ca sa se vorbeasca despre beneficiiile concrete ale aderarii
> > (cine , cum si cat va beneficia cu accent mare pe cum , adica cum
> > trebuie sa procedeze cei pe val ca sa scoata maxim din oportunitatea
> > ce se deschide ) si costuriel respectivelor sanse si cine , ce si cum
> > trebuie sa faca ca pentru ca respectivele costuri sa fie platite cu
> > eforturi sociale minime .
> > 
> >...........................................................................> 
> > Asa e mai bine maestre ?
> > 
> > La 2005-04-25 23:36:11, crux a scris:
> > 
> > > ce anume ne spune nou autoarea acestui articol. Si ma intreb cat o fi
> > > costat acrul ala de hartie de ziar ocupat de articol. Oricum, nimic
> > > nu se pierde, totul se conserva, merge la impachetat pahare.
> > > 
> > 
> > 
> 
> 

laur
2005-04-26 14:36:10

sa poftesti la pune-te masa e usor , sa planifici succesul e mai greu .

In esenta ai dreptate

Ceeea ce i-a lipsit Ro a fost :
- accesul la piata nesubventionata ca sa poti vinde cantitate altfel cum sa ai bani de tehnologii sau sa intreii infrastructura
- un mediu economic in care sa poti face o afacere cu bussiness plan normal fara taxe de protectie infaltei de > 30% sau impozite jupuitoare si pe ceea CE AI DE DAT SI NU DE INCASAT .

Dupa ce o sa le avem pe astea poate o sa produca si tarnul nostru dulceata de prune ecologica si iaurt high tech ca sa castige 1000 $/luna si oraseanu .... poate o sa aibe si el un loc unde sa poata munci creativ ca de carcanari e plina lumea si nu asa se face banul adevarat.

Apropos pt toti de pe forum o intrebare cate companii din Ro stiti voi sa isi poata permite sa plateasca un salariu mediu austric in sfera productiei materiale ?

Si daca ar ramane doar alea in picioare restul din ce ar trai ? Dar precum ziceam sa poftesti la pune-te masa e usor sa planifici succesul e mai greu .


La 2005-04-26 11:59:37, adyciobanu a scris:

> acu' o ora am venit din austria (la burgkirchen)..
> a fost prima data cand am iesit afara din tara.
> vreau sa va spun ca sunt coplesit de ceea ce am vazut.
> voi spune asta in 10 cuvinte (dar sunt putine):
> - liniste (nu se auzeau manele, certuri, masini grele)
> - curatenie (nu era praf, nu erau gunoaie pe margena soselei, nu erau
> muste si tantari, parcele de culturi agricole erau ca o tabla de
> sah)
> - respect reciproc (toata lumea se saluta, la intersectii iti dadeau
> prioritate, nu erai injurar, certat)
> - peisagistica arhitectonica de execptie (nimic in ceea ce vedeai nu
> era pus aiurea, cladirile se incadrau in paisajul general, toate erau
> ingrijite, zugravite in culori vesele, era multa verdeata, multe
> flori, gazon impecabil, nu existau garduri !!!)
> - sosele si autostrazi de vis (am facut 8 ore de la salzburg la szeged
> - 1000 km - si inca 8 ore de la szeged la craiova 400 hm k!!!).
> soseaua de la timisoara la lugos e infecta, va recomnd sa o evitati).
> orice casa departe de sosea are asfalt pana la poarta. nu exista ulite
> pline de parf si noroi.
> - preturile nu sunt asa mari cum se spune. deja am vazut foarte multe
> produse mai ieftine acolo decat la noi. trebuie insa sa cauti
> magazinele cu preturi mai mici
> - peisajele sunt superbe. ne laudam degeaba cu tara noatra frumoasa,
> etc. nu e chiar asa.
> - am trecut prin tunelurile din alpi, de mii de metri. e ceva
> fantastic.
> - oamenii sunt cu mult mai veseli, mai deschisi. am spus danke de sute
> de ori in 3 zile si am fost salutat de zeci de oameni
> - mancarea e mult mai naturala decat la noi. berea e la putere si e
> mai buna decat la noi
> - nu stiu cate idei am spus, dar parca am fost in alta lume. noi
> romanii avem multe de invatat de la occidentali. ii inteleg acum pe
> cei care vor sa plece din tara, dar totusi cred sincer ca ne vom
> schimba destul de repede in bine.
> 
> am scris atat de mult pentru ca sunt inca sub impresia minuntatiilor
> care le-am vazut in Austria. o veste buna: ungurii, din ceea ce se
> vede, nu sunt asa de departe de noi.
> 
> 

popescu virginia
2005-04-26 15:24:16

CA DASTEAPTA ESTI FATA DRAGA ZIARISTO!!!NU TI SUPARA DACA CRIESC IARISI PRETURILI PI NOI PINSIONARII NE OMOARA MAICA!!!

ZAU, MAICA!!!!!!!!

tete
2005-04-26 15:30:13

Re: CA DASTEAPTA ESTI FATA DRAGA ZIARISTO!!!NU TI SUPARA DACA CRIESC IARISI PRETURILI PI NOI PINSIONARII NE OMOARA MAICA!!!

La 2005-04-26 15:24:16, popescu virginia a scris:

> ZAU, MAICA!!!!!!!!
> 
cin teo lasat bunico pe internet?!

Phil
2005-04-26 15:39:56

Re: CA DASTEAPTA ESTI FATA DRAGA ZIARISTO!!!NU TI SUPARA DACA CRIESC IARISI PRETURILI PI NOI PINSIONARII NE OMOARA MAICA!!!

La 2005-04-26 15:30:13, tete a scris:

> La 2005-04-26 15:24:16, popescu virginia a scris:
> 
> > ZAU, MAICA!!!!!!!!
> > 
> cin teo lasat bunico pe internet?!
> ---------------------------------------
La minastire staretu' aproba, nu-i asa taica? Ba Sibiu, ba Moscova, ba Finlandia, o hi cea mai tare din parcare, ZAU TAICA!!!!!!!!

adrianbmw
2005-04-26 16:01:10

Re: europa/draga Adiciobanu

La 2005-04-26 11:59:37, adyciobanu a scris:

> acu' o ora am venit din austria (la burgkirchen)..
> a fost prima data cand am iesit afara din tara.
> vreau sa va spun ca sunt coplesit de ceea ce am vazut.
> voi spune asta in 10 cuvinte (dar sunt putine):
> - liniste (nu se auzeau manele, certuri, masini grele)
> - curatenie (nu era praf, nu erau gunoaie pe margena soselei, nu erau
> muste si tantari, parcele de culturi agricole erau ca o tabla de
> sah)
> - respect reciproc (toata lumea se saluta, la intersectii iti dadeau
> prioritate, nu erai injurar, certat)
> - peisagistica arhitectonica de execptie (nimic in ceea ce vedeai nu
> era pus aiurea, cladirile se incadrau in paisajul general, toate erau
> ingrijite, zugravite in culori vesele, era multa verdeata, multe
> flori, gazon impecabil, nu existau garduri !!!)
> - sosele si autostrazi de vis (am facut 8 ore de la salzburg la szeged
> - 1000 km - si inca 8 ore de la szeged la craiova 400 hm k!!!).
> soseaua de la timisoara la lugos e infecta, va recomnd sa o evitati).
> orice casa departe de sosea are asfalt pana la poarta. nu exista ulite
> pline de parf si noroi.
> - preturile nu sunt asa mari cum se spune. deja am vazut foarte multe
> produse mai ieftine acolo decat la noi. trebuie insa sa cauti
> magazinele cu preturi mai mici
> - peisajele sunt superbe. ne laudam degeaba cu tara noatra frumoasa,
> etc. nu e chiar asa.
> - am trecut prin tunelurile din alpi, de mii de metri. e ceva
> fantastic.
> - oamenii sunt cu mult mai veseli, mai deschisi. am spus danke de sute
> de ori in 3 zile si am fost salutat de zeci de oameni
> - mancarea e mult mai naturala decat la noi. berea e la putere si e
> mai buna decat la noi
> - nu stiu cate idei am spus, dar parca am fost in alta lume. noi
> romanii avem multe de invatat de la occidentali. ii inteleg acum pe
> cei care vor sa plece din tara, dar totusi cred sincer ca ne vom
> schimba destul de repede in bine.
> 
> am scris atat de mult pentru ca sunt inca sub impresia minuntatiilor
> care le-am vazut in Austria. o veste buna: ungurii, din ceea ce se
> vede, nu sunt asa de departe de noi.
> -------------------------------------------------------------------------------------------------
Ma bucur daca multi romani raman impresionati de ceea ce vad in vest!
Doar asa avem sansa sa DORIM o schimbare la noi!Iar populistii si demagogii nu vor mai putea sa-i duca pe romani cu "zaharelul"!Acum domnule Adiciobanu intelegeti in ce saracie ne-au lasat comunistii, in ce saracie ne-au condus si noii comunisti.De aceea este f.important ca din ce in ce mai multi romani sa poata sa aiba ocazia dumneavoastra!Doar asa putem compara o realitatecu o
alta .Eu am facut deja zeci de invitatii(in 25 de ani!)la rude si prieteni si cu totii au ramas incantati ca si dumneavoastra!
Adrian T.R.
PS
Ati cunoscut-o si pe doamna Katty,totusi dansa este f. documentata in privinta Suediei...
> 

arthur
2005-04-26 16:02:44

Re: Un hotarit NU scalviei din partea Germaniei, Frantei si Italiei !

Ati uitat sa mentionati ca "noi ramanem cu nevoile si neamul" ca lozinca sa capete o alura mai poetico-vadimista!
Noroc cu fratii de peste Prut si Bielorusia care nu prea au nedejde sa fie "cotropiti" prea curand si unde se va salva esticul verde! Ceea ce va doresc si dvs.

La 2005-04-26 09:18:42, ionion a scris:

> 
> pastrati libertatea Romaniei si nu va lasati incintati de vorbele
> "dulci" ale ocupantilor vest europeni !
> Constitutia europeana consfinteste actul de sclavizare a
> popoarelor din estul si centrul Europei !
> Libertate ROMANIEI !
> ionion
> 

arthur
2005-04-26 16:06:20

Re: Re:UE e ca o tumoare ce se intinde, creste incontinuu,dar va sufoca pana la urma tot corpul.

Domnule mi-ai stricat toata ziua cu pronosticul ca baiatul meu va ajunge dupa 50 de ani de UE sa traiasca ca mine 50 de ani in CAER!
Noroc de mine ca mai prind ceva tranzitie!

La 2005-04-26 12:11:34, georgems a scris:

> La 2005-04-26 09:18:42, ionion a scris:
> 
> > 
> > pastrati libertatea Romaniei si nu va lasati incintati de vorbele
> > "dulci" ale ocupantilor vest europeni !
> > Constitutia europeana consfinteste actul de sclavizare a
> > popoarelor din estul si centrul Europei !
> > Libertate ROMANIEI !
> > ionion
> > Uniunea Europeana e o constructie artificiala,utopica, pana la sfarsit bazata pe o filozofie cam in genul lagarului socialist,iar rolul romanilor e rezervat;agricultura ,constructii,fetite,ceva informatica si piata de desfacere.Parerea mea subiectiva e ca UE va sfarsi ca URSS,dupa vreo 50-100 de ani.Viitorul economic al lumii nu e defel modelul UE,ca de fapt nici nu exista asa ceva,nici macar USA, care e depasit, ci Asia;China ,India,Japonia si ceilalti tigrisori asiatici.Asa ca noi ne-am indreptat, ca de obicei in istorie,spre varianta rasuflata,trecuta ,din pacate.Da doamne, sa ma insel eu !,da pot paria ca asa va fi.
> 
> 

Vasile Teodorovici
2005-04-26 17:06:46

Criterii care conteaza in 2

Dupa cum spune autoarea, dimensiunea conteaza, iar Romania nu este printre primele tari din lume in ceea ce priveste suprafata si teritoriul.
Dar conteaza si pozitia strategica pentru ar pune-o in valoare dimensiunea mai redusa. Mai conteaza si calitatile partenerului fata de care se pun in valoare acesti parametri. Relatia inter-umana dintre parteneri este importanta.
Este posibil ca Romania pentru Germania si Franta sa nu reprezinte aceeasi importanta ce ar putea-o avea fata de SUA.


Ratacitul
2005-04-26 17:56:06

Re: Criterii care conteaza in 2

Ce-i tot dai cu pozitia strategica, coane? Ne place sa ne mangaiem ego-ul dar Romania este o tara cu litoral la o mare "INCHISA". Pozitie strategica au aia care controleaza stramtorile. In rest, care-i pozitia strategica? In raport cu ungurii? Cu bulgarii? Ca despre ukrainieni nici nu poate fi vorba.

La 2005-04-26 17:06:46, Vasile Teodorovici a scris:

> Dupa cum spune autoarea, dimensiunea conteaza, iar Romania nu este
> printre primele tari din lume in ceea ce priveste suprafata si
> teritoriul.
> Dar conteaza si pozitia strategica pentru ar pune-o in valoare
> dimensiunea mai redusa. Mai conteaza si calitatile partenerului fata
> de care se pun in valoare acesti parametri. Relatia inter-umana
> dintre parteneri este importanta.
> Este posibil ca Romania pentru Germania si Franta sa nu reprezinte
> aceeasi importanta ce ar putea-o avea fata de SUA.
>
>
>
>

Atamild
2005-04-26 18:04:05

Re: Se vede fetico ca esti dusa cu pluta ! Vei sa nu te ineci cu brodul nemtzesc facut din nisip angolez ! ndc

La 2005-04-26 09:20:13, ionion a scris:

> La 2005-04-26 07:44:09, Atamild a scris:
> 
> > guri flaminde.'''
> > Ei, acum nu-i chiar lapte si miere..si daca, chiflele sint scumpe. Iar
> > prajitura numai la ocazii festive. Om traii si om vedea.
> > Matilda
> > 
> 
> 
Nicidecum. Dimineata a fost ploioasa, insa asta-i motiv de inec? Traim pe munte..asa ca la noi nu ajung apele.
: )
Matilda

Atamild
2005-04-26 18:07:57

tete..vezi ca esti deschis la ghete..: )

La 2005-04-26 15:30:13, tete a scris:

> La 2005-04-26 15:24:16, popescu virginia a scris:
> 
> > ZAU, MAICA!!!!!!!!
> > 
> cin teo lasat bunico pe internet?!
> 
Inainte d-a vedea paiul din ochiul cuiva, vezi birna din ochiul tau. Si unde nu-i cap, vai de picioare..sinteti pusi pe rautati, iar?
Matilda

Vasile Teodorovici
2005-04-26 18:16:25

Re: Criterii care conteaza in 2 -clarificare

La 2005-04-26 17:56:06, Ratacitul a scris:

> Ce-i tot dai cu pozitia strategica, coane? Ne place sa ne mangaiem
> ego-ul dar Romania este o tara cu litoral la o mare
> "INCHISA". Pozitie strategica au aia care controleaza
> stramtorile. In rest, care-i pozitia strategica? In raport cu
> ungurii? Cu bulgarii? Ca despre ukrainieni nici nu poate fi vorba.
>

Pozitie strategica nu inseamna neaparat razboi. Romania se gaseste la limita rasariteana a UE. Zilele trecute presedintele Rusiei regreta timpurile razboiului rece.
Nu stiu unde ati observat "mangaierea ego-ului". Eu puneam intrebarea pentru cine este mai importanta Romania si spuneam ca nu doar marimea conteaza, ci si pozitia strategica in functie de partener. Este vorba aici de armonizarea intereselor celor doi parteneri. Dumneavoastra exprimati punctul de vedere al UE: Romania nu are o pozitie strategica interesanta.

> La 2005-04-26 17:06:46, Vasile Teodorovici a scris:
>
> > Dupa cum spune autoarea, dimensiunea conteaza, iar Romania nu este
> > printre primele tari din lume in ceea ce priveste suprafata si
> > teritoriul.
> > Dar conteaza si pozitia strategica pentru ar pune-o in valoare
> > dimensiunea mai redusa. Mai conteaza si calitatile partenerului fata
> > de care se pun in valoare acesti parametri. Relatia inter-umana
> > dintre parteneri este importanta.
> > Este posibil ca Romania pentru Germania si Franta sa nu reprezinte
> > aceeasi importanta ce ar putea-o avea fata de SUA.
> >
> >
> >
> >
>
>

Atamild
2005-04-26 18:28:17

Re: CA DASTEAPTA ESTI FATA DRAGA ZIARISTO!!!NU TI SUPARA DACA CRIESC IARISI PRETURILI PI NOI PINSIONARII NE OMOARA MAICA!!!

La 2005-04-26 15:39:56, Phil a scris:

> La 2005-04-26 15:30:13, tete a scris:
> 
> > La 2005-04-26 15:24:16, popescu virginia a scris:
> > 
> > > ZAU, MAICA!!!!!!!!
> > > 
> > cin teo lasat bunico pe internet?!
> > ---------------------------------------
> La minastire staretu' aproba, nu-i asa taica? Ba Sibiu, ba Moscova, ba
> Finlandia, o hi cea mai tare din parcare, ZAU TAICA!!!!!!!!
> 
> 
Lasa sa zica, asta-i treba moderatorilor, nu a noastra ..(poate are pile:),
MFG
Matilda

Ratacitul
2005-04-26 18:30:36

Re: Criterii care conteaza in 2 -clarificare

O pozitie strategica se defineste in raport cu ceva. Jumatate din tarile europene se gasesc la un capat sau altul al Europei. Sunt sau nu sunt strategice in raport cu niste interese. Nu doar pentru ca exista acolo. Bati campii cu gratie, mon cher.

La 2005-04-26 18:16:25, Vasile Teodorovici a scris:

> La 2005-04-26 17:56:06, Ratacitul a scris:
>
> > Ce-i tot dai cu pozitia strategica, coane? Ne place sa ne mangaiem
> > ego-ul dar Romania este o tara cu litoral la o mare
> > "INCHISA". Pozitie strategica au aia care controleaza
> > stramtorile. In rest, care-i pozitia strategica? In raport cu
> > ungurii? Cu bulgarii? Ca despre ukrainieni nici nu poate fi vorba.
> >
>
> Pozitie strategica nu inseamna neaparat razboi. Romania se gaseste la
> limita rasariteana a UE. Zilele trecute presedintele Rusiei regreta
> timpurile razboiului rece.
> Nu stiu unde ati observat "mangaierea ego-ului". Eu puneam
> intrebarea pentru cine este mai importanta Romania si spuneam ca nu
> doar marimea conteaza, ci si pozitia strategica in functie de
> partener. Este vorba aici de armonizarea intereselor celor doi
> parteneri. Dumneavoastra exprimati punctul de vedere al UE: Romania
> nu are o pozitie strategica interesanta.
>
> > La 2005-04-26 17:06:46, Vasile Teodorovici a scris:
> >
> > > Dupa cum spune autoarea, dimensiunea conteaza, iar Romania nu este
> > > printre primele tari din lume in ceea ce priveste suprafata si
> > > teritoriul.
> > > Dar conteaza si pozitia strategica pentru ar pune-o in valoare
> > > dimensiunea mai redusa. Mai conteaza si calitatile partenerului fata
> > > de care se pun in valoare acesti parametri. Relatia inter-umana
> > > dintre parteneri este importanta.
> > > Este posibil ca Romania pentru Germania si Franta sa nu reprezinte
> > > aceeasi importanta ce ar putea-o avea fata de SUA.
> > >
> > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Vasile Teodorovici
2005-04-26 18:40:01

Re: Criterii care conteaza in 2 -clarificare

La 2005-04-26 18:30:36, Ratacitul a scris:

> O pozitie strategica se defineste in raport cu ceva. Jumatate din
> tarile europene se gasesc la un capat sau altul al Europei. Sunt sau
> nu sunt strategice in raport cu niste interese. Nu doar pentru ca
> exista acolo. Bati campii cu gratie, mon cher.

Ma bucur ca, in fine, ati inteles.
Restul "capetele" europene sunt niste mari si oceane. Nu cred ca Portugaliei sau Spaniei li se hotaresc politicile oceanice de catre Germania.

>
> La 2005-04-26 18:16:25, Vasile Teodorovici a scris:
>
> > La 2005-04-26 17:56:06, Ratacitul a scris:
> >
> > > Ce-i tot dai cu pozitia strategica, coane? Ne place sa ne mangaiem
> > > ego-ul dar Romania este o tara cu litoral la o mare
> > > "INCHISA". Pozitie strategica au aia care controleaza
> > > stramtorile. In rest, care-i pozitia strategica? In raport cu
> > > ungurii? Cu bulgarii? Ca despre ukrainieni nici nu poate fi vorba.
> > >
> >
> > Pozitie strategica nu inseamna neaparat razboi. Romania se gaseste la
> > limita rasariteana a UE. Zilele trecute presedintele Rusiei regreta
> > timpurile razboiului rece.
> > Nu stiu unde ati observat "mangaierea ego-ului". Eu puneam
> > intrebarea pentru cine este mai importanta Romania si spuneam ca nu
> > doar marimea conteaza, ci si pozitia strategica in functie de
> > partener. Este vorba aici de armonizarea intereselor celor doi
> > parteneri. Dumneavoastra exprimati punctul de vedere al UE: Romania
> > nu are o pozitie strategica interesanta.
> >
> > > La 2005-04-26 17:06:46, Vasile Teodorovici a scris:
> > >
> > > > Dupa cum spune autoarea, dimensiunea conteaza, iar Romania nu este
> > > > printre primele tari din lume in ceea ce priveste suprafata si
> > > > teritoriul.
> > > > Dar conteaza si pozitia strategica pentru ar pune-o in valoare
> > > > dimensiunea mai redusa. Mai conteaza si calitatile partenerului fata
> > > > de care se pun in valoare acesti parametri. Relatia inter-umana
> > > > dintre parteneri este importanta.
> > > > Este posibil ca Romania pentru Germania si Franta sa nu reprezinte
> > > > aceeasi importanta ce ar putea-o avea fata de SUA.
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

ingineru
2005-04-26 18:56:24

Re: adica n-are svac si snaga ... exact !. Eu ti-am aratat cum trebuie tratat CONCIS acest subiect...

... iar tu... esti doar invidios ca n-ai skill-urile necesare...:-)

In plus stai prost si cu mate.
Sunt aproape 15.5 ani de la "Mareata Revolutie Romana, Anti... si Anti..., de Eliberare Nationala, ...cu sprijinul (discret) al KGB si CIA"...

La 2005-04-26 14:20:54, laur a scris:

> Misto limba ta de lemn mult trebuie sa ti-o mai fi exersat ca la 14
> ani dupa sa fi ramas asa de fibroasa .Cool men, cool te califici de
> secratar al BOB .
> 
> Apropo aia de intra in "Ivropa" Spaniei culegand la capsuni
> sau cea a Italiei ca menejere (destinatiile principale ale
> microbuzelor care fac "turism" din Ro ) vad luminile
> multicolore capitalismului anglosaxon sau alea ponosite ale celui
> latin ?
> 
> Ca n-am auzit sa se integreze Ro in UK sau in USA
> 
> La 2005-04-26 08:29:39, ingineru a scris:
> 
> > Dragi Tovarasi si Pretini
> > (ori, la alegere)
> > Stimati Concetateni
> > 
> > 1. Trebuie sa facem Totul pt. o integrare cat mai lina si cat mai
> > rapida in UE ! (aplauze prelungite)
> > 
> > 2. Roata Istoriei se invarte continuu ! In lipsa Integrarii (sau poate
> > doar a Integralei...), noi romanii riscam sa ramanem de carutza. Asa
> > ca, Tovarasi, TREBUIE sa... (vezi pct. 1).
> > 
> > 3. Dragi Tovarasi nu va fi usor ! Avem de invins mostenirea grea a
> > trecutului... Dar avem incredere in fortele noastre (armate ?) si
> > suntem siguri de victorie...
> > 
> > 4. Fiti vigilenti Tovarasi ! Nu va lasati amagiti de luminile
> > multicolore ale capitalismului putrid (de esenta
> > americano-britanic).
> > 
> > 5. Mult Succes Tovarasi ! Ura... (de mai multe ori)
> > 
> > Konetz Filma
> > 
> > La 2005-04-26 03:38:45, laur a scris:
> > 
> > > Asteptarile nerealiste sunt toxice deoarece produc frustrari atunci
> > > cand orizontul de asteptare nu este onorat (principiu elementar de
> > > advertising-marketing ) . De aceea pt a evita convulsuii inutile ar
> > > fi util ca sa se vorbeasca despre beneficiiile concrete ale aderarii
> > > (cine , cum si cat va beneficia cu accent mare pe cum , adica cum
> > > trebuie sa procedeze cei pe val ca sa scoata maxim din oportunitatea
> > > ce se deschide ) si costuriel respectivelor sanse si cine , ce si cum
> > > trebuie sa faca ca pentru ca respectivele costuri sa fie platite cu
> > > eforturi sociale minime .
> > > 
> > >...........................................................................> 
> > > Asa e mai bine maestre ?
> > > 
> > > La 2005-04-25 23:36:11, crux a scris:
> > > 
> > > > ce anume ne spune nou autoarea acestui articol. Si ma intreb cat o fi
> > > > costat acrul ala de hartie de ziar ocupat de articol. Oricum, nimic
> > > > nu se pierde, totul se conserva, merge la impachetat pahare.
> > > > 
> > > 
> > > 
> > 
> > 
> 
> 

Ratacitul
2005-04-26 19:20:31

Re: "Barcuta noastra va trosni.."

Uite cat a scris si nu-l baga nimeni in seama.
Trebuie sa reevaluez decizia de a-mi lua un BMW.

La 2005-04-26 10:22:42, adrianbmw a scris:

> Romania a mai facut un pas spre Europa,chiar daca unii nu-i pot
> intelege dimensiunile adevarate....Este doar un pas,insa importanta
> lui este uriasa .Tara se apropie de Uniunea Europeana,iar UE este de
> de parte cel mai nobil proiect european pe care l-a cunoscut
> "baranul continent".Acest proiect inseamna,mai inainte de
> toate,PACE intre tari ,care sute de ani de-a randul s-au distrus una
> pe alta,cele mici fiind mereu la voia puterilor mari! Faptul ca in
> EG,mai tarziu UE, dictaturile n-au mai avut nici o sansa ,este
> un alt exemplu ...nementionat de ziaristi.Odata apartinand acestui
> club european,Romania are sanse reale sa-si desavarseasca democratia
> interna.
> Un alt aspect important,pe care ziaristii il omit este semnalul dat de
> tara noastra Basarabiei!Se gandeste cineva la impactul produs de o
> Romanie in UE asupra basarabenilor ?!Dupa care,nu poate veni decat o
> dorinta de Unire cu tara....Si atunci se va putea vedea si rolul unei
> axe, azi criticata inutil,caci "ursul" nu va dormi, iar EU
> nu a vorbit niciodata cu o singura voce ,cand a trebuit sa-si
> ajusteze o pozitie fata de Moscova!
> Fiecare Unire a romanilor a fost rodul unei politici indelungate cu
> Marile Puteri, nu doar vointa unui Mos Ion Roata!!
> Doamna Munteanu trece peste multe aspecte,
> ce nu se pot observa decat dintr-o dimensiune istorica recunoscuta si
> acceptata!Ca si ideea de "lider regional",ce nu se poate
> intelege , daca nu se asculta sfaturile multor lideri europeni, ce
> exact acest lucru cer de la noi!!Cum poate Romania sa devina un
> factor de echilibru si destindere in regiunea noastra, Romania fiind
> cea mai mare tara din zona ,daca nu acceptam sa preluam aceasta
> raspundere?!Gandim "mic", ramanem "mici"....Acum
> suntem incurajati sa jucam un rol nevisat in istoria noastra!Iar
> basarabenii asteapta de la noi o reusita a politicilor romanesti!
> Mai trebuie vazut un aspect geografic:Romania se va situa la
> "marginile" UE, si probabil ca va ramane mult timp granita
> de Est a Europei , mult timp.Acest aspect trebuie evaluat cu
> atentie,tara nu are voie sa se izoleze intr-un colt european.Asta
> inseamna ca infrastructura Romaniei trebuie dezvoltata rapid(in mare
> parte fondurile financiare vor fi cele europene!), constructia de
> autostrazi trebuie grabita, sustinuta masiv,iar cu Ungaria,granita
> noastra spre vest,trebuiesc construite mai multe autostrazi,caci
> traficul ...va veni neintarziat, iar legaturile cu vestul trebuiesc
> la noi dimensiuni evaluate!
> In ceea ce priveste "barcuta noastra va trosni",nu pot sa
> spun decat ca Romania tocmai a parasit acea barcuta, pentru a se urca
> intr-un vas adevarat(UE), iar valurile(vointa unei puteri,sau saracia
> la care eram condamnati de comunisti)nu ne vor mai afecta ca pana
> acum.Insa si in UE exista oameni ce -si irosesc sansele vietii si
> termina aventura de om in saracie...Doar prin munca asidua si prin
> seriozitate omul poate deveni liber, chiar si financiar.Europa ne va
> da aceasta sansa!Fiacare trebuie sa invete si sa munceasca cat mai
> mult!Pentru el si pentru familia sa, pentru tara,pentru Europa de
> maine!
> Adrian T.R.
>
>
>

     Pagina  din 2      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01389 sec.