Ziua Logo
  13:01, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-06-24
Victor Iosif din USA (...@comcast.net, IP: 67.170.62...)
2006-06-25 04:31
Ziua Demnitatii, dar atentie

Bravo Basescului, a luat taurul de coarne, si a scuipat pe perfidul Albion. Asa cum nimeni nu poate muta zona flamanda din Regatul Belgian la Olanda, sau Elvetia francofona la vecinul din vest, tot asa zona kosovara nu poate fi data Albaniei.

Cat priveste sarbii, ei se dovedes nulitati in politica, nu sunt in stare sa se inteleaga intre ei – sarbii sunt croati precum croatii sunt un fel dea sarbi. Mai mult, s-au macelarit intre ei. Daca erau in stare sa renunte la alfabetul cirilic erau o tara azi, una si puternica, Iugoslavia. A fost nevoie sa fie bombrdati ca sa nu se mai joace cu politica. Dar n-au fost bombardati destul, fiindca romanii tot nu au drepturi.

Prin urmare, populatiile din fosta Iugoslavie sunt foarte jos pe scara lui zoo politikon.
Noi, romanii am dovedit, spre deosebire de ei ca stim sa fim uniti. Am fost in stare sa facem o tara din trei provincii in ciuda opozitiei imperiilor dimprejur. Nu este adevarat ca au vrut cei mari, ei nu puteau-unii dintre ei - sa faca ceava daca nu eram suficient de puternici in identitatea nostra. Am avut adevarati tribuni politici. Sarbii, cei mai slabi dintre aceste populatii nu au avut taria sa renunte la alfabetul cirlic. Au fost atat de aproape de limba unica – sarbocroata. Dar n-au fost capabili s-o aiba.

Prin urmare nu ne putem baza pe ei. Daca s-au omorat intre ei cu atat mai rau va fi in continuare pentru milionul de frati ai nostri pe care ii oprima in continuare, carora nu le recunosc identitatea. Deci nu este adevarat ca sunt singurii prieteni din jurul granictelor.
Noi ii avem pe americani si Franta. Ei sunt departe si singurii.

Cat despre Kosovo, aceasta este o regiune a Serbiei, nu asteaptam ceva bun albanezii kosovari in zona noastra. Intr-o buna zi ar putea fi nevoie de bombardamente si pentru ei.

Slaven Nevski din Balkan (...@hotmail.com, IP: 86.106.33...)
2006-06-25 12:54
Re: Ziua Demnitatii, dar atentie

Asta cu alfabetul chirilic e de-a dreptul puieril. Ai auzit ca sirbii si croatii au religii diferite? Daca romanii din Ardeal ar fi fost catolici ati fi avut si voi probleme mari de integrare a lor, pentru ca mina Vaticanului e lunga. Da! Sirbii sunt prosti politic. Sunt prosti pentru ca Regele Petar I Karadjordjevic si prim-ministrul Pasic la terminarea Primului Razboi au militat pentru Iugoslavia. Franta a propus si militat pentru pentru o Serbie care sa cuprinda Macedonia, Sumadija (Serbia Centrala), Vojvodina, Bosnia, Hercegovina si Dalmatia. Slavonia ar fi ramas Ungariei, restul Croatiei (de la Zagreb la Rijeka plus Istria) ar fi revenit Italiei (recompensata conform Acordului de la Londra - 1915), iar Slovenia ar fi ramas Austriei. Dar nu, ei au vrut IUGOSLAVIA, pentru ca se credeau eliberatorii fratilor slavi oprimati de Habsburgi. Dupa numai 10 ani fratii le-au bagat cutitul in spate, fiul lui Petar, Aleksandar fiind nevoit sa dizolve Parlamentul... de aici i s-a tras si sfirsitul fiind asasinat in 1934 de ustasi la Marsilia. Si ca o curiozitate: la sfirsitul Conferintei de Pace de la Paris (1920) Clemenceau i-a urat lui Pasic condoleante "Veti avea tara pe care v-ati dorit-o, dar va fi cimitirul vostru".

Victor Iosif din USA (...@comcast.net, IP: 67.170.62...)
2006-06-25 17:54
Re: Ziua Demnitatii, dar atentie


     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00760 sec.