Ziua Logo
  16:20, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-07-20
Marcu Arcasu (, IP: 193.231.177...)
2005-07-20 09:59
Cred ca e o decizie buna pentru momentul actual .

Efectele inundatiilor l-au determinat pe Tariceanu sa ia decizia de a ramane in functie . E bine ca s-a intamplat asa . Chiar si o schimbare de prim-ministru ar fi determinat intarzieri in reactia guvernului la situatia critica din regiunile afectate .
Pana mai ieri se auzeau critici vhemente la adresa deciziei de a demisiona ; azi , vad ca aceiasi care criticau se pregatesc sa critice din nou . E drept ca Tariceanu , prin faptul ca a renuntat la demisie , a dat peste cap niste scenarii de balacareala politica care incepusera sa prinda contur .
In mod obiectiv Romania are nevoie de alegeri anticipate . Scorul electoral pe care PSD l-a obtinut in alegeri si sprijinul subred pe care il are Alianta din partea aliatilor de ocazie UDMR si PUR , vor determina o ciorovaiala continua pe durata intregului mandat electoral . Atitudinea anti-reforma a PSD e inca puternic sustinuta in parlament . Fara reforme reale Romania nu mai poate face pasi catre lumea civilizata . E un moment critic . Ori , ori !
In acest context e bine ca Tariceanu ramane in functie . Criza trebuie gestionata . In acelasi timp trebuiesc gasite solutii pentru anihilarea actiunilor antireforma pe care le promoveaza PSD . Inundatiile astea au picat pentru ei ca o mana cereasca desi comunisti nu prea au Dumnezeu .

qwq (, IP: 193.231.29...)
2005-07-20 13:10
Re: mhm

Cred ca Tariceanu a facut f bine ca nu si-a mai dat demisia, cu conditia sa nu fie ceva manipulari ale structurilor in spatele deciziei d-niei sale. Comisarul european a afirmat clar ca desi nu se amesteca in democratia romaneasca focalizarea guv. pe alegeri anticipate va intarzia reforma asa cum s-a intamplat si in alte parti, iar acest lucru va constitui un motiv obiectiv trecut in raportul de tara care ar putea insemna amanarea aderarii. Eu ma intreb in cazul unor alegeri anticipate cu prag de 5% ce ne-am fi facut cu 3 forte politice + minoritati in parlament: PSD=30% PRM=18% UDMR=7% Minoritati =5% Alianta DA=40% . Ar fi fost mai rau, mult mai rau.

Marcu Arcasu din Berseva sau Haifa (...@yahoo.com, IP: 193.231.177...)
2005-07-20 13:49
Cred ca nu a fost fortat de altceva decat de situatia concreta

Comisarul european a avut dreptate . Modul in care e structurata societatea romaneasca determina scaderi de ritm in situatii electorale . Disputa politica capata accente care lasa in derizoriu orice alta activitate .
Din pacate , reformele cerute in mod insistent de Uniunea Europeana sunt intarziate de multa vreme . Trebuiau facute cu mult inainte . Acum scadenta s-a apropiat si multe trebuiesc facute in mare graba pentru a putea respecta calendarul integrarii .
Anticipatele ar fi fost solutia pentru sabotajul pe care-l promoveaza PSD si aliatii din umbra impotriva reformei .
Nu cred in rezultatele sondajelor de genul "cu cine ati vota daca ar fi alegeri maine " . Pana acum , rezultatele finale ale alegerilor desfasurate in Romania, ar fi trebuit sa duca la desfintarea institutelor de sondare a opiniei publice . Numai ca la noi aceste sondaje nu au rolul de a masura o anumita stare de spirit sociala ci de a o influenta in directia in care o doreste cel care a comandat sondajul .

La 2005-07-20 13:10:11, qwq a scris:

> Cred ca Tariceanu a facut f bine ca nu si-a mai dat demisia, cu
> conditia sa nu fie ceva manipulari ale structurilor in spatele
> deciziei d-niei sale. Comisarul european a afirmat clar ca desi nu se
> amesteca in democratia romaneasca focalizarea guv. pe alegeri
> anticipate va intarzia reforma asa cum s-a intamplat si in alte
> parti, iar acest lucru va constitui un motiv obiectiv trecut in
> raportul de tara care ar putea insemna amanarea aderarii. Eu ma
> intreb in cazul unor alegeri anticipate cu prag de 5% ce ne-am fi
> facut cu 3 forte politice + minoritati in parlament: PSD=30% PRM=18%
> UDMR=7% Minoritati =5% Alianta DA=40% . Ar fi fost mai rau, mult mai
> rau.
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00775 sec.