Ziua Logo
  10:08, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-05-27
S (...@yahoo.fr, IP: 83.202.65...)
2005-05-27 00:22
Europa nu-i a lui Chirac.

Europa e a europenilor...francezi, spanioli, suedezi, etc. Chirac vrea doar sa intre in istorie drept ctitor al unei "Europa Mare". Doar ca europenii (cetatenii de rand), si-au dat seama ca o Europa in situatia de astazi nu-i posibila. Deja integrarea celor 10 nu-i o reusita. Nici Cehia, nici Polonia sau Ungaria nu sunt pe deplin pregatite. Pentru aceste tari, Europa e doar o vaca de muls. Intr-o familie ai drepturi dar si indatoriri si acest lucru se uita. Daca francezii ar cunoaste discursurile lui Basescu ar vota impotriva 95% nu 54. Si ar avea dreptate. Basescu nu numai ca n-are "fibra europeana" dar da dovada de un total infantilism politic in domeniu. Sunt aproape 10 ani de cand lucrez in acest mediu, sunt roman, dar sunt si primul impotriva integrarii Romaniei astazi (sau peste un an) in Europa. Nu ca nu meritam ci pentru ca inca n-am inteles ce inseamna Europa.
Oricum, daca Franta nu voteaza constitutia, n-ar fi singura...Olanda e impotriva in proportie de 70% ca sa nu mai vorbim de Anglia sau Polonia. Asa ca !
Sper intr-o Europa puternica si unita. Nu-i cazul. Deci n-am nimic de reprosat francezilor. Dinpotriva.
Si printre altele, chiar daca zilele astea vremea e superba la Paris, se pare ca Duminica o sa ploua.

marcus din us (...@aol.com, IP: 69.3.144...)
2005-05-27 01:49
Re: Europa nu-i a lui Chirac, nici a dvs!

La 2005-05-27 00:22:25, S a scris:

Sunt aproape 10 ani de cand lucrez in acest mediu, sunt
> roman, dar sunt si primul impotriva integrarii Romaniei astazi (sau
> peste un an) in Europa. Nu ca nu meritam ci pentru ca inca n-am
> inteles ce inseamna Europa. 

Romania si romanii nu trebuie sa se integreze in Europa, Romania si romanii sunt in Europa. Probabil am uitat eu istoria si geografia. Doar comunistii au incercat sa ne izoleze.
Spuneati ca lucrati de 10 ani in "acest mediu"? Care mediu?
Schimbati-va mediul! Nu e pentru dvs.

Nici Franta sau Germania nu au fost "Europa" acum 50 de ani. Au fost doar ruine si cenusa. Norocul lor, ca undeva a existat o America care
le-a redat identitatea. Tot la fel, Romania are nevoie acum sa-i fie redata identitatea europeana. Chiar daca dvs. vreti sau nu. O va recapata. Dar de fapt cine sunteti dvs.?

Dan Bostan din USA (...@yahoo.com, IP: 63.171.30...)
2005-05-27 02:43
Re: Europa nu-i a lui Chirac.

Cred ca Basescu are mai multa fibra politica si coloana vertebrala decit nenorocitul de Chirac, care e o jigodie nenorocita.
Prea multi l-au subestimat pe Basescu (si eu nu sint un suporter de-al lui, ci doar un observator), si prea multi francezi s-au lasat imbatati de sirena nationalista si anti-americana a lui Chirac.
Cred ca Franta si lumea merita mai mult...
Despre lume sint sigur, despre Franta, nu prea...


edith (, IP: 82.226.178...)
2005-05-27 02:56
Re: Europa nu-i a lui Chirac.

La 2005-05-27 00:22:25, S a scris:

> Stimate Domn, ma uimiti

Ati citit argumentele adeptilor votului negativ ? Contra liberei concurente, contra asa zisei liberalizari a serviciului public? Cind tocmai Franta a impus o clauza relativa la preponderenta fiecarui stat in organizarea serviciului public. Adeptii votului negativ sint adeptii asistanatului. Competentele cele mai mici ale Uniunii Europene sint in domeniul social, in domeniul fiscal,precum in PESC si JAI. E uimitor ca pentru o persoana care traieste in Franta de mai bine de 10 ani nu ati inteles cit de catastrofice au fost puseurile "sociale", cele 35 de ore, miscarile anarhiste de tip altermondialist,marea generozitate privind legalizarea imigrantilor,DAL, etc Politicienii, in afara de cei de culoare politica extrema, sint incapabili sa aiba un discurs inteligibil pentru oamenii care n-au studiat stiinte politice, dreptul, etc. .Ce sa mai vorbim de jurnalisti, precum autoarea editorialului la care raspund. Care ii lasa total in ceata pe cititori.
Va inselati amarnic cind spuneti ca daca francezii ar cunoaste discursul lui Basescu ar vota contra constitutiei mult mai mult,in proportie de 95%.Mie mi-a parut totdeauna discursul lui Basescu, liberal.De asemeni va inselati cind afirmati ca Chirac vrea sa intre astfel in istorie.Chiar ma intreb ce misie indepliniti de 10 ani in Franta, ca sa afirmati asa ceva.Nici Basescu , nici Chirac, nu sint idolii mei, si de altfel n-am idoli. De acord cu dumneavoastra ca tarile care tocmai au intrat in UE nu sint tocmai la nivel, ca este si cazul Romaniei. La fel si Grecia, care e de mult timp pe acolo. Dar dumneavoastra chiar ati inteles Europa?

edith (...@free.fr, IP: 82.226.178...)
2005-05-27 03:33
Re: Europa nu-i a lui Chirac.

La 2005-05-27 02:43:14, Dan Bostan a scris:

> Stimate Domn,
Ar trebui sa va fie rusine ca-l calificati pe Chirac drept o jigodie nenorocita. In primul rind Chirac este un sustinator al Romaniei, personal si traditional pozitiei franceze de secole. Va rog sa-mi spuneti cit de iubitori au fost englezii, prin Chuchill care a vindut Romania contra Greciei, si celelate tari din Est in al doilea razboi.Cine a sustinut independenta fata de otomani si intregirea Romaniei ? Anglia, SUA ?
Geaba traiti in Occident. Inca n-ati invatat nimic, sinteti ignorant si intolerant. De exemplu, sa va spui ca nu sunt imbatata de nimic alt decit de o tzuica buna, si ca cetatzean francez sint de acord cu razboiul in Iraq.
>
>
>

traktorist din SMT (...@aol.com, IP: 207.200.116...)
2005-05-27 05:31
Chirak nu e o jigodie !

La 2005-05-27 03:33:35, edith a scris:

> La 2005-05-27 02:43:14, Dan Bostan a scris:
> 
> > Stimate Domn,
> Ar trebui sa va fie rusine ca-l calificati pe Chirac drept o jigodie
> nenorocita.

E prea dus cu pluta sa fie asa de sus. Chirak este un comedian politic. Spune glume despre America.

dan toader din franta (...@hotmail.com, IP: 212.194.97...)
2005-05-27 10:19
e a lui besancenot. ai bai sorine. cine voteaza impotriva? comunistii si trotkistii, marxistii din ps si le pen

punct. vazand cine voteaza nu iti dai seama ca sunt ori comunistii ori neonazistii. daca au ajuns la 54 % e marfa. ce europa unita mai visezi tu cand lepadaturile astea reusesc sa se impuna?

laur (, IP: 218.18.20...)
2005-05-27 11:08
mancati mai trebuie sa le mai fie ficatii amerlocilor

Ca sa scrii asemenea aberatii :
"Nici Franta sau Germania nu au fost "Europa" acum 50 de ani."

Si daca nu ti-e cu suparare cine era Europa acu 50 de ani ? Matele ?
Si cina a redus Franta Germania si Olanda prin bombardamente la cenusa, ca nu stiu pe frontul de vest de mari lupte in orase transformate in cazemate dupa modelul Poznan ?

Fapt este ca amerlocii si prietenii lor din CDU care isi doresc o Europa mica si comoda dupa marimea si priceperea lor isi doresc sa ne dea din nou, ceea ce americanii ne-au dat si ne dau din belsug.
Viza pe baza de spaga si la bunul plac al ambasadorului.

Adica cei 3 milioane de romanasi care au dus-o bine mesi anu trecut au slugarit nu-i asa pe vesnicele campii ale vanatorii din America datorita vizei usor obtinute si nu prin Evropa ici colea .

Mediul in care lucreaza omul vine de la locatia Yahoo-ului pe care o foloseste .FR = FRANTZA adica de 10 ani lucreaza cu acte in Franta daca de 10 ani de cand esti intr-un oras nu stii ce vor comesenii tai .... insemna ca iti mananci hamburgerul din punga pe banca /scarile din fata firmei. Asa-i ?

Faci parte din locurile unde te poti duce si unde chiar te duci .
Ca sa apartina Europei romanii trebuie sa considere normal sa isi faca vacanta majoratul sau chiar sa munceasca in ea .

Cand a inceput sa se intample asa ceva ? Aud ?
Romanii erau in Euro cand aveau pt ea vize ca pt America ?
Prin cine erau romanii in Europa ? Prin refugiatii din America ?

Ofuscati mai trebuie sa fie parasutistii din america (parasutistii si nu meseriasii care nu au timp de pierdut pe forum ) cand libertatea si /sau smecheria lor a devanit egala cu liberatea si /sau smecheria tiganilor sau capsunarilor , menajerelor sau muncitorilor in constructii prin care Ro se integreaza in Europa .

SI DACA MEDIUL RESPECTIV NU E PENTRU POSTATORUL ANETERIOR II INVITATI VOI PE CEILALTI 3 MILIOANE CARE S-AU OPLOSIT PE ACOLO SI NU AU MAI VENIT SA VA IA LOCUL LA COADA VACII = la munca de jos in "creuzetul american" ?

Necazul vostru e ca aici acu noua in Ro identitatea si banul de cosnita ne-o da noua EVROPA daca voua v-o da AMERICA sa va fie de bine nici prin cap nu ne trece sa va spunem ca locul vostru nu e acolo ca trebuie sa va schimbati mediul .

Europa era Europa cand in Orient Expres nu aveai nevoie de viza ca sa dai un fas la Istambul sau Paris . Vremile alea au trecut acu 50 de ani si nu doar din vina comunistilor .Nu ma credeti ? Daca era doar "meritul" comunistilor de ce pana in 2000 fitzele noastre aveau nevoie de vize = coada = spaga ca sa faca un shoping la MIlano? Le tineau comunistii pasapoartele sub obroc ? Dar desigur ca eu sunt de vina ca nu inteleg .

La 2005-05-27 01:49:07, marcus a scris:

> La 2005-05-27 00:22:25, S a scris:
> 
> Sunt aproape 10 ani de cand lucrez in acest mediu, sunt
> > roman, dar sunt si primul impotriva integrarii Romaniei astazi (sau
> > peste un an) in Europa. Nu ca nu meritam ci pentru ca inca n-am
> > inteles ce inseamna Europa. 
> 
> Romania si romanii nu trebuie sa se integreze in Europa, Romania si
> romanii sunt in Europa. Probabil am uitat eu istoria si geografia.
> Doar comunistii au incercat sa ne izoleze.
> Spuneati ca lucrati de 10 ani in "acest mediu"? Care mediu?
> 
> Schimbati-va mediul! Nu e pentru dvs.
> 
> Nici Franta sau Germania nu au fost "Europa" acum 50 de ani.
>  Au fost doar ruine si cenusa. Norocul lor, ca undeva a existat o
> America care
> le-a redat identitatea. Tot la fel, Romania are nevoie acum sa-i fie
> redata identitatea europeana. Chiar daca dvs. vreti sau nu. O va
> recapata. Dar de fapt cine sunteti dvs.?
> 

Phil din Philadelphia, City of brotherly love (...@msn.com, IP: 141.158.48...)
2005-05-27 15:46
Re: mancati mai trebuie sa le mai fie ficatii amerlocilor

La 2005-05-27 11:08:38, laur a scris:

Bey da' suparat esti! Puteai sa scrii in doua rinduri: nu imi plac americanii ca nu mi-au dat viza, in loc sa trintesti asa cearceaf! Mai incearca la ambasada poate ai succes sau asteapta pina cind o sa se intre in USA fara viza! ha ha ha...

> Ca sa scrii asemenea aberatii :
> "Nici Franta sau Germania nu au fost "Europa" acum 50
> de ani."
> 
> Si daca nu ti-e cu suparare cine era Europa acu 50 de ani ? Matele ?
> Si cina a redus Franta Germania si Olanda prin bombardamente la
> cenusa, ca nu stiu pe frontul de vest de mari lupte in orase
> transformate in cazemate dupa modelul Poznan ?
> 
> Fapt este ca amerlocii si prietenii lor din CDU care isi doresc o
> Europa mica si comoda dupa marimea si priceperea lor isi doresc sa
> ne dea din nou, ceea ce americanii ne-au dat si ne dau din belsug.
> Viza pe baza de spaga si la bunul plac al ambasadorului.
> 
> Adica cei 3 milioane de romanasi care au dus-o bine mesi anu trecut
> au slugarit nu-i asa pe vesnicele campii ale vanatorii din America
> datorita vizei usor obtinute si nu prin Evropa ici colea .
> 
> Mediul in care lucreaza omul vine de la locatia Yahoo-ului pe care o
> foloseste .FR = FRANTZA adica de 10 ani lucreaza cu acte in Franta
> daca de 10 ani de cand esti intr-un oras nu stii ce vor comesenii tai
> .... insemna ca iti mananci hamburgerul din punga pe banca /scarile
> din fata firmei. Asa-i ?
> 
> Faci parte din locurile unde te poti duce si unde chiar te duci .
> Ca sa apartina Europei romanii trebuie sa considere normal sa isi faca
> vacanta majoratul sau chiar sa munceasca in ea .
> 
> Cand a inceput sa se intample asa ceva ? Aud ?
> Romanii erau in Euro cand aveau pt ea vize ca pt America ?
> Prin cine erau romanii in Europa ? Prin refugiatii din America ?
> 
> Ofuscati mai trebuie sa fie parasutistii din america (parasutistii si
> nu meseriasii care nu au timp de pierdut pe forum ) cand libertatea
> si /sau smecheria lor a devanit egala cu liberatea si /sau smecheria
> tiganilor sau capsunarilor , menajerelor sau muncitorilor in
> constructii prin care Ro se integreaza in Europa .
> 
> SI DACA MEDIUL RESPECTIV NU E PENTRU POSTATORUL ANETERIOR II INVITATI
> VOI PE CEILALTI 3 MILIOANE CARE S-AU OPLOSIT PE ACOLO SI NU AU MAI
> VENIT SA VA IA LOCUL LA COADA VACII = la munca de jos in
> "creuzetul american" ?
> 
> Necazul vostru e ca aici acu noua in Ro identitatea si banul de
> cosnita ne-o da noua EVROPA daca voua v-o da AMERICA sa va fie de
> bine nici prin cap nu ne trece sa va spunem ca locul vostru nu e
> acolo ca trebuie sa va schimbati mediul .
> 
> Europa era Europa cand in Orient Expres nu aveai nevoie de viza ca sa
> dai un fas la Istambul sau Paris . Vremile alea au trecut acu 50 de
> ani si nu doar din vina comunistilor .Nu ma credeti ? Daca era doar
> "meritul" comunistilor de ce pana in 2000 fitzele noastre
> aveau nevoie de vize = coada = spaga ca sa faca un shoping la MIlano?
> Le tineau comunistii pasapoartele sub obroc ? Dar desigur ca eu sunt
> de vina ca nu inteleg .
> 
> La 2005-05-27 01:49:07, marcus a scris:
> 
> > La 2005-05-27 00:22:25, S a scris:
> > 
> > Sunt aproape 10 ani de cand lucrez in acest mediu, sunt
> > > roman, dar sunt si primul impotriva integrarii Romaniei astazi (sau
> > > peste un an) in Europa. Nu ca nu meritam ci pentru ca inca n-am
> > > inteles ce inseamna Europa. 
> > 
> > Romania si romanii nu trebuie sa se integreze in Europa, Romania si
> > romanii sunt in Europa. Probabil am uitat eu istoria si geografia.
> > Doar comunistii au incercat sa ne izoleze.
> > Spuneati ca lucrati de 10 ani in "acest mediu"? Care mediu?
> > 
> > Schimbati-va mediul! Nu e pentru dvs.
> > 
> > Nici Franta sau Germania nu au fost "Europa" acum 50 de ani.
> >  Au fost doar ruine si cenusa. Norocul lor, ca undeva a existat o
> > America care
> > le-a redat identitatea. Tot la fel, Romania are nevoie acum sa-i fie
> > redata identitatea europeana. Chiar daca dvs. vreti sau nu. O va
> > recapata. Dar de fapt cine sunteti dvs.?
> > 
> 
> 

ingineru din vancouver (...@yahoo.com, IP: 207.232.97...)
2005-05-27 22:14
Re: mancati mai trebuie sa le mai fie ficatii amerlocilor... ba pe amerloci ii doare fix in basca de "zbaterile" uniunii

... doar ca se mai distreaza si ei vazand ca nici nu s-a format bine UE si-a si inceput scandalul... Seamana cu proaspatul mariaj al printului Charles...:-)

La 2005-05-27 11:08:38, laur a scris:

> Ca sa scrii asemenea aberatii :
> "Nici Franta sau Germania nu au fost "Europa" acum 50
> de ani."


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00875 sec.