Ziua Logo
  15:58, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-04-18
Inima-Rea (, IP: 82.76.32...)
2006-04-18 11:13
80% rusine nationala

Cit de aspri putem fi cu propriii nostri concetateni sau chiar cu noi insine? Presupun ca asprimea este o marime a detasarii: cu cit te simti mai putin roman, cu atit esti mai sever cu romanii. Pe axa nationalist-cosmopolit, "detasatul" se situeaza mult la dreapta, pe cind implicatul bate binisor spre stinga.
Daca a fi modern, contemporan, conectat la curentele de idei - ori macar de opinie - care dau tonul trairii in the fashion, inseamna cosmopolitism 80%, si daca ne-am lua dupa declaratii ori dupa ceea ce cred ca gindesc cei mai multi dintre romani - anume, ca tot ce este romanesc pute - noi, romanii, am fi una dintre natiile curat-progresiste ale Pamintului. In urma noastra - hat, departe! - ar miji ochii dupa noi nemtii, francezii, englezii. De unguri, nici nu mai vorbesc, ei nici nu ne-ar mai vedea din cauza departarii.
Dar eu nu cred in sinceritatea romanilor care se autoflageleaza, vituperindu-si compatriotii. Mai curind, ar putea fi vorba aici de un complex al vinovatiei de a-ti fi rusine: le este rusine ca sint atit de departe de ceea ce inseamna civilizatie autentica, le este rusine pentru ca marsaluiau bezmetic pe mari artere, rosu- sarbatoreste pavoazate, cintind imnuri de slava Satanei bolsevice, in fine - le e rusine ca nu si-au putut invinge frica de viata adevarata si au votat ,in Duminica Orbului, tot cu bolsevicii. Ca niste cirtite condamnate la viata in galerii subterane, au fugit de lumina adevaratei democratii, pentru a ramine in tenebroasa democratie originala, specialitatea casei la bolsevici.
Ilici a cistigat cu 80%, in 1992, dupa ce facuse deja tot ceea ce trebuia pentru a fi clar - pentru oricine avea curajul de a deschide ochii si urechile, nu si mintea, asta nu! - ca Romania lui este tara saraciei colective, a suferintei colective, a mindriei gaunoase dar tot colective, ca Romania are a fi o democratie colhoznica, pina la urma – culme a originalitatii democratice, recunosc.
"Un om pentru linistea nostra", acesta era sloganul - nu i se mai spunea, deja demult, "lozinca", nu mai dadea bine - cu care a adunat peste 80% din voturi, in mai 1992. Iar aceasta nici macar nu a fost cea mai mare victorie a lui, laurii cuvenindu-se triumfului din 2000, cind insisi fostii sai adeversari l-au votat, dupa ce i-au facut si campanie electorala, ajungind a nega pina si anticonstitutionalitaea celei de a 3-4-a candidaturi a salvatorului neamului.
Daca ticalosia ar fi de admirat, eu l-as putea admira pe omul acesta. Daca Ilici ar fi un personaj literar, as admira forta cretoare a scriitorului, uriasul sau talent in a zugravi caractere demne a a sta alaturi de Iago, Richard al III-lea, Mefisto. Dar ticalosul Ilici nu este un presonaj literar ci unul al dracului... de real.
Dar nici nu-mi pot permite sa-l dispretuiesc, necum sa-l urasc, fiindca asta ar insemna sa-i dispretuiesc pe acei 80%, din Duminica Orbului, pe incredibilii sai aliati politici din 2000 - Roman, Isarescu, Stolojan, Valeriu Stoica, Ion Diaconescu si - cu voia dumneavoastra, the last but nost least - marele campion antibolsevic Emil Constantinescu.
Or, toti acestia - Ilici si ai lui, inclusiv - sint parte a istoriei romanilor, sectiunea Istorie moderna si contemporana.
Bine, n-o fi aceea prea moderna, dar arde strasnic - de contemporana ce este!

ionion (...@hotmail.com, IP: 88.100.199...)
2006-04-18 11:31
Psst, Psst ...

ai primit acord de peste "balta" sa critici pe Ion Iliescu- in fine ?
Unde-i covorashul roshu pe care a calcat Ion Iliescu cand
a sosit la New-.York ? si cate 2500 de dolari pentru locul
la cina alatura de "tovarasul" Presedinte ?
Cata rushine !!!!!!!!!!!!!
De asta eu il sustin pe Vanghelie !
Ca generalissim !

Inima-Rea din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.32...)
2006-04-18 12:27
Re: Psst, Psst ...

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 85.120.41...)
2006-04-18 12:30
Re: Psst, Psst ...

La 2006-04-18 11:31:50, ionion a scris:

> ai primit acord de peste "balta" sa critici pe Ion Iliescu-
> in fine ?
> Unde-i covorashul roshu pe care a calcat Ion Iliescu cand
> a sosit la New-.York ? si cate 2500 de dolari pentru locul
> la cina alatura de "tovarasul" Presedinte ?
> Cata rushine !!!!!!!!!!!!!
> De asta eu il sustin pe Vanghelie !
> Ca generalissim !
>
Ce ie ma , de ce te pisii , ie sicret ?
Ca vaz ca p'asta l-a luat valui si-i dus cu pluta spre aliante intre nenica si Constantinescu , basca Diaconescu ...
Sau te caznesti sa-i atragi discret atentia ca a luat-o pe aratura , n'asa?

Inima-Rea din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.32...)
2006-04-18 13:25
Re: Psst, Psst ...

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 85.120.41...)
2006-04-18 16:01
Re: Psst, Psst ...Inima Rea ...

La 2006-04-18 13:25:00, Inima-Rea a scris:

> > Sa ma ierti ca n-am scris si pe intelesul matale! Data viitoare, nu mai gresec.

Nu-i vorba de intelesul meu , ca postarea nu-mi era adresata mie , dac ar fi fost asa n-as fi zis nimic , dar...
Dar i-ai denumit pe Milica si pe Diaconescu " aliati politici " , ori de la ce s-a intimplat in 2000 si pina la ... aliati politici astia cu nenica ... e distanta dracului , n'asa ?
De unde si rautaciosul meu raspununs .
Tin minte ca am dus personal munca de lamurire ( cum se zicea pe vremuri la pecerei ) cu destui prieteni care in ziua alegerilor mi-au batut la usa sa ma intrebe ce sa faca .
Duceti-va si votati-l dracului pe Iliescu , eu n-am fost la votare , mi-ar fi cazut mina sa-l votez pe onorabilul , asa cum nu m-am dus nici cind am avut de ales intre Basescu si Nastase , dar recunosc ca si la ultimile alegeri am sfatuit pe cei care merg la vot sa voteze cu Basescu , cum in 2000 le-am zis sa voteze daca tot se duc la vot cu nenica .
Pai poti sa ma scoti drept aliat politic dupa cum ai scris , n'asa?
Ori din postarile de asta vara cind am inceput sa scriu cite ceva pe forumul asta si pina acuma chiar se intrezareste la mine fata de aliat politic al hahalerelor astea ?
Daca ar fi asa ... mai bine-mi tai dracului capul si-l dau la ciini .


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00698 sec.