Ziua Logo
  16:07, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-04-18
jean dima din USA (...@yahoo.com, IP: 72.70.208...)
2006-04-18 01:40
Excelent

Excelent, dle Munteanu. rar mi-a fost dat sa citesc un articol cu accente pamfletarde atit de puternice. In umila mea opinie, eseul dv este demn daca nu sa figureze la loc de frunte intr-o antologie a pamfletului jurnalistic de la inceputul acestui mileniu, atunci in cel putin unul din manualele de Literatura Romana ale ciclului liceal din Romania. Fara exagerare, articolul literalmente intrece si cel mai vitriolat pamflet al maestrului Arghezi de qacumo jumatate de secol...
Iesind putin din domeniul jurnalistic si intrand in cel al realitatii, hai sa ne referim ;a vinovatiile penale urmare a crimelor comise de Iliescu & comp in momentul Loviturii din '89 (si dupa). Ajunsi aci, va intreb: Pe cand un articol (sau o serie) tratind vinovatia ( nu culpa!!) celor ce au preluat puiterea de la Ceausesti?
Va intreb fiidnca, din moment ce aceste crime sunt inprescriptibile iar lefgea lustratie ca si lustratia in sine, ca act politic si juridic (ma rog, proiectul ei) este din ce in ce mai "condamnata" de diversi ("protestatari" gen Dan Pavel) pe pretexte ridicole, atunci exista uriasul risc ca intreaga societate romaneasca sa creada de-a binelea ca sistemul nostru de valori morale a fost definitiv exilat. Exilat -- dupa ce a fost indelung torturat, deportat, gulagizat si ucis.
Slava Domnului ca in tara noastra mai exista si condeie ca al Dv si al Mirunei Munteanu....
In noaptea asta dorm mai linistit.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00702 sec.