Ziua Logo
  09:57, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2006-02-20
Victor Iosif din USA (...@comcast.net, IP: 67.170.62...)
2006-02-20 08:14
Catedrala, binevenita

A vemot timpul pentru Catedrala! Este simbolul important care romanilor le lipsea.
Munca, stiita, toate cuceririle si rezultatele efortului omenesc nu sunt posibile fara credinta launtrica, fara motivatia cea mai subtila care fac in cele din urma dorintele posibile. Simtirea inalta, credinta este adevaratul motor al zidirilor materiale si performantelor artistice. Cum a fost posibila nasterea statuilor Moise, David?
Credinta i-a facut pe romani ceea ce sunt (un popor, o natiune), si tot ea va fi chezasia a ceea ce va fi mai departe daca doresc sa mai fie, adica popor si natiune. Sa fim bucurosi ca sunt foarte putini acei care nu simt/gandesd in felul acesta (desi vad ca sunt bataiosi), cei care s-au indepartat de fiinta poporului, care n-au cultura, vibratie si simtire. Pe nimeni nu am mai auzit sa considere Sf. Sofia o hala, desi dimenisunile fizice ale acestui edificiu pot fi considerate cosmice petru timpurile acelea indepartate (cu milenile). Nici un cost nu va fi prea mare pentru materializarea acestui simbol de care este nevoie. Ce maretie va fi, ce fericire va fi atuci pentru fiecare bucurestean, sa beneficiezi in orice zi de vederea lui.
Si, si este un nonsens sa te opui la zidirea aceastui simbol important fiindca la carma puterii lumesti sau in fruntea conducerea institutiei bisericesti sunt persoane care unora dintre noi nu ne plac.
Capela Sixtina, Catedrala Notre Dame, Basilica San Pietro sunt (cel putin) recunoscute simboluri care inspira trairi inalte peste secole si generatii, dau nastere un forte interne de care nu ne credem in stare, care dau viata capodoperelor omenesti, impinge fiinta plapanda intru nemurire.
Sectele si comunitaile fara credinta trec fara urme dupa ce se savarsesc din acesta lume


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00696 sec.