Ziua Logo
  09:45, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-02-14
Muck cel mic (...@yahoo.com, IP: 171.64.233...)
2006-02-13 23:34
Da-i cu batu tare-n balta

Deci SUA sunt in spatele caricaturilor. Karl Rove? Ultra-neo-conservatorii? Si asta cand singurii care au aratat caricaturile au fost ultra-neo-conservatorii, cand singurii care au criticat presa americana pentru lasitatea de a nu arata caricaturile au fost ei (si Michael Kinsley, fost editor la cel mai de stanga ziar din tara, LA Times, dar desigur, el e o unealta in mana neo-conservatorilor, si astia sunt asa de buni papusari ca Kinsley nici nu isi da seama, intelegi?). Dar, desigur, exista o explicatie si pentru asta: tocmai de aceea au aratat ei caricaturile, ca sa nu ii banuim pe ei... Vezi,. sunt foarte smecheri neo-conservatorii astia: orice se intampla ei sunt de vina si orice s-ar intampla a fost mana lor.

Tocmai pe cand am remarcat ca Stanescu a renuntat la motto-ul stupid legat de teoria conspiratiei, tocmai pe cand am remarcat ca lui Munteanu pare sa ii pese cat de cat de ceva drepturi dragi lumii civilizate pe care o ia in bascalie in restul timpului, s-a intamplat asta. Miruna, cu teoria conspiratiei dusa la extrem, ii invinuieste exact pe aparatorii dreptului la opinie de care ii pasa mult saptamana trecuta.

In final, doua lucruri: 1) Da, SUA dicteaza regulile in Irak, cel putin pentru o vreme, dar nu este asta situatia PREFERATA celei anterioare? Sunt disctractive scaparile astora care sunt impotriva razboiului, dar pretind ca erau si impotriva lui Saddam: din cand in cand deplang situatia actuala, ca si cum alternativa, cea cu Saddam la putere era mai buna. Si 2) Hai sa zicem ca chiar asa este: administratia americana s-a gandit sa ilustreze celor care fatwa impotriva lui Rushdie nu le era de ajuns cat de extremisti sunt unii musulmani. Ce e rau in asta? Doar nu vreti sa spuneti ca de fapt nici unul din aia care poarta pancarte cerand decapitarea caricaturistilor erau de fapt anhajati CIA? Ei sunt radicali islamici, si e bine ca ne-am dat seama cat sunt de radicali si cat de mult ne pot distruge libertatile noastre. Pentru o saptamana, asta a pus-o pe ganduri si pe Miruna, dupa care a revenit la chestiile care vand bine ziarul.

Sobru (...@yahoo.com, IP: 85.186.129...)
2006-02-14 00:39
Re: Da-i cu batu tare-n balta

Cand vor cere sa se publice si caricaturile facute de iranieni atunci o sa zic si eu ca-s curajosi. Pana atunci, ramane cum am stabilit.

Muck cel mic (...@yahoo.com, IP: 171.64.233...)
2006-02-14 01:43
Re: Da-i cu batu tare-n balta

Sobru (...@yahoo.com, IP: 85.186.129...)
2006-02-14 02:43
Re: Da-i cu batu tare-n balta

Nu iranienilor trebuie sa nu le interzica americanii, ci sa nu le interzica la ei acasa. Tu ce zici, ce s-ar intampla daca ar publica in SUA cineva caricaturile iranienilor, cand pentru cate un amarat de film nevinovat care "nu corespunde", urla ca lupii?
De capete taiate pentru caricaturi inca n-am auzit, aud insa de oameni bagati in puscarii, cariere distruse, in lumea ce se pretinde libera. Deci ramane tot cum am stabilit.

Muck cel mic (...@yahoo.com, IP: 67.161.47...)
2006-02-14 05:36
Re: Da-i cu batu tare-n balta

Un exemplu? Da-mi un exemplu de om bagat in puscarie, sau cariera distrusa in SUA pentru opinie.

La 2006-02-14 02:43:43, Sobru a scris:

> Nu iranienilor trebuie sa nu le interzica americanii, ci sa nu le
> interzica la ei acasa. Tu ce zici, ce s-ar intampla daca ar publica
> in SUA cineva caricaturile iranienilor, cand pentru cate un amarat de
> film nevinovat care "nu corespunde", urla ca lupii?
> De capete taiate pentru caricaturi inca n-am auzit, aud insa de oameni
> bagati in puscarii, cariere distruse, in lumea ce se pretinde libera.
> Deci ramane tot cum am stabilit.
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00537 sec.