Ziua Logo
  10:02, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-28
Eugenia Duta din Paris (...@free.fr, IP: 82.232.44...)
2006-12-28 16:57
Raportul Tismaneanu

este un pas inainte intr-o lupta dura, si care va mai dura inca mult timp. Tocmai de asta deranjeaza pe multi care nu mai stiu cum sa-l minimizeze dupa ce nu au stiut cum sa-l impiedice sa existe. Au, acesti "latrai de serviciu", in mod sigur, interesele lor. Sigur ca si le apara, ca nu-s prosti! Prosti sunt insa cei care, desi de buna credinta, din "scepticism mioritic" tot toaca pe la colturi "la ce bun", "apa de ploaie" si altele. Intr-un fel, sunt de inteles: atatea deziluzii au curs peste noi! Dar sunt prosti pentru ca nu fac decat sa dea o mana de ajutor exact celor care fac totul ca justitia sa nu fie decat o iluzie.
Apelul lui Iliesiu este pe sit-ul revistei "22". Cine a urmarit realitatea europeana si propunerile lui Goran Lindblad la Strasbourg, intelege cat de importanta este continuarea actiunii. Semnati-l mai bine decat sa cartiti pe la colturi, ca babele: "vai, nu se face nimic"!

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2006-12-28 17:39
Re: Raportul Tismaneanu

La 2006-12-28 16:57:04, Eugenia Duta a scris:

Tocmai de asta deranjeaza pe multi care nu mai stiu cum sa-l minimizeze dupa ce nu au stiut cum sa-l impiedice sa existe. Au, acesti "latrai de serviciu", in mod sigur, interesele lor. Sigur ca si le apara, ca nu-s prosti! Prosti sunt insa cei care, desi de buna credinta, din "scepticism mioritic" tot toaca pe la colturi "la ce bun", "apa de ploaie" si altele. Intr-un fel, sunt de inteles: atatea deziluzii au curs peste noi! Dar sunt prosti pentru ca nu fac decat sa dea o mana de ajutor exact celor care fac totul ca justitia sa nu fie decat o iluzie.
Apelul lui Iliesiu este pe sit-ul revistei "22". Cine a urmarit realitatea europeana si propunerile lui Goran Lindblad la Strasbourg, intelege cat de importanta este continuarea actiunii. Semnati-l mai bine decat sa cartiti pe la colturi, ca babele: "vai, nu se face nimic"!

_________


Degeaba Eugenio, taica, aperi porcaria asta de raport. Nu zicenimeni sa nu se faca, insa asha cum e facut mai bine nu s-ar fi facut. Pina shi Gabriel Andriescu a sezizat nishte gauroaie imense in aceasta facatura masono-iudeica. Hai sa fim seriosi.

Procestul comuniZmului nu se va faceniciodata. Ori nu se va face niciodata cum trebuie. Ce sa ne mai tot lamentam atita. De ce nu vor polonezii, cehii, ungurii, bulgarii minca-tz-ash, sau sirbii sa-l faca ? A ? Pentru ca nu au ce sa puie in el. ce sa puna in el ? Ca au fost inclusi intr-o facatura masonica intre est shi vest, iar noi am fost cobaii ? Big dil. In romania nu trebuie facut procesul comunismului ci al comunishtilor, al acleora care au batut, schingiuit sau au sarit cu piepturile inainte pline de entuziasm patriotic ('r-ar mama lor a d----lui) pentru impunerea a ceea ce nu era acceptat. Aicea e buba. Asta vor romanii sa vada. Nuuu, cai verzi pe peretzi. Volodea Tismaneanu a mincat banii lui Base pe depomana, ce sa mai ne tot atita ? Las-o asha cum a cazut. Acest rahat de raport face mai multe deservicii decit sa curetze tzara de bondari, shobolani, viespii, vipere shi alte dihanii. Mai gindeshte-te, mai morfoleshte-o shi nu te agita asha de mult. Vrei sa-tzi ramiie coneacu' in gituletz, de sarbatori ? Mai bine mai ia o sarma shi trage-i un dumnezei cececepeului shi baga-te linga berbantu' tau la plapumica. Sa vezi acolo ce raport ai sa gaseshti !

Golanul (...@sympatico.ca, IP: 192.75.80...)
2006-12-28 18:46
Re: Raportul Tismaneanu

La 2006-12-28 17:39:26, CALUGARUL a scris:

>> Procestul comuniZmului nu se va faceniciodata. Ori nu se va face
> niciodata cum trebuie. Ce sa ne mai tot lamentam atita. De ce nu vor
> polonezii, cehii, ungurii, bulgarii minca-tz-ash, sau sirbii sa-l faca
> ? A ? Pentru ca nu au ce sa puie in el. ce sa puna in el ? Ca au fost
> inclusi intr-o facatura masonica intre est shi vest, iar noi am fost
> cobaii ? Big dil. In romania nu trebuie facut procesul comunismului ci
> al comunishtilor, al acleora care au batut, schingiuit sau au sarit cu
> piepturile inainte pline de entuziasm patriotic ('r-ar mama lor a
> d----lui) pentru impunerea a ceea ce nu era acceptat. Aicea e buba.

Dl. Calugaru,

Cred ca ar trebui sa lasam balta tipul <<teoria chibritului>> de argumentatie cum ca cine a fost intii oul sau gaina adica nu comunismul este de vina ci comunistii, ba invers. De vina sint amindoi. Comunismul este o ideologie criminala care in numele propasirii unei clase da liber la lichidarea celorlalte iar participantii entuziasti la construirea lui sint criminali sau complici la crima, cita vreme s-au implicat intr-o activitate criminala. Trebuie judecate in egala masura orinduirea si participantii constienti la promovarea ei (fac distinctia <<constienti>> pentru a delimita activistul de membrul pecere).

In ultima instanta, se pot gasi chiar mai multe circumstante atenuante indivizilor decit sistemului. De exemplu mediul in care persoana s-a nascut si a fost educata/ indoctrinata. In schimb filozofia/ ideologia este scrisa negru pe alb iar rezultatele experimentarii ei sint incontestabile (le-am simtit pe pielea noastra).

Raportul Tismaneanu este prost scris si incomplet, dar constiutie un inceput care, in plus, ofera multa informatie greu accesibila altfel despre perioada anilor 47 - 60.

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2006-12-28 19:20
Re: Raportul Tismaneanu

La 2006-12-28 18:46:23, Golanul a scris:

In ultima instanta, se pot gasi chiar mai multe circumstante atenuante indivizilor decit sistemului. De exemplu mediul in care persoana s-a nascut si a fost educata/ indoctrinata. In schimb filozofia/ ideologia este scrisa negru pe alb iar rezultatele experimentarii ei sint incontestabile (le-am simtit pe pielea noastra).

_______


Mai nea Golanule, ideologia si felozofia comunista vine de pe la m ijlocu vecului obtushpe shi a aparut, cu onor, in capitaliZm. A fost vremea lui atuncea. Felozofia lor, asha timpita cum era, a fost cea mai raspindita shi indragita de cei mai mari filozofi ai vremii. Parisul era in limba fupa comunism, si se pare ca inca mai moare dupa el.

Cum potzi sa pui la zid comunismul cind el a fost acceptat asha cum a fost acceptat. Cu ura, cu sila, dar a fost acceptat. Ca s-a dat la oase shi s-a omorit intr-o veselie ? Prinde orbu scoate-i ochii. Ce mai potzi sa faci ? Calaii au mierlit-o de mult ca shi victimile lor. La noi a fost mai rau, la polonezi a fost mai suportabil. Aia de ce nu fac un proces sau raport al comunishtilor ? A ? Din aceleashji motive. Ce potzi sa le mai reproshezi comunishtilor ? A ? Ca nu dadeau pashapoarte ? Ba bine ca nu. Dadeau. Mai greu dar dadeau. In tara se circula intr-o veselie. Doreai sa mergi in eScursie la Moskva ? Plecai in doua zile. La fel shi in dedere, shi in Ungaria, shi in Bulgaria (dupa usturoi, minca-tz-ash). Era razboiu' rece in floare, nenicule. Ce sa faci ? Io, spre exemplu, ash propune ca pe linga nemernicii de securishti care au shingiuit in beciuri pe cei care faceau git, sa fie bagatzi la bulau shi deoctorii care luau shpaga grup, shi cei de la IALe care nu reparau apartamentili cind cugeau tevili, sau pe cei care luau mita pentru orice servicii faceai apel, caci shi iei s-au folosit de comuniZm ca sa ne otraveasca zilele. Pai ? Iei de ce sa nu fie ascunshi.

Intr-un cuvint, neica Golane, daca ar trebui sa fie bagatzi la zdup sau pedepsitzi intr-un fel sau altul, ar trebui sa imprumutam o juma de Rusie ca sa-i deportam acolo pe cei vreo shaishpe milioane de timpitzi care s-au folosit de comunism ca sa-shi faca o viatza mai buna. Pai potzi ? Asha cum a fost cum n-a fost, a fost. S-a ales praful, acum ne-am procopsit cu alta timpenie, mai a dracu' ca prima. Cum potzi sa faci procesul la ,,ceva" care este mai bun decit ceea ce ai acum ? Pentru ca trebuie sa recunoshti ca majoritatea Romaniei regreta comunismul, neica Golanule. u degeaba te dai rotund. Tzie itzi convine, neica, ca eshti afara. Dar ce te faci cu amritzii aia de-acolo ? Pe ei ii dor in cot de raportul lu' timpitul ala. Ala moare de foame mai rau ca pe vremea lu nea nicu. A ? La asta nu se uitanici unul dinttre voi. Da-aa-atzi din fleanca cu luatul in furci a comunismului shi a securishtilor. O s-o luatzi in trompeta sh'-o sa muritzi cu oful asta, dar nimic n-o sa se intimpla dupa cum vretzi voi. Asta este istoria shi nimeni nu poa' s-o shkimbe. Impacatzi-va cu ce-avetzi shi vedetzi cum putetzi sa traitzi restul zilelor pe care le mai avetzi de trait, mai bine shi in indestulare, ca doar n-o-tzi avea trei vietzi ! Am zis.

Golanul (...@sympatico.ca, IP: 192.75.80...)
2006-12-28 20:02
Re: Raportul Tismaneanu

La 2006-12-28 19:20:22, CALUGARUL a scris:

> Mai nea Golanule, ideologia si felozofia comunista vine de pe la m
> ijlocu vecului obtushpe shi a aparut, cu onor, in capitaliZm. A fost
> vremea lui atuncea. Felozofia lor, asha timpita cum era, a fost cea
> mai raspindita shi indragita de cei mai mari filozofi ai vremii.
> Parisul era in limba fupa comunism, si se pare ca inca mai moare dupa
> el.
>
Fosta-i nene cit ai fost (raspindita si indragita). Pacat ca au lichidat nemtzii Comuna din Paris asa de repede, ca le trecea lor. Cita vreme comunismul era doar o utopie filozofica buna de discutat la cafenea, aveau circumstante ca nu-si dau seama de esenta lui criminala. Dupe aceea, nu.


> Cum potzi sa pui la zid comunismul cind el a fost acceptat asha cum a
> fost acceptat. Cu ura, cu sila, dar a fost acceptat.

Ce inseamna pentru dta ca a fost acceptat? Asa cum accepta detinutul sa stea in inchisoare? Sau femeia sa fie violata? Faptul ca n-ai murit luptind impotriva lui si din instinct de conservare l-ai suportat inseamna ca l-ai acceptat?

>
> Intr-un cuvint, neica Golane, daca ar trebui sa fie bagatzi la zdup
> sau pedepsitzi intr-un fel sau altul, ar trebui sa imprumutam o juma
> de Rusie ca sa-i deportam acolo pe cei vreo shaishpe milioane de
> timpitzi care s-au folosit de comunism ca sa-shi faca o viatza mai
> buna. Pai potzi ?

Aici te contrazici si ma sustzii! Asta am zis eu, ca mai important este sa subliniezi aspectul criminal al orinduirii, filozofiei, ideologiei comuniste decit sa mergi pe urma vrajitoarelor. Dta voiai proces comunistilor, adica celor vinovati. Eu vreau marcarea sistemului drept criminal, pentru a imiedica reaparitia lui in viitor, curatat de pacate ca un bebelus nou nascut. Sau sub o alta palarie.

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2006-12-28 21:05
Re: Raportul Tismaneanu

La 2006-12-28 20:02:33, Golanul a scris:

Aici te contrazici si ma sustzii! Asta am zis eu, ca mai important este sa subliniezi aspectul criminal al orinduirii, filozofiei, ideologiei comuniste decit sa mergi pe urma vrajitoarelor. Dta voiai proces comunistilor, adica celor vinovati. Eu vreau marcarea sistemului drept criminal, pentru a imiedica reaparitia lui in viitor, curatat de pacate ca un bebelus nou nascut. Sau sub o alta palarie.

________


Una vorbim, bashca ne intzelegem. Domnule, dorintzele noastre personale ramin dorintze shi n-au nici in clin nici inmineca cu ce se intimpla sau se va intimpla in viitor. Dupa ce-o sa mori d-ta poa' sa vie cinshpe mii de comuniZme ca tot degeaba. Ce te mai incalzeshte ? Sa nu-mi spui ca vrei pentru copiii copiilor dumitale, ca inseamna ca te imbetzi cu apa rece. Nu vezi shi mata ? EZact ce se repudiaza, aia devine legea ? Nu vrem homosexualism, dar aia se impune, nu vrem ateism, dar aia se impune, nu vrem nu vrem avorturi, dara aia se impune. Nu vezi ca eZact ceea ce nu e bun, catre aia se tinde a se institutzionaliza ? E totul cu fundu-n sus shi, crezde-ma, nu ai nici o putere sa i te opui. Trast mi.

Comunismul ca ideologie nu poate fi condamnat pentru ca a avut shi aspecte mai putzin inchizitoriale, deci a putut fi suportat intr-un fel sau altul mai bine decit in alte partzi. Comunismul, ca oricare alta forma sociala de guvernare are shi un aspect tipologic, inconformitate cu felul de-a fi al unui popor sau altul. Capitalism e in Suedia lui Katty, dar shi in Venezuela. Nu ? Shi cum e viatza in Suedia fatza de Venezuela ? A ? Deci, nu sistemul filozofic demarca, sau defineshte un popor ci felul lui de-a fi, care fel se moshteneshte de la Barba Alba, de cind ne-am pomenit ca piopior. Ashtia suntem, asta meritam. Ce sa mai ... ?

Shi mai lasa-l naibii de comunism, ca nu in asta iti sta viatza ta proprie si personala. De ce vrei sa tzii cu tot dinadinsul sa ne demonstrezi cit de anticomunist eshti. Cu totzii suntem intr-un fel sau altul anticomunishti. De ce ne-am dihotomiiza ? Sa-i ia naiba de idiotzi. Viatza mierje inainte. Alearga shi tu o data cu ea. De ce alergi pe linga ?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00638 sec.