Ziua Logo
  03:16, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-12-21
Radu Dragan din patagonia (...@yahoo.com, IP: 71.118.172...)
2006-12-21 05:16
Aroganta trepadusilor dar si a celorlalti

Aroganta o fii a trepadusilor dar e si a intregii elite intelectuale.
AVP, ca venii vorba, mai discuta cu "noi cei saraci cu duhul" de pe site si e extrem de arogant,
Asa Romania arata ca o tara in care unii detin adevarul absolut si ceilalti sunt nimic. Asa se intampla si in politica.
Nu exista o comunicare intre elite si restul.
Nici intre intelectual si popor.
Problema e veche si evident exista si intre cele doua razboie.
Romania e un colt de lume in care cel ce nu are cunostinta de un un lucru simplu e stigmatizat. Cand elita incepe sa explice un fapt banal, politic, o face in modul cel mai sofisticat, superior, da cunoscator, de parca are toata dreptatea din lume in el. Intelectualul apare astfel pentru omul de pe strada asa ca un extraterestru, si asa, desigur nu incerca sa se identifice cu strainul elevat, arogant, care manuieste vorbele intr-un fel aprarte si de neinteles.
Acesta e unul din motivele pentru care un om de o banalitate proverbiala,
inzestrat cu un suras natang cum e Iliescu a putut manipula electoratul nu o data, nu de doua ori, ci de trei ori.
Intr-un acces de schizofrenie Vadim injura si huiduie in parlamentul Romaniei
asa cum o face microbisistul pe stadion. Dar Vadim e mai aproape de omul de pe strada cu injuraturile dacat AVP cu prescurtarile si cuvintele intoarse puse in rafale scrise doar pentru el nu pentru oarece comunicare cu ceilalti.
Te poti intreba de ce oare apare acest AVP pe forum?
Doar pentru asi descarca excesul de aroganta.
Multumesc pentru atentie.
Radu Dragan

AVP din ro (...@yahoo.fr, IP: 88.158.65...)
2006-12-21 11:47
Re: Aroganta trepadusilor dar si a celorlalti // dle Radule...

Totul e masca, bey, e jocul mai mult sau mai putin stiut - de cei cu adevarat culti & iuti - al Bufonului, deci al poetului, caruia de cand e lumea ii place sa se copilareasca - dupa unii, sa se cam prosteasca :) -, provocandu-i pe hoamenii seriosi, insa prin definitie prudenti, oportunisti si fricosi, sa gandeasca fara spaima de eticheta sau politia imparateasca, ba chiar sa si zambeasca, de ce nu ? si spunandu-le adevarurile pe care burghezii / oamenii cumsecade n-au curaj sa le rosteasca, de frica Regelui, a marimilor, a logicii, a popii, a cucoanelor, a vecinilor sau coniventzelor ce stau gata-gata sa-i zdrobeasca subt greutatea lor urieseasca, normal...

Pe Radu al nost - ca si pe alt ing, de altfel hom deloc prost, aloo...- il pune pe jar, ca pe orisice cocosel franar, faptul ca AVP pare sa se creada phaunul cel mai star, ingamfat si mistocar, pai cum drea... Probabil ca numai complexele-i de berbant mitic - apud Caragiale, beraru genial & calic...- iritat si de-o furnic, la o adic :-), si provicialismu-i cam telectualo-famelic il impiedica sa perceapa ca asa-zisa grandomanie a lu mandea e o poza gingirlea, c-un anumit skepsis in ea, in care ma impostez asa de-al naiba, ca sa galgaie intelighentzia de-ncantare & haz si ca sa moara maalaua hyperspatziului de nacaz, dupa caz, naz si praz, n-asa ... ? Caci ce dreak de arogant poate sa fie, bey, un hom cu-o simbrie de doi lei, imbracat la second hand si care-n viatza lui n-a parasit al sau land...?

Mai gandeste-te, dle Radule... Iar daca te gadila chestia cu ceva, chiar iti cer scuzzi, voila, in caz ca te-oi fi supalat cu ceva... :idea:

Si nu uita, aloo... : io nu sunt politician zmecher, priatelo, d-ala vrajitor & trombonitor, ca sa fac pe plac naivului bobor, folosindu-ma de stiintza vicleana a advertiserilor..., desi stiu, n-asa? ca boboru moare de dragul vorbelor & tromboanelor, fiind perfect paralel cu lumea - mai coapta - a faptelor... :idea:

Hai pa, sa stii de altfel - daca chiar te intereseaza ;) - c-aveai toata stima mea... Nu-ti vine sa crezi, a...? :-)

Radu Dragan din patagonia (...@yahoo.com, IP: 216.175.109...)
2006-12-21 18:45
Re: Domnule Viorel Padina, cui ne adresam?

Romania ca orice alta tara nu e formata nici din genii, nici din cititori de stihuri simbolice. Deci sa vedem cui ne adresam, pentru a ne face intelesi.
Asa cum spuneti, e nevoie de cineva asa cum este Viorel Padina
pentru a ne mai dezmortii, a ne shoca, a ne arata frumosul si uratul.
E insa nevoie de acest shoc in fiecare rand? Mai e oare timp de reflectie intre aceste vorbe care isi pierd talcul, tocmai prin multimea lor?
Ceea ce spun aici incepe sa sune ca un atac la persoana. Asta e rau.
Dintr-o intamplare v-am ales tocmai pe dumneavostra in incercarea mea de a defini o stare existenta in societatea romaneasca de prea multa vreme.
Daca privim intelectualitatea din republica Ceha nu cred ca am putea trage aceleasi invataminte. De acea acolo un dramaturg a ajuns presedinte.
Deci se poate. Se poate ca un intelectual sa fie politician.
Apreciez activitatea dumneavostra anticomunista, si zau as vota pentru dumneavostra nepoliticianul, chiar de aici de pe coastele Patagoniei.
Mutumesc pentru atentie.
Radu Dragan.

AVP din ro (...@yahoo.fr, IP: 88.158.65...)
2006-12-21 20:08
Re: Domnule Viorel Padina, cui ne adresam? // Dle Dragan...

Io si politician...?? :-) Vba marelui nostru Nenea Iancu - Caragiale, nu altu', aloo...- "Ce's copil ?" :-)

Asa cum am scris hat demult, oamenii ai dreaqului sunt de doua feluri : politicieni si intelectuali. Primii nu trebuie sa fie neaparat diabolic de destepti, insa e musai sa aiba farmec, vointa si vanitate, prin care ei hipnotizeaza sufletelele celor amarati, dar multi. La randul lor, intelighentii sunt mesteri in chestii sofisticate, dar fiindca n-au magnetism personal trec adesea nebagati in seama, fiind lumeste incolori. Politicianu ce-ar dori, prin absurd, sa se faca poet ori savant, gandind sa-si cizeleze in felul acesta intelectelu, si-ar pierde vremea degeaba, caci avataru e oricum imposibil din doua motive: in primul rand, fiindca puternicu nu are, el, atata minte cat sa-i ajunga si pentru rafinare, si apoi deoarece frenezia sa imbatabila nu i-ar permite sa roboteasca ani in sir printre carti, daca acest supliciu nu i-ar aduce - si nu i-ar aduce ! - baremi o coronita de premiant sau o tantiema pompoasa, acolosa... Mai curios e cazul cestalalt : al poetului/ savantului ce-ar vrea s-ajunga primar ! In aceasta eventualitate, ierou nostru ar trebui sa imprumute (de unde?) charisma si vanitatea ce de regula ii lipsesc, nemaivorbind de faptu ca va fi nevoit sa minta o viata intreaga - el, maniacul adevarului cu orice pret ! - si sa traiasca la cheremu boborului, ceea ce pentru un ins neinseriabil e de de-a dreptul plictisitor, vai...!

Si totusi, in anumite momente intelectualii au dreptu, ba chiar datoria de a face politica. Si anume, atunci cand ei constata - fiind primii care pot observa asa ceva - ca puternicii timpului au devenit atat de iresponsabili, din pricina nu importa carei dracarii, incat a-i lasa sa-si faca in continuare de cap ar echivala cu o crima ; caci, daca nu i se pune urgent sula-n coaste, politrucul naravit la rau e-n stare, nu-i asa, nu doar sa-si beleasca supusii multi si mujici, dar si sa-l ridice-n par, la rigoare, pe vasalu sau de ocazie, christosu... In astfel de momente, intelighentia e obligata sa-si abandoneze temporar opera si sa apuce sabia. Desigur insa ca palosu creatorului nu poate fi aceeasi phala iactanta, ca a razboinicului, insa Dr.Faustus, in diabolica ingeniozitatea sa, va elabora strategii de disimulare perfecte, ce ii vor permite a se bate cu barbarii de tirani pe teritoriu acestora...

Am vanitatea de a ma crede prea poet, prea drept si prea sarman, dle Dragan, spre a ajunge vreodata politican.

Ramanem pretini, da...? :) Sarbatori fericite !

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2006-12-21 22:03
Re: Domnule Viorel Padina, cui ne adresam? // Dle Dragan...

La 2006-12-21 20:08:38, AVP a scris:

Asa cum am scris hat demult, oamenii ai dreaqului sunt de doua feluri : politicieni si intelectuali.

_____


Fara sa vrei sau sa-tzi dai seama ai spus un mare adevar. Deci, intelectualii shi politicienii sunt ai lui dracu, ai satanei, deci pacatoshi, infami, mishei, jigodii, nemernici, trogloditzi, ordinari, scirbe, mizerabili, jagardele, circotashi, muhaiele, ...gii, ...gii, etc., etc. Da !, nu-i rea sentintza. E foarte aproape de adevar, neica Padino !

Intrebarea mea este urmatoarea : pretenaru' tau e shi el un intelectual ? Dar tu ?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01140 sec.