Ziua Logo
  09:57, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-12-20
C.D. din UK (...@homecall.co.uk, IP: 80.41.20...)
2006-12-20 03:06
Depinde cine este potrivit sa lupte si cu ce mijloace

Domnule Tudoran,
Ce este atat de greu de inteles? Cunosc si cunoasteti, comunistii au fost si sunt uniti si opereaza cu instrumentele ipocriziei, demagogiei, minciunii, agresivitatii si dezinformarii.
Partea care se opune este dezorganizata, manipulata, dezbinata, urmareste DOAR interese de grup/etnie si ce este foarte grav, opereaza cu aceleasi mijloace pe care le folosesc si comunistii. Singura arma care ii poate paraliza pe comunisti este ADEVARUL. Sunt sigur ca ati citit si analizat Raportul Tismaneanu pentru Condamnarea Comunismului. Ce credeti despre acel Raport? Este el echilibrat, stiintific, nepartinitor si ADEVARAT? Eu cred ca NU este. Rezumandu-ma doar la relatarile despre Greva minerilor din Valea Jiului 1977, pot sa va spun sincer ca totul este MINCIUNA, dela-cap-la-coada. Asa de idignat si revoltat m-am simtit, incat am luat hotararea de a trimite un protest, via e-mail, dlui V. Tismaneanu.
Pana acum s-a operat si s-a condamnat NUMAI pe baza adevarurilor POLITICE si partinitoare.
Cand vom decide sa ne opunem comunistilor si implicit bolsevicilor DOAR cu adevarurile istorice, fundamentate stiintific, vom si invinge.
Pana atunci, Dumnezeu cu mila.

Constantin Dobre
fost lider al Grevei minerilor din Valea Jiului 1977

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 141.85.96...)
2006-12-20 16:40
Re: Depinde cine este potrivit sa lupte si cu ce mijloace

Oameni buni, romani,

stiti ce vrea de fapt sa spuna omul asta ? Ca dansul nu a fost consultat in privinta episodului cu greva din 1977 a minerilor din Valea Jiului. Ba mai mult afirma ca lucrurile scrise acolo ar fi intentionat eronate ! Nu stiu ce scrie in acel raport si nici daca este adevarat sau nu dar mi se pare de un minim bun simt ca sa i se fi cerut parerea cu atat mai mult cu cat nu a fost un simplu martor ci chiar un lider. Iar relativ la subiectul raportului, adica acela de condamnare a comunismului, raportul insusi prin evocarea grevei din 1977 recunoaste importanta acestei actiuni cu atat mai mult cu cat a avut loc intr-o vreme cand comunismul era cam "pe val" cum se spune, dupa ce fusesera inabusite revoltele din Cehia si Ungaria, dupa episodul cu Cuba din care URSS a iesit mai mult decat rezonabil, cand Ceausescu era vazut excelent in Occident si inainte de aparitia miscarii "Solidarnost" a lui Lech Walesa in Polonia (dar la noi ca la noi: avem idei novatoare insa nu putem sa ne tinem de ele !). Includerea intr-o forma sau alta a opiniei d-lui DOBRE cu privire la greva din 1977 se impunea cu atat mai mult cu cat voci din ce in ce mai multe spun ca raportul Tismaneanu nu ar fi atat de profesionist cum se spune ci ca ar fi fost facut la comanda, partinic. Feed-back-uri de genul mesajului d-lui Dobre ne fac din ce in ce mai tare sa punem la indoiala tocmai profesionalismul intocmirii acestui raport.
Pe de alta parte este posibil ca d-nul DOBRE chiar sa nu fi putut sa fie contactat (inteleg ca acum traieste undeva in Anglia ?!) insa rapiditatea cu care a obtinut o copie a raportului si faptul ca a avut deja timp sa-l citeasca (este posibil insa sa fi avut numai episodul cu greva minerilor din 1977) ne face sa credem ca dansul are posibilitatea sa tina legatura strans cu cineva de aici din Romania, cineva care este de asemenea in legatura cu politicieni sau alti oameni interesati in astfel de probleme.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00662 sec.