Ziua Logo
  09:59, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-12-16
Adrian v.D. din Germania (...@dmdg.de, IP: 217.228.248...)
2006-12-16 11:02
De ce o sa mai fie nevoie de mai multe Comisii <Tismaneanu>

Nitu Rodica (...@yahoo.com, IP: 82.208.142...)
2006-12-16 12:57
Re: De ce o sa mai fie nevoie de mai multe Comisii <Tismaneanu>

Adrian v.D. din Germania (...@dmdg.de, IP: 217.228.236...)
2006-12-16 18:15
Re: Pentru doamna N.Rodica

La 2006-12-16 12:57:13, Nitu Rodica a scris:


> >
> > Pai, domnule Adrian iertati-ma, dar din cate vad eu, mai ales in articolul de fond, tocmai lipsa de profesionalism i se reproseaza acestei comisii si acestui raport, nu faptul in sine ca condamna comunismul.
---------------------------
Doamna Nitu Rodica,nici o problema..
Ce pot sa va spun este ca mereu se vor gasi <personalitati>care stand la marginea <bataliei>,se cred mai ...intelepte.Dupa publicarea analizei stiintifice intocmita de aceasta comisie,sa vedeti cate voci se vor face auzite,voci care vor critica totul....Sau va asteptati la altceva?!(Dvs. pareti o persoana informata si va apreciez parerile.Dar,de ce credeti ca a avut aceasta comisie-inca din start- atatea critici?Nu va dati seama ce impact vor avea rezultatele comisiei asupra societatii romanesti?!Si care ar fi fost oamenii mai competenti la ora actuala?!Nu ca n-ar exista,insa implicarea lor,responsabilitatea asumata,a fost ca si inexistenta!)
Tocmai de aceea ,<Comisia Tismaneanu> este doar inceputul.Nu numai Presedintele Romaniei doreste sa <vada negru pe alb> aceste rezultate,ci mai ales istoricii,sociologii,pedagogii,s.a..Istoria,din fericire,nu se mai poate manipula.Nu este acesta un motiv de bucurie?!)
<Comisia Tismaneanu> este deschizatoare de drumuri.Ce va face restul,daca vor fi altii mai buni,trebuie mai intai sa dovedeasca,ca de criticat e mai usor......
O duminica placuta!
Adrian D.
>
>

gheorghe vlasceanu din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.136.124...)
2006-12-16 20:40
Raportul

Comunismul ne-a marcat, pe unii chiar definitiv. Idealismul lui, cosmetizat bintuie inca. Bun, il condamnam. Dar nu numai noi trebuie s-o facem. Si rusii si bulgarii si cehii si si si. Ce condamnam de fapt? Doctrina, autoritarismul, dictatura? Franco a fost un dictator? Pinochet ce a fost? Sa fim un pic seriosi. O astfel de condamnare, ca un referat administrativ, e o gogorita sau mai bine zis o bataie de joc. Si morala si juridica. Oamenii care au suferit cu adevarat ororile unor regimuri comuniste pot intenta un proces adevarat. Impotriva comunismului? Nu. Ci a crimelor unor indivizi in functii de putere. Ceea ce a facut Tismaneanu, la comanda, este o apa de ploaie sau un semnal oficial ca trebuie facut ceva cu adevarat in acest sens.

Adrian v.D. din Germania (...@dmdg.de, IP: 217.228.236...)
2006-12-17 01:28
Re: Raportul

La 2006-12-16 20:40:26, gheorghe vlasceanu a scris:

> Comunismul ne-a marcat, pe unii chiar definitiv. Idealismul lui,
> cosmetizat bintuie inca. Bun, il condamnam. Dar nu numai noi trebuie
> s-o facem. Si rusii si bulgarii si cehii si si si. Ce condamnam de
> fapt? Doctrina, autoritarismul, dictatura? Franco a fost un dictator?
> Pinochet ce a fost? Sa fim un pic seriosi. O astfel de condamnare, ca
> un referat administrativ, e o gogorita sau mai bine zis o bataie de
> joc. Si morala si juridica. Oamenii care au suferit cu adevarat
> ororile unor regimuri comuniste pot intenta un proces adevarat.
> Impotriva comunismului? Nu. Ci a crimelor unor indivizi in functii de
> putere. Ceea ce a facut Tismaneanu, la comanda, este o apa de ploaie
> sau un semnal oficial ca trebuie facut ceva cu adevarat in acest sens.
----------------------------------
Domnule,chiar aveti dreptate ce spuneti si pare plauzibil.Intr-o conjuctura ideala.Un fel de Germania invinsa,dupa care,imediat se incep procesele............
Dvs.ce doriti acum?!
-Sa nu uitam:majoritatea care a instaurat calvarul nostru,nu mai exista!Sunt morti.Iliescu are dreptate:nu el a instaurat comunismul,ci o generatie mai in varsta!El,Iliescu,a crezut in sistemul criminal!S-a folosit de el,a profitat de el,ca si multi altii de teapa si generatia lui.Pentru cei dintai nu se mai poate face ceva.Chiar si pentru generatia lui Iliescu este aproape prea tarziu.
Dar<Comisia Tismaneanu> are alt rol:sa aflam tot ce s-a intamplat cu noi.(nu se cunosc nr.ranitilor...E vina omului care cerceteaza ca inca se pun piedici in aceasta tara?!Blamajul apartite tuturor autoritatilor,mai putin celor din comisie!)Justitia se poate autoseziza!E Tismaneanu vinovat ca Justitia nu si-a facut datoria inca din anii '90?
Apoi ,ce sa se intample cu fostii securisti,cu fostii calai,criminali?!Iliescu le-a oferit timpul necesar sa dispara,sa se ascunda, sa-si trimita copiii prin lume.Acum se pare ca e mai greu decat in 1990,nu credeti?!
Doar sa organizezi acum mii de procese,mi se pare o aventura sisifica.Stiu,victimile care mai traiesc...sunt disperate.Dar au fost si pana acum,si nu s-a intamplat nimic,la ordinul celor care au condus tara dupa 1989.
Acum macar se misca ceva.Mai tineti minte ce spunea Iliescu despre socialism-comunism,prin 1990?! Acum se stie oficial cat de criminal au fost acele regimuri comuniste.Acum se misca ceva....

Adrian D.
>
>

gheorghe vlasceanu din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.136.124...)
2006-12-17 11:45
PENTRU ADRIAN

Aveti dreptate. Suntem toti un produs al unui sistem. Va dau dreptate cu respectul cuvenit dintotdeauna.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00874 sec.