Ziua Logo
  09:57, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-12-14
indianu Talpa-Iute din rezervatia Kanesatake (...@hotmail.com, IP: 24.37.31...)
2006-12-14 04:19
Mai aveti multi din astia???

Mai aveti multi din astia??? Ieri- d-na Popovici, azi d-l Lefter si d-l Andreescu... Ba ca icoanele sunt discriminatorii, ba ca cei ce le apara sint farisei, ba ca sint agresivi in limbaj, ba ca sint ultraconservatori... Oameni buni, chiar nu vedeti adevarul gol-golut, si anume ca se incearca eliminarea unor simboluri religioase care nu fac rau nimanui??? Ca acel "political corectness", luat repede in brate de snobii democratiei, tinde sa ne faca praf traditiile? Ce tot bateti cimpii cu indoctrinare si alte magarii de felul asta?
P.S. Ieri am postat doua comentarii de bun-simt si mi le-ati taiat. Daca se intimpla la fel si cu asta, va trimit numai injuraturi, ca asa meritati!

DanBruma (...@yahoo.fr, IP: 86.64.42...)
2006-12-14 12:25
Re: Mai aveti multi din astia??? ... ba fac rau

Nu mai bate campii, aceste simboluri fac rau acum si vor face in viitor, pentru ca locul icoanelor nu este decat in biserica si in casa fiecaruia care vrea sa le aibe. Asa cum nu te apuci sa pictezi sfinti pe peretii Operei romane tot asa nu aduci in scoala icoane si mai stiu eu ce alte reprezentari religioase! Sau faceti referendum pentru declararea Romaniei republica crestina ortodoxa! Asa macar totul va fi clar, asa cum e clar in Rebublica Islamica Iran! Dar nu mai umblati cu jumatati de masura! Auzi, icoane in scoala! De ce nu puneti si la guvern icoane? Sau in statiile de metrou? Si la Posta Romana? etc etc, sint atatea locuri unde "lipsesc" icoanele!

La 2006-12-14 04:19:14, indianu Talpa-Iute a scris:

Oameni buni, chiar nu vedeti adevarul gol-golut,
> si anume ca se incearca eliminarea unor simboluri religioase care nu
> fac rau nimanui???

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2006-12-14 15:17
Re: Mai aveti multi din astia??? nu mai bate tu campii danutz

>Nu mai bate campii, aceste simboluri fac rau acum si vor face in viitor, pentru >ca locul icoanelor nu este decat in biserica si in casa fiecaruia care vrea sa le >aibe.

De unde ai luat regula asta? De la "tine" citire?

>Asa cum nu te apuci sa pictezi sfinti pe peretii Operei romane tot asa nu aduci > in scoala icoane si mai stiu eu ce alte reprezentari religioase! Sau faceti >referendum pentru declararea Romaniei republica crestina ortodoxa!

Fals. Icoane in scoli nu inseamna republica religioasa nici macar invatamant religios.

>Asa macar totul va fi clar, asa cum e clar in Rebublica Islamica Iran! Dar nu >mai umblati cu jumatati de masura! Auzi, icoane in scoala! De ce nu puneti si >la guvern icoane? Sau in statiile de metrou? Si la Posta Romana? etc etc, sint > atatea locuri unde "lipsesc" icoanele!

Diferenta intre republica religioasa si una laica nu consta in icoanele aflate in scoli ci in amestecul bisericii in actul de guvernare. Mai citeste ca stiu ca esti foarte "cult" dar se pare ca nu suficient.

Daca aia de la posta, guvern sau mai stiu eu de unde au chef sa-si puna icoane sa si le puna. Daca nu au chef sa nu si le puna. Sigur daca si le pun o sa se gaseasca suficienti "inteligenti" ca matale sa ceara o "lege cu interzicerea" lor, lege care este si ea discriminatoare.

PS. Nu-i asa ca simpla fotografie a lui Titeica in scoli face pe elevi sa invete matematica? Nici nu mai au nevoie de profesor.

DanBruma (...@yahoo.fr, IP: 86.64.42...)
2006-12-14 15:48
Re: Mai aveti multi din astia??? nu mai bate tu campii danutz

Hai pe bune, umbruta, se pare ca faci umbra logicii! Ai decretat tu ca asta nu inseamna invatamant religios? Dar ce inseamna, umbruta, dupa logica ta umbroasa? Arta? Ia spune, nedeajuns cultivatule?

La 2006-12-14 15:17:30, Shadow a scris:

> Fals. Icoane in scoli nu inseamna republica religioasa nici macar
> invatamant religios.

DanBruma (...@yahoo.fr, IP: 86.64.42...)
2006-12-14 16:27
Re: Mai aveti multi din astia??? nu mai bate tu campii umbruta

Problema ta, umbruta, este ca nu intelegi ca spatiul public apartine tuturor, majoritari si minoritari, ca vrei sau ca nu vrei. Statul e obligat sa asigure aceleasi conditii pentru toti in spatiul public. De asta posta, daca este inca societate de stat, nu poate sa puna orice pe pereti! Nu este dupa cheful angajatilor postei, pentru ca posta nu le apartine, posta este a tuturor, si deci pe peretii postei nu se poate pune decat ce este votat prin lege, care lege este data de catre stat prin puterea legislativa pe care o are! Da, umbruta, daca altfel nu se poate, legea trebuie sa rezolve problema! Cand va fi lege, e ok! Pentru ca astfel nu voi fii obligat sa ascult aberatiile tale, cum ca atarnarea icoanelor pe pereti nu tine de invatamant religios, ci nu voi avea decat de respectat legea!

La 2006-12-14 15:17:30, Shadow a scris:
> Daca aia de la posta, guvern sau mai stiu eu de unde au chef sa-si
> puna icoane sa si le puna>

Sigur ca da, probabil asa ai invatat si tu logica avand portretul unui fiolozof pe pereti!
> PS. Nu-i asa ca simpla fotografie a lui Titeica in scoli face pe elevi
> sa invete matematica? Nici nu mai au nevoie de profesor.

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2006-12-14 18:15
Re: Mai aveti multi din astia??? nu mai bate tu tu bati doar toba danutzaca

Dar e buna si toba. Ne face sa observam care sunt problemele.

>Hai pe bune, umbruta, se pare ca faci umbra logicii! Ai decretat tu ca asta nu >inseamna invatamant religios? Dar ce inseamna, umbruta, dupa logica ta >umbroasa? Arta? Ia spune, nedeajuns cultivatule?

Ia da tu definirea invatamantului religios. Da sa nu vii cu un mare "fas" caracteristic gen(le-am inchis gura).
Citez "Eu sunt laic".

Hai da o definire daca ai "potentza"(nu ma indoiesc) daca nu cauta pe net ca nu se supara nimeni. Asta ar fi si culmea sa ma supar cand un roman de-al meu mai invata ceva.

> Problema ta, umbruta, este ca nu intelegi ca spatiul public apartine
> tuturor, majoritari si minoritari, ca vrei sau ca nu vrei.

Exact e al tuturor. Deci fara impuneri in spatiul public.

> Statul e
> obligat sa asigure aceleasi conditii pentru toti in spatiul public.

Statul "de drept"(nu te sforta sa afli tot azi si ce inseamna si asta ca e prea obositor) e obligat sa nu discrimineze. Statul poate discrimna doar prin legi.

> De
> asta posta, daca este inca societate de stat, nu poate sa puna orice
> pe pereti!

De aia stau cu poze cu proprii lor copii pe pereti ca le da voie statul cu vre-o lege. De aia vand felicitari cu Craciunul si cu Pastele, cu iepurasi, oua rosii si manastiri. Ceea ce se aplica in posta si in alte institutii de stat sunt asa numitele regulamente(de ordine interioara :pp) in care "statul" nu a "legalizat" nimica.

> Nu este dupa cheful angajatilor postei, pentru ca posta nu
> le apartine, posta este a tuturor, si deci pe peretii postei nu se
> poate pune decat ce este votat prin lege, care lege este data de catre
> stat prin puterea legislativa pe care o are!

Statul nu "face legi" cand nu e cazul ca ar deveni "nefunctional". Numarul prea mare de constrangerile au "darul" de a "bloca" un mecanism fie el mecanic, social sau politic.

> Da, umbruta, daca altfel
> nu se poate, legea trebuie sa rezolve problema! Cand va fi lege, e ok!

Va fi o lege daca va continua "aberatia" asta. Ca in Constitutie e foarte clar scris cum se fac referendumuri iar cifra de "semnatari" este extrem de mica fata de proportia de credinciosi care exista in Romania. Si o sa fie o lege in care o sa devina "obligatorie" prezenta insemnelor alora asa ca sa nu plangi dupa tu si talibanii politic corecti ca abia atunci o sa fiti discriminati.

> Pentru ca astfel nu voi fii obligat sa ascult aberatiile tale, cum ca
> atarnarea icoanelor pe pereti nu tine de invatamant religios, ci nu
> voi avea decat de respectat legea!

"Aberatia" la care faci referire si pe care oricum nu esti obligat sa o "asculti/citesti" nu ai demontrat-o inca de "aberatie"(din gura ta pt mine e deja un compliment ). Nu ai reusit sa o "ridici" la rang de aberatie nici macar "logic". Existenta icoanei pe pereti nu schimba programa scolara singura care careacterizeaza tipul de invatamant "religios" sau "laic". Poate la tine "in urbe" definirea invatamantului religios e alta. Sunt tare curios care e "urbea" aia.

>Sigur ca da, probabil asa ai invatat si tu logica avand portretul unui fiolozof pe >pereti!

Din fericire "logica" am invatat-o cu un profesor de logica nu cu un preot si nicidecum cu unul ca tine. E drept ca o pot exersa (logica daca ai pierdut sirul) cu tot felul de "destepti" si "cultivati" ca tine. Si iar e drept ca nu ma pot "lauda" cu reusite logice "halucinante " precum "gasirea de erori de gen" la forumisti care sa implice "non starea de veghe" a acelor forumisti sau necesitatea de a fi "inspector scolar" pt a avea dreptul de a "vorbi" de "calitatile didactice" ale unui profesor.

Continua ca imi lipsea prea tare revista Urzica.

DanBruma (...@yahoo.fr, IP: 86.64.42...)
2006-12-14 19:09
Re: Mai aveti multi din astia??? nu mai bate tu tu bati doar toba danutzaca

Tot blabla-ul de mai jos este un blabla administrativ. Accepti singur ca daca continua discutia va fi data o lege; sint pentru, ti-am mai spus, decat sa-ti aud aberatiile cu atarnarea icoanelor in scoli. Si in plus de catre copii. Cativa minori care "au hotarat" sa atarne icoane in clase. Cand va fi data legea o sa plangi tu ca Romania va avea "onoarea" de a avea o lege in care semnele religioase sint obligatorii. Foarte frumos. Republica Ortodoxa Romania. Te miri probabil, umbruta de la guvern, de ce nu ai premii Nobel in tara? Pai cum sa ai cu obscurantisti ca tine? A, atarnarea icoanelor in scoli tine de invatamant nereligios, scuze, tine de fapt de arta, tine de marea traditie picturala italiana a renasterii!

La 2006-12-14 18:15:36, Shadow a scris:

> Dar e buna si toba. Ne face sa observam care sunt problemele.
>
> >Hai pe bune, umbruta, se pare ca faci umbra logicii! Ai decretat tu
> ca asta nu >inseamna invatamant religios? Dar ce inseamna, umbruta,
> dupa logica ta >umbroasa? Arta? Ia spune, nedeajuns cultivatule?
>
> Ia da tu definirea invatamantului religios. Da sa nu vii cu un mare
> "fas" caracteristic gen(le-am inchis gura).
> Citez "Eu sunt laic".
>
> Hai da o definire daca ai "potentza"(nu ma indoiesc) daca nu cauta pe
> net ca nu se supara nimeni. Asta ar fi si culmea sa ma supar cand un
> roman de-al meu mai invata ceva.
>
> > Problema ta, umbruta, este ca nu intelegi ca spatiul public apartine
> > tuturor, majoritari si minoritari, ca vrei sau ca nu vrei.
>
> Exact e al tuturor. Deci fara impuneri in spatiul public.
>
> > Statul e
> > obligat sa asigure aceleasi conditii pentru toti in spatiul public.
>
> Statul "de drept"(nu te sforta sa afli tot azi si ce inseamna si asta
> ca e prea obositor) e obligat sa nu discrimineze. Statul poate
> discrimna doar prin legi.
>
> > De
> > asta posta, daca este inca societate de stat, nu poate sa puna orice
> > pe pereti!
>
> De aia stau cu poze cu proprii lor copii pe pereti ca le da voie
> statul cu vre-o lege. De aia vand felicitari cu Craciunul si cu
> Pastele, cu iepurasi, oua rosii si manastiri. Ceea ce se aplica in
> posta si in alte institutii de stat sunt asa numitele regulamente(de
> ordine interioara :pp) in care "statul" nu a "legalizat" nimica.
>
> > Nu este dupa cheful angajatilor postei, pentru ca posta nu
> > le apartine, posta este a tuturor, si deci pe peretii postei nu se
> > poate pune decat ce este votat prin lege, care lege este data de catre
> > stat prin puterea legislativa pe care o are!
>
> Statul nu "face legi" cand nu e cazul ca ar deveni "nefunctional".
> Numarul prea mare de constrangerile au "darul" de a "bloca" un
> mecanism fie el mecanic, social sau politic.
>
> > Da, umbruta, daca altfel
> > nu se poate, legea trebuie sa rezolve problema! Cand va fi lege, e ok!
>
> Va fi o lege daca va continua "aberatia" asta. Ca in Constitutie e
> foarte clar scris cum se fac referendumuri iar cifra de "semnatari"
> este extrem de mica fata de proportia de credinciosi care exista in
> Romania. Si o sa fie o lege in care o sa devina "obligatorie" prezenta
> insemnelor alora asa ca sa nu plangi dupa tu si talibanii politic
> corecti ca abia atunci o sa fiti discriminati.
>
> > Pentru ca astfel nu voi fii obligat sa ascult aberatiile tale, cum ca
> > atarnarea icoanelor pe pereti nu tine de invatamant religios, ci nu
> > voi avea decat de respectat legea!
>
> "Aberatia" la care faci referire si pe care oricum nu esti obligat sa
> o "asculti/citesti" nu ai demontrat-o inca de "aberatie"(din gura ta
> pt mine e deja un compliment ). Nu ai reusit sa o "ridici" la rang de
> aberatie nici macar "logic". Existenta icoanei pe pereti nu schimba
> programa scolara singura care careacterizeaza tipul de invatamant
> "religios" sau "laic". Poate la tine "in urbe" definirea
> invatamantului religios e alta. Sunt tare curios care e "urbea" aia.
>
> >Sigur ca da, probabil asa ai invatat si tu logica avand portretul
> unui fiolozof pe >pereti!
>
> Din fericire "logica" am invatat-o cu un profesor de logica nu cu un
> preot si nicidecum cu unul ca tine. E drept ca o pot exersa (logica
> daca ai pierdut sirul) cu tot felul de "destepti" si "cultivati" ca
> tine. Si iar e drept ca nu ma pot "lauda" cu reusite logice
> "halucinante " precum "gasirea de erori de gen" la forumisti care sa
> implice "non starea de veghe" a acelor forumisti sau necesitatea de a
> fi "inspector scolar" pt a avea dreptul de a "vorbi" de "calitatile
> didactice" ale unui profesor.
>
> Continua ca imi lipsea prea tare revista Urzica.
>

griar din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.18...)
2006-12-14 19:16
Re: Mai aveti multi din astia??? nu mai bate tu tu bati doar toba danutzaca

Asta cu legea care va decreta obligativitatea semnelor religioase, in contextul discutiei de azi, cand se pune problema interzicerii lor (!) e chiar din povestea cu drobul de sare. Pai de asta e tot tam-tamul? E cumva lupta pentru "intaietate" sau "care-pe-care"? E foarte multa intoleranta in mesajele dvs de azi, imi pare rau, dar trebuie sa v-o spun.

La 2006-12-14 19:09:08, DanBruma a scris:

> Tot blabla-ul de mai jos este un blabla administrativ. Accepti singur
> ca daca continua discutia va fi data o lege; sint pentru, ti-am mai
> spus, decat sa-ti aud aberatiile cu atarnarea icoanelor in scoli. Si
> in plus de catre copii. Cativa minori care "au hotarat" sa atarne
> icoane in clase. Cand va fi data legea o sa plangi tu ca Romania va
> avea "onoarea" de a avea o lege in care semnele religioase sint
> obligatorii. Foarte frumos. Republica Ortodoxa Romania. Te miri
> probabil, umbruta de la guvern, de ce nu ai premii Nobel in tara? Pai
> cum sa ai cu obscurantisti ca tine? A, atarnarea icoanelor in scoli
> tine de invatamant nereligios, scuze, tine de fapt de arta, tine de
> marea traditie picturala italiana a renasterii!
>
> La 2006-12-14 18:15:36, Shadow a scris:
>

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2006-12-14 19:57
Re: Dane Poti scrie nitel mai "citetz" te rog ? Nu te enerva (respira, numara pana la 10)

>Tot blabla-ul de mai jos este un blabla administrativ. Accepti singur ca daca >continua discutia va fi data o lege; sint pentru, ti-am mai spus, decat sa-ti aud >aberatiile cu atarnarea icoanelor in scoli.

Abia atunci va fi o lege discriminatrorie tzaca. Pana acuma nu e lege deci nu e discriminare. Stiu ca e greu la deal cu boii mici dar orisicat la gradul de "talent" de care faci atata caz.....

>Si in plus de catre copii. Cativa minori care "au hotarat" sa atarne icoane in >clase. Cand va fi data legea o sa plangi tu ca Romania va avea "onoarea" de >a avea o lege in care semnele religioase sint obligatorii. Foarte frumos.

Nu e vorba de "cativa minori" care au hotarat ci de regulamentul intern al acelei scoli. Regulament ce intra in sarcina corpului profesoral si nu al "legiutorului".

>Republica Ortodoxa Romania. Te miri probabil, >umbruta de la guvern, de ce >nu ai premii Nobel in tara? Pai cum sa ai cu >obscurantisti ca tine?

Mai cauta ceva informatii despre ce e aia stat laic si stat religios. Pana nu te pui la punct cu subiectul nu are rost sa discutam pt ca nu ai bazele.

Nu sunt de la "guvern" mai baga o fisa :-).
Cauta daca esti in stare sa afli de unde sunt. E simplu. Nu ma "ascund".

Nu avem premiul nobel din cauza astora ca mine? Obscurantisti nu? Si de ce anume ne mai facem vinovati? Unde am mai auzit eu de astea ? La nazisti? Propun sa ne "gazezi" sau sa ne "schimbi" ca iti lipsesc "premiile" pe care nu stiu din ce cauza nu incerci sa le castigi "singurel". Frustat ? Nitel? Mai mult?
Se trateaza. Plimbari in natura, fac foarte bine.

>atarnarea icoanelor in scoli tine de invatamant
>nereligios, scuze, tine de fapt
>de arta, tine de marea traditie picturala italiana
>a renasterii!

Esti sigur ca vrei sa discutam despre renasterea italiana? Ai bazele danutzaca? Sau ai aruncat-o ca sa "incerci apa"? Nu de alta dar sunt mari diferente intre arta renascentista si cea de influenta bizantina(sau naiva mai putin raspandita) a picturii de icoane. Pe zi ce trece sesizez "nivelul" pe care il "asumi". Si nu e "roza" situatia.

Icoanele sunt obiecte de cult doar pt credinciosi pt restul lumii sunt obiecte de arta. Nicidecum obiecte ale "discriminarii".

spaiu' (...@k.ro, IP: 85.186.3...)
2006-12-14 21:09
Pt Dan Bruma, doar cateva intrebari

Ati vazut vreodata un insemn heraldic, la limita dintre judete?
Ati remarcat ca o mare parte din ele contin crucea?
Ce intentioneaza domnia voastra cu aceste insemne heraldice? Sa le scoateti din spatiul public, ca sa nu faca infarct vreun profesoras obscur de filosofie?
sau veti interzice purtarea in public a cruciulitelor, ca sa va puteti holba in liniste la balcoane?


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00972 sec.