Ziua Logo
  10:02, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Externe

2006-12-13
gili din romania (...@yahoo.com, IP: 85.120.41...)
2006-12-13 15:51
Iata citeva nedumeriri ..., dar poate exista explicatii ...le astept ...


Tin sa precizez din capul locului ca sunt total de partea Israelului in conflictul cu arabii , pot spune ca simpatizez sioniostii .
Iata citeva lucruri care i-mi nasc totusi semne de intrebare :

Stim cit de meticulosi erau nemtii in a inregistra milimetric actiunile care le desfasurau . Am vazut filme si fotografii in care acestia se mindreau cu "trofeele" evreilor spinzurati , impuscati , batuti , gropi comune , pusi in apa cu gheata si alte diverse "experiente" sau experimente de genul asta .
CUM SE FACE CA NU EXISTA O FOTOGRAFIE SAU UN FILMULET CU "OPERATIUNILE" DESFASURATE IN VESTITELE CAMERE DE GAZARE ?
DE CE TOATA CHESTIA CU GAZAREA SE BAZEAZA NUMAI SI NUMAI PE MARTURII SI NU EXISTA NICIUN DOCUMENT AVIND IN VEDERE , CUM SPUNEAM METICULOZITATEA NEMTILOR ?

Am vazut pe Discovery un documentar care prezenta actiunea desfasurata de catre un chimist de exceptie din Canada care a studiat posibilitatea folosirii substantelor toxice in lagarele naziste . Omul a ridicat probe de sol , apa , zidarie , cenusa din cuptoarele crematoriilor , din gropile comune , oase ale mortilor arsi sau nu , etc. si a tras concluzia
"NICIODATA NU AU FOST FOLOSITE SUBSTANTE TOXICE PE TRITORIUL LAGARELOR NAZISTE ."
In urma actiunii omul a ramas cu mina intinsa la capul podului , plimbat prin tot felul de procese , ramas fara slujba , parasit si de nevasta .

DE-A LUNGUL TIMPULUI S-AU VEHICULAT CIFRE DIFERITE ALE VICTIMELOR , DE LA 1 MILION LA 11 MILIOANE , ACUM S-A AJUNS LA 6 MILIOANE .
DE UNDE DIFERENTA ?
Pentru ca sa-mi fie cu iertare nu se poate gresi chiar asa la o astfel de socoteala . Adevarat , crima se chiama si luarea vietii unui singur om .

S-au gasit oameni care au calculat capacitatea cuptoarelor din crematoriile lagarelor si au ajuns la concluzia ca daca acestea ar fi functionat permanent in perioada desfasurarii activitatilor naziste s-ar fi putut ajunge la cifra maxima de un milion de victime arse.
DE CE NU S-A DAT CONTRARASPUNSUL LA CHESTIA ASTA , DE CE NU SE FACE UN CALCUL OFICIAL CARE SA INFIRME CALCULELE GRESITE POATE ALE UNOR RAUVOITIORI ?

Nu pun la indoiala HOLOCAUSTUL , totusi traiesc cu impresia ca se exagereaza in unele privinte .

Am cunoscut un evreu care a facut "onoarea" lagarelor germane , dar si ale bolsevivilor romani dupa razboi .
LA NEMTI A FOST PARFUM PE LINGA CE AM PATIT AICI ... sunt cuvintele lui .

Apoi se vorbeste despre o intelegere intre rusi si sefii evrei privind cele petrecute pe timpul razboiului . Rusii au arhivele de la majoritatea lagarelor nemtesti . Voi (evreii) , aveti grija sa nu se miste un fir de par din capul vreunui comunist , va folositi influenta in Occident , noi (rusii) tinem la secret documente care pot fi stinjenitoare .
DE CE OFICIALITATILE STATULUI ISRAEL , ORGANIZATIILE EVREIESTI CU MARE INFLUIENTA IN LUMEA OCCIDENTALA NU IAU POZITIE CLARA IMPOTRIVA COMUNISMULUI CARE ESTE DEPARTE TARE DE NEMTI LA CAPITOLUL GENOCID , CIND VEZI CA LA SAIZECI DE ANI DE LA TERMINAREA RAZBOIULUI UN PRAPADIT DE CAPRAR DE 99 DE ANI , FOST GARDIAN NEAMT , ESTE URMARIT SI TRADUS IN FATA JUSTITIEI ORIUNDE IN LUME S-AR AFLA ?!
Sau cind aceleasi organizatii fac presiuni pentru adoptarea unor legi care sa condamne la puscarie si pe cel care indrazneste sa se indoiasca ... DE CE ? CUI FOLOSESTE ? Chestia asta cu pumnul in gura nu naste antisemintism ?
SA FIE ASTA SI DATORITA FAPTULUI CA ANUMITI EVREI AU CONTRIBUIT DIN PLIN LA GENOCIDUL COMUNIST DUPA CE L-AU SUPORTAT PE CEL GERMAN ?
NUMAI ASTA SAU INTELEGEREA DE CARE POMENEAM MAI SUS CHIAR ESTE VALABILA ?

Adrian v.D. din Germania (...@dmdg.de, IP: 217.228.242...)
2006-12-13 17:11
Re: Iata citeva nedumeriri ...,/lui gili

Robin din http://www.ziualibera.blogspot.com/ (...@yahoo.ca, IP: 68.110.67...)
2006-12-13 17:31
Re: Iata citeva nedumeriri ..., dar poate exista explicatii ...le astept ...

Gili,

Banuiesc ca intrebarile/nedumeririle le-ai auzit/citit pe undeva. Explicatii exista, dar daca le astepti de la forumul asta, ai gresit adresa. Nici eu nu am prea mult timp la dispozitie... si nici suficienta informatie ca sa raspund exhaustiv. In general, unul nu trebuie sa fie expert in domeniu ca sa-si formeze o opinie.

Intrebarile de genul asta sint tipice pentru un sindrom de negationism (si nu ma refer aici numai la holocaust) destul de raspindit in natura. "De ce s-au inclinat turnurile de la WTC spre dreapta, cind trebuiau sa se incline spre stinga?" - si cu asta BUM! nu mai conteaza ca exista mii de pagini de rapoarte produse de specialisti in constructii, metalurgie, demolari, aviatie, etc., etc., etc. Nu mai conteaza ca aceleasi intrebari si le-au pus si ei, si nu s-au lasat pina n-au gasit raspunsuri satisfacatoare. Nu conteaza calculele, masuratorile, testele. Omul simplu are nevoie de intrebari simple si de raspunsuri simple; tocmai pe asta se bazeaza si cei care le pun in circulatie

O caracteristica tipica a acestor intrebari este ca sint formulate in asa fel incit contin si raspunsul dorit de emitent. Asta-i toata scamatoria, si asta explica succesul lor la public. Tocmai d-aia, cind citesti o lucrare pe o astfel de tema, trebuie sa fii atent la ce intrebari pune omul, cum le pune, ce metode foloseste ca sa raspunda la ele.


La 2006-12-13 15:51:18, gili a scris:

> Stim cit de meticulosi erau nemtii in a inregistra
> milimetric actiunile care le desfasurau . Am vazut filme si fotografii
> in care acestia se mindreau cu "trofeele" evreilor spinzurati ,
> impuscati , batuti , gropi comune , pusi in apa cu gheata si alte
> diverse "experiente" sau experimente de genul asta .
> CUM SE FACE CA NU EXISTA O FOTOGRAFIE SAU UN FILMULET CU
> "OPERATIUNILE" DESFASURATE IN VESTITELE CAMERE DE GAZARE ?
> DE CE TOATA CHESTIA CU GAZAREA SE BAZEAZA NUMAI SI NUMAI PE
> MARTURII SI NU EXISTA NICIUN DOCUMENT AVIND IN VEDERE , CUM SPUNEAM
> METICULOZITATEA NEMTILOR ?


Evident ca intrebarea a fost luata in consideratie de cei care au studiat fenomenul si ca explicatii exista. Marturiile sint foarte importante si n-ai cum sa nu le iei in consideratie atita timp cit satisfac criteriile unor marturii valabile: adica martori diferiti produc marturii care se coroboreaza unele cu altele. Din cite stiu eu, nu sint contradictii prea mari.

Ca o paranteza, meticulozitatea nemtilor este o legenda. Multi istorici seriosi au cazut de acord, studiind cel de-al Treilea Reich, ca o buna cantitate de harababura domnea intr-insul. Unii se hazardeaza sa spuna ca asta a fost una din cauzele care au condus la infringere. Germania de atunci era impinzita de structuri paralele in competitie unele cu altele, cu obiective contradictorii. In fine, sa lasam asta...

Este, de asemenea, recunoscut faptul ca "programul" de care vorbim era "streng geheim", si ca se foloseau tot felul de eufemisme pentru a-l acoperi (de exemplu notiunea de "transporturi speciale"). Fotografiile de care vorbesti proveneau in general de pe front... Nu-mi aduc aminte de prea multe luate din lagare... (exista totusi!)

Dispozitiile la virf se dadeau verbal. Exista documente, cum ar fi "caietul de sarcini" al unei "processing unit" care sa poata "dispune" de 2000 de corpuri pe zi... Mai multe firme concurente au participat la "concurs". Exista comenzile de Cyclon-B facute catre Farben Ind., impreuna cu documentele de livrare. Incasarile filialei care fabrica produlul s-au dublat in perioada 42-44. Exista cererea ca pe ambalaj sa nu se specifice toxicitatea. Farben Ind. a facut chiar plingere impotriva acestei cereri, motivul fiind ca i-ar pune in pericol patentul.


> "NICIODATA NU AU FOST FOLOSITE SUBSTANTE TOXICE PE
> TRITORIUL LAGARELOR NAZISTE ."

Cum spuneam mai sus, chestia nu-i adevarata.


> DE-A LUNGUL TIMPULUI S-AU VEHICULAT CIFRE DIFERITE ALE
> VICTIMELOR , DE LA 1 MILION LA 11 MILIOANE , ACUM S-A AJUNS LA 6
> MILIOANE .
> DE UNDE DIFERENTA ?

Si intrebarea asta a fost adresata si s-a raspuns la ea in fel si chip, incepind de la declaratia lui Eichmann si pina la run-of-the-mill accounting. Daca vrei o intrebare simpla asta ar fi: unde sint? Dau aici exemplu cel ma flagrant, Polonia. Inainte de razboi locuiau acolo 3,200,000 de evrei. Dupa razboi s-au mai gasit 30,000. Ce s-a intimplat cu restul?


> SA FIE ASTA SI DATORITA FAPTULUI CA ANUMITI EVREI AU
> CONTRIBUIT DIN PLIN LA GENOCIDUL COMUNIST DUPA CE L-AU SUPORTAT PE CEL
> GERMAN ?

Of, here we go again, evreii (colectiv!) au produs comunismul, iar recipientii n-au avut incotro decit sa stea ca oile! Draga, evrei erau peste tot, de la extrema stinga la extrema dreapta. Nu-mi spune mie ca tutungiul din coltz ti-a adus comunismul pe cap! Hai s-o lasam naibii si sa ne oprim sa-i tot scoatem tzapi ispasitori. Tocmai tie, gili, tre' sa-ti aduc aminte cui tre' sa-i multumesti pentru 16 ani de democratie originala? ;-)

b.d. din israel (...@yahoo.com, IP: 85.65.215...)
2006-12-13 18:27
Re: Iata citeva nedumeriri ..., dar poate exista explicatii ...le astept ...

Poate vei gasi explicatii la nedumeriri, in site-ul de mai jos :

http://www.yadvashem.org/


La 2006-12-13 15:51:18, gili a scris:

>
> Tin sa precizez din capul locului ca sunt total de partea
> Israelului in conflictul cu arabii , pot spune ca simpatizez
> sioniostii .
> Iata citeva lucruri care i-mi nasc totusi semne de intrebare
> :
>
> Stim cit de meticulosi erau nemtii in a inregistra
> milimetric actiunile care le desfasurau . Am vazut filme si fotografii
> in care acestia se mindreau cu "trofeele" evreilor spinzurati ,
> impuscati , batuti , gropi comune , pusi in apa cu gheata si alte
> diverse "experiente" sau experimente de genul asta .
> CUM SE FACE CA NU EXISTA O FOTOGRAFIE SAU UN FILMULET CU
> "OPERATIUNILE" DESFASURATE IN VESTITELE CAMERE DE GAZARE ?
> DE CE TOATA CHESTIA CU GAZAREA SE BAZEAZA NUMAI SI NUMAI PE
> MARTURII SI NU EXISTA NICIUN DOCUMENT AVIND IN VEDERE , CUM SPUNEAM
> METICULOZITATEA NEMTILOR ?
>
> Am vazut pe Discovery un documentar care prezenta actiunea
> desfasurata de catre un chimist de exceptie din Canada care a studiat
> posibilitatea folosirii substantelor toxice in lagarele naziste . Omul
> a ridicat probe de sol , apa , zidarie , cenusa din cuptoarele
> crematoriilor , din gropile comune , oase ale mortilor arsi sau nu ,
> etc. si a tras concluzia
> "NICIODATA NU AU FOST FOLOSITE SUBSTANTE TOXICE PE
> TRITORIUL LAGARELOR NAZISTE ."
> In urma actiunii omul a ramas cu mina intinsa la capul
> podului , plimbat prin tot felul de procese , ramas fara slujba ,
> parasit si de nevasta .
>
> DE-A LUNGUL TIMPULUI S-AU VEHICULAT CIFRE DIFERITE ALE
> VICTIMELOR , DE LA 1 MILION LA 11 MILIOANE , ACUM S-A AJUNS LA 6
> MILIOANE .
> DE UNDE DIFERENTA ?
> Pentru ca sa-mi fie cu iertare nu se poate gresi chiar asa
> la o astfel de socoteala . Adevarat , crima se chiama si luarea vietii
> unui singur om .
>
> S-au gasit oameni care au calculat capacitatea cuptoarelor
> din crematoriile lagarelor si au ajuns la concluzia ca daca acestea ar
> fi functionat permanent in perioada desfasurarii activitatilor naziste
> s-ar fi putut ajunge la cifra maxima de un milion de victime arse.
> DE CE NU S-A DAT CONTRARASPUNSUL LA CHESTIA ASTA , DE CE NU
> SE FACE UN CALCUL OFICIAL CARE SA INFIRME CALCULELE GRESITE POATE ALE
> UNOR RAUVOITIORI ?
>
> Nu pun la indoiala HOLOCAUSTUL , totusi traiesc cu impresia
> ca se exagereaza in unele privinte .
>
> Am cunoscut un evreu care a facut "onoarea" lagarelor
> germane , dar si ale bolsevivilor romani dupa razboi .
> LA NEMTI A FOST PARFUM PE LINGA CE AM PATIT AICI ... sunt
> cuvintele lui .
>
> Apoi se vorbeste despre o intelegere intre rusi si sefii
> evrei privind cele petrecute pe timpul razboiului . Rusii au arhivele
> de la majoritatea lagarelor nemtesti . Voi (evreii) , aveti grija sa
> nu se miste un fir de par din capul vreunui comunist , va folositi
> influenta in Occident , noi (rusii) tinem la secret documente care
> pot fi stinjenitoare .
> DE CE OFICIALITATILE STATULUI ISRAEL , ORGANIZATIILE
> EVREIESTI CU MARE INFLUIENTA IN LUMEA OCCIDENTALA NU IAU POZITIE CLARA
> IMPOTRIVA COMUNISMULUI CARE ESTE DEPARTE TARE DE NEMTI LA CAPITOLUL
> GENOCID , CIND VEZI CA LA SAIZECI DE ANI DE LA TERMINAREA RAZBOIULUI
> UN PRAPADIT DE CAPRAR DE 99 DE ANI , FOST GARDIAN NEAMT , ESTE URMARIT
> SI TRADUS IN FATA JUSTITIEI ORIUNDE IN LUME S-AR AFLA ?!
> Sau cind aceleasi organizatii fac presiuni pentru adoptarea
> unor legi care sa condamne la puscarie si pe cel care indrazneste sa
> se indoiasca ... DE CE ? CUI FOLOSESTE ? Chestia asta cu pumnul in
> gura nu naste antisemintism ?
> SA FIE ASTA SI DATORITA FAPTULUI CA ANUMITI EVREI AU
> CONTRIBUIT DIN PLIN LA GENOCIDUL COMUNIST DUPA CE L-AU SUPORTAT PE CEL
> GERMAN ?
> NUMAI ASTA SAU INTELEGEREA DE CARE POMENEAM MAI SUS CHIAR ESTE
> VALABILA ?
>
>

Katty (...@home.com, IP: 83.254.193...)
2006-12-13 18:33
Re: Iata citeva nedumeriri ..., dar poate exista explicatii ...le astept ...

La 2006-12-13 17:31:24, Robin a scris:

> Gili,
>
> Banuiesc ca intrebarile/nedumeririle le-ai auzit/citit pe undeva.
> Explicatii exista, dar daca le astepti de la forumul asta, ai gresit
> adresa. Nici eu nu am prea mult timp la dispozitie... si nici
> suficienta informatie ca sa raspund exhaustiv. In general, unul nu
> trebuie sa fie expert in domeniu ca sa-si formeze o opinie.
>
> Intrebarile de genul asta sint tipice pentru un sindrom de negationism
> (si nu ma refer aici numai la holocaust) destul de raspindit in
> natura. "De ce s-au inclinat turnurile de la WTC spre dreapta, cind
> trebuiau sa se incline spre stinga?" - si cu asta BUM! nu mai conteaza
> ca exista mii de pagini de rapoarte produse de specialisti in
> constructii, metalurgie, demolari, aviatie, etc., etc., etc. Nu mai
> conteaza ca aceleasi intrebari si le-au pus si ei, si nu s-au lasat
> pina n-au gasit raspunsuri satisfacatoare. Nu conteaza calculele,
> masuratorile, testele. Omul simplu are nevoie de intrebari simple si
> de raspunsuri simple; tocmai pe asta se bazeaza si cei care le pun in
> circulatie
>
> O caracteristica tipica a acestor intrebari este ca sint formulate in
> asa fel incit contin si raspunsul dorit de emitent. Asta-i toata
> scamatoria, si asta explica succesul lor la public. Tocmai d-aia, cind
> citesti o lucrare pe o astfel de tema, trebuie sa fii atent la ce
> intrebari pune omul, cum le pune, ce metode foloseste ca sa raspunda
> la ele.
>
>
>


L-ai lamurit bustean !!

Nikon din Romania (...@yahoo.com, IP: 87.69.45...)
2006-12-13 18:51
Re: Iata citeva nedumeriri ..., dar poate exista explicatii ...le astept ...katty

La 2006-12-13 18:33:07, Katty a scris:

> La 2006-12-13 17:31:24, Robin a scris:
>
> > Gili,
> >
> > Banuiesc ca intrebarile/nedumeririle le-ai auzit/citit pe undeva.
> > Explicatii exista, dar daca le astepti de la forumul asta, ai gresit
> > adresa. Nici eu nu am prea mult timp la dispozitie... si nici
> > suficienta informatie ca sa raspund exhaustiv. In general, unul nu
> > trebuie sa fie expert in domeniu ca sa-si formeze o opinie.
> >
> > Intrebarile de genul asta sint tipice pentru un sindrom de negationism
> > (si nu ma refer aici numai la holocaust) destul de raspindit in
> > natura. "De ce s-au inclinat turnurile de la WTC spre dreapta, cind
> > trebuiau sa se incline spre stinga?" - si cu asta BUM! nu mai conteaza
> > ca exista mii de pagini de rapoarte produse de specialisti in
> > constructii, metalurgie, demolari, aviatie, etc., etc., etc. Nu mai
> > conteaza ca aceleasi intrebari si le-au pus si ei, si nu s-au lasat
> > pina n-au gasit raspunsuri satisfacatoare. Nu conteaza calculele,
> > masuratorile, testele. Omul simplu are nevoie de intrebari simple si
> > de raspunsuri simple; tocmai pe asta se bazeaza si cei care le pun in
> > circulatie
> >
> > O caracteristica tipica a acestor intrebari este ca sint formulate in
> > asa fel incit contin si raspunsul dorit de emitent. Asta-i toata
> > scamatoria, si asta explica succesul lor la public. Tocmai d-aia, cind
> > citesti o lucrare pe o astfel de tema, trebuie sa fii atent la ce
> > intrebari pune omul, cum le pune, ce metode foloseste ca sa raspunda
> > la ele.
> >
> >
> >
>
>
> L-ai lamurit bustean !!
>

ce caracter de Rottweiler miss Suedia.........
Pacat ca porti atata ceatza in suflet doamna.....................

Oriana din http://www.ziualibera.blogspot.com/ (...@hotmail.it, IP: 62.101.126...)
2006-12-13 18:52
"L-ai lamurit bustean !! "

E valabil mai ales pt. cele care vin cu cifre puse-n dubiu...

La 2006-12-13 18:27:47, b.d. a scris:

> Poate vei gasi explicatii la nedumeriri, in site-ul de mai jos :

> http://www.yadvashem.org/

DanBruma (...@yahoo.fr, IP: 86.64.42...)
2006-12-13 18:58
Re: Iata citeva nedumeriri ..., dar poate exista explicatii ...le astept ...

Incearca tu, Katty, daca te crezi desteapta! Daca nu, ai bunul simt de a te retine de la comentarii, chiar si scurte!

La 2006-12-13 18:33:07, Katty a scris:

> L-ai lamurit bustean !!
>

Sobru (...@yahoo.com, IP: 89.137.60...)
2006-12-13 19:03
Re: Iata citeva nedumeriri ..., dar poate exista explicatii ...le astept ...

Pai ma gilica tata, acuma zi-mi si mie, simpatia asta ridicola de unde ti se trage? Adicatelea pe ce dovezi? Ca vad ca intrebari ai. Apai sa nu-mi zici ca indoielile intaresc convingerile, ca ma las de arta gandirii. Adica ma gilica, taman tu sa casti gura?


PS Vorbesti de poze cu nemti(lasand la o parte ca nu erau doar evreii victime), dar pozulicile cu Libanul le vazusi? Tot admirator de criminali ai ramas si dupa vizionare? Or fi pozele de pe vremea cand nu erai nascut mai bune decat cele din anul asta, ma gilica?

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 85.120.41...)
2006-12-13 19:04
Multumesc b.d. ...

La 2006-12-13 18:27:47, b.d. a scris:

> Poate vei gasi explicatii la nedumeriri, in site-ul de mai jos :
>
> http://www.yadvashem.org/
>
Multumesc , nu stapinesc prea bine engleza , dar am sa incerc sa ma descurc , se pare ca voi gasi explicatii la unele nedumeriri dar ...
Am cautat , ce-i drept destul de putin timp acele fotografii sau filme despre care zic ca lipsesc , cele din camerele de gazare in plin proces de desfasurare a actiunii si nu am gasit inca nimic ... o sa mai caut .

Katty (...@home.com, IP: 83.254.193...)
2006-12-13 19:09
Re: Iata citeva nedumeriri ..., dar poate exista explicatii ...le astept ...katty

La 2006-12-13 18:51:29, Nikon a scris:

> La 2006-12-13 18:33:07, Katty a scris:
>
> > La 2006-12-13 17:31:24, Robin a scris:
> >
> > > Gili,
> > >
> > > Banuiesc ca intrebarile/nedumeririle le-ai auzit/citit pe undeva.
> > > Explicatii exista, dar daca le astepti de la forumul asta, ai gresit
> > > adresa. Nici eu nu am prea mult timp la dispozitie... si nici
> > > suficienta informatie ca sa raspund exhaustiv. In general, unul nu
> > > trebuie sa fie expert in domeniu ca sa-si formeze o opinie.
> > >
> > > Intrebarile de genul asta sint tipice pentru un sindrom de negationism
> > > (si nu ma refer aici numai la holocaust) destul de raspindit in
> > > natura. "De ce s-au inclinat turnurile de la WTC spre dreapta, cind
> > > trebuiau sa se incline spre stinga?" - si cu asta BUM! nu mai conteaza
> > > ca exista mii de pagini de rapoarte produse de specialisti in
> > > constructii, metalurgie, demolari, aviatie, etc., etc., etc. Nu mai
> > > conteaza ca aceleasi intrebari si le-au pus si ei, si nu s-au lasat
> > > pina n-au gasit raspunsuri satisfacatoare. Nu conteaza calculele,
> > > masuratorile, testele. Omul simplu are nevoie de intrebari simple si
> > > de raspunsuri simple; tocmai pe asta se bazeaza si cei care le pun in
> > > circulatie
> > >
> > > O caracteristica tipica a acestor intrebari este ca sint formulate in
> > > asa fel incit contin si raspunsul dorit de emitent. Asta-i toata
> > > scamatoria, si asta explica succesul lor la public. Tocmai d-aia, cind
> > > citesti o lucrare pe o astfel de tema, trebuie sa fii atent la ce
> > > intrebari pune omul, cum le pune, ce metode foloseste ca sa raspunda
> > > la ele.
> > >
> > >
> > >
> >
> >
> > L-ai lamurit bustean !!
> >
>
> ce caracter de Rottweiler miss Suedia.........
> Pacat ca porti atata ceatza in suflet doamna.....................
>
>
>

Asa ma , Rottwailer e cel ce incearca sa gindeasca cu capul propriu si sa nu inghita orice pe nemestecate. Bravos ,nikone....

Katty (...@home.com, IP: 83.254.193...)
2006-12-13 19:12
Re: "L-ai lamurit bustean !! "

La 2006-12-13 18:52:06, Oriana a scris:

> E valabil mai ales pt. cele care vin cu cifre puse-n dubiu...
>
> La 2006-12-13 18:27:47, b.d. a scris:
>
> > Poate vei gasi explicatii la nedumeriri, in site-ul de mai jos :
>
> > http://www.yadvashem.org/
>
>


Daca tu functionezi prin a ingurgita tot ce ti se serveste, sa fi sanatoasa, nu toti sint ca tine.

Katty (...@home.com, IP: 83.254.193...)
2006-12-13 19:26
Re: Iata citeva nedumeriri ..., dar poate exista explicatii ...le astept ...

La 2006-12-13 18:58:06, DanBruma a scris:

> Incearca tu, Katty, daca te crezi desteapta! Daca nu, ai bunul simt de
> a te retine de la comentarii, chiar si scurte!
>
> La 2006-12-13 18:33:07, Katty a scris:
>
> > L-ai lamurit bustean !!
> >
>
>


Sorry brumare, eu am pus intrebarile tehnice , cei ce fac afirmatiile si interzic oamenilor intrebarile sa dea raspunsuri. In caz contrar sa nu mai interzica, ca oricum nu vor reusi sa opreasca lumea de la a gindi. Au mai incercat unii timp de zeci de ani, si cunosti rezultatul.

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 81.64.182...)
2006-12-13 20:14
Re: gili, curiozitatile tale sint nelalocul lor

La 2006-12-13 19:04:12, gili a scris:

> Multumesc , nu stapinesc prea bine engleza , dar am sa incerc
> sa ma descurc , se pare ca voi gasi explicatii la unele nedumeriri dar
> ...
> Am cautat , ce-i drept destul de putin timp acele fotografii
> sau filme despre care zic ca lipsesc , cele din camerele de gazare in
> plin proces de desfasurare a actiunii si nu am gasit inca nimic ... o
> sa mai caut .
> -------------

poate limba engleza vei reusi s-o aprofundezi, desi sint convinsa ca o cunosti foarte bine,

insa fotografii sau filme <din camerele de gazare, in plin proces de desfasurare a actiunii> , nu vei gasi pentru motive pe care cu putin bun simt le poti ghici si singur, pe linga faptul ca parte din proiect era si maturarea urmelor, iar daca exista filme, nu sint pentru stomacul omului normal).

insa evreii nu datoreaza poze, filme si alte dovezi nimanui, toate a fost spuse si recunoscute de faptasi, toata omenirea le stie,

asa zisele tale intrebari inocente si curiozitati bolnavicioase sint tendentioase si ipocrite .

b.d. din israel (...@yahoo.com, IP: 85.65.215...)
2006-12-13 20:15
Re: Multumesc b.d. ...

Gili, vezi in josul paginii, ai posibilitatea sa treci la limba romana.
Cand ai deschis deja pagina in romana, cobori si-acolo in jos si,
dai click pe ''Resurse pedagogice in limba romna''.
Cand ai deschis si aceasta pagina, in partea dreapta ai o poza : ''Online
Shoah resource Center''. Da click pe poza.
In pagina care se deschide, in stanga, ai o lista de subiecte, ''Gates of
knowledge''. Ai in aceste subiecte, daca le deschizi, in afara textului
explicativ, jos, si posibilitatea de a deschide fotografii.

Sper sa gasesti in ele...o parte din raspunsuri la intrebarile tale....


La 2006-12-13 19:04:12, gili a scris:

> La 2006-12-13 18:27:47, b.d. a scris:
>
> > Poate vei gasi explicatii la nedumeriri, in site-ul de mai jos :
> >
> > http://www.yadvashem.org/
> >
> Multumesc , nu stapinesc prea bine engleza , dar am sa incerc
> sa ma descurc , se pare ca voi gasi explicatii la unele nedumeriri dar
> ...
> Am cautat , ce-i drept destul de putin timp acele fotografii
> sau filme despre care zic ca lipsesc , cele din camerele de gazare in
> plin proces de desfasurare a actiunii si nu am gasit inca nimic ... o
> sa mai caut .
>

Katty (...@home.com, IP: 83.254.193...)
2006-12-13 20:42
Re: gili, curiozitatile tale sint nelalocul lor

La 2006-12-13 20:14:54, Seherezada a scris:

> La 2006-12-13 19:04:12, gili a scris:
>
> > Multumesc , nu stapinesc prea bine engleza , dar am sa incerc
> > sa ma descurc , se pare ca voi gasi explicatii la unele nedumeriri dar
> > ...
> > Am cautat , ce-i drept destul de putin timp acele fotografii
> > sau filme despre care zic ca lipsesc , cele din camerele de gazare in
> > plin proces de desfasurare a actiunii si nu am gasit inca nimic ... o
> > sa mai caut .
> > -------------
>
> poate limba engleza vei reusi s-o aprofundezi, desi sint convinsa ca
> o cunosti foarte bine,
>
> insa fotografii sau filme <din camerele de gazare, in plin proces de
> desfasurare a actiunii> , nu vei gasi pentru motive pe care cu putin
> bun simt le poti ghici si singur, pe linga faptul ca parte din
> proiect era si maturarea urmelor, iar daca exista filme, nu sint
> pentru stomacul omului normal).
>
> insa evreii nu datoreaza poze, filme si alte dovezi nimanui, toate a
> fost spuse si recunoscute de faptasi, toata omenirea le stie,
>
> asa zisele tale intrebari inocente si curiozitati bolnavicioase sint
> tendentioase si ipocrite .
>
>


Curiozitatile lui gili nu sint deloc bolnavicioase si ipocrite ci obsolut normale. Prin anii 70 am citit cartea "Fabrica mortii" in care se descriu toate atrocitatile comise de nazisti. Ca au fost 6 milioane sau au fost 1 milion tot crime sint iar regimul nazist tot criminal ramane. Fixatia aceasta a voastra pe cifra de 6 miloane cit si interdictia de a pune intrebari asupra cifrei reale, ei bine asta este un lucru bolnavicios. Daca cifra este reala atunci nu ati avea de ce sa va temeti de intrebarile oamenilor. Fotografiile care apar pe situl lui b.d apar si in cartea citita de mine dar asta nu este o dovada in sine asupra amploarei si cifrei pe care voi o aparati cu strasnicie. Iar in cartea citita de mine la sfirsitul anilor 70 , carte care m-a impresionat mult, nu vorbeste absolut deloc de cifra de 6 milioane. Ceva s-a intimplat pe parcurs iar interdictia de a pune intrebari nu este deloc in masura sa convinga lumea.

Modul in care il acuzi tu pe gili de ipocrizie imi aduce aminte de seminariile de socialism politic din facultate cind orice intrebare era interpretata ca dusmanoasa si ipocrita.

gili din romania (...@yahoo.com, IP: 85.120.41...)
2006-12-13 20:51
Seherezada ...


>
N-am a minti pe nimeni , cind spun ca nu cunosc un lucru nu-l cunosc si atit.
As putea sa-ti dau raspuns cu aceeasi moneda , dar ma abtin s-o fac ... inca .
Vezi ,tocmai astfel de "raspunsuri" precum al tau nasc antisemitism .
Nu am afirmat ca evreii ar datora ceva cuiva , dar eu de ce as fi dator sa cred "ceea ce toata lumea stie" ma rog frumos ?!
Apoi daca nu ai fi cascat gura si ai fi citit cu atentie ( cu ochii cascati) postarea mea , ai fi vazut ca eu nu neg holocaustul , chiar daca sa zicem ca in loc de 6 milioane ( cu cifrele am primit explicatii indestulatoare) ar fi fost 6000 si ar fi fost suficient .
Problema ridicata de mine a fost suspiciunea ( nu negarea - casca ochii iarasi) legata de dovada filmului sau fotografiei in cazul camerelor de gazare , dovada filmului sau fotografiei existind in toate celelalte cazuri in care evreii au fost supusi actiunii nazistilor .
Din discutiile private avute cu evrei nu am gasit inca explicatie la chestia cu pozele si filmele , daca eu sunt prea sensibil pentru a-mi fi prezentate , de ce nu s-au prezentat in procese astfel de dovezi ?

PS

Pai daca eu sunt bolnav , tendentios si ipocrit raspunsul oferit de tine crezi ca ma poate vindeca ?!
Uite , b.d. care este evreu , m-a indrumat catre niste informatii far sa se simta lezat de curiozitatea mea . Inca nu am studiat indeajuns sursele indicate , dar oricum n-am gasit pe acolo si nici nu cred sa gasesc indemnuri mobilizatoare spre adevar si deslusirea problemei gen balnavule , ipocritule , baga la cap tendentiosule ...

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 81.64.182...)
2006-12-13 21:31
Re: gili ...


la prima ta postare am vrut si e sa-ti raspund cu detalii lamritoare, dar au facut-o altii, a facut-o si b.d., asa ca nu mai era cazul.

insa cind dupa toate raspunsrile, ai revenit cu textul :
<<Am cautat , ce-i drept destul de putin timp acele fotografii sau filme despre care zic ca lipsesc , cele din camerele de gazare in plin proces de desfasurare a actiunii si nu am gasit inca nimic ... >>

aceasta cerinta mi s-a parut nelalocul ei si ti-am spus-o.

Poti sa mi te adresezi cum vrei, insa paragraful tau de mai jos:
<<Problema ridicata de mine a fost suspiciunea ( nu negarea -casca ochii iarasi) legata de dovada filmului sau fotografiei in cazul camerelor de gazare , dovada filmului sau fotografiei existind in toate celelalte cazuri in care evreii au fost supusi actiunii nazistilor .>>,
mie imi spune ca fara aceste dovezi, esti suspicios.

Cine vrei sa fi facut pozele sau filmele <in plin proces de desfasurare> ??
Cei care erau gazati ?
Nemtii? pentru a dovedi propria lor bestialitate ??

Daca cumva ai devenit antisemit din cauza mea acum, sorry, nu ma simt responsabila .




La 2006-12-13 20:51:44, gili a scris:

>
> >
> N-am a minti pe nimeni , cind spun ca nu cunosc un lucru
> nu-l cunosc si atit.
> As putea sa-ti dau raspuns cu aceeasi moneda , dar ma
> abtin s-o fac ... inca .
> Vezi ,tocmai astfel de "raspunsuri" precum al tau nasc
> antisemitism .
> Nu am afirmat ca evreii ar datora ceva cuiva , dar eu de
> ce as fi dator sa cred "ceea ce toata lumea stie" ma rog frumos ?!
> Apoi daca nu ai fi cascat gura si ai fi citit cu atentie (
> cu ochii cascati) postarea mea , ai fi vazut ca eu nu neg holocaustul
> , chiar daca sa zicem ca in loc de 6 milioane ( cu cifrele am primit
> explicatii indestulatoare) ar fi fost 6000 si ar fi fost suficient .
> Problema ridicata de mine a fost suspiciunea ( nu negarea -
> casca ochii iarasi) legata de dovada filmului sau fotografiei in cazul
> camerelor de gazare , dovada filmului sau fotografiei existind in
> toate celelalte cazuri in care evreii au fost supusi actiunii
> nazistilor .
> Din discutiile private avute cu evrei nu am gasit inca
> explicatie la chestia cu pozele si filmele , daca eu sunt prea
> sensibil pentru a-mi fi prezentate , de ce nu s-au prezentat in
> procese astfel de dovezi ?
>
> PS
>
> Pai daca eu sunt bolnav , tendentios si ipocrit raspunsul
> oferit de tine crezi ca ma poate vindeca ?!
> Uite , b.d. care este evreu , m-a indrumat catre niste
> informatii far sa se simta lezat de curiozitatea mea . Inca nu am
> studiat indeajuns sursele indicate , dar oricum n-am gasit pe acolo si
> nici nu cred sa gasesc indemnuri mobilizatoare spre adevar si
> deslusirea problemei gen balnavule , ipocritule , baga la cap
> tendentiosule ...
>
>

Katty (...@home.com, IP: 83.254.193...)
2006-12-13 21:58
Re: gili ...

La 2006-12-13 21:31:19, Seherezada a scris:

>
> la prima ta postare am vrut si e sa-ti raspund cu detalii lamritoare,
> dar au facut-o altii, a facut-o si b.d., asa ca nu mai era cazul.
>
> insa cind dupa toate raspunsrile, ai revenit cu textul :
> <<Am cautat , ce-i drept destul de putin timp acele fotografii sau
> filme despre care zic ca lipsesc , cele din camerele de gazare in plin
> proces de desfasurare a actiunii si nu am gasit inca nimic ... >>
>
> aceasta cerinta mi s-a parut nelalocul ei si ti-am spus-o.
>
> Poti sa mi te adresezi cum vrei, insa paragraful tau de mai jos:
> <<Problema ridicata de mine a fost suspiciunea ( nu negarea -casca
> ochii iarasi) legata de dovada filmului sau fotografiei in cazul
> camerelor de gazare , dovada filmului sau fotografiei existind in
> toate celelalte cazuri in care evreii au fost supusi actiunii
> nazistilor .>>,
> mie imi spune ca fara aceste dovezi, esti suspicios.
>
> Cine vrei sa fi facut pozele sau filmele <in plin proces de
> desfasurare> ??
> Cei care erau gazati ?
> Nemtii? pentru a dovedi propria lor bestialitate ??

Pai pozele alea care apar pe situl lui b.d cine sa le fi facut ? Detinutii , carora le se confisca totul la intrarea in lagar, sau tot nemtii le-au facut ?


>
> Daca cumva ai devenit antisemit din cauza mea acum, sorry, nu ma simt
> responsabila .
>
>
>
>
> La 2006-12-13 20:51:44, gili a scris:
>
> >
> > >
> > N-am a minti pe nimeni , cind spun ca nu cunosc un lucru
> > nu-l cunosc si atit.
> > As putea sa-ti dau raspuns cu aceeasi moneda , dar ma
> > abtin s-o fac ... inca .
> > Vezi ,tocmai astfel de "raspunsuri" precum al tau nasc
> > antisemitism .
> > Nu am afirmat ca evreii ar datora ceva cuiva , dar eu de
> > ce as fi dator sa cred "ceea ce toata lumea stie" ma rog frumos ?!
> > Apoi daca nu ai fi cascat gura si ai fi citit cu atentie (
> > cu ochii cascati) postarea mea , ai fi vazut ca eu nu neg holocaustul
> > , chiar daca sa zicem ca in loc de 6 milioane ( cu cifrele am primit
> > explicatii indestulatoare) ar fi fost 6000 si ar fi fost suficient .
> > Problema ridicata de mine a fost suspiciunea ( nu negarea -
> > casca ochii iarasi) legata de dovada filmului sau fotografiei in cazul
> > camerelor de gazare , dovada filmului sau fotografiei existind in
> > toate celelalte cazuri in care evreii au fost supusi actiunii
> > nazistilor .
> > Din discutiile private avute cu evrei nu am gasit inca
> > explicatie la chestia cu pozele si filmele , daca eu sunt prea
> > sensibil pentru a-mi fi prezentate , de ce nu s-au prezentat in
> > procese astfel de dovezi ?
> >
> > PS
> >
> > Pai daca eu sunt bolnav , tendentios si ipocrit raspunsul
> > oferit de tine crezi ca ma poate vindeca ?!
> > Uite , b.d. care este evreu , m-a indrumat catre niste
> > informatii far sa se simta lezat de curiozitatea mea . Inca nu am
> > studiat indeajuns sursele indicate , dar oricum n-am gasit pe acolo si
> > nici nu cred sa gasesc indemnuri mobilizatoare spre adevar si
> > deslusirea problemei gen balnavule , ipocritule , baga la cap
> > tendentiosule ...
> >
> >
>
>

Seherezada din din 1001 de Zile (...@yahoo.com, IP: 81.64.182...)
2006-12-13 22:20
Re: katty...

La 2006-12-13 21:58:26, Katty a scris:

>> Pai pozele alea care apar pe situl lui b.d cine sa le fi facut ?
> Detinutii , carora le se confisca totul la intrarea in lagar, sau tot
> nemtii le-au facut ?
---------------------
Salut Katty,
in cazul asta exista 2 posibilitati:
1.ca filmarea live cum se sufoca oamenii la gramada nu a fost considerat util pentru reclama germana,
2. sa zicem ca ar fi existat astfel de filme, a fost distruse cf.ordinelor,

In alta postare am scris ca numarul de 6 Mil. nu este pentru mine esenta holocaustului,

si nu ma intereseaza amintirile tale despre sedintele de partid.
eu nu am facut parte.
--------------------------------
>
> >
> > Daca cumva ai devenit antisemit din cauza mea acum, sorry, nu ma simt
> > responsabila .
> >
> >
> >
> >
> > La 2006-12-13 20:51:44, gili a scris:
> >
> > >
> > > >
> > > N-am a minti pe nimeni , cind spun ca nu cunosc un lucru
> > > nu-l cunosc si atit.
> > > As putea sa-ti dau raspuns cu aceeasi moneda , dar ma
> > > abtin s-o fac ... inca .
> > > Vezi ,tocmai astfel de "raspunsuri" precum al tau nasc
> > > antisemitism .
> > > Nu am afirmat ca evreii ar datora ceva cuiva , dar eu de
> > > ce as fi dator sa cred "ceea ce toata lumea stie" ma rog frumos ?!
> > > Apoi daca nu ai fi cascat gura si ai fi citit cu atentie (
> > > cu ochii cascati) postarea mea , ai fi vazut ca eu nu neg holocaustul
> > > , chiar daca sa zicem ca in loc de 6 milioane ( cu cifrele am primit
> > > explicatii indestulatoare) ar fi fost 6000 si ar fi fost suficient .
> > > Problema ridicata de mine a fost suspiciunea ( nu negarea -
> > > casca ochii iarasi) legata de dovada filmului sau fotografiei in cazul
> > > camerelor de gazare , dovada filmului sau fotografiei existind in
> > > toate celelalte cazuri in care evreii au fost supusi actiunii
> > > nazistilor .
> > > Din discutiile private avute cu evrei nu am gasit inca
> > > explicatie la chestia cu pozele si filmele , daca eu sunt prea
> > > sensibil pentru a-mi fi prezentate , de ce nu s-au prezentat in
> > > procese astfel de dovezi ?
> > >
> > > PS
> > >
> > > Pai daca eu sunt bolnav , tendentios si ipocrit raspunsul
> > > oferit de tine crezi ca ma poate vindeca ?!
> > > Uite , b.d. care este evreu , m-a indrumat catre niste
> > > informatii far sa se simta lezat de curiozitatea mea . Inca nu am
> > > studiat indeajuns sursele indicate , dar oricum n-am gasit pe acolo si
> > > nici nu cred sa gasesc indemnuri mobilizatoare spre adevar si
> > > deslusirea problemei gen balnavule , ipocritule , baga la cap
> > > tendentiosule ...
> > >
> > >
> >
> >
>
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00945 sec.