Ziua Logo
  09:56, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-12-07
sorinf_ro din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 194.102.189...)
2006-12-07 11:21
Caracatita din PMB se intinde si la sectorul 3

Prin PUG se da o mana de ajutor si mafiilor locale de sector (conduse tot de PD).
O situatie similara catedralei sf. Iosif se repeta la scara mai mica si in sectorul 3, in vecinatatea gradinitei de copii de pe str. Branduselor. In 2002 a fost retrocedat un teren de 500mp (oare pe ce criterii? cei demolati in zona pe vremea lui Ceausescu au fost despagubiti...), teren total impropriu realizarii unei constructii. In mod firesc, beneficiarul acestei retrocedari nu a primit autorizatie de constructie pe acest teren din partea primarului PSD.
Acest teren a fost vandut unor oameni descurcareti si cu relatii, care in 2006 au obtinut autorizatie de construcie pentru un imobil cu destinatia: birouri, depozit, showroom, locuinte... Foarte generoasa autorizatie avand in vedere configuratia terenului, inghesuiala si disconfortul pe care il produce si, ceea ce este cel mai grav, SUFOCA GRADINITA DE COPII !!! Nu e de mirare, deoarece la primaria sectorului 3 a venit in 2004 echipa PD a lui Liviu Negoita, care justifica acordarea acestei autorizatii de constructie de faptul ca in Planul de urbanism general (PUG) al PMB, zona figureaza ca fiind zona mixta M3 si nu ca zona de locuinte L3. Cand s-a produs aceasta schimbare??? Iata ce incercam de ceva timp sa aflam, insa fara succes.
Am adresat prin e-mail d-lui Bold intrebarea:
Care sunt criteriile / reglementarile dupa care se stabilesc tipurile de zona in PUG si cine face propunerile de stabilire a acestora (PMB sau primaria de sector), avand in vedere ca in tringhiul delimitat de strazile Branduselor, Zizin si Vlaicu Voda (sector 3) sunt numai blocuri de locuit P+4 etaje si o gradinita de copii - iar zona figureaza in PUG ca fiind M3 (zona mixta, permite constructia de birouri, depozite, etc) in loc sa fie zona L3 (zona de locuinte, unde NU se pot construi cladiri de birouri, depozite, etc.) asa cum proiectul de sistematizare din vremea lui Ceausescu o prevedea (CONSTRUCTIA ZONEI A FOST FINALIZATA IN 1990 !!!). Si ceea ce este de remarcat, toate zonele invecinate acestui triunghi sunt zone L3 !!!
Am primit un raspuns de la dl. ing. Victor Manea de la serv. urbanism care nu raspunde solicitarii, ci imi reproduce 2 paragrafe din partea scrisa a PUG aprobat in DECEMBRIE 2000 de Consiliul local Bucuresti.

Demolatorul (...@yahoo.com, IP: 193.180.189...)
2006-12-07 13:54
Re: Caracatita din PMB S-A EXTINS DE MULT si la sectorul 3

Aveti perfecta dreptate.
Acesti PD-isti incompetenti: Videanu, Negoita, Sulfina Barbu etc. au ajuns la primarii si in functii nu pentru a face ceva bun ptr oameni ci pentru a-si rotunji averile lor si ale acolitilor lor.
Intr-adevar in sect 3, parcul IOR a fost injumatatit de constructii inutile (depozite, restaurante, sere, etc). Orice spatiu mai maricel, dintre blocuri, a fost "retrocedat" si suntem sufocati: de contructiile ilegale cu acordul primarului dictator (vezi Camil Ressu), de parculete de joaca ptr copii din 50 in 50 m, de lipsa zonelor verzi distruse sitematic (doar Rosal trebuie sa aiba un pretext sa suga bani de la primarie, nu?) si de cimentul turnat inutil.
Strazile sunt murdare iar canalizarea este infundata de ani buni. Parcarile sunt insuficiente iar derbedeii isi fac de cap taind cauciucurile si zgariind vopsea de pe masini. S-au montat garduri de sirma de 1,5 m inaltime imprejurul oricarei suprafete, in jurul tuturor blocurior, inclusiv pe toate aleile de intrare la bloc de parca am trai intr-un lagar, sarma ghimpata mai lipseste). Trandafirii si arbustii plantati de cetateni sunt taiati din radacina la fiecare 2 luni, cu nesimtire, de aceeasi primarie care a ajuns sa ne dramuiasca si oxigenul respirat.
Unde este conceptia urbanistica? Arhitectul sef al sect 3 are ceva in cap inafara de afaceri cu terenurile din oras? Sau de demolarea policlinicii Coltea?
Este o mare rusine ca am ajuns sa demolam Bucurestiul in mod democratic.
De ce trebuie sa suferim de pe urma unor decizii tembele luate de primari incompetenti si de consilieri obedienti sau incapabili, cand ar trebui referendum pentru orice decizie care ne afecteaza viata tuturor?

sorinf_ro din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 194.102.189...)
2006-12-07 18:05
Re: Caracatita din PMB S-A EXTINS DE MULT si la sectorul 3

Cu locurile de joaca din sectorul 3 e o alta mare problema...

Dupa cum se poate vedea TOATE locurile de joaca din sectorul 3 au fost amenajate (evident din considerente propagandistice si electorale) NUMAI in vecinatatea marilor artere intens circulate.
Si-a pus oare cineva problema gradului de poluare care exista in aceste zone, la mediul in care sunt obligati sa se joace copii nostri? Si asta numai si numai DIN CONSIDERENTE ELECTORALE!
In acest timp, in zonele propice amenajarii unor astfel de locuri de joaca se fac retrocedari dubioase si se dau autorizatii de constructie cu miros de SPAGA !!!


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00679 sec.