Ziua Logo
  06:52, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2005-12-21
George W. Bush din White House (...@aol.com, IP: 152.163.100...)
2005-12-21 05:13
p-asta da,ca-i primu'...

dupa fro' inca doo,trei atacuri cerebrale,confunda Iranu'
cu America si atunci,sa vezi veselie mare.sharon,a fost
lovit la tot capu' inca de la nastere.da' acu',la batranete,
parca s-a mai inzdravenit oleaca.cam ca iliescu ilici.

ingineru din vancouver (...@yahoo.com, IP: 209.121.38...)
2005-12-21 07:17
Re: p-asta da,ca-i primu'... el o fi invins atacu' ala cerebral...

... da' tu sigur i-ai cazut victima...

La 2005-12-21 05:13:34, George W. Bush a scris:

> dupa fro' inca doo,trei atacuri cerebrale,confunda Iranu'
> cu America si atunci,sa vezi veselie mare.sharon,a fost
> lovit la tot capu' inca de la nastere.da' acu',la batranete,
> parca s-a mai inzdravenit oleaca.cam ca iliescu ilici.
> 
> 

George W. Bush din White House (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2005-12-21 19:24
el o fi invins atacu' ala cerebral...ha,ha,ha

La 2005-12-21 07:17:03, ingineru a scris:

... da' tu sigur i-ai cazut victima...

ai tot atata haz,cat un cui in pantof.ia d-aici un calmant.

SAVANTI DUPA GRATII: GASTON-ARMAND AMAUDRUZ

PENTRU MAI mult de jumate de secol, profesorul elvetian Gaston-Armand Amaudruz a fost un activ publicist si disident al “gandirii oficiale”. Nascut la Lausanne in decembrie 1920, este autorul a trei carti, detine o diploma in stiinte politice si stiinte sociale, iar pentru un timp a lucrat ca profesor de limbi straine. Inca de la 28 de ani, Amaudruz a pus sub semnul intrebarii existenta camerelor de gazare naziste in cartea sa Ubu Justicier au Premier Procès de Nuremberg (Ubu justitiar la Primul Proces de la Nuremberg, Paris, 1949). Incepand cu 1946 a editat, produs si publicat Courrier du Continent, un serciviu de stiri in limba franceza, avand o distributie modesta de doar 400-500 exemplare.

In 10 aprilie 2000, un tribunal l-a condamnat la un an de inchisoare pentru negarea existentei camerelor de gazare naziste din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Publicistul de 79 de ani, profesor pensionar, a fost gasit vinovat pentru incalcarea legii elvetiene “anti-rasism“ care face din “negarea, minimalizarea sau incercarea justificarii unui genocid sau a altor crime impotriva omenirii“ o infractiune. Tribunalul a motivat ca Amaudruz a incalcat aceasta lege prin distributia de carti revizioniste si scrierea a doua articole intr-un numar din 1995 al publicatiei sale Courrier du Continent. Unul dintre pasajele care l-au adus in fata tribunalului este: “Personal, imi mentin pozitia. Nu cred in camerele de gazare. Las ca exterminationistii sa aduca dovezi si am sa-i cred. Dar am asteptat aceste dovezi timp de cateva decenii si nu cred ca am sa le vad curand”.

Pe langa sentinta de inchisoare - cu executare, a fost condamnat sa plateasca despagubiri de cate 1000 de franci elvetieni in favoarea Federatiei Elvetiene a Comunitatilor Evreiesti, Ligii Internationale impotriva Rasismului si Antisemitismului (LICRA), Asociatiei Fiilor si Fiicelor Evreilor Deportati din Franta, precum si unui supravietuitor al unui lagar de concentrare.

“Traiasca Revizionismul!”

Cu putin inainte de inceperea procesului (aprilie 2000), Amaudruz a publicat in ziarul sau un articol provocator, “Vive le révisionnisme!”, in care nota:

“Revizionismul exista pentru a pune sub semnul intrebarii anumite ‘certitudini’, chiar si cele care par foarte solide. Metodologia, foarte cunoscuta savantilor, se aplica in toate domeniile de cunoastere. In cateva tari exista o dogma de neatins: ’sase milioane’ si ‘camerele de gazare’… In Elvetia, sectiunea 261 din Codul Penal, care probabil incearca sa suprime ‘discriminarea rasiala’, nu defineste infractiunea, asa ca definitia este lasata la bunul plac al judecatorilor, care pot sa condamne sau sa achite acuzatul dupa cum doresc ei, sau pe baza unor ‘instructiuni’. Si ce legatura este intre a pune sub semnul intrebarii cifra de sase milioane si ‘discriminarea rasiala’?

Si, cum sunt acuzat pentru revizionism, repet:
- Cifra de sase milioane este imposibila.
- Nu cred in camere de gazare pentru ca nu sunt sprijinite de nici o dovada.

Procesul meu este unul politic, verdictul este bazat exclusiv pe convenienta consideratiilor din momentul acesta. Prefer sa ma supun constiintei mele decat unei legi imorale si criminale; imi sustin convingerea. Traiasca Revizionismul!”

Procurorul a adus ca martori trei “supravietuitori ai Holocaustului” (Toman, Reich si Klein), in timp ce Curtea a refuzat cererea avocatului lui Amaudruz de a permite cunoscutului revizionist Robert Faurisson sa depuna marturie in favoara acuzatului. De asemenea, judecatorii au respins citarea ca martor a lui Eric Delcroix, un avocat care a aparat mai multi revizionisti in Franta. Ambii au fost refuzati fara nici o explicatie concreta.

Comentand despre sentinta, cel mai prestigios ziar din Elvetia, Neue Zürcher Zeitung (11 aprilie, p. 13) relata cititorilor: “In timp ce recunoaste ca oameni au avut de suferit in lagare, el [Amaudruz] nu crede in careme de gazare. Normal, credinta lui Amaudruz nu a fost zguduita de martorii care au povestit despre camerele de gazare din propria lor experienta.”

De fapt, spune un alt revizionist celebru, Jürgen Graf, care a asistat la proces, nici unul dintre martorii evrei nu au “depus marturi despre camerele de gazare din propria lor experienta. Nici unul nu sustine ca a observat sau a fost martor la gazarea unei persoane.”

Pe 13 ianuarie 2003, Gaston-Armand Amaudruz a fost din nou retinut si inchis de autoritatile elvetiene, pentru ca si-a exprimat dubiile in privinta camerelor de gazare si a cifrei de sase milioane. Publicistul, in varsta de 82 de ani la acea data, avand probleme de sanatate, s-a prezentat la un penitenciar special de “inalta siguranta“ la l’Orbe, la aproape 20 km la nord de Lausanne, unde a stat inchis trei luni.

ingineru din vancouver (...@yahoo.com, IP: 207.232.97...)
2005-12-21 20:32
Re: ...ha,ha,ha... vezi sa nu mori de ras ! S-au mai vazut cazuri...:-)

Altfel, vad ca ai niste preocupari foarte interesante... de Craciun...

La 2005-12-21 19:24:40, George W. Bush a scris:

> La 2005-12-21 07:17:03, ingineru a scris:
> 
> ... da' tu sigur i-ai cazut victima...
> 
> ai tot atata haz,cat un cui in pantof.ia d-aici un calmant.
> 
> SAVANTI DUPA GRATII: GASTON-ARMAND AMAUDRUZ
> 


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00756 sec.