Ziua Logo
  10:11, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-12-19
G.B. din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 82.76.225...)
2005-12-19 12:11
Nea Pavele, ai luat-o iar pe aratura!


<<Recentele alegeri parlamentare din Irak, unde in sfarsit liderii sunniti au chemat oamenii la vot, ca si reactiile din Liban fata de politica Siriei, dovedesc ca insistenta americanilor asupra democratizarii Orientului Mijlociu nu este chiar o utopie. S-ar putea ca declaratiile lui Ahmadinejad sa fie o reactie de exasperare fata de posibilitatea reusitei planului conservatorilor americani (dintre care multi sunt evrei si/sau straussieni) de a democratiza lumea islamica. Daca totul se va rezuma la un razboi psihologic, retoric, inca este bine. Dar daca din combinatia de antiamericanism, antisemitism si nazism se va naste impulsul folosirii armelor atomice, vom asista la Armagedon.>>

Pai asa se da exemplu de democratizare? Cu fortza armelor si cu moartea a zeci de mii de oameni? In atare situatzie, cu ce e mai bun bushismu' decat nazismu'? S-au schimbat doar lozincile.
Nu prea cred ca Bush si clica lui o sa-ndrazneasca sa "democratizeze" si Iranul in acelasi mod ca Irakul. Iran are aprox. 100 milioane de locuitori si de catziva anisori a intrat in randul puterilor nucleare. Deci, capacitatea de riposta a Iranului in caz de razboi, e destul de mare, astfel incat Bush se rezuma doar la a marai.
Saddam n-a fost inlaturat de la putere pentru ca meriganilor li s-a facut "mila" de poporu' irakian "oprimat", ci pen' ca a indraznit sa dea afara din Irak 5 companii petroliere transfrontaliere (Exxon, Mobil-Oil, B.P., Shell).


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00665 sec.