Ziua Logo
  09:57, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-29
micutu204 din Romania (...@yahoo.com, IP: 86.105.149...)
2006-11-29 13:11
" o plictiseala generala "

Intre laicitatea SF si ortodoxia scolara obligatorie .
Cu ceva timp in urma , pe vremea cind copchii erau in scoala , in clase mai mici , li s-a schimbat dascalul de la religie ,cu o blonda platinata ,agreata de mitropolie ( nelicentiata ). Nu au excelat la aceasta materie , cam 6-8 de obicei
Profa de religie , coana preoteasa in cartier , cu liceu in parohia sotului , a taiat in carne vie si ne-am trezit cu o belea noua : aveau 10 la mate-fizica-chimie-... si 4-5 la religie . I-am trimis saptaminal la bunici sa aprofundeze materia si cu chiu cu vai , au terminat anul scolar cu media aia minima la religie .
Prin natura lucrarilor din SRL, ajung sa am o tangenta cu preasfintia-sa preotul din parohie , un probabil proiect de consolidare de biserica -casa parohiala . Se aprofundeaza relatia partenelriala , se fac schimburi de intilniri de protocol -contractuale . Indesirea vizitelor dumnealor , pe fondul solicitarii ca proiectul sa fie ca "sponsorizare laica " ,incep sa creasca simtitor notele la religie , note de 180 000 000 , munca a 5 oameni timp de o luna !
Cam mult pentru nivelul meu de intelegere !
Refuz si consecinta imediata : 4 si nevasta cu servit masa rece plus caterinca de rigoare !
Urmeaza alta intilnire laica, la propriul domiciliu , aranjata de nevasta bineinteles . Cei 2 in camera lor , consemnati !
Urmeaza discutii laice despre biblioteca noastra , in care exista una -doua biblii, un coran , interpretari ale conceptelor budismului , "Amintiri despre viitor" , beletristica .... Limba mea cea inspicata , incinge atmosfera laic-ortodoxa , se ajunge la mari contradictii spirituale (nu agreem nici manelele), cotradictii financiare si zdranc : coana preoteasa ma trimite obligat la origini si imi pune un munte a lui Venus pe nas iar unsul Domnului pe pamint urmeaza sa ma scrie pe toaca si sa ma afuriseasca !
Bun , iar caterinca iar hrana rece . Ce sa facem , mutam copiii la alt liceu ?
Dupa doua luni ,aflam ca impielitatii au ascultat si inregistrat pentru posteritate , discutia spirituala -ireconcibiabila a noastra si au ascultat si altii ,optiunile tehnice de viitor ( o clasa de a XI a si o clasa de a XII a ) !!!
A urmat "O PLICTISEALA GENERALA " la orele de religie si ortodoxie , sedinte de retractare sau nu a afirmatiilor, reliziere sau nu a contractului de proiectare, plata de catre mitropolie a proiectului (prin instanta ), bacul luat de impielitatii din cele doua clase , arondarea noastra la parohia bunicilor si fara icoane in clasele de a XII a ( prin vot democratic ). [ coana preoteasa e la catedra , preda si nota cea mai mica , cica e 8 acum ]


Ne ascundem dupa degete .




« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00678 sec.