Ziua Logo
  19:26, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-12-06
gorun din Victoria (...@hotmail.com, IP: 82.76.194...)
2005-12-06 08:34
Ungureanu face si alte gafe!

Romanii din afara frontierelor in colaps, iar Ungureanu lauda legea UDMR-ului
Bucuresti, Romania/Romanian Global News

05 December 2005

Intr-o conferinta de presa tinuta duminica, 4 decembrie, la sediul MAE, care nu a avut alt scop decat un exercitiu ieftin de imagine in care numele sau sa apara alaturi de cel al Secretarului de Stat Condoleezza Rice, Mihai Razvan Ungureanu a luat apararea proiectului de lege al UDMR privind minoritatile nationale sustinand ca este euroconform.

Dupa cum orice om bine informat stie, vizita Secretarului de Stat american in Romania este un rezultat al demersurilor lui Traian Basescu de a da viata axei strategice Washington-Londra- Bucuresti si de a stabili o prezenta americana la Marea Neagra, intarind astfel securitatea Romaniei dar si creand premisele unei mai bune stabilitati in zona. Rolul lui Mihai Razvan Ungureanu nu era decat unul decorativ sau de serviciu de protocol care sa se ocupe de organizarea vizitei importantului demnitar american. Sesizand ca alaturarea numelui sau celui al Condoleezzei Rice ar putea sa-i dea un plus de notorietate care ar putea sa contrabalanseze imaginea dezastruoasa a activitatii sale la nivelul perceptiei opiniei publice (vezi sondajul Gallup-IPP), Ungureanu s-a gandit ca o conferinta de presa in care sa sublinieze ca visul de aur al bunicilor nostri dar si ai lui - dupa cum el insusi a spus - adica venirea americanilor, tocmai se implineste si asta evident si datorita lui. Totul era bine si frumos, iar exercitiul de imagine a fost inghitit cu placere de presa, care duminica nu prea are ce scrie, insa Ungureanu s-a aventurat cu sprinteneala inconstientei care a caracterizat si cedarile Romaniei in cazul “Gojdu”, sa laude Proiectul de lege al minoritatilor, proiect care serveste UDMR-ului si lobby-ului maghiar, care tropaie din greu la Parlamentul European, sa recreeze in inima Romaniei fosta regiune autonoma a lui Stalin in care romanii erau asimilati si batjocoriti in propria tara.

Adica nu-i ajunge lui Mihai Razvan Unguranu ca prin manevre cel putin dubioase si cu interventii deloc transparente frizand aranjamentele de culise ale fostului UTC si PCR, Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni este trecut la MAE pentru a-l pune pe butuci si a incerca astfel desfiintarea asociatiilor romanesti din jurul frontierelor si Balcani dand astfel satisfactie politicilor asimilationiste ucrainiene, sarbesti, bulgare, albaneze, macedonene dar si cercurilor prorusesti din Basarabia? Adica nu-i este de ajuns ca aproape sase sute de copii din Bulgaria care incepusera sa invete romana literara nu o mai invata acum din lipsa finantarii de la Bucuresti? Nu-i este de ajuns ca adusi la Bucuresti, adica in Tara Mama, zeci de studenti romani din Macedonia, Albania, Bulgaria, Serbia au fost nevoiti sa inghete la Centrul “Eudoxiu Hurmuzachi” si sa manance pe sponci zile in sir din cauza indolentei celor care conduc destinele “romanilor de pretutindeni”, adica MAE, adica Ungureanu? Adica nu-i este de ajuns lui Mihai Razvan Ungureanu ca etnicii romanii care veneau la studii in Romania din fostele regiuni istorice ale Romaniei, Bucovina de Nord si Herta dar si din regiunea Odesa sau Transcarpatia, anul acesta, pentru prima oara, aproape ca nu exista? Nu-i este de ajuns lui Ungureanu ca in timp ce interviuri laudative cu Mihai Gheorghiu, secretar de stat al DRRP, pasare calatoare avand cuiburi la PNT-CD, UFD, AP si acum PNL, apar in ziarul sarbesc “DANAS”, acelasi ziar injura de mama focului pe romanii din Timoc, adica aceeasi romani la care Gheorghiu a batut cu pumnul in masa (stranie coincidenta…) si lasati acum ca si cei din Macedonia, Albania, Basarabia, Bulgaria, Ungaria sau Ucraina fara nici-o finantare? Ei bine, lui Ungureanu nu-i ajunge acest bilant dezastruos pentru romanii din afara frontierelor si pe care intre doua escale intre Tokio si Tripoli, are pretentia ca ii pastoreste. Facand pe importantul, se apuca, dand gir proiectului de lege UDMR-ist, sa traga cortina si peste cei 100.000 de romani din judetele Harghita si Covasna ca sa nu mai vorbim de statul national unitar roman si de Constitutie. Poate ca ar fi bine ca, in escalele plicticoase de la Bucuresti, Ungureanu sa se apuce sa mai reciteasca fragmentele publicate de “Academia Catavencu” din opera sa politica sau daca se plictiseste sa-i ceara lui Mihai Gheorghiu raportul de evaluare a cheltuirii fondurilor DRP pentru Republica Moldova in 2004. Se vorbea acolo de “inselaciune, fals in acte publice, deturnare de fonduri”….etc. Se ascund cumva anumite fapte? Asta deja frizeaza complicitatea. Ghici cu cine?

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.93...)
2005-12-06 10:12
Re: Ungureanu e un incompetent,

care a primit o caciula prea mare pentru el si nu face fata cerintelor postului de ministru de externe. Cand il vad la TV parca ar vorbi potarul de la MAI, nu are carisma, eruditie (va amintiti de Plesu ?) si nu-i convingator.

ingineru din vancouver (...@yahoo.com, IP: 209.121.38...)
2005-12-06 10:43
Re: Ungureanu e un incompetent... io cred ca e mult mai competent decat Geoana.

Doar un exemplu... :-)

Daca matale vrei ca ministrul de externe sa vina la TV doar pt. a-si expune dantura si a face vreo sueta semi-intelectuala cu telespectatorii, mai bine ai incerca emisiunea lui Badea de la Antena 1, "In gura presei". Ca tot se crede ala haios, nevoie mare.

La 2005-12-06 10:12:05, Raquel a scris:

> care a primit o caciula prea mare pentru el si nu face fata cerintelor
> postului de ministru de externe. Cand il vad la TV parca ar vorbi
> potarul de la MAI, nu are carisma, eruditie (va amintiti de Plesu ?)
> si nu-i convingator.
> 

gagiu dilo din bucuresti (...@yahoo.com, IP: 193.231.82...)
2005-12-06 10:47
Re: Cred si eu, ministrii cei mai buni i-a avut PSD-ul. Nici nu se poate masura, poate de la cateva milioane in sus.

Iar acum, in actualul guvern, PD-ul. Nici nu exista comparatie intre geniala Sulfina Barbu de la mediu si amaratul de Flutur de la agricultura. Sau de extraordinarul Geoana fata de copilul asta de Ungureanu. Rashelo, ma lashi...

La 2005-12-06 10:12:05, Raquel a scris:

> care a primit o caciula prea mare pentru el si nu face fata cerintelor
> postului de ministru de externe. Cand il vad la TV parca ar vorbi
> potarul de la MAI, nu are carisma, eruditie (va amintiti de Plesu ?)
> si nu-i convingator.
> 

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.93...)
2005-12-06 11:17
OrIcat ati protesta, SUNT NISTE INCOMPETENTI NOTORII !!

va place sau nu asta-i adevarul , parca i-au cules de pe garla sau i-au parasutat, dupa ce au calatorit vreun secol prin Triunghiul Bermudelor. Nu vedeti ce prestatie au dragalasii de ministrii, daca nu , luati-i la rand si faceti o analiza corecta. Nici acum nu avem cod fiscal, dupa atatea balbaieli penibile, bugetul pe anul viitor e facut cu picioarele, sanatatea e pe mana unui diletant, care are pe constiinta moartea de rujeola a copiilor(nu a cumparat vaccin la timp, si nici antigripal), de aparare, mediu - sa nu mai vorbim, iar cel de externe e mai sters si insignifiant de cat toti predecesorii, TOTI sunt o apa si un pamant, sau cum se mai spune, a tunat si i-a adunat. Daca vreti, pupati-i in bot, eu una le -as da una peste bot si i-as trimite la scoala.

Tzepelica (...@yahoo.com, IP: 82.208.174...)
2005-12-06 11:44
Re: Raquel, inainte de a-i judeca pe altii, analizeaza-ti postarile...

...si mai treci si tu pe la scoala, ca mare nevoie ai !

La 2005-12-06 11:17:33, Raquel a scris:

> va place sau nu asta-i adevarul , parca i-au cules de pe garla sau
> i-au parasutat, dupa ce au calatorit vreun secol prin Triunghiul
> Bermudelor. Nu vedeti ce prestatie au dragalasii de ministrii, daca
> nu , luati-i la rand si faceti o analiza corecta. Nici acum nu avem
> cod fiscal, dupa atatea balbaieli penibile, bugetul pe anul viitor e
> facut cu picioarele, sanatatea e pe mana unui diletant, care are pe
> constiinta moartea de rujeola a copiilor(nu a cumparat vaccin la
> timp, si nici antigripal), de aparare, mediu - sa nu mai vorbim, iar
> cel de externe e mai sters si insignifiant de cat toti predecesorii,
> TOTI sunt o apa si un pamant, sau cum se mai spune, a tunat si i-a
> adunat. Daca vreti, pupati-i in bot, eu una le -as da una peste bot
> si i-as trimite la scoala.
> 

Shadow din Franta (...@yahoo.com, IP: 213.41.108...)
2005-12-06 11:54
Re: OrIcat ati protesta, SUNT NISTE INCOMPETENTI NOTORII !! pt rachela

> va place sau nu asta-i adevarul , parca i-au cules de pe garla sau
> i-au parasutat, dupa ce au calatorit vreun secol prin Triunghiul
> Bermudelor.

Ce spui "soro"?

> Nu vedeti ce prestatie au dragalasii de ministrii, daca
> nu , luati-i la rand si faceti o analiza corecta.

Ia sa-i luam la rand. Ii comparam cu aia de acum un an ok?

> Nici acum nu avem
> cod fiscal

Ca inainte aveam vai de mama lui de cod fiscal.

>, dupa atatea balbaieli penibile, bugetul pe anul viitor e
> facut cu picioarele,

Ale dreaq picioare ca bine zisi. Tocmai ce se vede cum o parte importanta din bugetul pe anul asta al sanatatii a fost consumat de cu un an inainte de catre nea musetescu ca doar de aia a facut "rectificare pozitiva".

> sanatatea e pe mana unui diletant, care are pe
> constiinta moartea de rujeola a copiilor(nu a cumparat vaccin la
> timp, si nici antigripal), de aparare, mediu - sa nu mai vorbim

Poate nu esti in tema dar "pute" treaba cu epidemiile de cel putin 4 anisori rachela draga dar ce sa vezi psd-ul "facu nul". Ma anunti cand mai consuma 30% din buget sanatatea pe "anul care vine"? Asta e ca pe vremea lui impuscatul in care "productivitatea crestea" astronomic an de an?

> , iar
> cel de externe e mai sters si insignifiant de cat toti predecesorii,

Ti se pare mai "sters" decat urmatorii?
Geoana, bombo, severin? Ma refer la perioada lor de ministeriat de externe. Intre astia trei e drept ca Geoana e cel mai "dinamic", bombo si severin au avut la activ unul "urmare tratat cu rusia + tezaur nema" altul tratatul cu ucraina si insulita.

> TOTI sunt o apa si un pamant, sau cum se mai spune, a tunat si i-a
> adunat. Daca vreti, pupati-i in bot, eu una le -as da una peste bot
> si i-as trimite la scoala.

Bine ai zis dar nu pana la capat. Deci a "tunat si i-a adunat" la psd. Vezi ca ai dreptul de la severin sa le dai si "fizic" peste bot in buna traditie iliesceana.

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.93...)
2005-12-06 12:01
Tzepelica, in stilul caracteristic, te faci ca nu intelegi

ceea ce te rog sa ma lamuresti si bati campii, acuzandu-ma de greseli de ortografie. Mai tzaca, poate am facut vreo greseala de dactilografiere, nu zic nu, dar nu invata tu popa carte, sunt absolventa de filologie si stiu bine cum se scrie corect. Asa ca, incearca alta stratagema, ca asta nu tine.

Tzepelica (...@yahoo.com, IP: 82.208.174...)
2005-12-06 12:24
Re: Daca o absolventa de filologie scrie "de cat" si "excroc", asa cum faci tu,...

...inseamna ca s-a dus dracu` invatamantul romanesc !
Referitor la "mai tzaca", ma abtin de la orice comentariu...

La 2005-12-06 12:01:34, Raquel a scris:

> ceea ce te rog sa ma lamuresti si bati campii, acuzandu-ma de greseli
> de ortografie. Mai tzaca, poate am facut vreo greseala de
> dactilografiere, nu zic nu, dar nu invata tu popa carte, sunt
> absolventa de filologie si stiu bine cum se scrie corect. Asa ca,
> incearca alta stratagema, ca asta nu tine.
> 


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00855 sec.