Ziua Logo
  09:42, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-11-10
lucid din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 194.102.59...)
2006-11-10 13:42
mafia universitara din Romania

Doamna Zoe, ar trebui sa sustzinetzi cererea organizatziei Ad-Astra ca MEdC sa organizeze o dezbatere publica privind EVALUAREA universitatzilor si institutelor de cercetare. Scriu intr-un moment de respiro din timpul evaluarilor pe care le fac la cinci proiecte de granturi ale CNCSIS - asa-zisul consiliu al cercetarii stiintzifice din invatzamantul superior. Sunt stupefiat ca exista profesori universitari agramatzi, care scriu in titlul proiectului ca vor sa studieze conservarea IMPOTRIVA actziunii agentzilor externi, sau V-A produce, sau editura ElsevieUr, sau Laussane, care delireaza pe pagini intregi cum vor aduce ei contributzii foarte importante pe plan internatzional cu grantul desi nu stiu sa-si scrie corect nici macar titlurile putzinelor publicatzii pe care le au in engleza. Sau ca exista doctoranzi care pur si simplu nu stiu sa scrie coerent in romaneste. Si nu e vorba de universitatzi particulare, ci bugetare din banii nostri, si de orase FOARTE mari si cu traditzie. Ce sa mai spun de membrii consiliului CNCSIS, cei care impart fondurile, din care majoritatea nu au publicat o lucrare intr-o revista serioasa straina in toata viatza lor. Ca majoritatea au trecut de 65 ani - sa nu vorbesc de funie in casa spanzuratului - si stau fermi pe scaunele ocupate ca li s-a amortzit fundul e prea bine stiut.
Asa ca mai incet cu autonomia hotziei universitare in sistem mafiot si hai o data sa evaluam dupa criteriile EU invatzamantul superior ca macar sa ne fie clar dezastrul in care ne aflam.
Si apropos de autonomie, cum se facu doamna Zoe ca acum e decan la Istorie fostul sef de protocol al lui Milica, ilustrul istoric Nistor, cel ale carui cele mai cunoscute lucrari sunt interviurile de acum doi ani de la Realitatea TV?

Liviu2002j (, IP: 141.85.96...)
2006-11-10 16:05
Re: mafia universitara din Romania

DA ! Nu stiu cum de ati reusit sa deveniti evaluator la CNCSIS cand este binecunoscut faptul ca acele granturi se acorda "in familie", numai cui trebuie, si in conformitate cu principiul "ma ajuti te ajut". Ma mira de asemenea faptul ca ati aflat de abia acum de calitatea numerosilor asa-numiti "profesori" facuti dupa 1990 care sunt depasiti complet de viata si de tot ceea ce inseamna invatamant modern si cercetare de calitate. Daca reusiti cumva v-as sugera sa verificati subiectele propunerilor de cercetare pe care le fac an de an. Practic sunt unul si acelasi lucru "invartit" pe toate partile (pe la noi se mai spune "precum rostogoleste porcu' dovleacul" si in final tot nu reuseste sa-l manance), fara o finalizare practica si fara nici o utilitate pentru societatea care ii da banii. Chiar as propune sa se verifice macar cate persoane virtual interesate de cercetarile care s-au tot facut in acesti 16 ani au consultat macar o data documentatiile respective. Dar an de an cercetarile continua cu alte si alte "faze" in detrimentul celor care pot intr-adevar sa faca ceva. Oricum, daca d-tra care exprimati un astfel de punct de vedere sunteti evaluator, ma gandesc ca mai este totusi o speranta. Acum nu stiu cati sunt ca d-tra si daca intr-adevar observatiile d-tra sunt luate in considerare. Ma tem ca pe langa d-tra exista o cohorta de "evaluatori" de profesie care actioneaza dupa principii numai de ei stiute (am confirmarea certa ca unii dintre ei nu se uita decat la numele directorului care face propunerea deoarece probabil nici macar nu stiu sa citeasca titlul in engleza) si punctul d-tra de vedere cantareste mult prea putin la final. Nenorocirea cea mai mare insa este ca nici tinerii nu au inca coloana vertebrala pe care ar fi trebuit sa o aiba. Pot spune ca deja s-a format "esalonul doi" care actioneaza dupa aceleasi principii slugarnice dupa cum au fost invatati. Stiu putina engleza (mai rau stau la limba romana intr-adevar !), stiu "calculator" (editare de text si desenare in CAD), aduna de pe ici-colo facand tot felul de compilatii, fac masterate si doctorate intr-o veselie (acum cand tehnicienii fac facultatea iar secretare isi dau doctoratul de ce nu ?!), sunt trimisi la diverse specializari prin strainatate (din pacate cam peste tot invatamantul sufera un regres) si intr-un cuvant "sunt pe linie", nu ridica privirea, nu infrunta pe nimeni, nu ies din cuvantul sefului (care de regula il foloseste ca paravan pentru smecheriile pe care le face), nu mai sunt nici macar barbati. Ce ne facem cu astia ?

La 2006-11-10 13:42:03, lucid a scris:

> Doamna Zoe, ar trebui sa sustzinetzi cererea organizatziei Ad-Astra ca
> MEdC sa organizeze o dezbatere publica privind EVALUAREA
> universitatzilor si institutelor de cercetare. Scriu intr-un moment de
> respiro din timpul evaluarilor pe care le fac la cinci proiecte de
> granturi ale CNCSIS - asa-zisul consiliu al cercetarii stiintzifice
> din invatzamantul superior. Sunt stupefiat ca exista profesori
> universitari agramatzi, care scriu in titlul proiectului ca vor sa
> studieze conservarea IMPOTRIVA actziunii agentzilor externi, sau V-A
> produce, sau editura ElsevieUr, sau Laussane, care delireaza pe pagini
> intregi cum vor aduce ei contributzii foarte importante pe plan
> internatzional cu grantul desi nu stiu sa-si scrie corect nici macar
> titlurile putzinelor publicatzii pe care le au in engleza. Sau ca
> exista doctoranzi care pur si simplu nu stiu sa scrie coerent in
> romaneste. Si nu e vorba de universitatzi particulare, ci bugetare din
> banii nostri, si de orase FOARTE mari si cu traditzie. Ce sa mai spun
> de membrii consiliului CNCSIS, cei care impart fondurile, din care
> majoritatea nu au publicat o lucrare intr-o revista serioasa straina
> in toata viatza lor. Ca majoritatea au trecut de 65 ani - sa nu
> vorbesc de funie in casa spanzuratului - si stau fermi pe scaunele
> ocupate ca li s-a amortzit fundul e prea bine stiut.
> Asa ca mai incet cu autonomia hotziei universitare in sistem mafiot si
> hai o data sa evaluam dupa criteriile EU invatzamantul superior ca
> macar sa ne fie clar dezastrul in care ne aflam.
> Si apropos de autonomie, cum se facu doamna Zoe ca acum e decan la
> Istorie fostul sef de protocol al lui Milica, ilustrul istoric Nistor,
> cel ale carui cele mai cunoscute lucrari sunt interviurile de acum doi
> ani de la Realitatea TV?
>


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00512 sec.