Ziua Logo
  10:00, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2006-11-01
Ioan Danila (, IP: 89.36.44...)
2006-11-01 18:13
FUNCTIILE DE CONDUCERE IN M.Ap.N. AU FOST PATRONATE DE MOSNEGI CE IERAU DE NEINLATURAT, SI INAINTE DE 1989

Ceea ce a-ti descoperit voi, istetii din administratia prezidentiala, acum dupa 16-17 ani de ,,democratie" nu e o minune ci o realitate ce trebuie curmata din radacini odata s-odata. Cind-va generalii si ofiterii superiori de pe la directiile principale ale acestui minister ierau greu de inlaturat pt. ca ei taiau si spinzurau sii, pe multi dintre ei ii gasea moarte prin armata din cauza virstei inaintate, dar s-avem s-acum dupa 16 ani a taraseniei din dec.1989 aceeasi mosnegi sau odraslele lor prin functiile de baza, e de necrezut.
Am fost si eu in armata iesind la pensie cu drepturi depline de virsta si vechime si intr-o stare jalnica de oboseala. Daca armata si alte locuri de munca mi-ar fi oferit zeci de salarii in plus, tot n-asi fi acceptat pt. ca ma imteam atit de obosit incit aprobarea pensionarii a fost bine-venita.
Sa dai afara din armata ofiteri si subofiteri tineri, multi dintre ei chiar sub 50 de ani, atribuindu-le pensii cu drepturi depline ca si celor ce au muncit 30-40 de ani, In plus acestora li sa oferit si plati compensatorii de sute de milioane a fost si ramane o aberatie dar, pe de alta parte pe unii sa-i reangajezi ocupind locurile de munca a altor nevoi din societate, cum poate fi cotata o astfel ,,de invirteala"? Cine se face vinovat de asa ceva si cine si din banii cui au fost platiti acesti smecheri de ieri si de azi? Eu unul propun ca acestora sa li se impuna restituirea M.Ap.N.-ului pensia sau salariul incasat pe toata perioada acestei jonglerii iar vinovatii sa suporte consecintele legislatiei in vigoare privind cheltuirea fondurilor destinate apararii in conditii ilicite. Spun ilicite pt. ca actiunea e ilicita fiind lipsita de fond si de drept.
Daca aceasta problema extrem de complicata a ajuns si la urechile presidentiei, ceea ce n-ar trebui sa constituie o noutate pt. ca presedintele jucator este si el fost militar, ar trebui umblat si la categoria de ofiteri pensionari care mai lucreaza inca prin structurile statului sub acoperire prin diferite domenii ale vietii sociale, desii acestia au fost readusi in activitate de ,,tatucul ION ILIESCU". Afara cu ei si cu toti cei care ,,s-au simtit si inca se mai simt smecheri", de neinlocuit.
Cu stima si respect pt. MAPN, o institutie ce trebuie sa ramina a poporului.
Ioan Danila - fost subofiter in M.Ap.N.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00630 sec.