Ziua Logo
  17:43, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-11-23
alwis46 (...@yahoo.com, IP: 82.78.124...)
2005-11-23 10:51
Doar o clarificare......

Zice domnul Horasangian la un moment dat despre procesul de la Nurnberg:

"Un proces important in istoria jurisdictiei mondiale: anumite fapte deosebit de grave devin imprescriptibile. Platesc nu doar indivizi, ci popoare intregi, de aici si responsabilitatea sefilor de stat, grija cu care pot schimba, intr-un sens sau altul, destinul unei natiuni."

Ideea ca platesc popoare intregi greselile conducatorilor poate fi valabila numai in sensul inrautatirii vietii cetatenilor apartinatori poporului respectiv in interiorul granitelor. Dar greselile conducatorilor nu pot culpabiliza un popor intreg in fata istoriei, pentru ca in cazul unui razboi nu poporul este agresor ci conducatorii, aceia care au acaparat o mare putere, sau puterea totala, si o folosesc in mod deliberat cu intentia comuna de a provoca o catastrofa . Iar pentru a-mi duce pana la capat argumentatia iata ce declara in fata Tribunalului Militar International, la inceputul procesului de la Nurnberg, in 1945, acuzatorul principal american Robert M. Jackson :

: Vrem sa fie clar ca nu intentionam sa acuzam poporul german. Daca marea masa a poporului german ar fi acceptat docila programul partidului national- socialist, S.A. n-ar mai fi fost necesare si n-ar fi fost nevoie nici de lagare de concentrare si nici de GESTAPO. "

Dictionar: S.A. = trupele de asalt, conduse de Ernst Rohm.
GESTAPO = Geheime Staatspolizei - Politia secreta de stat.




« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00635 sec.