Ziua Logo
  17:31, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2005-11-22
Casargoz (, IP: 193.230.195...)
2005-11-22 11:11
Sa gandim politic

Sa presupunem ca guvernul a cedat si acordat salariile profesorilor, din punct de vedere politic nici un guvern nu va mediatiza acest lucru. Sa ne aducem aminte de anii 90 cand Roman a cedat in fata minerilor, au urmat 10 ani de inflatie galopanta.
Nimeni nu vorbeste insa de problemele din invatamantul superior.
Unde sunt salarii de 40.000.000 pentru cativa profesori. Unde profesorii tin posturile blocate pentru a putea tine mai multe norme. Unde asistentii de specialitate dezamagiti de lipsa de perspective pleaca in sectorul privat sau pe afara. Unde pentru a suplini lipsa de specialisti sunt create posturi noi cu programe de ecomomie sau marketing, posturi ocupate de rudele profesorilor cu salarii de 40.000.000.
Nimeni nu vorbeste de sistemul clientelar acordare a burselor pentru studenti, sitem in care odraslele profesorilor pleca in anii 2-3 la universitati de prestigiu, laolalta cu odraslele politicienilor implicati in proiectele acordate universitatilor , proiecte ce rotunjesc veniturile profesorilor cu salarii umane.
Nimeni nu vorbeste de degradarea invatamantului universitar facuta de profesori universitari de prestigiu (prestigiu binemeritat in plan profesional,) care nu au nici cea mai mica valenta administrativa.
De unde vine acesta sursa a raului in invatamantul universitar? De la inregimentarea politica a profesorilor universitari, fenomen ce a luat amploare in timpul domniei lui Cati. Atunci cand profesorii politicieni au realizat caderea regimului PSD si si-au creat locuri caldute unde sa se poata retrage dupa alegeri. Plan ce a functionat perfect. Dar pentru bunastarea acestor profesori sunt decimati asistentii universitari. Care fug din sistem mancand pamantul.
Motiv pentru care exista foarte multi asistenti ce sunt studenti in anul 2-3, si care la terminarea studiilor predau stafeta altor studenti in anul 2-3 (pentru ca cei inteligenti nu vor sa auda de doctorat in Romania)
Nimeni nu vorbeste de faptul ca in Romania un doctorat " ca sa nu treci pe la scoala" costa de la 400 Euro pe an (spaga nu taxa).
De aia nu ma mir cand aud ca Vadim este la al doilea doctorat.
Dar probabil ca trebuie sa ne resemnam, caci o parte din odraslele scolite la Boston, LA, Oxford, Harvard, se vor intoarce si vor continua traditia parintilor, pentru ca scoala ca scoala, dar cei sapte ani de acasa nu se uita....

Externu din Constanta (...@yahoo.com, IP: 86.127.4...)
2005-11-22 11:31
Re: Sa gandim politic

Corect punctat,tinerii fara pile politice in romania de azi nu au nici o sansa.
Problema este ca majoritatea pustimii de 'bani gata' au in cap numai cluburi, toale si alte asemenea, si yor papa in 5-10 ani tot ce au furat parintii lor.{indiferent de studii]


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00796 sec.