Ziua Logo
  10:05, marti, 23 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2005-11-15
S (, IP: 82.123.205...)
2005-11-15 11:15
Certeze

Practic nu exista nici o persoana din Certeze care sa nu fi venit macar 3 luni in Franta...Femei, barbati, copii, tineri, batrani. De altfel la Certeze n-o sa vedeti o singura vaca, dar toate casele au cel putin 3 etaje, in curtea carora e parcat macar un Renault sau un Peugeot.
Batranii (femei si barbati) in geneal vand ziare in fata birourilor de posta sau magazine, ziare speciale editate de diverse asociatii, un fel de cersetorie deghizata. Certezienii au pus mana pe monopolul distributiei acestor ziare, cumparandu-le direct de la cei ce ar trebui sa beneficieze, francezi fara domiciliu. Astfel majoritatea acestor publicatii a disparut. De altfel, locurile de vanzare "vadurile" se cumpara intre ei, "o posta buna" costand intre 3 si 5 000 de Euro.
Dintre cei mai tineri, barbatii lucreaza in constructii, de altfel muncitori buni si corecti. Femeile se ocupa de menaj la particulari, toata lumea e multumita.
Insa cei mai bogati sunt hotii. Casele lor au 5 etaje in general. Hotii din Certeze sunt cei mai temuti de politia franceza pentru ca nu le e jena sa atace case locuite, terorizand proprietarii pentru a li se da banii si bijuteriile. Au fost cazuri de viol a copiilor in fata parintilor, taiat cu lama pe fata, etc. Tot ei au fost si printre cei ce aduceau copii blonzi pentru sparge parcmetrele pariziene, handicapati cersetori, etc. Sa nu-mi spuna nimeni ca o persoana care-si petrece noaptile in discoteci din Aubervilliers o face pentru a se distra, cand toata lumea stie ca astfel de discoteci sunt punctele de intalnire a tuturor traficantilor din cartierele de nord a Parisului.
Ce zice unchiul victimei, e spus la suparare. Poate are si ceva dreptate, poate politia vazand ca ranitul e constient i-au conditionat ingrijirea cu marturisirea, zic poate...In orice caz, tipul nu era chiar turist, la fiecare trei luni iesind si revenind in Franta, stampila de pe pasaport dandu-le practic drept de sedere.
Sa vedem ce-o zice ancheta.

Farimitza Lambru (...@yahoo.com, IP: 64.246.18...)
2005-11-15 20:10
Mortul e de vina?!?


"Sa nu-mi spuna nimeni ca o persoana care-si petrece noaptile in discoteci din Aubervilliers o face pentru a se distra, cand toata lumea stie ca astfel de discoteci sunt punctele de intalnire a tuturor traficantilor din cartierele de nord a Parisului."

Nu ti-e rusine, mai S, sa insinuezi fara dovezi ca oshanul acesta, care poate si-a rupt oasele de munca in timpul zilei si a vrut sa-si clateasca ochii seara, ar fi fost traficant de droguri sau hot? "Sa vedem ce-o zice ancheta" dar intre timp da-i cu insinuarile pe seama romanului care poate-a murit nevinovat. Nu e vina dumitale ca traiesti intr-o panarama de tzara care scirtiie pe la toate incheieturile, dar ca iei apararea tuturor scursurilor care o ineaca dar fara sa aplici prezumptia de nevinovatie si unui roman asasinat, de asta esti de vina ! Coana Chirita in pantaloni.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00619 sec.