Ziua Logo
  17:26, miercuri, 3 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2006-10-10
Darius Barna (...@yahoo.com, IP: 81.180.165...)
2006-10-09 23:59
Grupurile de interese din presa

Eu zic ca lasi sunt jurnalistii care aleg sa fie angajati la niste ziare ce apartin unor grupuri de interese; de fapt ei nu sunt liberi; mi-a venit sa rad cand jurnalistul insultat sa declarat revoltat ca Traian Basescu nu l-a bagat la puscarie pe SOV, care a lasat oameni pe strada; dar nu sufla un cuvintel ca ziarul la care lucreaza, Curentul, este patronat de Mihai Iacob, un om cu multe dosare penale si interese obscure, inclusiv RAFO, unde are un conflict de interese cu SOV. Probabil jurnalistul il admira pe Basescu atat timp cat spera ca prin venirea sa la Cotroceni, SOV sa fie fortat sa renunte la niste afaceri in folosul patronilor ale caror sluga este.
Evident, e greu pentru un jurnalist sa scrie la un ziar care sa fie cat de cat citit, dar sa nu fie acaparat de trusturi, insa daca sunt ei asa curajosi , dar mai ales solidari (cei care se considera corecti), ce-ar fi sa se asocieze si sa faca un ziar cu adevarat liber? Oare nu sunt in stare?
Pana atunci, presa nu trebuie sa fie credibila, mai ales din punct de vedere editorial, pentru ca nu are cum.

Agentura din Bucuresti (...@yahoo.co.uk, IP: 86.104.97...)
2006-10-10 01:15
Re: sfanta naivitate...

Dle Barna, ziarele se fac cu bani, nu cu bune intentii. Sau, mai bine zis, bunele intentii nu ajung. Daca ar fi sa scrie numai la ziarele cu patronatul suta la suta "curat", toti jurnalistii ar fi someri. Din pacate, e valabil nu numai in Romania. Cu atat mai mult sunt de apreciat, insa, gazetarii care isi pastreaza coloana vertebrala, care nu pupa unde au scuipat, care au taria convingerilor proprii. Exista si dintr-astia.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00720 sec.