Ziua Logo
  09:44, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2006-09-29
Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.94...)
2006-09-29 08:29
Cu permisiunea moderatorului de la "Ziua", reproduc aici un mic articol aparut chiar astazi

in "Monitorul de Neamt", dedicat comunitatii catolice, sa vedeti si voi cum arata viata sociala si spirituala a unui sat format 100% din credinciosi de confesiune romano-catolica :
"Mare sarbatoare la Sabaoani - Biserica Sabaoani isi va celebra hramul - comunitatea va avea parte de bilci, muzica populara, hore si focuri de artificii - Mii de sabaoneni, fii ai satului, stabiliti in alte localitati sau aflati la munca in strainatate, vor imbraca straie de sarbatoare si vor petrece, la acest sfirsit de saptamina, adunati la hramul Bisericii romano-catolice, ai carei patroni spirituali au fost alesi Sfintii Arhangheli Mihail, Gabriel si Rafael, si la bilciul anual, organizat cu acelasi prilej. Vineri, 29 septembrie, credinciosii romano-catolici vor lua calea sfintului lacas de inchinaciune, pentru a participa la Sfinta Liturghie si la oficierea slujbei de pomenire a celor trei ingeri ai lui Dumnezeu. Slujbele specifice acestui mare praznic vor fi sustinute de catre preotii parohi si invitati ai clerului din cadrul Diocezei Romano-Catolice din Iasi. Dupa aceste momente emotionante, localnicii se vor deplasa fiecare la domiciliul sau, pentru a petrece cu membrii familiei, cu rudele si invitatii. Bilciul organizat in incinta Bazarului Sabaoani va oferi destule motive de distractie pentru toate virstele. Nu vor lipsi berea si micii, "tiribombele" pentru amuzamentul copiilor si, bineinteles, muzica populara. "Am incercat sa aduc la Sabaoani, cu prilejul acestei mari sarbatori, pe unele dintre cunoscutele interprete de muzica populara, Laura Lavric si Mioara Velicu. Din nefericire, ambele artiste au de onorat, in aceste zile, contracte pe care le-au incheiat de mai mult timp. In acest caz, localnicii vor trebui sa se multumeasca cu horele organizate vineri si simbata, la care vor cinta fratii Paun si orchestra lor. Ca tot gospodarul din sat, m-am straduit sa gasesc ceva timp pentru a pregati si acasa intimpinarea acestei sarbatori, cu bucate alese. Vom petrece in familie, iar, daca rudele si prietenii ne vor calca pragul, vor fi bineveniti", a declarat Valerica Dascalu, primarul comunei Sabaoani. Aceasta a mai spus ca, simbata, 30 septembrie, dupa ce toate activitatile vor inceta, un foc de artificii va marca incheierea sarbatorii sabaonenilor. "Pentru buna desfasurare a acestui eveniment important din viata comunitatii noastre, de la bugetul local, consilierii au aprobat eliberarea sumei de 100 milioane de lei. Mizez pe faptul ca locuitorii comunei vor fi, si de aceasta data, prezenti in numar mare, pentru a se bucura, alaturi de reprezentantii administratiei publice locale, de aceasta sarbatoare anuala, cu adinca semnificatie religioasa", a incheiat Valerica Dascalu"(C.Calimac).
Deci "ungurii" din Sabaoani iubesc pe Laura Lavric, Mioara Velicu si fratii Paun cu orchestra lor si nu ceardasurile si gulasul. Pentru cine nu crede ca asta-i adevarul, il invit sa viziteze oricare sat catolic din Moldova si daca va auzi macar o singura silaba sau catec unguresc in casele acestor oameni, sau macar un gram din cultura ungureasca, sunt gata sa-mi dau foc in piata publica.

motanul incaltat din USA (...@aol.com, IP: 205.188.116...)
2006-09-29 09:52
Re: Cu permisiunea moderatorului de la "Ziua", reproduc aici un mic articol aparut chiar astazi

Nituc din Bucuresti (...@gmail.com, IP: 86.106.6...)
2006-09-29 11:14
Re: Cu permisiunea moderatorului de la "Ziua", reproduc aici un mic articol aparut chiar astazi

Raquel (...@hotmail.com, IP: 86.105.94...)
2006-09-29 12:14
Nituc, ceangaii din Moldova sunt romani de confesiune tomano-catolica

Tatari sau turci sa fi fost acum un milion de ani, ca si secuii, ACUM SUNT ROMANI !! Sper ca am fost clara pentru ABSOLUT toata lumea.

Bumerang din Frankfurt (...@gmx.de, IP: 62.157.215...)
2006-09-29 13:09
Re: Nituc, ceangaii din Moldova sunt romani de confesiune tomano-catolica


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2024 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00866 sec.